Ystad med saknade tjejer

Vi hade en supertrevlig liten "reunion" i Ystad. Vi bäddade upp oss på madrasser i Victorias centrala lägenhet där vi egentligen hade gångavstånd till allt, men eftersom vi ändå gick såpass mycket unnade vi oss att ta bilen till stranden. Vi var där båda dagarna- dopp på lördagen och sedan solande och glass på söndagen.
I övrigt gick vi runt mycket i den mysiga lilla staden och snackade såklart ikapp om nya jobb, förhållanden, sommaren, höstens planer med mera. Vi åt kvällsmat på en enkel men trevlig resturang båda dagarna, men det sved lite att Josefine på 23 år fyllda blev frågad om legitimation (vilket hon glömt ta med) och därmed nekades att dricka vin haha. Väldigt oväntat! Josefine visade sig förresten besitta geografiska kunskaper som definitivt överträffar min förmåga att rabbla USAs 50 stater!

Vi satt med listor från internet och förhörde henne på ala möjliga konstiga länder vi knappt ens hört talas om, men hon kunde bannemig huvudstaden på alla länder förutom de allra minsta öarna i Oceanien!

Det var supertrevligt att få träffa mina gamla klasskompisar igen och intensivumgås en helg. Det blir 4 olika orter i höst men förhoppningsvis löser vi att ses ändå!

Oerhört fint och mysigt!

Det lilla tåget vi åkte genom staden.

Det blev visst glasslunch både lördag och söndag hehe. Den sista bilden är på italiensk glass som var fantastiskt god!

Morgonpromenad vid vatten är en favorit nästan vart man än är.

Ett av många stopp på vår lilla Wallaner-tur genom staden. Den kända figuren är verkligen stadens stolthet och nämns många gånger. Hans favoritcafé har en Wallander-bakelse och på en resturang kan man boka hans klassiska favoritbord.
Så efter en helg med massa Wallander-fokus kändes det givet att börja kolla på filmerna igen och leta efter platserna man nu sett i verkligheten.


Kommentarer
Postat av: mormor

mysig liten stad med gammal bebyggelse.

2016-08-03 @ 11:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0