American Girl - Doll Store at The Grove

Vissa av er har säkert hört talas om American Girl och andra har förmodligen aldrig hört något om det.
American Girl är en enorm dockaffär där du kan specialdesigna din docka till att likna dig själv/din dotter. Sedan kan du köpa en massa saker och tillbehör till dockan, bland annat kan ni ha matchande outfits, haha. 
Detta är inget jag suktat efter, men när vi strosade runt på The Grove i fredags passade vi på att i alla fall kika runt.
Det fanns sjukt många olika varianter av dockor, frisyrer, outfits och tillbehör! Det fanns till och med ett café där man kunde fika med sin docka.
Dock kostar detta ju -såklart- en hel del. En "grunddocka" kostade typ 120 dollar (cirka 1000 kr) och sedan kostar alla tillbehör.
Som sagt, inget jag drömmer om men det var flera jämnåriga med mig som bestämt redan visste att de skulle ta sina framtida döttrar dit. 
Det var i alla fall fascinerande att se!Gymnaster!

PUSS

Hike @ Runyon Canyon

Igår inledde jag och Tracy vår söndag med en hike uppför Runyon Canyon, som är en av de populäraste hikeplatserna här i LA. Det var en massa folk och vi tänkte att vi bara hänger efter (det finns nämligen flera olika spår av olika svårighetsgrad) och vi lyckades hamna i en ganska kort men riktigt brant backe.
Utstikten var i alla fall fantastisk och man hade riktigt "on top of the world"-feeling. 
Jag förstår verkligen varför det är så oerhört populärt att hikea 
1. Man är utomhus
2. Det är bra träning 
3. Man belönas med fantastiska utsikter
Så jag ska abslout försöka få till många till hikingturer!
En liten skymt av Hollywood-skylten, som blir målet för nästa hike.
Härlig känsla! 

I övrigt blev det en väldigt lugn helg för min del, ungefär såhär:
Säsong 12 av Grey's har börjat.


Att behöva ställa klockan på 7.30 en lördag kändes ju inte jättekul men efter att ha kollat upp syn, längd, vikt, puls, blodtryck, leder, hjärta, lungor, EKG, minne, kognition osv är jag numera godkänd att representera skollaget. Alla deltagare i något av skolans idrottslag behövde göra detta.
Jag antar att det alltid är bra att få bekräftat att allt är bra! 

Tyvärr ingen blodröd supermåne för vår del. Som tur var hade vi inte behövt ställa klockan på mitt i natten som hemma i Sverige utan var ute ett par gånger mellan 19.30-21.30 och spanade.

PUSS

Lea Michele book signing @ The Grove

Efter fyra timmars sömn släpade jag mig upp och mötte upp Louise. 
Vi åkte till The Grove i Hollywood för eventet vi sett fram emot i flera veckor- Lea Micheles boksignering. För er som inte vet så spelade Lea Michele huvudrollen Rachel Berry i Glee och var Broadwaystjärna innan dess. Hon sjunger fantastiskt bra och jag lyssnar på flera av hennes Glee-låtar och egna låtar varje dag. Så för mig och Louise var det här en pretty big deal.

Vi fixade boken och wristbands till signeringen strax innan tio och blev ombedda att komma tillbaka vid fem. Hmm, hur fördriver man tiden där emellan? Strosar runt och shoppar, hehe.
The Grove är ett jättemysigt shoppingområde med en massa affärer och väldigt mysig vibe. Dessutom mötte vi upp två av Louise kompisar från hennes tid som high school-student här och umgicks med dom på Beverly Center.
Så tiden flöt på bra och vi hade väldigt trevligt! Jag fick med mig två par nya solglasögon hem (de jag hade gick sönder i Bieber-hysterin på Think It Up...) och en superbillig bodymist från VS.Jag och Louise delade på en supergod California Club Pizza på California Pizza Kitchen.
Och så självklart en FroYo.

Vi återvände till Barnes&Nobels i god tid och folk var hysteriska inför att träffa Lea Michele. Ryktet kom ut att hon var inne på en av toaletterna och folk flockades utanför med mobilkamerorna i högsta hugg... Sjukt! 
Vi hade ju varit på plats ganska tidigt på morgonen så numret på våra wristsbands gav oss en bra plats i kön. Tyvärr fick man inte ta några foton med Lea eller be om personliga hälsningar, vilket jag antar är ett måste för att ett sånt här event ska kunna flyta på. Vi var lite oroliga att hon skulle vara dryg och typ inte säga någon till en, men så var det verkligen inte! Hon småpratade i cirka 10-20 sekunder med alla och var jättetrevlig. Vi pratade om att jag kom från Sverige, att hon var superglad av att vi var där, att hon aldrig besökt Sverige men skulle vilja och avslutade med att hon tyckte det var trevligt att träffas och hoppas att jag kommer tycka om boken. Så små medel som gör upplevelsen så positiv! 
Jag och Louise var som lyckliga småflickor typ, haha. Visst har vi sett en hel del kändisar här och till och med träffat några stycken, men när det är någon man verkligen ser upp till så blir det ju en helt annan grej.

PUSS

Jason Derulo @ 1Oak

I torsdags kväll drog alla roommates + Peter (Danielas pojkvän) och Elin till 1Oak med Reza.
Kvällen stora dragplåster var att Jason Derulo skulle fira sina födelsedag där och förhoppningsvis uppträda.
Vi hann bli oroliga att inte inte skulle bli något uppträdande dock, för klockan hann bli 01.45 innan han entrade scenen. Han körde Talk Dirty, Wiggle, Want to Want Me och någon ny singel, så vi var mycket nöjda! 

