Snowy cozy Sunday

Min lördag spenderades bland annat med mina favoritkattungar, en Slottskogspromenad i det fina vädret med Emma och sedan bara en lugn hemmakväll. Ganska skönt efter den fullspäckade helgen veckan innan. Jag fick förresten ett rejält träningspass från Ica och hem...

Vad gör man inte för sitt koffeinbehov... Hehe.

På söndagen fick jag besök hemifrån och så oerhört mysigt det var! Bästa mormor och morfar fick spana in min lya precis i tid innan jag behöver flytta pga stamrenovering.


Friday with a feeling for food

Ifall min torsdag ägnades åt caféer så kan man säga att min fredag ägnades åt lyxmat? Haha! 


Nej men jag tog en sen lunch med massor catch-up tillsammans med en saknad Ida på ett ställe som heter JOS Hälsocafé och W-O-W, det var typ den bästa salladen ever! Överdriver inte! Synd att det inte är särskilt studentvänliga priser bara.

Vidare i fredagens matresa var på kvällen efter träningarna. Då var jag välförtjänt av hemmagjord pizza. Jag testade en ny kombo av ett par ingredienser jag gillar och Yum, mycket mycket gott!

Jag kom hem ganska sent från Fysiken efter Sh'Bam och BodyCombat, så det som var kvar av fredagskvällen spenderade jag i telefon med Alice (plus med min välbehövda mat haha). Det var härligt att prata med henne i 1,5 OCH vi bokade biljetter till I Love Musicals Allstars på Ullevi i juni- whoop!


Cafétorsdag

Torsdag var instuderingsdag och den spenderades i princip överallt förutom i skolan.


Först blev det ett besök på ortopedmottagningen på Mölndals Sjukhus. Läkaren ansåg inte att han kunde göra något för mina hand- och fotleder, vilket egentligen var det svar jag väntat mig, även om jag hoppades innerligt att det skulle varit annorlunda. Segt att gå i 4 månader och vänta på ett sånt resultat... Men det finns definitivt många som har det mycket värre än att de inte kan satsa på sin favoritidrott såklart...

Förutom den starten var det i alla fall en väldigt bra dag.
Lite effektivt grupparbete över Skype, några fixade ärenden och sedan hade jag och Kristin ett möte med en av våra kandidatuppsatshandledare på ett mysigt café i stan. Under mötet valde vi att kasta om vårt arbete rejält, så nu blir det en hel del extra arbete de närmsta veckorna, men förhoppningsvis resulterar det i ett arbete vi i maj är mycket mer nöjda med.

Med en timme att fördriva i stan blev det ett nytt café (hello Espresso House) och läsning, innan jag mötte upp Aron utanför Biopalatset.
Han hade nämligen lyckats få tag i biljetter till förhandsvisningen till storfilmen La La Land med Ryan Gosling & Emma Stone, och undrade om jag ville följa med. Ehm, yes of course! Filmen var riktigt bra och kommer med största sannolikhet ta hem en stor del av de 14 (!) Oscars den är nominerad till. Kul att världen uppskattar en classy, lite old-style musikal! 


Dubbel danstisdag

Planen med mitt Sh'Bammande har varit att jag tar över Jennys pass när hon går på mammaledighet i mars och fram tills dess kan jag teama med de andra på deras pass för att bli varm i kläderna. En rätt chill plan med tid att smälta utbildningen.


Detta blev det snabbt ändring på, då en instruktör på tisdagen blev sjuk och ingen annan än lilla jag kunde hoppa in- och då hålla passet helt själv! Rycka av plåstret snabbt? 
Det var smånervig och det blev ett gäng mindre missar, men det var definitivt kul och det år skönt att ha den där första nervösa gången avklarad! 

Man får ju erkänna att det känns lite häftigt med mick och scen! 

Efter en mellanlandning bar det av igen, till mina ursprungliga tisdagsplaner.

