Orientation Day at CSUN

Igår (torsdag) var vår Orientation Day på California State Univeristy Northridge (CSUN). Exciting!!!

Jag och Caroline gick upp strax efter fem, lämnade lägenheten tjugo över sex och var framme på skolan kvart över sju- när vi började halv nio! 
Vi ville vara på den säkra sidan ifall det skulle vara mycket trafik eller vi skulle ha svårt att hitta på campus, men nu var vi nog där först av alla haha.
Orientation Day tillsammans med alla 200 internationella studenter innehöll en massa info, svensk fika (japp, de kallade det för Swedish fika), en rundvisning på campus och ännu mer information.

Campus är enormt (större än Disneyland till ytan!) och skolan har över 42000 studenter. Det är lika många som Falkenbergs invånare! 
Förutom riktigt vackra byggnader, som fått vara location i många filmer och tv-serier, så finns diverse matställen, utomhusbassänger, teater, ett "relaxation-center" med spa, massage och yoga, ett sinnesjukt tre-vånings gym/sportanläggning och ännu mer. Love it! 

Jess och Natalie som är ansvariga för de internationella studenterna verkar hur öppna och engagerade som helst! I sin presentation hade de inte bara med saker som rörde skolan, utan övriga tips i LA och Cali- uppskattas! 

Vi har fortfarande inte fått våra kurser utan nästa vecka måste vi "crash classes" och be läraren om att få en plats, även om många kurser egentligen är fulla redan. Jag gillar inte riktigt att inte veta om jag får kurserna jag vill ha eller hur mitt schema blir, men folk säger att jättemånga hoppar av klasserna de först hade valt, så man har goda chanser att styra sitt schema.

Idag (fredag) anordnade skolan en gratis LA-tour till Hollywood och Santa Monica, men jag och Caroline skippade den eftersom det kostar oss mindre att åka dit själva än att åka till och från Northridge. Därför har vi varit lediga och återvänder till CSUN på måndag för att börja crasha klasser! 
Jag är oerhört spänd inför allt vad detta universitetsåret kommer innebära! Och håller tummarna för att jag kniper en plats i skolans Division 1 cheerleadinglag om ett par veckor!

Ingen pjåkig fika. Yum! 
En hel park med apelsinträd, en massa ekorrar, ankor i många olika färger och en damm.
Jag tror vi såg minst 3 skolklasser i uniform som var på studiebesök. Cute.

PUSS

Kommentarer
Postat av: Mari-Anne

Vilken skola, så stor. Det gäller för Er att hitta.

2015-08-22 @ 22:32:59
Postat av: Mamma

Orientering är väl en av få sporter som du inte provat på men det lär det väl bli nu....

2015-08-24 @ 06:34:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0