Oscars 2016


Som det Oscars-fan jag är såg jag mycket fram emot att kunna se galan i realtid istället för dagen efter, men tji fick jag! Galan tv-sändes såklart men utan tv fick man bannemig betala för att streama online. Ja i USA då alltså. 
För i Sverige kunde man streama gratis via Aftonbladet, men inte utanför Sveriges gränser...
Så jag fick bittert nöja mig med att följa uppdateringarna på sociala medier och hoppas på att snart kunna se galan online någonstans.
 
Första svenska skådespelarvinsten sedan Ingrid Bergman på 70-talet, whoop! Alicia Vikander spås en lysande framtid i Hollywood och blir dessutom hyllad på röda mattorna .
 

Det känns som att 90% av internet handlar om att Leonardo DiCaprio äntligen (!) fått sin statyett. Det var hans femte nominering sedan 1994!
Men vad ska internet nu göra memes om eller totalt fokusera på inför nästa Oscar? Haha.
 
 
Jag har sett en hel del av "Oscarsfilmerna" och skådespelarstatyetterna gick dit jag ville!
Enda ändringen jag hade velat ha är att 9-åriga Jacob Tremblay skulle nominerats (japp, på 9 bast presterade han faktiskt precis så bra!) för sin prestation mot Brie Larson i Room och tagit hem Best Supporting Actor. Har ni inte sett Room borde ni definitivt göra det!!! 
 
Det har även tryckts positivt i sociala medier på att årets gala ägnade fokus åt diskrimineringen av svarta i nomineringarna (#OscarsSoWhite), LBTQ-rörelsen (Sam Smiths tacktal för Best Original Song), klimatförändringarna/global uppvärming (Leonardo DiCaprios tacktal) och slutligen offer för sexuellt ofredande, med Lady Gagas oerhört starka framträdande av sin låt Til It Happens To You från dokumentärfilmen Hauting Ground om sexualbrott på universitetsområden i USA.
Troligen det under kvällen som gav starkast reaktion bland publiken. 
 
Jag tyckte jag kände igen vad vice president Joe Biden pratade om när han presenterade framträdandet, och insåg att det är den rörelsen vi fick t-shirts från på torsdagens basketmatch.


Lady Gaga, som själv är våldtäcktsoffer, sa i en intervju på röda mattan att 1 av 5 amerikanska kvinnor kommer ha blivit våldtagna innan de lämnar college och detsamma gäller 1 av 20 amerikanska män. Jag tvivlar på att hon bara skulle slänga ur sig random siffror utan troligen kommer de från den nationsomspännande kampanjen. Skrämmande siffror....
 
PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0