Mina kommande Sh'Bam-pass på torsdagar krockar med den Jazz fortsättning jag tog på Dansforum förra terminen och då var alternativet att gå ner till nybörjare/fortsättning eller gå upp till mellan/avancerad.
Ni kan nog gissa vad jag valde? 
Det var lite nervigt, dels eftersom detta är nivån jag precis kommit upp i när jag dansade som allra mest och dels för Amanda sa att hon kör mer avancerat än mellan. Men jag gillar ju utmaningar och tänkte att om jag bara tillåter mig själv att acceptera om jag tillhör den "sämre" halvan i gruppen så ska jag nog faktiskt kunna kriga mig igenom den rejält ökade svårighetsgraden.

Och vet ni? 
Det gick superbra!!!
Allt kanske inte satt helt som en smäck, men jag hade inga problem att hänga med (mer än de flesta såklart alltid har i början när man får något helt nytt) och det var en jättekul klass! Booyeah för att våga ta chansen! 

Nu ska vi ju inte ta ut alltför mycket i förskott. Det är fullt möjligt att jag om några veckor beklagar mig över hur tuff klassen blivit, men i så fall kommer jag ändå vara nöjd med beslutet att utmana mig uppåt istället för att nöja mig neråt.


Sh'Bam-utbildning & Mar(t)atonPubrunda

Ja, jag får absolut skylla mig själv när det kommer till att jag plågat mina fötter igenom en hel danshelg med kassa förutsättningar.

Jag skulle nämligen iväg direkt från utbildningen på lördag kväll och hade verkligen inte minsta lilla milliliter över i min väska till mer packning, så jag tänkte att jag skulle ha på mig klackskorna till gymmet- eftersom jag ändå bara skulle gå 100 meter till vagnen och sedan 100 meter till gymmet.
Bra plan, om jag inte hade missat vagnen då... Och därmed fått småjogga ca 1 km till Korsvägen i nya klackskor och med 10 kg packning på ryggen... Så redan innan utbildningens början hade jag enorma skoskav på fyra tår. Bra där Rebecca...

Över till utbildningen. Om man har koll på Les Mills är detta jättelätt att förstå. Om inte så är det halvinvecklat.

Les Mills är ett superdupermegaframgångsrikt företag på Nya Zeeland som utformar en mängd olika träningskläder med innehåll såsom dans, boxning, styrketräning, yoga-ish, liknande traditionell aerobics med mera. Passen koreograferas in i minsta detalj och genomförs likadant över hela världen. Mer än 80 länder och typ 110 000 instruktörer kör dessa koncept, så det är enormt stort.

Så, det var en liten snabbkurs. Sh'Bam är ett danspass med en härlig mix av bland annat jazz, street, modernt, latino och hip hop. Koreografen Rachel är megacool och att köra hennes pass har varit roligare än jag trott. Jag som alltid koreograferat mina egna dansklasser har varit lite anti att köra förkoreograferat men här både tvingas jag utanför min comfort-zone och får köra mina bekvämare stilar fast med nya häftiga steg. Och så är det faktiskt rätt skönt att behöva ha pressen och tidsåtgången som egen koreografi innebär. 

Jag hade flyt som bara hade 20 minuter till utbildningen på Nordic Wellness Backaplan här i Göteborg. Andra hade nämligen åkt från Skåne, Värmland, Östergötland, Norge med mera. Vi blev ett tajt gäng på 13 blivande instruktörer och 2 fanstastiska tränare- och som vi peppande varandra under dessa långa och intensiva dagar med både många timmar dans och mycket för huvudet. 

För att göra helgen ännu mer intensiv så bar det direkt av från utbildningen till Martas maratonpubrunda för att fira att hon (snart) är färdig med sin kandidatuppsats och utbildning. Jättekul att träffa både några gamla känningar och lite nytt folk! 

Jag fick förståeligt nog ta det halvlugnt så jag drack två drinkar och ett glas bubbel totalt på de 5 stopp jag var med på innan jag såg till att vara hemma vid elva. Cred till Agnes sambo Magnus för en innovativ pubkarta med olika nationaliteter och passande drycker- bl.a. engelskt, franskt och irländskt. Jättekul idé! 

