Knott's Scary Farm

Här i LA har flera av de stora nöjesparkerna skräcktema under October. 
Jag såg förresten att Liseberg hade nappat på det konceptet i år! Kul!
Här är det dock svårt att välja- ska man gå till Universal, Knotts Berry Farm, Six Flags, Long Beach, Queen Mary eller något annat? 
Vi kände oss ändå säkra ganska tidigt på att vi ville gå till någon av de två mest omtalade- Universal eller Knotts Berry Farm. Universal är kända för kvalitet med sina äkta Hollywood-sminkningar, medan Knotts stått mer för kvantitet med sitt stora utbud.
I slutändan fick pengarna avgöra och Knotts var 20 dollar billigare.

Det är svårt att matcha många personers scheman, så två dagar innan Halloween var det bara jag och Tracy som kunde åka. 
Från Marina Del Rey till Buena Park (olika stadsdelar) ska det egentligen ta cirka 40 min, men vi hamnade i värsta rusningstrafiken så det tog oss hela 2 timmar och 20 minuter! 

Knotts Berry Farm är egentligen en nöjespark, men sedan mitten av november har den "vanliga" parken stängt 17.30 och så har det varit Knotts Scary Farm mellan sju och ett eller två på natten. Vi var där klockan åtta så trafiken fick oss inte att gå miste om allt för mycket.

Det är svårt att beskriva upplevelsen och framför allt eftersom det var svårt att få bra kort mörker och dimma (rökmaskiner), men det var riktigt grymt! 
Utöver vanliga åkattraktioner, matställen osv då var allt uppiffat i äkta halloween-anda och det fanns typ elva mazes (labyrinter i hus) med olika teman! Tänk er typ elva olika Gasten! 
Det var riktigt välgjort och superintressant men tyvärr är jag riktigt svår att skrämma...
Tracy skrek hela tiden och till och med slängde sig ner på golvet flera gånger (ungefär som mamma skulle ha reagerat kan jag gissa haha) men jag bara skrattade åt både henne och monstren. Jag tror att jag på något undermedvetet plan är så medveten (här blev det krånglig) om att det trots allt bara är på låtsas, och därför blir jag inte skrämd oavsett hur många gånger de försöker hoppa fram bakom ett hörn med en kniv framför ansiktet på mig. 
Jag tycker fortfarande det är väldigt kul att hitta på sånt här, men jag kan gissa att upplevelsen känns annorlunda om man blir skrämd.




Tyvärr ville vi inte bränna 1,5 timme i kö, men denna såg grym ut! 


Mitt bland allt fanns ett dansgolv och DJ.




PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0