First basketball games of pre-season

Denna veckan spelades de första basketmatcherna. 
Dock börjar inte den "riktiga" säsongen än, utan fram tills jul är det träningsmatcher som gäller.

I torsdags mötte killarna Cal State LA och efter en ruskigt jämn match där de först låg under med 10 poäng med 10 min kvar, sedan ledde med en ynka poäng med mindre än en minut kvar, så vann de slutligen med 54-50.

Kvällen därpå gästades tjejerna av Master's College och åkte dessvärre rejält på stryk. 

Vad innebar dessa matcher för mig som college-cheerleader då? 
Ja, förutom att jag fick hänga en massa hos idrottsläkarna pga mitt blodiga knä, hehe...
Om ni har sett mycket på amerikansk tv så kan ni kanske tänka er hur matchupplägget såg ut.
Vi gjorde en tunnel som entré för lagmedlemmarna när de presenterades, alla stod vända mot amerikanska flaggan med höger hand över bröstkorgen när nationalsången spelades innan matchstart och på tv-skärmar visades inspelade filmer från hemmalaget. Skolans maskot, Matty the Matador, var överallt och kastade ofta ut gratisprylar till de i publiken som skrek mest.
Vi cheerleaders stod utmed kortsidan av planen där det blev ramsor och stunt. Dock utan pompoms, eftersom de inte kommit ännu. 
I timeout sprang vi ut på planen och körde en koreografi och stunt, och när det var dags gör halvtid formade vi åter igen en tunnel för basketspelarna att ta sig ut igenom. 

Vi är ganska många i laget, så vi ordinarie fick köra varsin halvlek. Det fanns inte dräkter till alla (jag fick en, men 2 storlekar för liten haha) så vissa blev tvungna att joina reserverna på läktaren i väntan på att fler dräkter ska komma.

Stylingmässigt är vår coach ganska strikt med hur vi ska se ut, men jag tycker det är ganska kul att ha smink, läppstift och lösögonfransar för en gångs skull. I fredags fick vi dessutom klassiska vattentatueringar av skolans maskot att ha på kinden och det om någon kändes typiskt amerikanskt!

Det var en rolig första baskethelg och mitt oturligt tajmade knä hindrade mig inte alltför mycket. Efter matchen i fredags åkte jag, Chrissy, Jayme, JP och Nohely till Chili's för att äta och umgås. Maten var jättegod, portionerna enorma och sällskapet väldigt trevligt. Alla andra är veteraner och det blev en hel del snack som kanske inte alla newbies får höra, men de sa att min "newbie-bubbla" blivit rejält spräckt nu, haha.
Sedan gick laget även på volleybolltjejernas match mot Hawaii på lördagskvällen bara för att heja från publiken, så det blev en cheerintensiv vecka där vi träffades sex dagar i rad!

Jag har ju egentligen för mycket former för att ha XS på toppen, men vad gör man inte för att få en dräkt när det är brist på dem? 









Älskar denna brud- min bas och vice lagkapten! Som dessutom skjutsar mig mina ynka 400 meter hem för att jag inte ska råka ut för något i mörkret.
"Vad är grejen med salsa-tanten på kinden?" undrade Johanna... Hahahaha.

PUSS


Kommentarer
Postat av: Mari-Anne

En intensiv helg, förstår jag. Gott att knät inte är alltför ont. Må så gott.

2015-11-09 @ 15:39:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0