Dag två var tröttsam, svettig och ömmande men ack så rolig och givande den också! 

Hela gruppen blev godkänd, vilket enligt tränaren var första gången hon varit med om att det hänt på en Sh'Bam-utbildning. Booyeah! 
Nu ska vi ut och instuera dans på diverse gym i olika städer i landet (och Norge). Inom tre månader ska vi filma vårt pass och skicka in till Les Mills-folket, så vi ska kunna bli licenserade. 
Taggad på att se hur man kan arbeta sig uppåt inom denna för mig nya bransch. Att åka till Nya Zeeland och dansa med Rachel hade ju varit bra häftigt...


Friday weekend prepping

Eftersom jag knappt behövt plugga idag förutom ett möte med vår ena handledare till kandidatarbetet så har mycket av dagen ägnats åt sista förberedelser inför helgens utbildning. 

Letade upp denna gamla godingen för att kunna fixa med musiken och mindes direkt varför jag diggar den så! Jag kommer ihåg när jag skulle köpa den för sisådär 5 år sedan- redan då fanns den inte längre till försäljning utan det var Blocket som gällde. Fina iPod Nano 4G med massor av retrokänsla, heh.

Eftersom Eve inte utnyttjat sina gratisbiljetter i tid så kunde jag och Kristin gå på bio efter ett sista förberedande Sh'Bam-pass. Tackar tackar. Gillade man de tidigare Harry Potter-filmerna lär man nog också gilla denna prequel med Eddie Redmayne.


Nu är jag väldigt taggad på utbildningen. Lite grann nervös, men allra mest taggad! Att jag har rätt bra koll på passet röjer en hel del nerver.
Och så mina härliga blivande kollegor som idag önskat mig lycka till över Facebook- hur gulligt? 


Beautiful ordinarity

Några snaps från en helt vanlig skolvecka med kanske ovanligt lite tid i skolan. För ovanlighetens skull var vi nämligen galet effektiva under första instudieringsdagen och kan nu chilla en del innan första deadline i början av nästa vecka. Varför gör man inte så oftare? 

Det lär nog bli en hel del kandidatuppsatsarbete för mig och Kristin i en myshörna vi hittat på Biomedicinska biblioteket.

Det är rätt passande att det inte varit en jättetuff vecka för helgen som väntar är superduperkul men ack så energikrävande. 


London 2017: Sightsing

Eftersom detta var min tredje gång och mammas femte i den brittiska huvudstaden så kände vi inget måste gällande turistande och sightsing, vilket var skönt, men lite grann klämde vi in ändå.


Den stora attraktion som tillkommit efter vårt senaste besök var Sky Garden- en utsiktsplats/trädgård på 35-37e våning med bar, resturang och fantastisk utsikt! Det var fritt för allmänheten att besöka men det var svårt att få tag i biljetter med halvkort varsel, så vi bokade bord på restaurangen på 36e våning för att garanteras plats. Wow vad fint det var alltså! 

Sedan blev det också lite allmänt turistande och fotograferande lördag kväll och söndag förmiddag. Big Ben, London Eye, Trafalagar Square och Buckingham Palace, där det var någon fancy marcherande parad med hästar och orkester- typiskt brittiskt? 

Dessvärre har jag inte hittat mitt wi-fi som för över bilder från systemkameran till mobilen, så vanliga mobilbilder får duga här.

Vi avslutade förresten lördagskvällen med fish & chips på en typisk engelsk pub med livemusik och på söndagen blev det en röd dubbeldäckare- där det är oklart om de försökte vara humoristiska eller patriotiska med färddirekriven...


London 2017: Shopping

Det skämtades en hel del innan resan om hur mycket jag skulle shoppa och jag kan lova er att jag inte hade några problem alls med att få ihop min resväska inför resan hem, även om det visst blev mer shoppat än jag själv trott...


Jag hade sagt till mamma att jag endast behövde besöka tre butiker och hon gissade rätt med Primark, Forever 21 och Victoria's Secret, men hon trodde definitivt inte jag skulle hålla mig till dessa affärer. Hon tänkte dock inte på att jag inte sagt hur mycket jag tänkt shoppa i varje affär! Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag nog köpt hem hela VS alltså... I want it all! 

