Omkastade rutiner

Jag verkar ha kommit in i en rutin där jag inte orkar ta tag i saker ordentligt på vardagarna- och vad blir man tvungen att offra då? Helgerna! 


Men trots att jag faktiskt tagit tag i supermycket denna helgen (*klapp på axlen*) så har jag också åkt Gbg-Fbg tur och retur för att ha myskväll med Johanna och Veronika på lördagen och fira finaste mormor på söndagen. Inte illa! 

Dock är det väldigt konstigt att jag skjuter upp det som verkligen har en deadline (som jobbansökningar) och väljer att istället först sitta och spara ner sisådär 600 bilder från strulmobilen till datorn... Kan tyckas bra onödig prioritering! 

Jag fick i alla fall iväg de två jobbansökningar som hade dagens datum som deadline. Klockan 23.35 och 23.52. 


En skön start på veckan

Var smått tvungen att skicka den sista till Veronika- som vi taggar att se Ed Sheeran i Stockholm! 

Snart är jag verkligen vuxen på riktigt! Hehe.


Födelsedagsfirande i förskott i Falkenberg

I fredags åkte jag hem till Falkenberg efter praktiken. Ulle var nämligen på besök från Danmark och skulle fira sin födelsedag i förskott. Hon hade förberett en jättegod trerätters middag för mig, Lollo, Ebba och Jenny och det var verkligen supertrevligt! 

Ulle hade jag inte träffat sedan hennes kräftskiva i höstas och Jenny och Ebba inte på säkert något eller ett par år. 


This week


13 februari 2017


Veckans andra halva i bilder


Great start of the week

Veckans stora händelse är såklart att jag påbörjat min sista praktikperiod, på platsen jag suktat efter sedan jag började utbildningen för flera år sedan - Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus (DSBUS). 
De första dagarna har som vanligt mest inneburit att jag svansat efter mina handledare, men idag är det dags för min första egna patient- spännande!!!
Handledarna är jättetrevliga och de andra sjukgymnasterna/fysioterapeuterna likaså, så detta kommer högst troligen bli toppenveckor!

Hehe.

Annars har veckans första dagar sett ut ungefär som vanligt, med Kittycats, dans och allmänt fix.
Har inte riktigt pallat laga massa mat i samband med flytten och hade en buffert i frysen att klara mig på, men igår slängde jag ihop 11 matlådor igen. Det tar ju ändå typ lika lång tid som att göra halva mängden, så varför inte passa på? 

Precis så! Många säger ju att man aldrig ångrar ett genomfört träningspass, men här snackar vi verkligen lyckorus av endorfiner och kärlek till att dansa, haha.


Spontantripp till Fbg

Jag hade egentligen tänkt spendera mycket av helgen i lägenheten och bocka av saker på min att-göra-lista, men ni hör ju ungefär hur kul det låter.


Därför var jag inte så värst svårövertalad i lördags efter Kittycats träning (som var en av deras bästa på hela säsongen hittills!) när mamma erbjöd mig att komma hem och äta trerätters, haha.
Det blev slutligen tvårätters (fullt tillräckligt för en studentmage ändå) och jag fick med mig avokadon och mangon som skulle varit till förrätten istället- win win! Haha det är faktiskt inte alls ovanligt att jag får diverse frukt med mig när jag varit hemma- de vet vem som uppskattar den mest.

Alice kom också över och så blev det först Mello (nja... det roligaste var alla känningar i öppningsnumret) och klockrena tjejfilmen How to be Single.

Söndagen började ganska tidigt med en supertrevlig strandpromenad med Lollo. Sedan blev det mest sängläge framför tvn (eller som jag kallade det- mental uppladdning inför praktik) innan jag återvände till Gbg på kvällen. Jag underrättade typ ingenting på min lista, men det var ändå skönt att åka hem för första gången sedan nyår.


Taggad och -såklart- lite nervös

.


Fix, fix, fix

Efter sista föreläsningen med klassen i torsdags (nu är det uppdelat tills slutet på maj!) så har mitt fokus sett ut ungefär såhär:

Det hade varit bra spännande att se om någon annan kan tyda mina koreografianteckningar... Det brukar ju alltid vara så att man själv tycker de är jättelogiska haha.

Under tiden jag fixat med ovanstående saker har jag lyssnat en hel del på ljudböcker igen. Så himla smidigt ju!

Här är mina tips från de senaste veckorna:


Nya lägenheten
Flyttdagar

På grund av stamrenovering ska jag i fyra månader bo i en annan lägenhet på samma område. Tyvärr innefattade typ 250-meters flytten tre väldigt hemska trappor som inte gick att undvika. 

Packandet inför flytten togs successivt lite per dag lördag till tisdag (man är ju trots allt nästan proffs på att packa nu), jag flyttade lite själv på tisdagen och resten med familjen på onsdagen (tack, tack, tack!) och nu på torsdag kväll är allting uppackat. Phew!
Har även haft de sista dagarna av kursen i skolan (sista föreläsningen med klassen idag!), något möte, massor med Kittycats, en fantastisk dansklass och några ärenden- så det har snurrat på för fullt med diverse i huvudet. Och så har jag vänt på dygnet och somnat långt efter midnatt... Det är något som ska ändras på nu inför sista praktiken! 
Men jag är ju trots allt som mest produktiv sent på kvällen och det är skönt att ha packat upp allting! Min nya, tillfälliga tvåa är en uppgradering mot min egentliga etta och här ska jag definitivt kunna trivas.

Det får räcka med en sneak peak just nu. Jag skulle ju trots allt försöka vända på mina dåliga sömnvanor.


RSS 2.0