Fredag

Detta lilla glappet i uppdateringar har berott på en väldigt fullbokad helg, men så får det lov att bli. Framför allt när helgen varit fullbokad av en massa roliga saker!

Min fredag inleddes med motsvarande heldag i skolan, fast skriva arbete hemma hos Malin. Det var svårt att inte känna sig avis på hennes stora och superfina lägenhet! Längtar tills man har något mer permanent och kan satsa lite mer på den. Det vill man ju inte göra i dagsläget när man flyttar varje år och inte vet hur den kommande lägenheten kommer se ut liksom.
Arbetet gick i alla fall väldigt bra och det var väldigt trevligt! Även om det ofta blir väldigt effektivt när man jobbar i skolan så kan det kännas skönt att få miljöombyte ibland.

Sedan var det dags för Danskväll på Fysiken. De hade bjudit dit gästlärare för att hålla i specialpass, byggt upp en scen i träningssalen och hade olika smakprover och snacks. Alltid kul med något extra och jäklar vad roligt detta var!

Jag stannade på tre av fyra pass- dels för att inte pusha knät för mycket (impro-tejpningen funkade nu också) och mest för att jag behövde lite tid att ta mig hem, fixa mat, duscha och fixa mig för en liten utgång. Kvart i tio mötte jag upp Emma på Avenyn och så tog vi varsin drink på ett trevligt ställe. Just nu lyckas vi ofta att ses var tredje vecka, vilket känns toppen!

Mitt och Kristins bidrag till instagramtävlingen. En bra härlig bild tycker jag och vi körde på bildtexten att dans är kul oavsett förkunskaper.
Lyxmiddag för en? Det var i alla fall gott som tusan, haha.
God drink, trevligt ställe och fantastisk tjej. Trippelpoäng på det.

Numera standard torsdag

Vid detta laget vet många av oss att mina torsdagar består av av skola och danspass gånger två. Har vi heldag i skolan till fyra så blir det rätt stressigt och intensivt, men ändå underbart- som det ska vara när man brinner för det man gör!

Förmiddagen innehöll vår sista praktiska lektion med Anna och Maria (snyft) så nu blir det inte fler vettiga diskussioner medan man ligger på en matta på golvet. Eftermiddagen ägnades åt grupparbeten och för att vara en rätt stor grupp på nio pers så fungerade det förvånandsvärt bra! Grupparbeten tenderar ju att vara lite knepiga och i en så högpresterande klass där alla generellt tidigare varit vana vid att vara den som bossar så kan det skava en del när flera anser att det ska vara deras sätt som gäller.

Efter skolan skyndade jag hem för att byta om och byta packning, och sedan var det bara att bege sig mot Dansforum.
Jag hade fått plötsligt ont i knät någon dag tidigare och var lite osäker på om jag borde dansa, men förra veckan hade varit en sådan endorfinrush så jag kände att jag verkligen ville åka dit och i alla fall testa.

Det var nog en lite vågad chansning eftersom jag inte kan tejpning ännu, men man kan ju inte låta bli att nästan känna sig lite stolt när det lyckades.

En sjukt härlig grej hände på dansen!
Jag hade hållit tillbaka en del på grund av knät och när vi började öva vår nya koreografi till räkningar så kände jag mig verkligen inte så taggad på den. MEN sen när vi körde första gången till musik (Unstoppable med Sia) så blev det som en helt annan dans, med så mycket power och flow som man ville ta ut till fullo i varje steg! Häftigt hur samma steg kan kännas så annorlunda beroende på musikval!

Mindre positivt var dock åksjukekänslan som envist klamrade sig kvar i kroppen och huvudet i någon timme efter att teknikklassen med snurrfokus var slut. Jag har ju lite problem med åksjukekänsla (inga kräkningar eller så men själva känslan) typ på flyg och nöjesparker, och samma känsla kom då alltid efter att det blivit lite för många och för snabba snurrar där det till slut blev svårt att hålla tekniken.
Men jag avslutade kvällen med att äta soppan framför en film, så det var ingen fara med mig.

 


A good start

Denna vecka har börjat väldigt bra tycker jag! Älskar kursen vi läser och är nästan lite sorgsen över att den snart är slut och är den sista av sitt slag...
Samtidigt börjar jag tagga praktik och är faktiskt inte supernervös, *peppar peppar*.
Vi hade handledarträff i måndags eftermiddag och det var supertrevligt att träffa och diskutera olika saker med både mina egna och andras handledare! Jag och Kristin ska ha två rätt unga tjejer som handledare (oklart vem som får vem officiellt) och de verkar oerhört vettiga!