Efteråt skulle de flesta vidare på efterfest men jag och Maja skulle båda upp tidigt dagen därpå, så vi fick snällt ta en Uber hem och sova.

PUSS

Beautiful, ordinary week

Man blir ju smått bortskämd med att skolveckan här för min del pågår måndag-onsdag, hehe.
Här är en massa blandade saker som hänt, en helt vanlig vecka:


Rejäl foodprep.

4 glassar från favoritmärket för 35 kr? Oh yes! Behöver ju något att mumsa på när jag pluggar inför denna veckans och nästa veckas exams...


Min första exam i Public Health Issues gick väldigt bra! Troligen för att vi gått igenom hela provet med svar förra veckan- hur sjukt är inte det? Jag hade knappt pluggat men tror ändå jag endast hade 1-2 fel. Och jag fick tillbaka min första uppsats i Health Behavior. Full pott- wihoo! 

På gymmets tredje våning finns det cardiomaskiner som överblickar basketplanerna. Här kan man trampa på en bra stund samtidigt som man lyssna på en podcast.
I en undangömd vrå av gymmet har jag också hittat min nya pluggplats:

PUSS

RIP Dani

Idag får det bli en liten paus i bloggandet om livet här i LA och istället fokus på vad som hände hemma i Falkenberg.
Idag begravdes nämligen Daniela Kristensson, som varit min musikalregissör, kollega och vän.
När jag gick på första Laddad-auditionen i början av 2011 hade jag bara gått i dans i ett år och gick mest för att få lite auditionträning och förhoppningsvis bekräftelse om att jag var skicklig nog att komma med. Istället blev det början på en viktig utveckling för mig som dansare och person.
För hade jag inte blivit vald att vara koreografens assistent i den musikaluppsättningen eller ett halvår senare själv koreografera nästa musikaluppsättning så vet jag inte vem jag hade varit nu. Det var oerhört viktiga, lärorika och roliga upplevelser för mig. Och allt för att Daniela såg potential i lilla oerfarna jag och vågade satsa på mig. Hon lärde mig oerhört mycket och blev också en nära vän under den tidsperioden.
 
Sedan kom hennes stora hjärnoperation och tyvärr medförde den personlighetsförändringar som fick henne att säga och göra saker som resulterade i att hon förlorade många vänner. Då vi inte längre jobbade ihop höll vi inte så mycket kontakt men det blev ett par facebookmeddelanden de senaste åren.
Oavsett vad som hände efter hennes operation så väljer jag att minnas det vi upplevde innan dess och jag är så väldigt tacksam för de minnena.
 
Nu vann till slut cancern kampen och det är så tragiskt att denna vidriga sjukdom ska ta livet av någon som bara drygt fyllt 40. Det är inte rättvist för fem öre och det går inte att förstå varför såna saker drabbar just vissa personer, men jag antar att det är en del av livet... Rest In Peace Daniela och tack för allt!
 
 
Rebecka, en annan musikaldeltagare, pluggar till singer/songwriter och har skrivit en väldigt fin låt till Daniela.
Gone

Yacht Party

I helgen var jag på ett yacht party.
Jajamen, ni läste rätt. En 6-timmars fest på en tre-vånings lyxbåt. Rätt häftigt faktiskt! 

Egentligen skulle en av mina roomies också dit men det blev lite sista minuten ändringar så jag gick till slut själv tillsammans med några promoters. Jag ville ju trots allt inte missa denna chansen och det kändes inte som så mycket skulle kunna gå fel mitt på ljusa dagen bland en massa folk.
Till slut visade sig ju dessutom typ hälften vara svenskar, haha. När man går ut här i LA hör man folk snacka svenska hela tiden...

Yachten skulle avgå från Marina Del Rey, så det var oerhört nära för min del. Vi klev på vid två och åkte ut på vattnet någon timme senare. Yachten var tre våningar och på varje våning fanns DJ och öppen bar. Dessutom fanns det på en våning en buffé med massa god plockmat som bara var att hämta av när man kände för det. 

Översta våningen var klart häftigast, där det festades under bar himmel i strålande sol. Det var så himla varmt att de flesta valde att gå runt i bikiniöverdel och jag lyckades på något sätt vika ner min klänning till en kjol. 
Senare fick vi bevittna en riktigt fin solnedgång och när det började mörkna tändes belysning i olika färger. Väldigt fint! 


Jag spenderade största delen av tiden med de promoters jag kom med plus ett gäng övriga svenska tjejer de hade med sig. Det är rätt sjukt ändå vad världen är liten ibland- två tjejer jag umgicks med var från Göteborg, varav den ena var klasskompis med en gammal Böljan-lagkamrat till mig och den andra jobbat tillsammans med en tjej i Cougars, haha! 


Det var väldigt bra stämning och folk festade rejält när det bara var att gå och hämta ny dricka i baren hela tiden. Jag skulle ju ha skola tidigt dagen därpå plus tre timmars träning, så jag inledde med ett par drinkar men övergick vid halv fem till ren juice. Det hindrade mig dock inte från att bli halvt dränkt i champagne showers. Visst, det är en kul grej, men varför vaska en massa fin champagne istället för att dricka den? 

