Inför 2018

Visst är det typiskt mig att skjuta upp detta till sista dagen i första månaden på det nya året? Hehe.

Men det är ju alltid de "stora" inläggen som tenderas att skjutas upp, för man vill att de ska bli ordentliga.


Inför 2017 fanns inga direkta löften, utan mer lösa direktiv att ta vara på sista terminen på universitetet och ge mig an vad som skulle komma sedan.

Såklart fanns det även lite småhemliga förhoppningar: att det både skulle kännas bra och gå bra med cheerleadingen, att press och hjärnspöken skulle ligga på låg nivå, spendera rolig tid med vänner och familj, få ett bra jobb, ett bra boende och så slutligen den där ständiga men lilla förhoppningen sedan några år om att hitta en kärlek.


Och överlag så gick det ju väldigt bra, så varför ändra ett fungerande koncept och snöa in sig på löften som ändå är svåra att hålla? 


Detta år är - i alla fall på förhand - oerhört mer förutsägbart. Jobb, boende, kärlek och fritidsaktiviteter är spikade just nu och för tillfället önskar jag inte att ändra saker där, utan snarare lite mindre saker som att trots viss förutsägbarthet ha en rolig och engagerade vardag. Någon eller ett par mindre resor hade varit riktigt kul och en del kompisar träffar jag tyvärr på tok för sällan.


Hälso- och träningsmässigt är jag ganska bekvämt nöjd. Det hade absolut kunnat vara bättre med mer utmanade träning och mindre socker, men det hade också kunnat vara oerhört mycket sämre. Träningsmässigt känns det lite slentrianmässigt nu och att jag tränar mina 3-5 pass per vecka ganska spontant och random, så det hade inte skadat att få upp ett ökat intresse för att kämpa och utvecklas på något plan.


Jag såg någonstans att man ska sätta upp mål eller fokus månadsvis istället för hela året, och jag gillar den idéen- som känns mer realistisk och uppnåelig. Så det kanske blir några planer att denna månaden ska jag fokusera extra på ditt eller datt.


Såklart också den superviktiga aspekten att jag själv, nära och kära får vara friska, hälsosamma och lyckliga. Den får man inte glömma bort! 

(null)


(null)
Denna vecka

Klassisk jobbvecka, med eventuellt nystartad tisdagstradition Pilates, mat & film, med Simon och Josefin.
Massor med cheer inför nästa veckas tävling. 
En biodejt efter just extra cheerleading i Göteborg.
Och så lite trampolin, vardagsfix och mysiga tv-kvällar i januarirusket.
(null)
Josie klarade denna skräckfilmen ännu sämre och jag vågar påstå att jag förblir iskall.

(null)
Brutalt var ordet, haha... Men det var kul och träningsvärken härlig! 

(null)
Tyckte detta var rätt komiskt, för det är nog faktiskt första gången jag "lyckats" ta slut på en lön... Skyller på Åre, Asia Spa, mobillagning osv hehe.
Kanske kan vara bra dock för typ mamma och mormor att klargöra att saldot enbart gällde denna månadens lön, inte sparpengar haha.

(null)
Högt på listan över irriterande i-landsproblematik...

(null)

(null)
Såna krigare, med träning fredag kväll och lördag förmiddag! 

(null)
Mysig och rolig liten överraskning! 


Sunday

Nu längtar man till helg, och blickar tillbaka till förra helgen, som avslutades med prova-på för de olika sporterna på FreeMovr, filmmys med fruktsallad och en del fascination över el gato Torres.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Åreskutan

Sista inlägget från Åre handlar om Åreskutan, som är högsta toppen på 1420 meter över havet.
Vi hade sagt att vi väldigt gärna ville dit och på nyårsafton var det faktiskt mycket kallare nere i byn än uppe vid toppen, så då var det inget svårt val.

(null)

(null)

Det var rätt segt att stå trångt och köa en timme med skidor för att åka med gondolen upp till högsta liftstation, men det var det värt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sedan kunde man fortsätta ytterligare högre till fots. Efter ett tag upptäckte vi att man kunde få lift upp med skoter om man ville (hehe), men det blev ju roligare sport såhär! Vi kämpade oss upp den sista dryga kilometern uppför i pjäxor, vilket var en pärs men också riktigt häftig upplevelse! 

