Goodies from Youtube and some seriousness along with that

Det är många gånger den senaste månaden som jag reagerat på hemskheter i världen och funderat på att skriva om dem, men det blir så lätt en massa svammel och en text kan lättare misstolkas än ett samtal där man kan få motfrågor och gemensamt diskutera...
Hur som helst, det känns som hemskheterna bara trappas upp. Poliser i USA som skjuter redan nedbrottade mörkhyade med 8 skott i bröstet (hemska att se på video), krypskyttar som i gengälld skjuter ner helt andra -troligen oskyldiga- poliser som hämnd, Nice. Munchen och listan fortsätter...
 I fredags var det 5 år sedan massmordet på Utöya, som blev ett tydligt bevis för att vi inte är förskonade från hemskheter bara för att vi har turen att leva där vi gör.
Och den numera ständigt aktuella flykting/invandrarfrågan som verkar komma upp för diskussion på ett eller annat sätt varje vecka.
 
Man skulle kunna skriva oerhört mycket om alla dessa saker, men det tänkte jag inte göra här, utan jag tänkte visa detta härliga klipp som släpptes idag. Genom ett projekt av Elizabeth Banks (som ligger bakom Pitch Perfect-filmerna) så sjöng en himla massa kändisar in Rachel Plattens Fight Song som en del av kampanjen för att få Hillary Clinton till USA's nästa president i november.
Tycka vad man vill om Clinton och vissa saker ur hennes förlutna, men hon måste ju ändå vara tusentals gånger bättre än Donald Trump! Om världen känns hemsk och kaosartad idag, hur tusan skulle det då bli om Trump blir president för den största stormakten?! Hejdå till aborträtt och invandring, medan det blir Hej till rätt för arbetsgivare att trakassera honosexuella ("staten ska inte styra hur man utövar sin religion"), murar m.m. Hejdå till typ allt Obama åstadkommit som president ("för det gjorde han av personliga motiv, inte för rikets bästa") och hejdå till samarbetena med typ hela världen?
 
Hade man gått på vem kändisar, tv-shower, tidningar och övriga media förespråkar hade man trott det ska bli en lätt match för Clinton. Men ja, tyvärr är de långt ifrån majoritet i USA, där det finns väldigt många inskränkta människor i stora stater som ärligt talat inte har koll på resten av världen. De har inte sett övriga världen förutom på tv och är nöjda med att helt enkelt bara fokusera på sitt eget älskade Amerika. - Dagens samtalsämne på lunchen med en som kommer från Florida.
 
På tal om Obama så släppte James Corden nyligen sin kanske härligaste Carpool Karaoke hittils- med självaste First Ladyn!
Med dagens kandidater säger många i USA att de helst bara hade velat ha kvar Obamas, och jag kan förstå varför. De verkar vettiga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0