Med på festen fanns Tara Reid från bland annat American Pie. Hon såg dock dessvärre nästan anorektiskt smal och ganska sliten ut. Sen var det en ung kille vi kände igen oerhört mycket från någon tv-show men inte kunde placera.
Något som dock var mycket häftigare enligt mig var att jag träffade en flerfaldig världsmästare i cheerleading, med Worlds-ringar på fyra fingrar. Detta var dock "endast hans favoriter, medan de övriga låg hemma" haha. Sjukt skön kille som älskade att jag var cheerleader från Sverige så vi snackade en stund.

Vid åtta återvände vi till hamnen och de flesta skulle dra vidare till nattklubbar eller efterfester, men jag kände att det var rätt beslut att åka hem och laga mat inför kommande skolveckan, eftersom jag skulle upp halv sju dagen därpå.

Bäst med denna upplevelsen var nog just att det var en sån upplevelse jämfört med alla "vanliga" nattklubbar och fester man gått på.
En kul grej att ha sett och upplevt! 
Sen är det ju fortfarande sjukt att systemet här går ut på att "unga snygga tjejer" får göra massa sånt här helt gratis... Varje biljett kostade egentligen 2500 kr!

PUSS

Like a little bit of home

Eftersom Maja inte har säng eller sådana nödvändigheter ännu så satte vi två oss i bilen mot IKEA Carson i förmiddags. Det låg faktiskt ganska nära oss och tog bara drygt 20 minuter att köra.

Åh, när man är utomlands kan man ju inte låta bli att känna att IKEA är som en liten bit av Sverige! 
Allt i blågult, produkter med svenska namn, samma klassiska utformning och såklart svensk mat.
Jag övervägde ett bra tag om ett kilo svenska köttbullar var värt 75 kr men avstod till slut...
För min del blev det bara lite småkrams plus en fixad byrå och Maja köpte en del nödvändigheter. Vi hade viss tidspress och skyndade oss igenom butiken på en timme men vi unnade oss att äta varsin kanelbulle innan vi återvände till Marina Del Rey.
140 kr för ett kilo lösgodis...
Får komma tillbaka lunchtid någon gång!PUSS

Utgång & ny roommate

I torsdags kväll var jag och Tracy ute på 1oak med en ny schysst promoter, Reza.
Det var en bra utekväll som avslutades på en efterfest med helt otrolig utsikt i Hollywood Hills. 
 
Igår var jag halvt bakis och spenderade i princip hela dagen på soffan med film och glass, hehe. Fick nog inget vettigt gjort på hela dagen...
 
Men vi tog faktiskt in en ny roommate, Maja, igår. Hon hade en riktigt kass boendesituation tidigare och var väldigt desperat, samtidigt som vi gärna ville få ner hyran en tusenlapp- win/win! 
Egentligen hade alla tänkt dra ut igår med, men jag och Tracy bestämde oss för att skippa det. Istället hjälpte jag Maja att komma till rätta och så gick vi runt i marinan och fotade lite. Jag har nämligen en fotouppgift just nu där jag ska fota på 5 specifika tidpunkter av dygnet, bland annat natten. Intressant, men svårt! 
 
 
PUSS

Första månaden avklaradJa ni, idag har jag varit här i en månad! 
Nio månader kvar, Ångest på den? 
En tiondel avklarad liksom...

Första månaden har inneburit mycket roliga saker- personer jag lärt känna, platser jag sett och saker jag hittat på.
Men första månaden har också varit småtuff. Pengarna har rullat iväg i rasande fart till bil, möbler etc och mycket tid och energi har behövt läggas på att fixa med saker och ting. Skolan har varit ett kapitel i sig, med ett ogynnsamt system som gjort att jag fortfarande ligger något efter i kurserna eftersom jag kom in i dem senare. 

Jag antar att det summerar denna månaden ganska bra. Jag är mer taggad på de månaderna som kommer- att få in rutiner, lära känna folk mer på djupet, hitta på kul saker ihop och se nya platser. 
Skapa en vardag och känna att här lever jag på riktigt! 

PS. Vi ska inte glömma att vädret denna månaden har varit fantastiskt.

PUSS

First week of cheer

Cheerleadingen drog igång direkt med träning 19-22 måndag och onsdag. Från och med oktober ska vi också ha specifik gymnastikträning på tisdagar. Och så ska alla få träningsprogram av vår coach med kondition/styrka att köra två gånger i veckan. 
Så ja, man lär väl bli ganska fit, haha?
Är supertaggad på att komma igång ordentligt! 

Träningarna har gått bra! 
Första träningen gick mest åt att alla skulle prova dräkter (wihoo) och så har vi lärt oss nya danser och ramsor, men även kört lite gympa och stunt.
Jag gillar verkligen mitt lag supermycket redan!

Igår hade vår coach tillsammans med lagkaptenerna bestämt sig för att vi skulle lägga sista träningstimmen på att bonda över Frozen Yogurt. När vi varit där en stund kommer plötsligt Nohelys pappa och syster in med ballonger och tårta, eftersom hon fyllde 21. Så ja, gårdagens kvällsmat blev både Frozen yoghurt och tårta, haha. 
En väldigt trevlig liten avstickare med laget!

Carolines morgonlektion och min kvällsträning innebär att vi måndagar och onsdagar är i Northridge 9-22, så det är matsäck deluxe som gäller!

PUSS

Unlucky Tuesday

Ledig tisdag på grund av en judisk högtid. Det låter ju bra, men jag har inte haft turen på min sida...


