Santa Monica Pier by night

I torsdags kväll cyklade jag, Amanda, Daniela och Louise (en tjej som också bor i samma lägenhetskomplex) ner till Santa Monica Beach. Vi tajmade solnedgången perfekt och det var oerhört vackert att cykla mellan palmerna mot en rosa himmel! Nere vid Venice Beach och Santa Monica Beach (som övergår i varandra) går ett cykelstråk längs med stranden och där var det verkligen underbar att glida fram. Själva stränderna var rätt lika men det som verkligen sticker ut med Santa Monica är ju piren! Den var jag väldigt exalterad inför att se, efter alla gånger man sett den på tv eller internet. Nu kom vi ju på kvällen så det var lite annorlunda mot hur man brukar se den, men absolut superfint! Parishjultet och åkattraktionerna skiftade ständigt i massa snygga färger och mönster, vilket ni får ett smakprov av på bilderna nedan.
Alla torsdagar i sommar har de tydligen haft något som heter Twilight Concerts på Santa Monica Pier. Twilight som i skymning på engelska, inte filmen. Det var inte något superbra band men det var härlig stämning och smockfullt med folk. Det satt supermycket folk på filtar nere på stranden och självklart var det även jättemånga uppe på piren. Vi strosade mest runt uppe på piren, som är något av ett tivoli. Åkattraktioner, spel där man vinner gosedjur och diverse matstånd som bland annat sålde popcorn, sockervadd, glass och funnelcake. Det sistnämnda, funnelcake, är någon typ friterad donutdeg som ser ut som en våffla och äts med exempelvis grädde och chokladsås. Vi fyra delade på en (definitivt tillräckligt) och det var absolut gott, men kändes superonyttigt såklart. Det passade bra in i stämningen där, men man kanske inte hade velat äta det hemma som mellanmål liksom.
Vi cyklade hem igen någon gång efter tio och tog hand om lite dejtingkaos när vi kom hem. Roommates här har nu haft flera väldigt bra dejtingupplevelser men här kom en dålig. Hmm, det är lite risky business det där.
Det var i alla fall en riktig toppenkväll i Santa Monica och jag kommer definitivt hänga mer där- kanske framför allt på dagtid.
 
 
PUSS
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Fräckt!

2015-08-24 @ 06:33:31
Postat av: Mari-Anne

Det förstår jag, att dit kommer Ni att cykla fler gånger.

2015-08-24 @ 15:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0