Övrig skoltid har mest ägnats åt praktiska moment i min favoritsal 3130- ni vet den där vi sitter/ligger på mattor och kuddar? Haha.
Vi har haft fyra patienter som kommit till skolan (bland annat traumapatienter) och jäklar vad det berör! Idag grät både patienten samt flera av eleverna och man kände efteråt hur mycket man tog till sig av hennes berättelse och erfarenheter! Definitivt en patient vi alla lär minnas och som kommer motivera oss i vårt kommande yrke.

Annars då?
Måndag var ju lång dag i skolan så jag fick stressa iväg till pluttisarna som skulle få mer av sitt program, men knappt hann få något nytt för de var för stökiga... Älskar verkligen laget men typ 5 personer ställde verkligen till det för alla och gjorde att vi lämnade träningen ganska frustrerade. Vi ska klura vidare på hur man bäst får dem att återfå fokus på ett schysst och pedagogiskt sätt!

Tisdagen började inte förrän 13.00 för min del så tog en skön långprommis på förmiddagen där jag njöt massor av alla vackra färger på löven. Bästa tiden nu, för snart har löven vissnat och fallit av.

Avslutningsvis kan dessa två snaps få förklara hur min fritid ser ut just nu.


En o-produktiv söndag

Efter två år av extremt produktiva söndagar (dansklasser i Falkenberg följt av cheerträning i Göteborg) så känns det fortfarande konstigt att ha söndagarna ledig, och ännu värre att ha en riktigt oproduktiv slappsöndag haha!
Men men, jorden gick ju inte direkt under!

Lite dåligt samvete har jag allt när jag inte pluggade alls idag, efter att inte heller ha gjort det under fredagens instuderingsdag hehe. I fredags fanns så mycket annat att göra och idag så bara... nope.
Av någon anledning kändes det viktigare att sitta och måla och sätta ihop en spellista till pluttisarna.

 
Helgen har funkar men nu lär bli ett hyfsat problem... Glasögon fungerar ju såklart i skolan (även om jag lär många reaktioner från folk som inte har någon aning om mitt lilla synfel) men på cheerleadingen ligger de riktigt illa till- även som tränare åker man på en del smällar ibland när man ska fånga folk eller hjälpa dem med gympa. 
Så sjukt otippad grej- medicinskåpet har stått halvöppet sedan jag flyttade in men inför besöket i fredags så stängde jag till och bara vred om nyckeln. Nu går det verkligen inte upp. Bra jobbat Rebecca...

Ledarutbildning

I lördags efter att Josefine och Christophe gett sig av redan vid klockan 6 så kunde jag lägga mig i sängen igen, men bara i någon timme!
Denna lördag väntade nämligen en skräddarsydd ledarutbildning för oss tränare i GCO. Sisu står bakom flera av kurslitteratursböckerna i min bokhylla och är väldigt stora på området i Sverige, så det kändes jättebra att vi fick gå en utbildning hos dem!

Enda nackdelen är att det krockade med Kittycats träning och även om Anna säkert klarade det jättebra på egen hand så vill jag inte missa något alls med pluttisarna haha. Kontrollfreak eller bara väldigt passionerad för det jag gör? Kanske en lien kombo av båda

Utbildningen var i alla fall väldigt bra och det är alltid kul de få tillfällen man träffar alla andra tränare, så två timmar upp!


Fredagsbesök

Förutom att Alice och Evelina var uppe här varsin halvdag innan jag ens riktigt officiellt flyttat in så hade jag faktiskt inte haft något besök här förrän i fredags.
Då hälsade Josefine och Christophe på från Skövde, i samband med att de skulle åka vidare till Oslo tidigt lördag morgon.
Någon månad efter vi setts i Vara senast så var det mycket trevligt att träffa dem igen! Vi lagade tacopaj, åt vid mitt lilla bord, snackade en massa, drack te ( & de testade min ingefärsshot med mixat omdöme haha) och råkade såklart komma i säng på tok för sent med tanke på att deras alarm skulle ringa redan 5.50... Oups.


Bästa känslan i danssalen

Efter att ha halkat runt i danssalen på sockar de senaste veckorna (barfota är det för jäkligt för de stackars fötterna att snurra...) så hade jag nu lyckats leta fram mina gamla trogna "foot-undies" (aka fottrosor) för bättre grepp mot golvet.