När klockan ringde vid halv sju så ösregnade det. Japp, ni läste rätt! ÖSREGNADE!
Va? I Los Angeles? Några droppar någon gång, visst, men ösregn?! 
Vi var ju minst sagt chockade, men efter torkan som pågått här så får jag erkänna att det var välbehövt,
Dessutom slutade det ändå under förmiddagen och övergick till den vanliga solen.
 
Igår på vägen hem upptäckte jag att mätaren för kylvätskan började bli låg. Eftersom vi inte vill att motorn ska börja brinna (eller vad som nu händer. Vi har ju inte jättekoll på bilar...) så körde vi iväg för att hitta någon mekaniker att fråga om hjälp. Vi stannade till utanför en mack och när vi skulle köra vidare så startade inte bilen! Alls! Hej hej en massa kommande utgifter?
Vi ringde försäkringen och skulle få road assistance för att flytta bilen, men under timmen vi skulle vänta gick vi till närmsta verkstad och fick med oss ägaren därifrån. Och vet ni vad- då startar plötsligt bilen! 
Dock tror mekanikern att det kommer hända igen att den inte startar, så jag antar att vi måste kolla upp hur mycket det kostar att fixa. Men viktigast av allt är att det inte ska vara någon fara när man väl kör, utan antingen så startar den eller så startar den inte.
 
Tyvärr brände detta en del av min dyrbara pluggtid. Jag har ett skriftligt arbete med deadline idag och ett med deadline imon eftermiddag- wihoo.
Det är intressanta områden, men första arbetet till en ny lärare är alltid svårast, eftersom man inte "känner" den när det kommer till rättning och tillvägagångssätt. Plus att de använder ett helt annat referenssystem än det jag lärt mig på GU.
Well well, det kommer säkert gå i alla fall ok, och jag förväntar mig inte toppbetyg i ett skolsystem jag inte är van vid.
 
Jag rundar av med två bilder från förra veckans fotoprojekt "Personal Space"
 
 
PUSS
 

Last week

Lite olika bilder från förra veckan:

Galet varmt i San Fernando Valley! 

Tur att man har detta på skolan. Plugga på håltimmar? Borde ju egentligen det...

I äkta amerikansk andra så är det skolans loggos och färger precis överallt. CSUN, Northridge eller Matadors står på de flesta ställen Premiärbesök på Wholefoods- loved it! Ovan kunde man göra eget jordnötssmör i olika smaker! 

En av de otroligt goda pizzorna vi delade på i Santa Monica i fredags.

Plockade fram godispåsen från Sverige för första gången. Kombinationen hemsk natt + underbar dag gjorde att det kändes välförtjänt.

Lite godis, Cola och Les Miserables.
I Dreamed a Dream- värt en Oscar på några minuter! Lika gripande varje gång!


Evelina har avslutat sin fantastiska tågluff och jag är stolt över henne som gjorde detta, trots att hon inte kände reskamraten innan. Vet man vad man vill ska man inte låta något stoppa en! 

PUSS

Mardrömsuppladdning & Cheer tryouts day 2

Ja, vart ska man börja...
De andra tjejerna drog ut och festade medan jag såg första Bring it on-filmen och somnade vid halv ett. So far so good.
Sen blev natten oerhört kaosartad och jag har varit uppe från 2.40! En tjej hade råkat bli megafull och ingen fick tag i henne på 1,5 timme, så det kändes ganska panikartat och oroligt. Situationen löste sig med en konfrontation vid fyra-tiden och efter det var jag för uppe i varv för att kunna somna om. Typ grät och hyperventilerade av all stress man känt blandat med paniken över att jag ett par timmar senare skulle åka till andra tryout-dagen och göra mitt bästa för att få den plats i laget som jag så oerhört gärna ville ha... Not fun at all.

Halv sju släpade jag mig groggy och illamående upp ur sängen men som tur var så skulle dagens styling vara mer fixad, så jag dolde det bra med smink. Trots mina farhågor om att jag inte skulle orka hela dagen så tog jag mig igenom det, och ganska bra ändå. Som tur är körde vi ingen tumbling idag-något jag är tacksam över då jag nämligen blev yr av att röra huvudet mycket. Och övriga delar funkade bra!
Mina nerver inför ett sånt här besked är inte de bästa, så det var en nervös halvtimme innan coachen satte upp listan med laguppställningen. Som tur är har jag börjat bonda mycket med Vanessa (den andra nykomlingen som var med och åt glass igår), så jag hade någon att fördriva denna väntetid med.

Guess what? I MADE IT!!!
Åh, vad glad jag är! Har länge velat detta så himla mycket och ännu mer efter att ha träffat så många underbara personer i helgen! 
I think this is going to be really awesomePUSS

Cheer tryouts weekend : Preparations & Day 1

Kvällen innan något viktigt gillar jag att "komma in i rätt känsla", så jag förberedde helgens matlass, plockade fram allting, klippte naglarna (buhu) & målade dem röda och avslutade med att titta på en av Bring it on-filmerna, såklart!
I morse fixade jag mig i skolans färger, laddade upp med en stor skål gröt och lyssnade i bilen endast på stärkande låtar som Warrior, I Was Here och A Moment Like This.Envisa men fina piercingen! 

