Bildbomb 2017

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Sammanfattning 2017

Då var det dags för den traditionsenliga sammanfattningen av året som gått. 

Vi kan dela upp livet i lite olika områden, men allt som allt går 2017 in på min topplista över år, hittills. En riktigt fantastiskt år med både intressant vardag och flera stora händelser.
Resa 

Året mer eller mindre påbörjades och avslutas på resande fot. Första helgen i januari var jag och mamma i London och nu avslutar jag och Alice året i Åre. Inga jätteresor kanske, men definitivt mer än bara något. Det är uppiggande och spännande att komma iväg! 

Plus för London går till musikalerna Wicked och Lion King (föga förvånande, hehe) och hittills i Åre går pluset till känslan av att åka skidor efter 12 år! 
Plugg - Jobb - Boende 

På denna front hände det stora saker detta året! 

Jag inledde året som sista terminens student på fysioterapeutprogrammet på Sahlgrenska Akademin, som är en del av Göteborgs Universitet. Det var den mest självständiga praktiken, som främst bestod av praktik (Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus var platsen jag drömt om sedan pluggstart och jag blev inte besviken!) och kandidatuppsatsen (där jag och Kristin undersökte vad fysioterapeuter kan bidra med på Ungdomsmottagningen). 

Tiden på FT-programmet har varit fantastisk- både ämnesmässigt, klasskamratmässigt och lärarmässigt! 


Då bodde jag i Johanneberg i centrala Göteborg och trivdes oerhört bra där. Jag hade inga planer på att lämna Göteborg, utan sökte främst jobb i den staden och var även redo att pendla en bit.

Jobbmässigt gick det ganska bra och jag stod med ett erbjudande i Göteborg, ett i Borås och ett i Falkenberg. Jobbet på Strandhälsan i Falkenberg kändes roligast just nu och när jag väl övervägde för- och nackdelar ändrade jag plötsligt inställning och var redo att flytta hemåt. 

Jag bodde hemma hos päronen under sommaren och lyckades därefter få en så oerhört bra och fin lägenhet inne i Gamla Stan- ett stenkast från jobbet! Efter att ha flyttat 11 gånger på fyra år (!!!) och bott både väldigt litet och med folk jag inte kommit så bra överens med så känns det så skönt att äntligen ha ett boende som jag är riktigt nöjd med! 


Jobbmässigt så trivs jag superbra på Strandhälsan- med varierande arbetsuppgifter och riktiga toppenkollegor! 

Tempot är högre än på de flesta ställen, vilket kan kännas av, men man har lyckats anpassa sig och fördelarna väger helt klart över! 
Fritid 

Jag kan fortfarande inte - och kommer troligen inte kunna - köra gymnastik på den nivå som krävs för att tävla på hög nivå i cheerleading, vilket fortsatt är en sorg för mig, men det har ändå varit ett spännande år. 

Jag hade en grym dansvår på Dansforum i Göteborg, där jag efter en termin tillbaka i danssalen vågade mig upp till nivån Mellan/Avancerad. Det var köttigt och komplicerat, men ack så kul!

Våren innefattade även att jag var Sh’Bam-instruktör på underbara Fysiken, och sist men inte minst så hade mitt älskade första cheerlag Kittycats en så oerhört bra termin! 

Till hösten fick jag ett nytt lag, Twinklecats, och jag visste inte om jag skulle kunna fatta lika starkt tycke för ett nytt lag igen- men det gick och jag är helt fast! 

Jag började även dansa street för min gamla gymnastiklärare Madde (som var den som fick mig intresserad av dans när jag var 14-15) och så upptäckte jag trampolin som fritidsaktivitet på FreeMovr i Halmstad. Härligt folk och så viktigt att ha något där man känner att man kan pusha sig själv och utvecklas!
Välmående 

Inga turer till akuten 2017- booyeah! 

Peppar peppar, men året har varit ovanligt skadefritt. Mot slutet åkte jag på en vurpa med cykeln, bihåleinflammation och strax innan dess en halvläskig landning på trampolin med nacksymtom, men för att vara mig är det ändå väldigt bra betyg.

