Det nuvarande politiska läget i USA

Två faktorer idag får mog att tänka extra på USAs politik, som är det största nyhetsämnet här redan med nästan 9 månader kvar till val. 

1. Jag har denna termin valt en kurs på Lower level (kurser som heter något med 100 eller 200) istället för Upper level (300 och 400-nivå, medan över 500 är på mastersnivå), helt enkelt för den ska vara så himla intressant! Health Sciences 231: Women & Health heter den och även om den inte är någon utmaning så är den en nyttig tankeställare! 
Idag såg vi två dokumentärer (Miss Representation och Killing Us Softly) som tar upp hur kvinnor framställs i media, filmer, politik, högt uppsatta jobbpositioner etc. Vi har koll på det mesta men det chockerar ändå att få det bekräftat. 
Till exempel sågas kvinnliga politiker från alla håll genom att inte tas lika seriöst med kommentarer som "Clinton gnäller som en köksfru" eller "Sara Pahlin är allt bra runkmaterial". I stora, välkända medier på 2010-talet... 
Snacka om att jobba i uppförsbacke!
Ett av citaten från ena dokumentären var "You can't be what you can't see", så utöver politiken i sig hoppas jag Clinton vinner valet här och visar för unga flickor och kvinnor att de kan lyckas även i de tungt mansdominerade toppositionerna!

2. Lyssnade på podden Den Fantastiska Resan och satte nästan i halsen när de sa "Nu är preseidentkandidaterna klara! Trump missar republikanplatsen och Clinton tar demokraternas plats med minsta möjliga marginal".
Sakta i backarna. Valet här är oerhört mycket mer komplicerat än så och de slutligtliga kandidaterna avgörs inte på flera månader. Detta var endast den första delstatens nomineringsval.

Jag hittade förresten korta beskrivningar på Aftonbladet om de största kandidaterna och det visar en tydlig skillnad mellan Republikanerna och Demokraterna:

Republikanernas toppkandidat efter första nomineringsvalet är alltså en av de mest högerkonservativa.

Hur kan denna pajas ens vara en seriös toppkandidat?! Vissa tror fortfarande att han kandiderar på skämt...


Demokraterna känns lite vettigare enligt mig.


Blir det en första Mrs President? 

PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0