Danstorsdagen (som den numera kallas) levererade verkligen! På jazzen gjorde vi klart en kul koreografi och redan förra veckan fick jag en stark känsla av att min förmåga att snappa steg supersnabbt hade kommit tillbaka. Booyeah!

Jag har lärt känna ett par enäggstvillingar från Borås som går i båda mina grupper så på timmen mellan klasserna sitter vi numera tillsammans för stretching och diverse prat.
Vi har aldrig varit jättemånga på teknikklassen Jumps & Turns (vilket förvånar mig när den bara finns tillgänglig en gång per vecka) men ikväll blev det endast vi tre!
Vi har samma lärare i båda våra klasser (gillar henne skarpt) så hon känner oss rätt väl som dansare vid detta laget och pressade på tills benen bokstavligen talat skakade!
Det var länge sedan jag upplevde det sist, men vilken härlig känsla det är! Att stå vid sidan och känna hur benen skakar under en men när musiken går igång så klarar man fortsätta köra ett tag till! Love it!


Vilodag

Det har varit ganska mycket bara köra på den sista tiden och träning 1,5 vecka utan paus, så idag efter heldag i skolan när jag tog en vanlig powernap så vaknade jag en timme senare än tänkt eftersom jag tydligen stängt av alarmet. Först störde jag mig på det men sen accepterade jag insikten att det kanske var precis det min ömma och trötta kropp behövde, så jag såg nya avsnittet av Grey's Anatomy med Ben & Jerry som sällskap haha!
Det kändes lite konstigt att slappa till det så (plus med glass) en onsdag, men inför danstorsdag kändes det som det skulle ge mig bäst förutsättningar att vara fräsch imorgon och inte behöva kriga mig igenom det.

Skolmässigt så fortsätter kursen vara väldigt intressant. Mycket att lära sig som sig själv och sina egna åsikter, så man är medveten om det när man möter diverse olika patienter sedan. Intressant är också att kursen är nästan likadan som en vi hade i termin två, men nu när vi blivit något år visare och framför allt efter två praktikperioder med riktiga patienter så ser man på vissa återkommande saker annorlunda!
Dagens ämnen var mångkultur och mindfulness- två föreläsningar/diskussioner som nog de flesta skulle ha haft nytta av!

Cookie Dough plus Oreos - herre vad god den var!!!

New In

Nya vardagskor behövdes efter att ha slitit ut mina gamla och jag chockerade typ mig själv när jag bröt min långa Converse-trend för att testa Adidas.
Sedan såg jag att Ung Cancer släppt en rosa kollektion såhär i oktober och då fick det bli ett nytt armband också!


Härlig start på veckan

Måndagar är min riktigt långa dag, men har man ingen tid att pausa och känna efter så flyter det på fint!
Heldag i skolan 8.30-16.15 var inte så tufft när dagens ämnen var Tillämpad Avspänning i teori och praktik samt färdighetsträning med en massa liggande, sittande och stående övningar.
Dessutom fick vi listan över handledare till våra C-uppsatser (examensarbeten på en halv termin heltid) och en av våra två handledare var just den vi önskat så vi är mycket nöjda!

Sedan bar det av i full fart till Bergsjön för att träna pluttisarna. Eller ja, vet inte om jag kan kalla dem pluttisar länge till... Den sista 8-åringen fyllde idag 9.
Mina kattungar (låter det bättre? haha) kämpar på och utvecklas som tusan hela tiden, men de är inne i en lite trotsig och flamsig period. Förmodligen är vi tränare inte längre skrämmande och nya som i början, så de vågar ta ut svängarna mer.

Dagen avslutades med en tripp till gymmet och lite småfix i lägenheten. Klockan närmar sig midnatt men det gör inte så mycket för imorgon går jag faktiskt endast 13-14.30. Japp, jag är minst lika chockad som ni!

Födelsedagsbarnet fick köra ett snabbt stunt med oss tränare och då passar man såklart på att köra något som egentligen inte tillhör deras level.

En söndag i bilder


The pretty perfect kind of Friday

Jag är egentligen inte så mycket för överanvändandet av mainstreamord så som FriYAY, men idag är det ändå nära att jag använder det ordet.

Efter att ha förlorat mot snoozandet varje dag förra veckan så kändes det härligt att avsluta denna skolvecka med stabila 4-1, haha.
Skolan kunde nog knappt bli bättre: en fredag 8.30-12 med den allra roligaste gästföreläsaren vi mindes från termin 2!

