Friday

Min fredag började med att klockan ringde vid åtta och jag masade mig upp för att möta upp Johanna. Under mina år i Gbg har jag aldrig tagit mig för att ta mig till omtalade Skatås och då tänkte jag att någon som verkligen har koll på det området är Johanna. Jag har alltid tänkt att Skatås och Delsjöomtådet ska ligga längre bort och det har inte lockat att åka olika spårvagnar med byten för att komma till ett naturområde, men det var faktiskt bara att pallra sig ner till Korsvägen och sedan åka sju minuter
med 5an!
Jag fick dock väldigt starka flashbacks till mina veckors praktik på Östra Sjukhuset, för det är nog enda anledningen till att jag tidigare någonsin åkt spårvagn 5 haha.

Vi tog oss upp för en rätt hemsk backe och var framme vid Skatås, där det var fullt med skolklasser som skulle ha löpning. Där fanns en massa olika slingor på allt från 5 till 18 km och vi strosade runt lite i typ en timme utan att få syn på vatten, då Johannas lokalsinne bekräftades inte vara det bästa. Men vi kom i alla fall tillbaka dit vi startat och njöt sedan av en liten fredagsfika och en massa prat innan vi traskade tillbaka ner till spårvagnen.

Efter ett par timmars chill och småfix i lägenheten gick jag sedan ner till Korsvägen igen, men denna gång för att bli upphämtad av Victoria, som slutat jobbdagen på Varbergs Sjukhus. Det känns fortfarande konstigt att mina gamla klasskompisar jobbar på riktigt som fysioterapeuter haha.
Vi ställde i alla fall in GPSen på Vara (mest för att hitta ut ur Göteborg...) och 1,5 timme senare knackade vi på hos Malin i radhuset hon hyr i lilla Arentorp. Riktiga jobb och radhus- japp det blir mängder av vuxenpoäng där!
Malin flyttade nyligen dit för ett jobb så detta var som en liten inflyttningsfest (även om hon vägrade kalla det för det) med oss, hennes nya pojkvän Anton, Josefine, Christoph och Edith- en av hennes kompisar från folkhögskolan. Alltid kul att blanda nytt folk med gamla känningar!
Det blev tacos med diverse experimentella tillbehör, fruktsallad, glass, några koppar te och såklart en himla massa prat. Med tanke på att vi bor i olika städer så tycker jag det är rätt duktigt av oss att ses igen efter två månader och förhoppningsvis kan vi hålla den trenden!


Tillbaka till Gbg, för någon dag

Min onsdag bestod av några ärenden, en solig promenad i skogen, en snabbtur på Gekås och ett besök hos bästa mormor och morfar. Och så lite mer av det där roliga papperssorterandet haha.

Torsdagen inleddes med sovmorgon och en prommis- man får ju passa på medan man kan!

Hade jag inte stannat ett par gånger för att ta kort hade det nog gått under 90 min, haha.

Efter lunch bar det av tillbaka till Göteborg. När jag planerade veckan hade jag lyckats förtränga dansklasserna jag tar, men som tur var kom jag på det för någon dag sedan! Tycker mycket om mina dansklasser och läraren jag har!

Det blir förresten väldigt mycket flängande på tåg denna veckan...

När jag kollade i kalendern tänkte jag mest på att det händer mycket roligt, men dessvärre ska man ju lägga tid och energi på att transportera sig överallt också.


Plötsligt en ledig vecka

För någon vecka sedan fick jag veta att jag skulle bli ledig tisdag till tisdag på grund av att jag och min nya klass läst lite annorlunda. Denna veckan läser de Psykiatri, som jag läste i termin 3. "Underbart för dig!" säger folk, men dessvärre har de läst en vecka Team, som jag måste ta igen på något sätt innan jag går ut i vår... Smidigast hade såklart varit att göra det nu men det gick inte att lösa med lärare osv.

