Årsresumé 2016

Mitt 2016 delas av naturliga anledningar upp i två delar eftersom jag var i USA till 1 juni och sedan hemma på svensk mark igen. 
Andra terminen i USA innehöll både mer äventyr och samtidigt mer vardag än första. Jag hade kommit in i mitt liv i Los Angeles, gick intressanta kurser och höll på massor med cheerleadingen fram tills säsongens slut med tävling i mars. Jag kom hem från tävlingens andra dag sent på kvällen och ägnade en oerhört effektiv timme till att duscha, byta om och packa om mina väskor. Sedan bar det nämligen av till Hollywood där familjen som anlänt bodde på ett hotell innan vi tidigt på morgonen skulle bege oss till Las Vegas. Snacka om intensivt dygn haha! 


Men det var 2,5 riktiga toppenveckor med tävling med underbara laget, Las Vegas, San Fransisco och även LA med familjen minus Eve. Vi gjorde det mesta av tiden vi hade och tog oss igenom en hel del Bucket List-saker.


Sedan blev det ganska mycket vardag igen tills Eve och Hanna anlände i maj och då började Bucket List pt 2, haha. Efter att ha försökt få biljetter till inspelningen av Ellen DeGeneres show i 8 månader hade jag lyckats endast ett par dagar innan vi lämnade Cali, så det blev en perfekt avslutning på min tid där! Slutligen följde en vecka i New York, som även den var helt fantastisk och innehöll mängder av saker man länge velat se och uppleva. Jag är så oerhört glad att både min familj och sedan Eve och Hanna flög över Atlanten och upplevde alla dessa saker med mig! 


Ser man tillbaka på året i USA så var det nämligen under dessa totalt 5 veckor som jag upplevde och gjorde som allra mest. Visst gjorde jag roliga saker resten av året och lärde känna många härliga människor (framför allt i laget), men det kunde också bli väldigt ensamt och var inte alls en ren dröm 24/7, vilket många verkar tro.
Mina första veckor tillbaka i Sverige i juni var också några av årets mest intensiva- med Lollos möhippa, Andreas bal & student, min gamla klass examen och bröllopet, innan det sedan blev en jobbarsommar som dessvärre inte bjöd på så mycket strandväder.


I augusti flyttade jag tillbaka upp till Göteborg och började i en ny fysioterapiklass för sista året på Sahlgrenska Akademin och Göteborgs Universitet (eller?). Också en hel del vardag där, men mer saknad sådan! 


Jag tog steget från danslärare till cheerleadingtränare och är så oerhört tacksam över att ha Kittycats i mitt liv. Att bli tränare för de 23 tjejerna tillhör bland det bästa med detta året, även om de testat mitt tålamod en del haha. Samtidigt är det också en stor tyngd att jag inte själv är aktiv och tävlar denna säsongen, även om mina hand- och fotleder vet att det är rätt.


Jag tog istället upp dansen igen efter 3 års uppehåll och det känns jätteroligt! 
Ja, man skulle såklart kunna skriva en himla massa mer, men detta blir redan ett oerhört långt inlägg så vi nöjer oss här. Tankar inför 2017 tar vi någon annan dag, för nu ska jag börja fixa iordning mig för att fira ut 2016 och in 2017 med ett gäng riktigt nära vänner som jag träffar på tok för lite.
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!


Mellandagarna

Nu har vi kommit till de dagar som många kallar jullov, men jag mest kallar "plugg- och jobblov". En sits jag själv satt mig i, men ändå lite bittert haha.

Saken är den att jobb + lov eller plugg + lov hade varit bra kombinationer, men när det blir jobb + plugg + lov så blir inte andelen lov så stor. Hade jag vetat hur mycket plugg jag skulle ha så hade jag nog inte satt upp mig på att jobba, men det visste jag inte i november och så tänkte jag att till London behövs ju extra cash... Det sistnämnda stämmer fortfarande och jag har ju (snart) tagit mig igenom dessa dagar, men det som fått strykas har väl dessvärre blivit att träffa kompisar här i Falkenberg.

Men lite annat kul har jag ändå lyckats klämma in. 

- Juldagen bestod mest av sömn/tv/äta lussebullar, men vid fem-tiden begav jag mig till Alice för festfix och sen var vi på en mycket rolig förfest med Olivia. Jag hade redan från början bestämt mig för att jag inte skulle ut, för då skulle jag vara i för dåligt skick dagen efter för att plugga (hehe) men jag var mycket nöjd ändå! 

- Den 27e åkte vi till Halmstad för mormor och morfars julklapp, nämligen en kväll på Pinchos. Mycket gott och trevligt värre! 

- Den 28e var det stort kalas i lokal för min näst yngsta kusin och lilla prinsessa Elin, som faktiskt fyllde tvåsiffrigt! Tänk att hon blivit 10! 