Vid halv sex styrde jag mig ner mot Korsvägen och tog nog för första gången spårvagn 8 mot Härlanda- där Johanna hyr en härlig etta med toppenutsikt.
Vi promenerade till Skatås, sprang 5 km-slingan i det nyfallna mörkret (min första löptur på lääänge) och promenerade sedan tillbaka och in på ICA. Jag och Johanna har uppenbarligen olika uppfattning om vad som är nära avstånd för hon sa att ICA låg så nära Skatås- när det var 3,5 km. Vi fick i alla fall handlat mat till slut och åt vid halv tio så det gick ingen nöd på oss, men vi hade hunnit jobba upp både kyla och hunger.
Maten blev förträffligt god (taggad på matlådan jag fick med mig) och vi fortsatte kvällen med te, godis, ananas och klassiska How to Lose a Guy in Ten Days. Addera en hel del snack på det och så hade vi en oerhört mysig fredagskväll!

Jag kom hem vid kvart över ett och ska nu försöka somna så fort som möjligt- vill ju vara pigg imorgon med pluttisarna!


Huvudanledningen till att jag vill till London

Ja, jag såg Wicked så sent som i maj på Broadway.
Ja, musikaler i de städerna är rätt dyra.
JA, JAG TYCKER DET ÄR VÄRT DET!Det är helt enkelt en prioritering jag väljer att göra och när jag väger kostnaderna mot den rena glädje jag får ut, så går glädjen med vinst. Hittar man något som gör en genuint, äkta lycklig - vilket jag hoppas alla hittar - så är det värt att prioritera in det i sitt liv ibland!

PS. Den andra anledningen till att jag vill till London är för att se Les Miserables. Man trodde ju att en sån klassiker alltid kommer gå, men nu har den faktiskt slutat på Broadway så då kände jag att man får passa på att se den på West End innan den kanske plötsligt slutar gå där med!

Och sen är det klart att shoppingen, att njuta av staden och få kvalitetstid med mami också är stora bonusar, men musikalerna var faktiskt huvudanledningen till att jag kikat på att boka London sedan i somras.


As good as it gets

 

Mycket mer kan man inte begära av en vardagskväll! Hallelujah på den!

Schemat lyder "Våga Fråga" & "Speeddejting"

Idag har vi haft heldag med Intervjuteknik i skolan och efteråt var jag verkligen helt slut!
Både att intervjua om privata frågor och försöka se till att täcka alla möjliga betydande delar samt att vara den som blir intervjuad på detta sätt är hjärngympa på hög nivå och en hyfsad granskning av sig själv. Vi hade bland annat speeddejting (jajamen!) fast med lite ovanliga ämnen.
För folk utifrån är det kanske lätt att tänka att vi fysioterapeuter typ frågar vad som gör ont och hur mycket man tränar, men vi har faktiskt krav på oss från Socialstyrelsen att täcka levnadsvanor- alltså mat, fysisk aktivitet, alkohol och tobak. Det känns kanske inte alltid helt naturligt att fråga om folks alkoholvanor och så vill man ta det på rätt sätt så det inte verkar som man viftar med en pekpinne om hur folk ska leva sina liv. Sen tillkommer även frågor om sömn, stress och möjligen nedstämdhet för att få en helhetsbild av patienten som absolut spelar roll även för behandlingen av till exempel ett smärtande knä. Olika faktorer i ens liv bidrar ju på sitt sätt och i många fall kanske det inte är endast mekaniken i kroppsdelen man behöver försöka göra något åt för att lösa problemet och försöka undvika recidriv.
Väldigt intressant, men intensivt!

Mer filterbilder i brist på annat haha. Men jag tycker kaninen är gullig!


The usual but lovely Monday

Veronika tycker jag ska blogga en massa så hon har något att läsa, men hur kul är det ibland att blogga om sin rutinfyllda vardag?
Även om jag faktiskt gillar rutiner så känns det kanske inte jätteparty att skriva igen om hur jag varit i skolan, tränat Kittycats och avslutat på gymmet. Mina klassiska måndagar från 8-22 liksom.

Men skolan var intressant såhär första dagen om psykisk ohälsa. Eller ja, jag tycker ju typ alltid skolan är intressant (lyllos mig) men när man inte ska ha någon stor tenta eller examination så kan man låta sig slappna av på ett annat sätt och bearbeta materialet för personlig utveckling, inte sakinlärning. Softare approach såklart men också intressantare diskussioner i många fall.