Jag hade smått panik under morgonen, för jag lyckades verkligen inte få ut mig traguspiercing och i tryout-infon stod det NO JEWLERY ALLOWED med stora bokstäver. På plats försökte till och med andra tjejer sig på att få ut den men icke. Weird, för jag fick ut den enkelt förra gången- det syåra var ju att få in den igen...
Det känns ju lagom kul när tränarens första intryck av en är att man är tjejen som inte kan få bort sin piercing... Men det visade sig som tur var att flera andra var i samma sits och tejp var ok.

Det var 44 sökande, varav 13 gick i laget förra året och högst troligen kommer in igen.
Dagens tryout höll på från 9 till 16 och var utformad som våra tryouts i GCO- en enda stor träning, där coachen observerar alla.
Under förmiddagen körde vi hopp, cheer och fightsong. I Sverige brukar vi ju vaken köra hejarramsor eller "ramsdanser", men skrika kan jag och koreografi har jag väldigt lätt för, så det kändes bra ändå! 
Under lunchen snackade en massa folk med mig om hur häftigt det var att jag tävlat Worlds (väskan avslöjar mig), att jag är från Sverige och att jag -enligt dom- kan så mycket gympa och stunt, haha. Bra självförtroendeboost! 

Eftermiddagen började med det jag fasat inför- tumbling. Hemma älskar jag det och har jättebra självförtroende, men här gäller hard mat (5 cm tunn matta som inte ger någon studs alls) och jag har ju inte så bra historia på hard mat- armbågsluxation, långtidsvärkande handleder etc. Men men, vill jag komma med var det ju bara att ta tjuren vid hornen och köra! 
Det gick trots allt ganska bra! Jag körde stilla flickisar, rondat flickis (som jag inte gjort på ett halvår) och rondat salto. Plus ett faceplant på rondat sträckt, men coachen gav mig cred för ett bra försök, haha. Förvånandsvärt så var det typ 5e bäst gympa av alla på plats- så det talar ju till  min fördel! Många hade aldrig testat gympa alls! 

Sist ut var det jag var mest taggad på- stunt! Vi var 8 backspots på plats, varav 3 eller 4 gick i laget förra året, så det är helt ok odds antar jag (beroende på om det ska bara 4,5,6 eller fler byggrupper...). Tyvärr körde vi inget svårt alls utan bara double base och cupie, men vi roterade runt mycket och testade med olika folk. Något väldigt positivt är att jag fick oerhört mycket beröm, både från såna som gått i laget och nya sökande. En tjej som gått i laget sa att det kändes att jag var duktig och hon litade på att jag skulle kunna köra till exempel 360 med henne för jag var så stabil och gav mycket kraft. Något hon även sa till tränaren så tackar tackar! Tränaren tog faktiskt en diskussion med alla "returners" om hur det hade varit att jobba med oss idag och flera sa till mig att de hade sagt att hon måste skicka vidare mig. Det självförtroendet ska jag försöka ha med mig tills imorgon, eftersom jag gick vidare till dag 2. 

Åh, jag vill verkligen, verkligen komma med! Det var så kul att hålla på med cheer igen och folket verkar så schyssta. Ett gäng av "the returners" frågade faktiskt mig och en annan ny tjej om vi ville hänga med dom efteråt och köpa glass, vilket vi gjorde.
Jag tror absolut jag skulle kunna få jättebra kompisar och ha kul i det laget, så jag ska verkligen gå all-in imorgon! 

PUSS

Think it up- charityevent för tv med en massa kändisar

Ingen dålig lista med kändisar! 

Jag, Tracy, Amanda, Daniela och Louise hade lyckats kamma hem (gratis)biljetter till dagens liveinspelning av Think it up- ett charityevent för att uppmärksamma och samla in pengar till amerikanska skolor. So far, maybe not so fun, men hela eventet var bara en lång lista av kändisar! Då blev vi kändiskåta små svenskar mycket sugna på att gå, haha.

Vi åkte till samlingsplatsen vid Santa Monica Beach och fick i kön besked om att man absolut inte får ha med sig mobiler till inspelningen. Jaha? Men hur gör man då om man tog en Uber till platsen och därmed inte har en bil att gå och lämna mobilerna i?!
En snäll tjej bakom oss i kön erbjöd oss att lägga våra mobiler i hennes bil och efter en del velande så gick vi med på det- för vi ville ju verkligen inte missa eventet. Men lite fel kändes det allt att lägga våra mobiler i en främlings bil... Hon var dock där ensam så hon hängde med oss resten av dagen/vi höll koll på henne. Hon var jättetrevlig och räddade oss verkligen i denna situationen. 

Inspelningsplatsen var hemlig (förmodligen pga alla kändisar som skulle vara på plats) så vi hade samlats vid stranden för att sedan bli transporterade med bussar till arenan. 
När vi var framme och fortfarande satt och väntade i bussen så kom plötsligt Justin Bieber förbi utanför och herregud, halva bussen ställde sig upp direkt och skrek! Visst, jag har också kändisar jag verkligen gillar men jag förstår mig inte på att skrika för full hals... Som om kändisen i fråga kommer reagera typ "Wow, den där tjejen mitt bland alla som skriker som galningar- henne måste jag verkligen gå fram och ta kontakt med! Kanske lämna mitt nummer!"... Jaja, anyway haha.