Förutom att försöka klämma in i alla fall lite plugg varje dag (vilket verkligen har stretat emot) så har jag även jobbat fyra heldagar. Kul ändå att träffa alla igen, framför allt med tanke på att detta kanske (förhoppningsvis) var min allra sista jobbvända där! Jag är ju färdigutbildad till sommaren och hoppas såklart på ett FT-jobb då. Men vad konstigt att inte jobba mer på Nelly! Som Emelie chockerande påpekade och frambringade en dos åldersnoja- vi har varit anställda där i 4,5 år! "It's the end of an era!", eller nåt. Konstig känsla! 

Förutom att försöka klämma in i alla fall lite plugg varje dag (vilket verkligen har stretat emot) så har jag även jobbat fyra heldagar. Kul ändå att träffa alla igen, framför allt med tanke på att detta kanske (förhoppningsvis) var min allra sista jobbvända där! Jag är ju färdigutbildad till sommaren och hoppas såklart på ett FT-jobb då. Men vad konstigt att inte jobba mer på Nelly! Som Emelie chockerande påpekade och frambringade en dos åldersnoja- vi har varit anställda där i 4,5 år! "It's the end of an era!", eller nåt. Konstig känsla! 


Julafton 2016

Jag hade en supermysig julafton. Fortfarande känslan av att det inte var dags för jul ännu och man typ "spelade" att det var jul, men väldigt mysigt likså! 


Efter en mycket välbehövd sovmorgon och en lugn förmiddag hemma begav vi oss till första anhalten strax innan lunch- min farbror och min yngsta kusin Michelle. Där blev det mat, en liten julklappsutdelning, lek, kusinmys och Kalle Anka innan vi - i vanlig hederlig ordning - begav oss till mormor och morfar i Ätran. Inget skriker jul så mycket som våra traditioner hos dem, och nu var Evelina äntligen hemma i sydvästra Sverige för första julen på tre år! 
Det dracks massor med glögg, åts julmat, spelades paketleken, de andra åt gröt (yes, de andra), julklappsutdelning, Svensson Svensson och så slutligen kvällsfika innan vi begav oss hemåt igen och kom hem mycket trötta strax efter midnatt.


Jul på Liseberg

Den 22:a hade jag, Eve, Adde och mamma en supermysig dag på Jul på Liseberg. Massor med fina ljus och dekorationer, norrländsk mat, första skridskoåkandet på typ 8 år (!!!) och så såg vi de något duktigare konståkarnas Nötknäpparen.

Sedan kände jag mig redo att lämna Göteborg för detta året och åka tillbaka till Falkenberg för första gången på över en månad.

Jag lånade mammas mobil och jobbade på mina fotoskills haha. De andra blev i alla fall impade, för sen skulle alla "sno" mina bilder. 


Dagarna före jul

Nu blev det ett litet mini-break här igen men 
1. Det har hänt förr så no surprises
2. Det har ju trots allt varit julhelg

Anyhow,
Jag har haft så sjukt lite julkänsla, vilket är väldigt tråkigt för jag tycker december och jul är så mysigt!
Men jag har inte haft mycket pynt, inte julbakat och på något sätt lyckades jag totalt glömma att jag har en jullista på Spotify fram tills den 22:a! 
Och då tycker jag ändå att jag försökt massor, med ljus, tekalender, jul-Nocco (haha) och så vidare...

Till mitt försvar var det en hel del halvkonstiga örtteer...

Från och med att mitt "jullov" startade den 22:a vände i alla fall trenden, med Jul på Liseberg med familjen (bilder kommer), hemfärd till Falkenberg, julbak deluxe, massor med julmusik, härlig julfilm och uppesittarkväll. Definitivt med julfeeling, men fortfaranfe lite känslan av att det bara var jul "på låtsas".

Booyeah, mycket nöjd med min avancerade paketinslagning haha.


Årets sista dagar i Gbg

Observera cituationstecknen. Istället för "jullov" skulle vi också kunna kalla det "plugg- och jobblov"? Men det är jag själv som satt mig i den sitsen, och lite ledigt och slappande kommer det garanterat bli ändå!


Christmas Challenge

Efter den där minst sagt frustrerande och långa skoldagen i måndags så begav jag och Kristin oss till Fysiken för deras julkväll med medley-pass, lekar, tävlingar och julmys. Mycket trevligt!

Vi körde ett 90 minuters Les Mills-medley (phew!), 30 min Trigger Stretch (aj...) och tillsammans med Farshad från T4 så gick vi med lättsam tävlingsinriktning all-in för alla moment, i sann fysio-anda.

Farshad lyckades bland annat övertala mig att klättra upp på hans axlar och det är lite komiskt för jag brukar alltid säga åt de som ska upp på mina axlar att det inte är några problem, men jag kände nu själv vilken skräckblandad förtjusning det är! Tyvärr var underlaget inte fall-vänligt och folket runt omkring inte lika erfarna på att fånga som vi är i Berghalla, så jag valde faktiskt att hålla kvar en hand i Kristins, men det var häftigt ändå! Mersmak på den, haha.