Kattungarna då? De jobbar på oerhört duktigt (trots en del obligatoriskt flams) och utvecklas sååå mycket. Mitt coachhjärta blir varmt av stolthet typ varje träning! Idag bad några grupper om att få testa stuntsekvensen de ska tävla med, och satte den direkt! Icke-cheerfolk fattar kanske inte förra meningen men kort och gott älskar jag att jobba med de "små" kidsen.

Ja, man måste ju älska våra lärare haha. Och tummen upp för att sista timmen innebar målande och olika färger för att få en tydligare bild av stress fysiologiska effekter på kroppen- study method me like!

= låna böckerna i mitt namn, reservera samma böcker i mammas namn och sedan ta bort reservationen dagarna innan återlämning för att låna om i mitt namn. Hade någon annan ställt sig i kö efter mamma hade hon fått behålla reservationerna och låna böckerna åt mig. Ibland lyckas man använda systemet till sin fördel hihi.

Lite lagom mängd böcker för 4 veckor? Jag lär inte läsa ens hälften, men man vet aldrig vad från litteraturlistan som kan komma att behövas så när möjligheten finns så är det lika bra att ha dem till hands.

Oj oj vad lätt man fastnar då...


En helg på hemmaplan

Eller ja, ett dygn på hemmaplan typ?
Eftersom jag har Kittycats på lördagaförmiddagarna så kan jag vara i Fbg klockan två som absolut tidigast.
Denna gången blev det en eftermiddag hemma och sedan en lördagskväll hemma hos Alice med indisk mat och en hjärtvärmande film.
Söndagen inleddes med sovmorgon och sedan släpade jag mig mot stan för att testa Espresso House. Yep, ett antal år för sent enligt mig men nu finns min favoritkedja även i denna småstad.
Jag ska snart börja röra mig tillbaka till Götet och förbereda inför en ny skolvecka och vår första fördjupningsvecka i Psykisk Ohälsa. Och imorgon fördelar vi även praktikplatserna vi ska ha i 6 veckor!


När gick jag och fick dåliga nerver?!

Jag har tidigare överlag haft rätt bra nerver, men inför examinationsveckan i termin 4 (muntlig redovisning, salstenta och praktisk examination) hade jag rekorddålig uppladdning av en förklarlig anledning- RM/SM i cheer fredag-söndag helgen innan denna softa vecka och dessutom två missade veckor i början av kursen pga Worlds i Florida. Jag klarade mig ju fint ändå men var i princip ett nervvrak innan dess.

Kruxet är att mina dåliga nerver verkar ha stannat kvar, trots att jag inte varit borta något nu och vet att jag har förberett mig bra, hehe..
Sista salstentan för några veckor sedan var inte så illa och när jag och Kristin slutade öva praktiskt igår eftermiddag så kändes det finemang, men idag asså- fyyyyy...
Sen är det klart att när man fått examinationstid 15-16 så är det betydligt fler timmar att hinna bygga upp nerver jämfört med om man i princip bara hunnit vakna och äta frukost innan det är dags att köra.

Trots någon liten miss så tyckte lärarna jag klarade mig "fint utan några problem", så de tyckte det var konstigt när jag typ började ursäkta mig och förklara att jag egentligen kunde typ allt annat haha. Eftersom vi var sist hade man hört från andra att lärarna var tuffare än någonsin och underkände folk ( = får göra om examinationen nästa vecka, så absolut inte jordens undergång) för osäkerhet eller enstaka fel, så det var därför jag trodde att min upplevda halvmiss kunde räcka. Well well, är glad att de godkände mig ändå så jag slipper brottas med dessa nerver igen hehe.
Praktisk examination är faktiskt mycket tuffare än en tenta för på tentan kan du klottra ner lite stödord på svåra frågor och gå tillbaka dit sen, men här kan man bli så ställd om det låser sig och man är face to face med läraren som upprepar frågan och undrar om man är helt säker.

Tänk att detta var sista . praktiska . examinationen !
Det är många "sista" nu!


En blandad kompott

Kunde inte låta bli att uppdatera höstgarderoben lite med tröjor, byxor och ett par finare blusar.

När jag skulle låna ut mitt gamla psykiatrimaterial för att hjälpa Kristin så hittade jag denna sammanfattning, som är ett praktexempel på mina färgglada anteckningar haha.