Och ser man till stress och press tycker jag det har gått bättre än tidigare på den fronten också, även om den är svår att undvika helt när man alltid varit något av en "prestationsprinsessa".
Kärlek

Året började med att bli "dumpad", eller vad man nu bli när man dejtat 2-3 månader- men det sved rejält. 

Sedan stod det frivilligt still ett tag och i augusti började jag skriva med en kille som jag till slut vågade mig ut på dejt med i oktober. Det klickade rejält direkt och jag avslutar året med starkare känslor än jag någonsin haft för någon förut. Helt underbart och fantastiskt. Där ska det bli extra spännande att se hur 2018 utvecklas!
Så, det där var min "lilla" sammanfattning av ett riktigt bra år.

En bildbomb kommer senare idag, och nu ska vi skynda ut i backen.

PS. Det är 20 minusgrader i Åre idag...!!!


Gott nytt år på er allihopa! 

(null)


Julafton 2017

Jag hade en väldigt mysig julafton, med både tradition och nytt. 
Först vaknade jag i Varberg hos Simon, efter en väldigt trevlig uppesittarkväll med hans familj. Vi tog lite sovmorgon och åt en lugn frukost innan vi skiljdes åt för ett tag.
Jag åkte till Falkenberg strax innan lunch (positivt överraskad av julpimpade bussen) och åkte hem till päronen för lunch och sista minuten-paketinslagning.
Efter lunch bar det av till Ätran och bästa mormor och morfar, tyvärr utan Eve, som säsonger ännu en gång.
Självklart blev det Kalle Anka, glögg och lite trevligt häng. Sedan kom Simon dit och det blev denna decembers andra hetsiga omgång julklappsleken, följt av julmat, Svensson Svensson och julklappsutdelning.
En supertrevlig jul helt enkelt.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Jag tänkte inte lägga upp mina julklappar här, men jag är i alla fall oerhört nöjd med allt bra jag fått och hoppas de som fått klappar av mig känner detsamma.

Vi drar till fjällen

Jajamen, ni läste rätt!

Om vi spolar tillbaka tiden två månader så började det snackas på jobbet om att man skulle börja ansöka om eventuell julledighet och det pikades välmenande mot mig att det kunde vara väldigt lägligt att ta ledigt om man inte hade varit ledig i år- vilket jag var den enda som inte varit. Jag har jobbat varje skollov, så senast jag var ledig mer än en vecka var när vi reste runt i slutet av min USA-vistelse, för två och ett halvt år sedan!
Jag hade inte tänkt ta ledigt i mellandagarna för jag vill spara semesterdagarna till resor, men så började jag plötsligt spekulera högt kring att hälsa på Eve i Åre och blev allt mer sugen på det. Alice har alltid ledig en längre tid över jul och nyår, så hon var snabb med att haka på när jag nämnde min idé. 
Två vänner och en syster i Åre- perfekt plan. MEN, alla boenden som var ok centrala och inte kostade en förmögenhet var slut redan då för knappt två månader sedan... Så detta hamnade på is och i mitten av december såg det inte ut att bli av.
Ledighet på hemmaplan är inte heller fy skam, framför allt inte med fortfatande ganska "ny" pojkvän och bästa väns lilla bebis att spendera kvalitetstid med! 
Så jag var ganska ok med tanken att jag skulle lägga mina använda semesterdagar på hemmaplan, och då visade det sig att en av Eves roomies inte ska vara i Åre över nyår, vilket öppnade upp för oss att klämma in oss i deras lägenhet.
För drygt en vecka sedan bokade vi tågbiljetterna och nu blir det 5 dagar i Åre trots allt!
Det ska bli väldigt skönt att komma iväg (man kände sig ändå lite sliten i slutet på jobbet), kul att få se något nytt, komma iväg med Alice, träffa Eve och så - åka skidor! Jag var faktiskt gryyyyyyym på skidor när jag var yngre- men bokstavligen talat halva mitt liv har passerat sedan dess... Wish me luck! 
(null)

(null)


Så detta är mitt läge idag:
(null)
(null)
Det vore en lögn att påstå något annat än att det känns jobbigt att vara ifrån Simon (och Torres, Haha) i en vecka- framför allt över både hans födelsedag och nyår- men den smällen får man ta ibland. För det ska ju bli väldigt kul!