Men jag höll mig faktiskt då till mina tre guldklimpar, även om förhållandet mellan dem var annorlunda än väntat- mer på Primark, mindre på VS och ingenting allt på Forever 21. Sett till prisklass var det nog ett bra taktiskt drag att inleda lördagen med att shoppa loss på billiga Primark (bäst att vara där vid öppningstid för att undvika det totala kaoset) och sedan känna sig rätt färdigshoppad när det var dags för VS. Eller så har jag blivit mer kräsen med vad jag köper på VS efter att ha haft tillgång till det ett år? 
Anyway, nu räcker det definitivt med shoppingsnack.

Superminnet i sitt esse! Och ytterligare bevis på att jag inte styr vad som hamnar på det minnet så det oftast är mindre viktiga fakta.

Några bilder för att visa varför jag älskar att bara gå runt inne på VS:

Jag tycker jag lyckades få väldigt mycket för 2500- bland annat 4 par byxor, 2 par skor, 2 VS-toppar, en finare blus, 2 bodymist, 1 lotion, matchande träningskit, skönaste pyjamasen med mera.


Examenshelg

Vår fredag innehöll den -på pappret- längsta skoldagen vi någonsin varit med om: gruppredovisningar åtta prick till kvart i fem! 

Visst, det kan liknas vid en normal arbetsdag men vi som går i skolan går inte 40h/vecka eftersom vi förväntas plugga ett antal av de timmarna på egen hand, så vår standard skoldag har dessa åren varit 8.30-14.30. 
Well well, det var ju extra surt eftersom det var
1. Fredag
2. Examensdag på GU
Vi som var bjudna på examenscermoni fick ju då snällt avstå eftersom dagens examinator tydligt påpekat att det var obligatorisk närvaro hela dagen och att hon skulle stämma av listan efter varje rast.

Som tur var så var vi i alla fall klara typ halv tre ändå så det var hanterbart- även om det sved att gå upp en halvtimme tidigare än vanligt hehe.


Jag och Kristin åkte sedan med Oscar och Anna ut till Annies firande för sin sjuksköterskeexamen. Vi lärde känna Annie och några andra i hennes klass under termin 2 och 3 när vi först var faddrar på deras nollning och de sedan gick upp och blev de som arrangerade kommande två nollningar. Vi kom riktigt bra överens med dem och har umgåtts en del över åren och det är jättekul att vi fortfarande håller någorlunda kontakt, framför allt då med Annie som dessvärre nu flyttar upp till sin pojkvän i Gävle.

Det blev en tidig fredagskväll för min del efter en bra film (The Girl on the Train, som jag lyssnade på boken i somras) inför terminens första lördagsförmiddag ute i Bergsjön med Kittycats. Favoriterna fick sina efterlängtade bronsmedaljer från November Cup och nu när det slutgiltiga resultatet blivit officiellt så ska jag snart se till att berätta allt om deras första tävling.

Helgens examensfirande nr 2 var en överraskning för Sara som nu blivit fysioterapeut. Kristin och Oscar hade planerat ihop ett supertrevligt litet firande med beachvolley, pizza, spel och fruktsallad, som då de, jag, Sara, Lars, Anna, Fredrik och Danesh var med på.

Jag och Lars var -numera traditionsenligt- tvungna att testa någon ny akrobatik. När jag väl hittat någon som också gillar sånt så får man ju ta vara på det, haha.

Mums! 


Produktiv torsdag

När Kristin i onsdags kväll skrev att hon hade en "vision" (älskar't) för torsdagen som innebar produktivitet från 8.30-20 så var jag ytterst tveksam. Vad skulle hända med min välbehövda powernap? Haha! 


Jag får dock erkänna att min dag inte började 8.30 som tänkt. Av någon konstig anledning var jag superpigg och lyckades inte somna förrän efter två, så då kändes det rimligt att ta sovmorgon ifrån de frivilliga redovisningarna och dyka upp under förmiddagsrasten. 

