Resa och ankomst

Igår var det äntligen dags! Helt sjukt...

Jag och Evelina tog tåget 9.34 ner mot Köpenhamn och Kastrup. Av en ren slump så skulle hon nämligen också flyga därifrån, endast 2 timmar efter mig- score! Väldigt skönt att ha sällskap på tåget ner och flygplatsen.
Evelina ska nämligen ut i Europa och tågluffa med en annan tjej i en månad. Såååå roligt!
Och jag tycker det är riktigt modigt av henne att åka med en "främling" när hennes kompisar inte kunde/ville/hade tid. Jag tror det hela blir jättebra och jag är lite smått avis på alla fina platser hon kommer få uppleva!
 
Men men, jag har ju mitt eget stora äventyr framför mig, så jag ska verkligen inte klaga!
Vi skiljdes åt när jag behövde gå till min boarding (snyft snyft) och där mötte jag Kajsa, en tjej från Malmö som också ska plugga på CSUN. Det var jättekul att träffa henne och snacka en del (lite extra eftersom flyget var en halvtimme försenat).
Vi tog ett direktflyg mellan Kastrup och LAX. Sååå skönt att slippa mellanlanda! Flyget tog cirka 11 timmar och det var ganska segt, men det fanns ett bra filmutbud så jag såg ett par avsnitt av vänner, The Lucky One och Mockingjay part 1. En rolig grej med flyget är att jag satt jämte en kille som läser en förberedande linje till sjukgymnast på just CSUN- vad är oddsen för det?!
 
Los Angeles ligger 9 timmar efter Sverige så vi landade lokal tid 17.30 (svensk tid 02.30 dagen därpå). USA är ju väldigt petiga med säkerhetskontrollen, så det var en lång och seg kö som tog över en timme. Jag tog en taxi till vår lägenhet i Marina Del Rey (typ Venice, söder om Santa Monica). Här ska jag bo i en 2bed2bath + loft med 5 andra tjejer: svenska Amanda, Caroline, Daniela, Tracy och för tillfället även norska LinnRenee. De fick lägenheten förra tisdagen så jag var sist med att anlända. Hittills hade de fixat de nödvändigaste sakerna, som sängar, bord, stolar, tallrikar, bestick och dylikt. De har även fixat med vår el, wi-fi, hyra och telefonkort- oerhört snällt och flitigt av dem, framför allt Amanda som har varit en riktig klippa med allt som behöver fixas!
Alla roommates verkar supertrevliga och detta känns riktigt lovande!
 
Jag försökte stanna uppe så länge som möjligt (trots att jag egentligen redan dygnat) för att komma in i rätt dygnsrytm, men vid 11-snåret kände jag att det ändå var dags att sova.
 
 
PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0