Vi fick stå på superduperbra platser bara två meter från scenen, så vi såg hur bra som helst! 
Eventet sändes live på alla stora tv-kanaler i USA och pågick i en timme utan reklam. Först ut var just Justin Bieber som tillsammans med ett gäng grymma dansare uppträdde med What do you mean och fick många högljudda skrik. 
Sedan började kändis efter kändis koman ut på scen och prata om varför skolan är så viktig. 
Något som är synd är att flera av kändisarna som stod med i programbeskrivningen endast pratade via bildskärm, vilket vi tycker var felaktig marknadsföring. Detta var bland annat Justin Timberlake, Scarlett Johansson och Matthew McConaughey- som vi hade sett fram mot att se.
Men vi ska verkligen inte klaga- vi fick ju trots allt se Jennifer Garner, JK Simmons, Kirsten Bell, Big Sean, Halle Berry, Gwenyth Paltrow, Taylor Lautner, Joe Manganiello m.fl! 
Några snabba kommentarer om kändisarna:
Gwenyth Paltrow och Halle Berry ser definitivt inte inte ut att vara 43 och 49 år- skitsnygga!
Joe Manganiello- mums! Ni vet, från bland annat Magic Mike? 
Och såklart min lilla kändiscrush sedan ett antal år tillbaka- Taylor Lautner gjorde mig knappast besviken! 

Slutligen hoppas jag de fick in mycket pengar till att förbättra skolan.

PUSS

Pluggtorsdag


380 kr, 112 kr och 136 kr- sparade in 2000 kr (!) på att köpa begagnat! Kurslitteratur är sinnessjukt dyrt egentligen...

Jadå, nu när jag äntligen fått mina böcker så kan jag börja jobba ikapp! Hemma på GU har vi alltid en kurs i taget att fokusera helhjärtat på, så det känns konstigt att fördela sin tid och energi på fyra parallella kurser.
Jag satt mer eller mindre och pluggade hela dagen! Planen var egentligen att jag skulle ut även ikväll, men när jag insåg att hela helgen är uppbokad fick jag passa på att plugga istället.
Jag har nämligen lyckats få biljetter till en tv-inspelning med en massa kändisar imon! En 100% naturlig liten pluggselfie.

PUSS

Onsdagsutgång och en kändis

När vi kommit hem från skolan vid åtta så blev det matlagning, dusch och festfixande. Sedan tog jag, Caroline och Tracy en Uber till West Hollywood där vi mötte upp LinnRenee och började kvällen på Blind Dragon. Det var en häftig klubb med härlig vibe och bra musik, men efter 1,5 timme där kände vi att det inte hände så mycket denna kväll. Istället åkte vi vidare till Basement i Hollywood, där vi mötte upp en promoter och några vi halvkänner. Basement var typ som en hemmafest med DJ och bar- med bra musik och skön stämning. Där blev det drinkar, snack och dans till stängning.

Vi hade hört att Cody Simpson (typ "nya Bieber" med 2,6 miljoner följare på instagram) befann sig på Basement denna kväll och spanade såklart efter honom. Jag lyckades faktiskt hitta honom och Tracy blev helt till sig. Inne på klubben verkade det som han försökte dölja sin identitet, så vi förstod att det nog inte var rätt läge att gå fram och fråga om en bild.
Dock är jag ju ganska orädd så när klubben stängt och alla var påväg ut passade jag på att gå fram till honom och spela kortet "we're from Sweden so we don't get this opportunity very often- could my friend get a picture with you?". Cody, som helt direkt verkade helt nykter, gav mig en kram och sa  "Sweden, that's awesome! Yeah, I'd love to take a picture!".
Så blir han superkänd inom en snar framtid så vet ni att jag har kramat honom, haha.

PUSS

Greek Life or not?

Förra veckan fick jag upp ögonen lite för Greek Life och denna veckan har jag utforskat det närmare genom att läsa en massa på internet och snacka med folk som är med i olika sororities.
Det verkar väldigt kul och som ett superbra sätt att lära känna massor med härliga människor. Dessutom håller de på en hel del med välgörenhet, vilket aldrig är fel, och har roliga events som tävlingar och baler. 
Men! Det finns dessvärre ett stort "men" här.
Deras uttagningar är exakt samtidigt som cheerleadinguttagningarna! En riktigt frustrerande miss i kommunikation enligt mig, för nu hamnar jag och flera andra i en ruskigt tråkig sits där vi troligen tvingas att välja.
Självklart kan ingenting få mig att välja bort cheerleadingen, men jag tycker detta verkar superkul och hade verkligen velat ha det som en del av mitt år här.
Och tänk skräckscenariot: att jag inte kommer med i cheerleadinglaget och samtidigt har missat chansen på Greek Life!
Hur ska jag då lära känna folk på skolan och hitta på saker som ger mig den collegeupplevelse jag alltid drömt om? 


En av föreningarna jag snackade med idag.

PUSS

Tre hälsokurser och en fotokurs

Skam den som ger sig!
Idag mailade jag läraren i Nutrition&Health (kursen jag förlorade på lottning förra veckan) och kollade om någon hade hoppat av. Det hade det och jag har fått ett permission number till den andra av de två kurser jag helst ville läsa!
Detta innebär att jag efter några väldigt tuffa veckor kan säga att jag är 100% nöjd med mina kurser och mitt schema! Underbara känsla! 
Dock känns det tråkigt att behöva hoppa av teatern, men de övriga är kurser jag känner att jag definitivt kommer ha nytta av i framtiden.
Jag måste erkänna att jag känner mig ganska stolt över hur hårt jag kämpat för att få de kurser jag vill ha!
Helt ok schema...