Efter lunch blev biblioteksplugg i ett par timmar och sedan en kurs i hur man använder ett referenshanteringsprogram. Tagga kandidatuppsats?! 
20-50 vetenskapliga källor som ska refereras korrekt är kanske inte den roligaste biten av arbetet. 

Sedan blev det Sh'Bam på Fysiken. Faktiskt exakt det passet jag ska ta över när Jenny blir mammaledig. Det är den release som utbildningen kör nästa vecka så det var ett perfekt sätt att öva! Jag och Kristin slog på stort och körde även JazzDance efteråt. En januarispecial som man får passa på att testa. Alla instruktörer är förresten redan superschyssta mot mig, så det känns ännu mer toppen att bli en del av det gänget! 

Slutligen då? En ny omgång ingefärsshot och årets första storkok. Behöver snart tvätta också. Whey...

Haha ja vad ska man säga? Vi skämtar en hel del om att vi sitter ihop och ibland blir det nästan så.


Vardagslyx

Idag har vi lärt ut ergonomi till första terminens sjuksköterskestudenter. Vi kände oss oerhört proffisga med "KTC Instruktör"-tröjor och allt haha.

Sedan blev det en powernap för min del eftersom jag ofunktionellt nog fortfarande är som allra tröttast på eftermiddagen... Det passar ju inte riktigt samhällsupplägget att vara som effektivast innan 11 och efter 20 hehe.
Jag släpade mig i alla fall iväg till Kaserntorget för att köra Kristins funktionella träning på 30 min och sedan faktiskt även joina henne på 30 min Fys. Sen hade det dock definitivt inte gått mer! 
Istället var det speeddusch som gällde eftersom jag 20 min senare skulle träffa Aron för att se Benkes Nötknäpparen. Åh Benke- alltid så grym! Denna versionen av Nötknäpparen blandande upp den klassiska balettsagan med modernt, hiphop, flera andra dansstilar och massor med humor. Två timmar upp!

En såhär kulturell vecka vetetusan om jag någonsin tidigare haft, ens under min tid som dansare. Wicked i fredags, Lion King i söndags och så Nötknäpparen idag! Oerhört bra för sinnet, men inte fullt så bra för plånboken så får nog chilla lite på den fronten det närmsta taget haha.

För att snacka ikapp lite tog vi efteråt en sen tripp till Espresso House och då kände jag verkligen av att kvällsmat inte hade hunnits med på de få minuterna mellan gym och dansföreställning, så det fick bli en foccacia till min chailatte. Kaffe går absolut inte att dricka så sent på kvällen, eftersom jag redan har problem med att somna i tid! 


Tillbaka efter en weekend

Jag hoppas alla där ute har haft en toppenhelg! 

Det kommer uppdatering från London, men inte såhär efter midnatt när jag redan är uppe för sent. Det där med dygnsrytm alltså...
Jag är i alla fall oerhört tacksam för att jag inte skulle vara iväg förrän vid tolv. Stackars mamma som skulle upp fem för att åka till Falkenberg och jobba... Vi var nämligen inte tillbaka i min lägenhet förrän närmare två på natten. Det var ungefär 1,5 timme senare än tänkt, på grund av ett något försenat flyg, en överfull sista flygbuss, väntan på en ny buss som aldrig kom och då slutligen en taxiresa in till stan från Landvetter som sista utväg. Efter en helg i London kan man såklart tåla sånt, men som sagt- stackars mamma som tvingades upp igen efter tre ynka timmars sömn. 

Förutom arbetsplatsbesöket för en skoluppgift så har jag idag varit tillbaka med mina älskade pluttisar i Berghalla plus börjat spana in materialet till nästa helgs Sh'Bam-utbildning. Det är trots allt 45 minuter steg, kombinationer och instruktioner som ska nötas in.


Destination: London

Klockan är kvart över sju och nu lyfter vi snart! 

London, I've missed you! 