Hur som helst så är ju en ledig vecka någon heeeelt unikt för oss på FT-programmet på Sahlgrenska, så min spontana känsla var direkt att det måste utnyttjas till fullo!
Jag har i månader tänkt att får jag en chans vill jag till London och kolla musikaler i höst, så det var det som först kom på tal och var dessutom megagullig! Tyvärr kunde ingen annan åka med när det gällde vardagar och så kort framförhållning, och efter lite övervägande kändes det inte superkul att åka dit helt själv. Håller alla tummar och tår att det ändå ska kunna bli av innan 28e januari!
Alternativ nr 2 var att hälsa på Eve i Åre, men jag kunde bara vara iväg måndag kväll-fredag dag och det kändes inte värt det att lägga halva tiden på femtio olika tåg, som dessutom kostar mer än dubbelt jämfört med London...

Såååå... Istället för London eller Åre så blev det *trumvirvel* Falkenberg!
Och inte för att slappa, utan för att ta tag i den stora låda block/papper/fakturor/tidningar som jag bara öste ihop när jag flyttade hem från Gbg förra gången och aldrig tog tag i innan USA, hehe.
Jag kände att jag behöver repetera en del Fysioterapi inför höstens förfjupningskurser eftersom jag varit borta från det så länge, och då är det lika bra att bara ta tag i kaoset en gång för alla!

Så det blir definitivt inte den roligaste möjliga lediga veckan, men det är nödvändigt ont och förhoppningsvis gör det att jag slipper känna ångest inför fördjupningskursen som börjar nästa vecka.

Grundplanen var inte att börja med detta när jag kom hem efter tio på kvällen, men så blir det när man dricker latte på tåget en timme tidigare hehe. Tur att jag "har" dubbla sovrum hemma nu (vilket Eve inte älskar) för annars hade det ju aldrig funkat att lämna sängen som ett skrivbord.

Jag älskar Göteborg på många sätt men morgonpromenad är fortfarande härligare utmed Doktorspromenaden hemma.

Först uppdelat efter varje kurs...

... och sedan efter termin- phew!
Längre kan jag dock inte komma utan pärmar och register, så det blir en spontanare inom Gekås imon.


Fixsöndag

Det känns fortfarande främmande för mig att söndagar inte längre är veckans mest hektiska dag.
Ta sovmorgon och sedan mixa slappande med att ta tag i en massa saker- what?!
Det är ju de flestas söndagar men för mig känns det sjukt konstigt haha!
Men visst har det sin charm, för det var rätt jobbigt att hitta vardagskvällar där man hann klämma in saker som tvätt och storkok.

En tjej i min nya klass gör 30 matlådor ungefär var tionde dag. Japp, trettio!!! Jag som är nöjd när jag slängt ihop 4-6 stycken... Dessutom äger jag inte så många matlådor, haha.


Liseberg

Vi var ett gäng hemifrån som ett bra tag snackat om att ta tag i det obligatoriska årliga besöket på Liseberg innan säsongen är över, men i slutändan var det bara jag och Alice som kunde.

Datumet hade varit planerat i ett par veckor och med det härliga vädret kändes det perfekt. September borde ju vara lågsäsong och inte så farliga köer tänkte vi.
MEN så insåg jag att Zara Larsson skulle ha en konsert på Liseberg just denna dag.
Kul att se henne tänkte vi, men nackdelen som följde var att det var lika mycket folk som en populär sommardag och låååånga köer...
Lite köer är man ju beredd på men när det passerar en gräns där det mest blir segt.

Vi åkte i alla fall de attraktioner vi prioriterade mest och körde massa catch up i köerna. Vi spelade upp en femtiolapp vardera, vilket kändes lagom. Inte som min lillebror och hans kompisar som spelar för 300-800 kr...

Köerna gällde även till matställena så vi missade Zaras första låtar pga att vi äntligen satt och åt, men det var ingen större fara. Vi fick i alla fall sett och hört resten av konserten och visst kan bruden showa live!
Massor med folk var det också, men det var ju rätt väntat när en världsstjärna spelar i Göteborg för 95 kr i inträde.