PUSS

Hellugn söndag

Efter att ha somnat vid fyra sov jag till tolv. Åt frukost, slappade, sov en kvart till. Jag blir inte direkt bakis som i illamående, men jag blir supertrött, haha.
Till slut bestämde jag, Caroline och Tracy oss för att gå och köpa mat. Jag var sååå sugen på sushi (chockerande, jag vet) men alla tre sushiställen vi gick förbi var stängda, så jag fick nöja mig med matlådan som stod hemma i kylen. De andra köpte med sig Pad Thai och så köpte vi med oss donuts från Dunkin' Donuts. Caroline hade tjatat om att testa dom från dag ett här, så det var på tiden. Betyg: absolut goda och många spännande smaker att välja på, men inget fantastiskt.

Amanda och Daniela är ute och har roligt i Hollywood, medan vi andra har tagit en hemmakväll. Ombytta roller från igår. Jag har försökt plugga i många timmar men effektiv pluggtid är nog dessvärre typ en halvtimme, hehe. Jag önskar jag kunde få hem min kurslitteratur snart så jag kan jobba ikapp det som systemet gjort att jag hamnat efter! 
Btw, imon är vi lediga pga helgdagen Labor Day.
Jag valde Coconut och Jelly filled. Tycker ju trots allt väldigt mycket om äpple- och vaniljmunkarna hemma.

PUSS

Club Project LA

Jag och Tracy spenderade vår lördagskväll på klubben Project LA i West Hollywood.
Det var en ganska bra klubb, med bra musik och mycket folk som dansade. Vår promoter var väldigt tråkig och allmänt mest borta hela tiden, men vi bestämde oss för att dansa och dansade efter ett tag med några roliga typer som gick väldigt mycket in både för att dansa och sjunga med i alla texter.
Efter stängning, när vi stod och väntade på vår Uber, så fick vi några smakprov på varför folk kallar Hollywood för Holly-weird. Det kommer fram en massa halvkonstiga personer och säger saker till en... Inte så att man känner sig hotade eller något sånt (so far, peppar peppar!) men ja, konstiga saker! Fick höra från flera personer att jag hade ett smittande leende och en person följde nästan med oss in i Ubern i hopp om att få mitt nummer, medan en snubbe sa till Tracy att han ville doppa henne i ranch-dressing och äta upp henne! Okej...
Ber om ursäkt på förväg nu om mamma och mormor blir oroliga. Jag lovar, jag skulle aldrig gå runt ensam! 

Nya Steve Madden-skorna för 135 kr.
Klubben låg utmed Walk of Fame, men tyvärr såg vi ingen stjärna med någon vi kände igen just där.

PUSS

Ledig fredag

Vad gör man en ledig fredag när man inte hunnit få kurslitteraturen så man kan börja plugga ordentligt? 

Jag fixade ett amerikanskt bankkonto, handlade lite mat (enorm vattenmelon för 20kr- score!), köpte mer galgar till alla mina kläder (hehe), bunkrade upp med halstabletter, seriedrack många koppar te och läste en hel del i teaterboken. Som student älskar man när kurslitteraturen finns gratis online! Och så hängde jag lite vid poolen plus klämde in ett svettigt gympass. Det kom också en vaktmästare upp till oss och superenkelt fixade att strömmen i halva lägenheten -min halva- hade försvunnit kvällen innan. Så jag antar att jag hann med en del ändå.

Fredagskvällen blev fredagsmys för mig, Amanda och Louise. Vi slog oss ner i de nya sofforna med en massa gott och tittatde på Pitch Perfect 2 och några youtube-klipp. Mysfaktor: hög!


När vi tittade på filmen så kände vi plötsligt hur sofforna, bordet och nästan väggarna skakade till! Första tanken var jordskalv och en Google-sökning bekräftade våra misstankar. Men särskilt farligt var det inte.

PUSS

Lite mysigare i lägenheten

Igår fick vi våra soffor!
De kostade totalt 130 dollar (1100 kr) och är uppblåsbara, bäddsoffor, har cup holders och kan flyta på vattnet, haha. Basically så är de luftmadrasser som man designat till soffor- ganska smart faktiskt! 
Och de gör trots allt en hel del för hemmakänslan i vår annars ganska tomma lägenhet.
Detta är väl typ det "allmänna" utrymmet i lägenheten. Sedan har vi två sovrum, två badrum samt ett loft som också används som sovrum. Diskmaskin och tvättmaskin är två saker vi uppskattar mycket när vi bor såhär många tillsammans.

PUSS

Westfield shopping mall

Idag tog jag, Caroline och Tracy bilen den cirka 10 minuter långa färden till stora Westfield Mall i Culver City.
Tre våningar med affärer och en hel del gott att äta. We like! 
Priserna var dessutom väldigt bra på många ställen, så det blev en hel del inköp ändå, hehe. Men många bäckar små...

En långklänning, en lång kjol, en kort kjol, två superbilliga toppar, bikiniöverdel, en bodylotion och solskydd för totalt 550 kr. Nöjd! 
Igår köpte jag också lite smink på Target,  eftersom det mesta av mitt smink mystiskt försvann på ett läger i somras! 
När vi såg att Pinkberry fanns på plats så var vi absolut tvungna att testa! Vi hade hört att det skulle vara ännu bättre än vårt älskade Yogurtland, så vi har taggat mycket inför detta. Det var absolut supergott, men Yogurtland är nog minst lika bra!