Denna "tavla" hänger numera i mitt kök för att bidra till struktur. Första bilden har legat på min mobil ett tag så den planeringen är inte aktuell, men vad sägs om min morgondag (onsdag 5/10)? Låååång.

Paniiik när jag vaknade i fredags på tok för sent! Men lärarna skrattade mest åt mig och det var i alla fall min första försovning på hela utbildningen. *Peppar peppar*

Ska man köpa godis är det värt den extra tiden att åka till stans bästa godisaffär. Punkt.

I helgen förlorade en lagmamma i föreningen sin kamp mot bröstcancer- på tok för ung! Usch vad hemskt och tragiskt sånt är...


En söndag

Denna söndagen behövdes det verkligen en riktig fixardag. Tvätta, bädda rent, laga mat, betala räkningar, färdigställa protokoll, göra ny hälsoshot (som är såpass bra att den ärats en plats i min receptbok) och plocka undan en massa. På något sätt tycktes dock nya saker hela tiden tillkomma på listan så den blev aldrig kortare haha. Pluggandet blev visst inte av idag heller, så det får maxas de kommande dagarna inför fredag. Sista praktiska examinationen väntar!
Whoah....


Underbar lördag

Första oktober hade jag sett fram emot sedan länge- det innebar nämligen koreografidag för pluttisarna!
Eftersom det är så många aspekter bakom att sätta ihop ett cheerleadingprogram som både ser snyggt ut och som maxar poängen så gör vi i GCO så att vi flyger in amerikanska koreografer till de högsta lagen och har 4 erfarna personer i föreningen som sätter ihop övriga. För Kittycats del blev det två tränare från Bobcats/Wildcats och extra spännande var att detta är första gången de tar sig an att göra ett helt program från början till slut.

Att lära ut 2,5 minut av steg, placeringar, rörelser och moment tar såklart lång tid och trots att vi förlängde träningen till över fyra timmar så hann vi bara hälften haha... Men hellre att kidsen verkligen lär sig och att koreograferna kommer tillbaka en annan lördag än att allt hastas igenom. Pluttisarna klarade faktiskt av det där med fokus i 4,5 timme oväntat bra, framför allt med tanke på att Senior lvl 1 Pumas var i hallen och hade koreografiträning samtidigt! När det är andra lag i hallen samtidigt som oss blir det nämligen annars lätt många blickar ditåt och frågor som vilket lag det är, vilken level och vad som krävs för att komma in där. Det är ju fullt försteåligt när vi har yngsta åldersklassen och första tävlingsnivån- en ny dörr har precis öppnats för dem. Och det är roligt att coacha dem detta första år i ett satsande tävlingslag!

Säsongens första tematräning blev rosa eftersom oktober står för breast cancer awareness.

Inför kvällen hade jag och Kristin hurtigt tänkt kombinera hemmaspa med plugg, men när det väl kom till kritan behövde vi ha en pluggfri dag. Vi körde på hemmaspa ändå och sen joinade Martin oss för taco och film. En alldeles ypperlig lördagskväll tycker jag, framför allt efter en intensiv vecka och fokuskrävande dag.


Kul men intensiv vecka!

Nu har vi påbörjat vår sista stora fysioterapikurs (scaaary) och denna veckan har varit väldigt intressant och lärorik, men också så att huvudet nästan svämmat över.
Tänk då mina stackars klasskamrater som dessutom pluggade hela helgen och hade psykiatritenta i måndags... Hehe.

Vi har helt awesome lärare och hänger på i KTC-salarna (Kliniskt Tränings Centrum) - and I'm loving it!
Man lär sig så mycket spännande saker både om sin egen kropp och kroppar i allmänhet i praktiska kurser och det är ju detta som verkligen är ämnesspecifikt för vår utbildning.
Sen är ju jag gymnastikapa så det passar mig perfekt att anteckna ur en stretchposition på en matta på golvet (fast min nya klass har inte vant sig vid mig ännu så får mycket "Det ser ut som du ska gå av!"-kommentarer) och varva lyssnande med upp och testa.

Dag 3 och 4 hade vi andra lärare som ställde fram stolar till alla men jag och Kristin var för bekväma av oss så vi använde brits och matta ändå, haha.

Såhär kan fysioterapiplugg se ut- någon som lyckas tyda? Detta var undersöknings- och behandlingsalternativ för en viss sorts vanlig ryggproblematik.


RSS 2.0