Ibland saknar jag att bara enkelt åka kollektivt i Gbg...



När vi körde på motorvägen till Malibu så märkte jag vid ett tillfälle att det lät under däcket och något svart flög upp, men jag trodde bara jag kört på något på vägen.
Resten av vägen dit gick smidigt. Lite småskakigt bitvis, men som jag tänkt på många gånger förr så är det lurigt med skicket på vägarna här att veta om det är fel på bilen eller ej. Många gånger har det skakat väldigt och man trott att något hänt däcken men varje gång har det visst sig endast vara vägen man kör på.
Dessutom är ju bilen från 1997 så man förväntar sig inte att den ska köra 100% supersmidigt alltid.

Påväg hem från Malibu igen började det dock kännas mer och mer, så vi började ana att det nog var bilen trots allt.
Vi körde dock vidare till Northridge för att hämta saker ur lägenheten och sedan till hotellet i Hollywood. 
Idag när vi skulle köra Griffith för hiking så bestämde vi oss för att kolla däcken först och tur var det!!! 
Det svarta som flugit iväg på motorvägen hade varit en sliten del av däcket som lossnat- vilket innebär att resterande väg till Malibu, vägen tillbaka till Northridge och slutligen från Northridge till Hollywood så körde jag i hög fart på 6-filiga motorvägar med ett däck som hade kunnat explodera och ta kål på oss allihop....!
Läskigt att tänka på såhär i efterhand...

Jag rullade i alla fall långsamt till en bilmekaniker i närheten som bytte båda framdäcken (nr 2 var tydligen och slitet och kunde råka ut för samma sak snart) och kollade lite övriga saker medan vi turistade i Hollywood.
Bilen är fixad och säker igen, så de 2500 kr fattigare jag blivit känns inte surt eftersom vi mest är lättade över att det inte hände något allvarligt!

PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0