Vi lämnade Liseberg strax efter tio och Alice åkte hem till Falkenberg. Underbart att hon åkte upp hit till Gbg- det får hon göra mycket mer tycker jag!
Fun fact om dagen var förresten att vi bland alla dessa människor lyckades springa på en av mina små pluttisar från Kittycats!
Visst att Göteborg inte är en megastor stad eller nåt, men jag känner inte supermånga ändå och blir alltid väldigt förvånad när jag springer på någon jag känner! Ja, förutom i området kring Sahlgrenska eller Berghalla såklart, haha.


Salstenta nr 20 av 20 - I'm done!

Detta har ju inte varit den kursen jag brinner mest för direkt, så min inställning har hela tiden varit "Kriga dig igenom det och sen är det över" haha. Många fasar inför denna redan i termin 1. Inte för den är överdrivet svårt, men för att det är svårt att hitta någon motivation till den.

Sedan kursen startade för tre veckor sedan har jag tänkt att jag bannemig ska fira när den är slut! Nu ser det dock ut att bli en ensam fredag innan en fullspäckad lördag, men jag unnar mig små mini-firanden ändå. Direkt efter tentan gick jag ner till centrum för detta:

Åh herre vad god denna var!


Klassiskt tentaplugg- för sista (!) gången

På grund av att vi haft flera andra uppgifter och examinationer parallellt med inläsningsperioden (examination senast igår!) så hade jag inte tittat på tentamaterialet alls sedan vi avslutade de föreläsningarna förra måndagen, hehe.
Tur att det är en rätt liten tenta och att föreläsaren körde bra repetitioner med oss!

Jag och Kristin påbörjade i alla fall vårt seriösa tentaplugg igår kväll. Vi hängde i tandläkarstudenternas kårhus (?) Munhålan där hennes pojkvän Martin är intendent- för han hade nämligen lovat att laga mat till oss! Sånt tackar man ju inte nej till.
Vi pluggade tills elva på kvällen (halvt ambitiöst, halvt socialt) och sedan återvände jag dit igen i förmiddags. Martin var en pärla igen och fixade lunch till oss för han tyckte vi förtjänade att endast fokusera på pluggandet. Tänk om man alltid hade haft sån lyx i tentatider.

Jag behövde dra hemåt redan vid tre men vi kände oss så förberedda vi kommer bli efter att ha gjort flera gamla tentor och avslutat med att förhöra varandra ute i solen- vilket väder!
Nu har jag varit upptagen med mina två danspass men på timmen mellan klasserna hann jag ta mig igenom alla anteckningar en extra gång och det får nog räcka så. Nu när jag kommer hem vid tio är jag nämligen i extremt behov av både dusch och mat haha. Sen när jag slockna snabbt för jäklar vad dessa danspass bränner energi!

Tänk att jag imorgon gör min allra sista utav 20 (!) salstentor på fysioterapeutprogrammet! Crazy!

Jag som brukar fylla på koppen så fort den blir tom... Chockade till och med mig själv haha!

Avslutar med en härlig throwback, för det är ju trots allt torsdag. Går det bra imon lämnar jag skrivsalen med samma känsla som på bilden, haha.Faddrat nollning?

Jag har ju faddrat varje nollning sedan jag själv nollades och tycker det är toppen!
Man lär känna de nya på skolan, väljer vilka aktiviteter man tycker är roligast att vara med på och umgås med nya och gamla vänner bland nollningskommitéen och de andra faddrarna.

Jag såg mycket fram emot att det skulle bli nollning igen, men denna gången ville det sig bara inte så bra med mitt schema...
Första nollningsveckan var innan skolstart och min enda lediga vecka på hela sommaren så jag valde att spendera den i Falkenberg. Sedan krockade de allra roligaste aktiviteterna med Kittycats träningar på måndagar eller var sådana faddrar inte är med på. Dessutom har vår första kurs varit tuff, så man var inte motiverad att prioritera de lite mindre roliga aktiviteterna.
Slutresultatet?
Nollningen går mot sitt slut och det blev endast två fjuttiga aktiviteter för min del. Men mellansittningen med IKEA-tema var i alla fall superkul! Enda nackdelen var att det var ett svårt tema utklädnadsmässigt, men med lite flyt fick jag en leverans från just IKEA dagen innan så jag och Kristin gick som en IKEA-låda och många uppskattade den finessen med vår utklädnad att vi satt ihop!
Vi körde en massa kul gyckel, sånger och lambo- allt för att förs vidare traditionerna till nästa generation studenter!

