Idina Mentzel @ Hollywood Bowl

Länge velade jag fram och tillbaka kring hur jag skulle spendera kvällen lördag den tredje oktober.
Skulle jag vara på skolan och se Big Show med Tyga och Carnage? Förmodligen halva skolan på plats och grym stämning.
Eller skulle jag vara på Hollywood Bowl och se Idina Mentzel? Inte en massa skolkamrater och grymt ös, men en sångerska av världskaliber som jag lyssnar på dagligen.
 
Magkänslan visste nog hela tiden att valet skulle falla på Idina Mentzel.
För visst skulle det svida att när jag dagligen lyssnar på Let It Go, Defying Gravity eller I Dreamed a Dream veta att jag gått miste om chansen att höra denna otroliga röst live...
 
Jag fick med mig musikalälskande Tracy och vi var båda väldigt impade över den stora utomhusarenan Hollywood Bowl. Tänkt vilken känsla att stå på den scenen och blicka ut över publikhavet! 
Vi var också väldigt impade, men inte särskilt förvånade, över Idina Mentzels fantastiska förmåga att leverera live. Är man stor stjärna på Broadway har man nog bra koll på det där med live-framträdande.
För er som inte känner igen namnet så är Idina Mentzel känd från Broadway (gröna häxan i orginaluppsättningen av Wicked), Glee (Rachels biologiska mamma) och framför allt Frozen (Elsa). Kanske lite som USAs motsvarighet till Helen Sjöholm. 
Alltså wow, wow, WOW vilken röst hon har! Hon levererade supersvåra låtar på rad och klockade tonerna lika bra som på skiva. Det är tyvärr inte många artister som lyckas med det, men det gjorde hon till den grad att jag och Tracy stundvis satt gapandes haha. Och så var hon charmig och rolig, vilket alltid är ett plus för mellansnacket på konserter.
 
Bäst under kvällen var nog trots allt att höra de låtar man brukar lyssna på- öppningslåten Defying Gravity och avslutningslåten Let It Go (såklart).
Just att få höra Let It Go live var riktigt häftigt och hela arenan kunde sjunga med. I slutet tog hon upp en massa barn ur publiken och sjöng med- hur gulligt som helst! 
 


Kombinationen att vi satt en bra bit upp plus att det var mörkt under natthimlen gjorde det svårt att få några bra bilder, men jag har videoklipp som jag önskar att jag hade kunnat lägga upp här för det hörs hur bra hon är! 
Ni får istället några smakprov från Spotify.
 
Idina Menzel – Let It Go
Idina Menzel – Defying Gravity
Glee Cast – I Dreamed A Dream (Glee Cast Version featuring Idina Menzel)
Glee Cast – Poker Face (Glee Cast Version featuring Idina Menzel)
 
PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0