Att stå upp på en pilatesboll är faktiskt rätt svårt... Så jag är glad att jag kan briljera där när jag "endast" klarade 13 box jump burpees på en minut.

Vi pratade och umgicks även en hel del med en massa härliga Fysiken-instruktörer, som är de andras kollegor.

OCH... snart även mina kollegor! 
Jag var på en audition för ett tag sedan och har nämligen blivit utvald att bli instruktör inom Les Mills danskoncept Sh'Bam. Wihoo! 
 

Back in school

Okej, vi var egentligen tillbaka i skolan redan i fredags för lite mys-uppföljning av VFU:n och ett seminarium, men idag var första "riktiga" föreläsningsdagen och oh . my . god . vad tung den var! 

Jag tycker egentligen vår föreläsare är helt toppen men:
1. Statistik överlag är inte min grej
2. Statistik i ett dataprogram är inte heller min grej 
3. Motivationsnivån sjunker ytterligare när man vet att man varken ska använda just den sortens statistik eller det dataprogrammet i sin C-uppsats, haha.
Dessutom hade jag varit uppe extra tidigt för ett möte på skolan klockan halv åtta, så jag hängde inte med aktivt i föreläsningen särskilt länge...
Så det tog verkligen emot att vara så "respektlös" mot föreläsaren, men jag försökte gång på gång fokusera på dataprogrammet och det gick verkligen inte.
Och motivationen var inte mycker högre efter skolan när jag och Kristin stannade kvar för att försöka beta av lite av veckans väldigt stora hög med plugg.

Whoop, cred till mig som lyckades bryta min trend för deadlines! 

Jag var lite sugen på att även lägga upp min bild av när Kristin sitter och sover i en fotölj på Studietorget - med boken fortfarande uppslagen i knät - men ni får helt enkelt nöja er med att föreställa er det haha.


Musikhjälpen

Sorry för superduperdålig uppdatering... Jag lovar att jag har massor på ingång!


Men först ut- hur sjukt häftigt är inte detta?! 

Grymt jobbat av alla inom rehab, galet grymt jobbat av lillkommunen Hofors (1,2 mille!!!) och såklart grymt jobbat av alla som engagerat sig för att barn i krigsdrabbade länder ska få gå i skolan.


Jag och deadlines...

Och varje gång intalar mig att jag inte ska utmana ödet och lämna in i sista stund, haha! 


En av de sista veckorna 2016

Andra veckan i december och näst sista veckan på praktiken. Jag vet att jag typ alltid säger såhär, men shit vad tiden går fort! 

Asså hur gullig?! 

Mindre gulligt... Jäklar vad förbannade vi var! Och genomfrusna!

Inte bästa kombon med en väckarklocka som ringer 6... En fördel med att komma tillbaka till skolan igen blir den extra timmen sömn jag får tillbaka varje natt eftersom jag inte haft vett att lägga mig tidigare än innan, haha.

Eve tyckte 8 matlådor var sjukt. Standard tyckte jag.

Terminens sista dansklasser är över för denna terminen och jag ska verkligen försöka dansa för samma lärare till våren- awesome! 

Och så är det ju de där tillbakablickarna som Facebook påminner en om varje dag. 

Tänk att det var 4 år sedan min sista "ordentliga" produktion, Memento Mori. 
Och tänk att för exakt ett år sedan hade vi gastande varm fotografering framför minibibblan (aka Sky High) i mer än 30 grader, haha! 


Andra Advent


AW med bowling

I fredags stannade hälften av oss kvar på mottagningen efter stängning. Skrev journaler i lunchrummet och snackade- inte en helt dålig kombo. Och så tog jag mig en ordentlig dusch med hårinpackning och allt, eftersom min fortfarande inte funkar haha.
Sedan lämnade vi Backa för pizza och bowling. Hur trevligt som helst verkligen!
Resten av gänget (som bestod av nästan alla mottagningens 23-30åringar) skulle sedan dra vidare ut på stan men jag fick snällt bege mig hemåt till min högst ofärdiga packning haha. Men jag är väldigt glad över att jag beslutade mig för att följa med på AW:n trots att jag behövde packa och skulle upp megatidigt på lördagen. Det var det värt helt enkelt!

Resultatmässigt (för vi är ju trots allt tävlingsinriktade fysios, även på skoj) så hade jag noll förväntningar alls efter flera år utan bowling och var därför både chockad och meganöjd över att jag vann första serien på 129 poäng. Sedan kom Anna och Kristofer som monster med alla stikes och spärrar, och kom som mest upp i 168 på en serie tror jag! Respekt!

Tänk att det bara är två veckor kvar på praktiken, med dessa och alla andra härliga "kollegor"...


Första december


RSS 2.0