PUSS

Crash week 2

Nu börjar det hända saker! 
Från att bara vara 100% säker på en kurs (engelsk grammatik) har jag nu blivit inskriven på:
Actors & Acting
Photography as art
Health Behavior 
Public Health Issues
Observera att jag gått från att inte ha någon Health Science-kurs till att ha två! Och fotografikursen tror jag är jättebra att ta. Engelska grammatiken var inte alls vad vi hade hoppats på så den rök. Kvar är då skådespelarkursen. Jag gillar klassen och läraren är super. Jag älskar skådespeleri och får förmodligen "enkelt" bra betyg i kursen, men jag har egentligen ingen direkt nytta av den. Därför hoppas jag fortfarande på att det finns en liiiiiten chans att Nutrition&Health ska släppa in mig istället. Läraren hade ökat sin klass med 6 platser men vi var dubbelt så många som ville ha den, så hon hade inget annat val än att lotta... Det är ett surt sätt att bli av med en klass man oerhört gärna vill ha (förstår dock lärarens dilemma), framför allt när de amerikanska eleverna hade haft helt andra förutsättningar än mig att få kursen från första början... Japp, systemet suger för oss internationella studenter, tyvärr! Denna veckan har det varit Meet the Clubs på skolan, så det har varit smockfullt med information för alla sportklubbar, studentföreningar och såklart en himla massa sororities och fraternities (Greek life). Det sistnämnda är jag ändå lite intresserad av, men jag vet inte ännu hur mycket tid jag kommer ha, beroende på om jag kommer med i cheerleadingen eller inte. Vi får se! 

PUSS

Jeffersson at Marina Del Rey

Här bor förresten vi, i ett lägenhetskomplex i Marina Del Rey:
 
Så ja, vi är såpass lyckligt lottade att vi har pool, jacuzzi och ett litet gym som ingår i vårt boende. Vi bor i ett mysig område precis bakom den fina marinan (måste fota där någon dag!) och med gångavstånd till Venice Beach.
Enda nackdelen är väl kanske hyran, men den är ungefär densamma i andra stadsdelar också, så då passade vi på att välja att bo här. Sen är det ju såklart det där med att tjejerna som pluggar på Santa Monica College har cykelavstånd till skolan medan jag och Caroline måste köra 4 mil i LA's underbara traifik...
Men det är priset jag valt att betala för att försöka få "best of both worlds"- både universitetsupplevelsen och LA-livet. Uppe i Northridge, där skolan ligger, är det nämligen som en tråkig liten förort.
 
PUSS
 

2015 MTV Music Video Awards Special Performances in Downtown LA

Vilken dag! 
Det var Daniela som hade hittat hemsidan som ger ut gratisbiljetter till olika event. Varje person kan "bara" fixa två biljetter, så när jag fick höra talas om hemsidan satte jag upp mig och Tracy på väntlistan i hopp om att få joina Amanda och Daniela. I lördags fick jag mail om att det fanns biljetter till oss och WIHOO, FREAKING VMAs! 
Som jag nämnt tidigare var det dessvärre inte till den riktiga prisutdelningen, men till konserten i Downtown LA där några artister skulle köra 3 låtar vardera, varav 1 syntes i TV. Såg ni VMAs så vet ni vad jag snackar om.

Vi fick dela upp oss direkt, eftersom Daniela och Amanda hade lyckats få bättre biljetter än oss och hade en annan kö. Jag och Tracy köade i en och en halv timme innan kön började röra på sig men vi stod i alla fall i skuggan. Väl på plats hade vi inte så värst bra platser men vi såg en bildskärm bra och kunde i alla fall skymta scenen, haha. Fortfarande bara väldigt glada över att vara där.
Och så hände något superbra! Jag vet inte hur vi fick sånt flyt men plötsligt blev jag, Tracy och cirka 20 andra personer framflyttade till 10-15 meter från scenen! Booyeah! Konserten hade som sagt varit cool i vilket fall som helst men självklart var det mycket häftigare att stå så nära scenen.

Så först stod vi här...
... Och sedan fick vi flytta hit!


Först ut på scen var Macklemore, som körde Downtown, någon annan låt och slutligen Can't Hold Us, som fick alla väldigt taggade. 


Näst ut på scenen var artisten jag såg fram emot mest: Demi Lovato. Vid en första tanke så ser jag mig inte som ett jättestort fan, men går jag in och kollar på min Spotify-statistik så ligger flera av hennes låtar i topp. Hon körde i alla fall Cool for the summer (grymt shownummer! Coola dansare, massa rekvisita, Iggy Azalea, flygande konfetti och en Demi som red ut över publiken på en gigantisk flotte), Heart Attack och Give Your Heart A Break (en av mina favvosar). Damn asså, vilken brud!!!
Skitsnygg (förstår mig inte på att folk body shamear henne), grym scennärvaro och fantastiskt bra sång live! A-M-A-Z-I-N-G! 
Sist ut var sedan Pharrell Williams (presenterad av John Legend) och han körde en riktigt fin och meningsfull ny singel som heter Freedom, Blurred Lines, någon annan låt, Get Lucky och såklart Happy. De tre kända låtarna fick såklart stämningen att gå i taket (eller ja, det var under bar himmel men ni fattar). Happy fick tillsammans med en massa fyverkerier avsluta en fantastisk bra och häftig kväll. PUSS

RSS 2.0