Ja, detta var en tabbe- avvaktade för länge med att köpa biljett till Les Mis och plötsligt fanns det bara biljetter för 1500 kvar! 
MEN jag har min biljett på andra raden till Wicked och dessutom blir det Lion King istället! 
Eftersom den typ klassas som den allra största musikalen både i New York och London så är det ju ett mer än ok alternativ istället! 

Mamma frågade om jag trodde det skulle räcka med min jätteväska, min carry-on och halva hennes jätteväska, eller om jag behövde ytterligare rum för shopping... Hur mycket tror hon jag ska shoppa egentligen? 


Some new faves

Några julklappar på plats i Gbg.

Troligen det mamma är mest nöjd med- att det nu hänger en brandfilt i lägenheten.


En bra dag

Självklart förstår jag att det underlättar massor att ha föreläsning endast 8.30-12, men det kanske är en sån mjukstart man behöver för att börja året med bra rutiner på andra sätt?


Dock skulle jag behöva ändra på mina morgonrutiner för dessa två dagarna (och de sista skoldagarna i december) har jag fått springa till bussen. Och vi snackar kanske 500-600 meter inklusive 6 trappor, heh. Sista skoldagen på julveckan så var minimarginalerna inte på min sida så då missade jag bussen och kom för sent till lektionen, oups!

Vi får förresten se om jag kommer upp ur sängen alls imorgon- hade nämligen lite träningsvärk idag och Kristins timmespass Funktionell Träning var väldigt tungt, men härligt! Förväntar mig (och hoppas på) träningsvärk i hela magen- sån där man har hatkärlek till för det gör ont när man skrattar eller hostar.


Start av 2017

Det bar av tillbaka till Gbg redan första januari eftersom vi (igen) skulle börja skolan redan den andra...

Det har varit trevligt att vara hemma i 10 dagar! Tyvärr känner jag ofta att jag inte är så social som jag själv skulle vilja när jag väl är hemma, för jag ofta är så trött pga intensivt schema före (ibland under) och efter hembesöket...

Första januari är nog en av de största resedagarna på året och självklart skulle jag just denna dag ha med mig en stor resväska på tåget. Tagga tagga London!

Jag och Kristin blev slutligen klara med vår väldigt stora deadline på kvällen den 1:a, så det var mycket spänningar och tankar som släppte där. Dessutom har jag dessa två dagar bockat av många att-göra-saker, så i alla fall den mest aktuella listan är avklarad. Börjar det nya året produktivt? Tja, man kan ju hoppas att det fortsätter så haha.

Förutom att vara tillbaka i skolan så har jag idag också varit tillbaka på Fysiken. BodyCombat var ett riktigt härligt (men väldigt jobbigt) pass att inleda det nya året med, framför allt efter att ha tränat ovanligt lite november och december. Det var till och med så att jag tog första promenaden på kanske två månader. Jag kom ur mina vanor när det blev kallt och halt, men det är ju Sverige så man får väl bara bita ihop.

PS. En annan gammal vana jag tog upp efter typ två månader var att öppna boken jag höll på att läsa igen- och gjorde en positiv upptäckt haha.


Nyår 2016

Jag spenderade min nyårsafton med ett gäng nära vänner som jag dessvärre träffar på tok för sällan nuförtiden- så det var helt perfekt! 

Jag, Alice, Veronika, Sandra, Emelie, Daniel och Rebecca var hembjudna till Joanna och Kalle som hyr ett jättefint litet hus nere vid stranden. Det är bra komiskt att de har 4 gånger så stort boende som jag, för typ en tusenlapp mer! 
Som sagt, superfint hus och kul att hälsa på dem för första gången sedan de -äntligen- flyttade ner igen från Karlstad! 
Vi hade delat upp ansvarsområden så folk hade fixat med fördrink, snittar, huvudrätt, efterrätt, snacks, dekorationer med mera. Enkelt men trevligt i lagom dos nyårshype.
Inför tolvslaget gick vi ner till stranden där vi hamnade rakt under en stor mängd fyverkerier, vilket var ett snyggt sätt att fira in det nya året på. 


RSS 2.0