Inte världshistoriens bästa utklädnad, men som sagt tyckte vi det var ett rätt svårt tema.


En sommarsöndag

Ett bortglömt inlägg var det om denna fantastiska sensommarsöndag i augusti, någon vecka innan Eve åkte till Åre och jag till Göteborg.
Familjen plus mormor och morfar åkte ut till Strömma farmlodge i Tvååker och njöt i ett par timmar av fika i sol och superidyllisk miljö. Hur mysigt?!

Sedan begav våran familj sig vidare till centrala Varberg, där vi skulle åka Segway. Det var inget jag testat innan men man har ju varit rätt sugen på att prova, framför allt efter att ha kollat på Solsidan haha.
Jag som anser mig ha mycket bra kroppskontroll kan lätt gå in i såna här situationer med lite för högt självförtroende, men det var ju rätt lätt att köra faktiskt. Dock måste jag erkänna att det kändes bra obehagligt ibland när man var uppe i maxfart (typ 30 km/h? Minns inte riktigt) och hela styret drogs bakåt och pressade mot magen på en. Då kändes det som man pressades bakåt och skulle trilla om man inte hoppade av! Jag var nära att hoppa av någon gång men det löste sig till slut och för det mesta gled vi fram lugnt och beskedligt.
Varberg har asfalterad gång- och cykelväg precis utmed kusten och sablars vad fint det var att åka där utmed strandpromenaden! I Falkenberg är sanddynerna i vägen så man kan tyvärr inte komma lika nära vattnet utan att faktiskt vara på själva sanden.

Så vi passade på att njuta som tusan när vi cruisade fram.
Vilken underbar dag och framför allt eftersom vi skulle bli lite utflugna efter sommaren!


Blandat från snap

En bildbomb med de där bilderna som inte riktigt genererar i egna inlägg. Såna vardagsbilder har blivit desto vanligare tack vare snapchat.

När jag hade tappat tre naglar på höger hand (såklart) tog jag till knepet att måla hela naglarna i samma färg så det inte skulle synas lika tydligt. Gulliga pluttisarna på träningen ikväll reagerade direkt och undrade om jag fixat nya naglar. Och om det är jobbigt med långa naglar. Och om jag gör de själv eller på salong. Pluttisarna undrar helt enkelt väldigt mycket, men det är en del av deras charm!

PS. Eftersom jag använder vänster hand mycket mindre har de naglarna hunnit växa till sig en bra bit även under fejktipparna, så nu är de lååånga. Jag kan dock bara njuta av mina "klor" i max två veckor till, sedan måste de av för praktisk kurs...


Lugn kortvisit i Falkenberg

Efter cheerleadingträningen med pluttisarna i lördags förmiddag så tog jag tåget hem till Falkenberg.
Jag hade inte varit hemma på två veckor och även om det kanske inte är jättelänge så känns det rätt länge efter att ha bott hemma hela sommaren.

Efter en god grillmiddag med familjen (eller ja, minus Eve men så blir det ju detta läsåret) så åkte jag till Lollo och David. Där fanns även Jennifer, Robin, Andreas, Tim, Aleksandra, Evelina, Frej och lilla Viggo. Att ha en sovandes tre veckors bebis i knät fungerar nog som terapi mot det mesta- oerhört mysigt!
I övrigt blev det en massa snackandes som vanligt, lite sällskapsspel och hemmagjord glass.
En lugn kväll med trevligt sällskap helt enkelt, och helt i min melodi.

Söndag blev omdöpt till "Utflyktssöndag".
Jag, Lollo, David, Andreas, Matilda, Robin och Jennifer åkte till Seatons Kulle/Hyltenäs Kulle i Kinna (tror jag som är sån expert på landsbygden...) där vi 90 meter över havet hade picknick med superfin utsikt!
Vädret kändes först grått med risk för regn, men lagom till vi kom fram så kikade solen fram igen och värmde på sensommarvis. Det tackar vi för!