(null)
Packdags!


Förresten, nu när jag har långa tågresor framför mig hoppas jag att jag kan beta av lite större blogginlägg som legat och väntat från roliga händelser! Veckan innan jul

Efter fyra dagar hemma från jobbet och en inte så rolig bihåleinflammation var en mycket uttråkad Rebecca äntligen pigg uppe på fötter igen en vecka innan jul.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Alltså hur gullig är inte vår städerska, som hade lämnat av hemlagad fika till oss? 
(null)
Jag och Malin hade knåpat ihop en rolig poängjakt som avslutning på personalträningen, bland annat med ett gäng acro yoga-positioner som jag googlat fram haha.
(null)
Och så var jag äntligen frisk nog att kunna träffa Lollo och Davids efterlängtade lilla guldklimp Elna. Första mötet av många! 

Jul på Liseberg

En mysig start på lilla ledigheten, tillsammans med mitt hjärta. Han är dessvärre inte ledig mer än julhelgen, men fyra dagar är inte fy skam.
Jag för min del är faktiskt ledig i elva dagar- vilket är min längsta ledighet sedan slutet av min USA-vistelse för 2,5 år sedan! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lite julpynt i lägenheten

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och hur härlig är förresten filten som jag fick i inflyttningspresent av några kompisar? Underbar!
(null)Perfect

Vem tycker inte att min favoritlåt förtjänar ett eget inlägg?!
Förmodligen Josefin, som är trött på mim hype.... hehe.

Självklart snackar vi om Ed Sheerans Perfect, som spelats mycket på repeat sedan den släpptes i början av året.
För typ en månad sedan släpptes en musikvideo, som är sjukt mysig! 

Och sen så kom detta! 

(null)  (null) 
(null)
(null)
(null)
(null)
Blev inte superförvånad när Spotify rapporterade detta, haha. Störst både generellt och för mig.Sjukstuga

Jag hade gått med förkylning i tre veckor, vilket är väldigt irriterande men hanterbart. Jag brukar sällan bli "riktigt sjuk" så jag behöver stanna hemma från jobbet, utan blir snarare rejält halvdålig och krigar mig igenom det.
Denna gången fick jag dock ge vika, kanske framför allt för att jag nu jobbar med patienter och inte kan använda mig av "Jag krigar mig igenom det-metoden" på samma sätt.
Så i måndags kväll efter cheerleadingen gav jag upp och erkände mig sjuk, och det var som att när man väl gett upp det envisa krigandet så kände man hur sjuk man faktiskt var och kände sig mycket mycket sämre haha.

Så jag är nu inne på tredje dagen sjukstuga och oj vad uttråkad man är! Tänkte först att jag skulle ta tag i julklappar, gamla blogginlägg etc, men det har man inte heller haft ork till. Mycket tv, sova, tv, sova osv.
Jag är i alla fall glad att jag är hos Simon i Varberg för även om han jobbar så hjälper jag och katten varandra i att vara sällskapliga. Det vill säga när katten inte hoppar upp på garderoben och sover... Då blir jag galet sällskapssjuk.


(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)Mini-jul 3e december

Evelina gör sin fjärde skidsäsong, så för tredje gången hade vi en tidig mini-jul hemma hos mamma och pappa.
Förra året kunde hon vara hemma över julen, vilket var supermysigt, men detta är i alla fall mycket bättre än inget! 

Fast det känns rätt konstigt med julmat första advent haha.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
En oerhört vettig tidig julklapp! 
Har faktiskt varit lite småskraj för att cykla sedan jag vurpade när första halkan kom.

Tomtepromenad i Övrarp/Ätran

Vilken härligt vinterland det lägligt nog blev! 
(null)

(null)

(null)

(null)


Julfest i Borås med Toveks Bil

Det blev en riktigt bra fest, med massor av god mat, trevligt sällskap och riktigt grym underhållning.

(null)

(null)

(null)

(null)


Lite bilder, så Josie slutar tjata

(null)
Papegoj-katt 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0