Nu är jag påväg tillbaka upp till Götet igen, med ett lugn och påfyllda energidepåer för att tackla den kommande tentaveckan. Min sista i detta slag, i alla fall på fysioterapeutprogrammet kandidatnivå.

Självklart tog man ett smidigt skutt upp på muren- vad gör man inte för bättre bilder? Haha

Vi åkte med gammaldags stil. Jag tackade vänligt men bestämt nej till att köra- högerstyrt...


Truly thank god it's Friday

Helg kändes väldigt välbehövt efter en vecka med tre helt olika möten (hej hej massa förberedelser) och väldigt många timmar grupparbete. På fredagen stod endast examination på schemat och inte förrän klockan två, så jag hann sova någon timme längre än vanligt, ta en prommis med podd i lurarna, plocka i lägenheten och gå på ett yogapass innan jag behövde bege mig till skolan!

Microhörnan på Fysiken visade sig ha de typ skönaste stolarna ever!

På kvällen hade jag bokat upp mig med en galet saknad brud- Emma! Jag träffade henne ett par timmar i januari och ett par timmar på examensfesten i juni, men nu när båda är stationerade i Göteborg igen - till och med båda i Johanneberg - så ska vi försöka ses mycket mer.
Det blev i alla fall en supertrevlig fredagskväll med en massa catch up och varsin drink på baren Familjen, precis bakom Avenyn.


Dancing again

Efter drygt tre år utan att ta dansklasser eller "dansa aktivt" så har jag bestämt mig för att ge dansen en chans igen. Jag tappade ju gnistan rätt rejält efter käftsmällen att jag inte kunde komma in på proffsutbildningar med mina knäppa leder och då kändes det lite som jag hade tagit mig så långt jag kunde.

Under dessa år har jag saknat det väldigt mycket och gnistan kom tillbaka redan under danslägret med Stockholmsskolan Base23 på Fuertoventura sommaren 2013 (vilken vecka!), men jag har helt enkelt inte haft tid att ta danskurser parallellt med cheerleadingen.

Jag har bokat upp mig på två kurser denna termin på underbara Dansforum - Jazz fortsättningsnivå och Jumps & Turns. När jag slutade hade jag nyligen tagit mig upp till Jazz nivå mellan/avancerad (högsta på "fritidsnivå") och jag älskade dessa fantastiska men svåra och utmanande klasser väldigt mycket- men efter dessa år av uppehåll är tekniken absolut inte där längre haha. Det ska dock bli kul att se om och i så fall hur snabbt jag kan ta mig tillbaka till där jag var!
Det som talar emot mig är väl att jag då dansade 10-20 timmar i veckan och nu får nöja mig med 2h 45 min... Men bättre än inget och denna gång gör jag ju det bara för nöjes skull och inte som någon satsning.

Shit vad slut jag var... Men jag kunde gå utan större problem idag faktiskt. Det var bara alla trappor på Hälsovetarbacken som kändes en del.


Catch up- matspam

Men NEJ, nu råkade det
bli ett break igen...

Inte för att jag inte haft saker att skriva om- tvärtom har dessa två första heltidsveckor tillbaka i Gbg varit riktigt fullspäckade och mitt huvud känns ibland som det svämmar över av info och saker att fixa. Det blir ju lätt så när det är terminsstart och säsongsstart samtidigt, plus att man precis flyttat in i en ny lya.
MEN jag har börjat komma in i skapliga rutiner igen och jag ska se till att bloggen blir en av dem.

Först får ni lite gammalt hederligt matspam, för jäklar vad underbart det är att äntliiiigen ha ett ordentligt eget kök, bra skafferiutrymme samt egen kyl och frys! Hallelujah på den!

Om jag får lov att säga det själv så blev denna halvt improviserade korv stroganoff helt fantastiskt god!


RSS 2.0