(null)
Smått obligatoriskt med våffla i toppstugan. 

Och helt seriöst, utsikten uppe från toppen kan vara det vackraste jag någonsin sett! Bild gör det tyvärr inte rättvisa, men WOW!!!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och så är det ju lite svårt att inte få feeling för såna här bilder:
(null)

(null)

(null)

Sen var det faktiskt ännu vackrare när vi skulle ta oss ner, för då var solen påväg ner och låg med ett glödande orange sken över snön. Då var dock mina fingrar nästan förfrusna, så mobilen fick stanna i fickan och bilderna på näthinnan haha.

Jag tycker nog detta var det bästa med hela Åretrippen. Snacka om ett bra sätt att avsluta 2017 på! 


Årets första mixade

(null)
(null)
Hej hej vardag!

(null)
(null)
Gosen! Som dock typ bara är gosig när han är trött...
(null)

(null)
Första dagen tillbaka till cheer var spännande... Jättekul i alla fall att vara med och coacha föreningens extragympa denna terminen! 
(null)
Lagtröjor! 

(null)
Nya kuddar och ny mobilkamera- utan rosa och svarta ränder- whoop! Men "Aj" sa plånboken.

(null)
(null)
(null)
Yum!

(null)
Jag och Simon hade taco- och filmtisdag med Josie (alltid kul att hitta på saker på vardagar) - och skräckfilmen blev snarare komedi för oss med alla hennes reaktioner haha.

Nyår 17-18

På nyårsaftons kväll började jag och Alice på resturangen Creperiet, som var lite annorlunda, supermysig och hade jättegod mat! 
Sedan mellanlandade vi en stund i lägenheten (därav bomben av filterbilder, haha) innan Eve och Ida var färdiga på sina nyårsmiddagar och det bar av till en rolig hemmafest med en massa folk som de kände. 
De skulle jobba igen ute i skidbacken 8.45, så vi stannade inte så länge efter tolvslaget, men det var ett väldigt trevligt avslut på 2017 och start på 2018.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)     
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Jag fick vänta två dagar med min nyårskyss, så det fick bli provisoriskt  snapchatfilter och telefonsamtal till Simon under tiden, haha. 

Åre

Här kommer ett litet inlägg och ett gäng bilder allmänt om Åre. Åreskutan och nyår förtjänar egna inlägg, som kommer lite senare.
Jag och Alice begav oss från Falkenberg klockan 16.30 den 27e december och var framme i Åre 7.20 den 28e, efter två stopp och sittplats hela natten. Inte optimalt, men det funkade. Resan hem, utan byte i Stockholm och med sovkupé var ju dock betydligt skönare! 

I centrala Åre by bodde vi på en bäddsoffa hos Eve och hennes roommate Ida. Smidigt, och väldigt trevligt att spendera tid med dem! 
Vi åkte skidor i 5 dagar och jag var ju på förhand lite skraj inför att åka igen nu när bokstavligen talat halva mitt liv passerat sedan förra gången, men det gick faktiskt förbluffande bra! 
Resan överlag får ett stort plus och var över förväntan! 
Jag visste ju inte vad jag skulle tycka om skidåkningen, kylan (inte min grej), om jag skulle skada mig osv, men det var väldigt kul, oerhört fint (!!!!) och så skönt att få komma iväg lite.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) (null)

(null)

(null)
Jag fryser ju liksom nu när jag sitter i fikarummet på jobbet. Så lättfrusna personer hör inte hemma i Norrland, haha.


Försenad födelsedag

Eftersom jag var i Åre när Simon fyllde år hade jag bestämt mig för att flytta fram hans födelsedag en vecka för min del haha.
Så igår "firade" jag honom, med överraskningen att vi skulle till Asia Spa.
Jag hade inte varit där på ungefär 7 år och han hade aldrig varit där. Det var en väldigt härlig förmiddag!
(null)

Senare på kvällen gick vi på bio och såg musikalen The Greatest Showman, där Hugh Jackman uppfinner cirkusen och lyfter fram de som är annorlunda och samhället ser ner på. Jag blev helt hänförd redan första gången jag såg trailern för flera månader sedan och filmen gjorde mig verkligen inte besviken. Tips till er där ute att man inte måste vara musikalfantast för att gilla den- för även Simon tyckte den var fantastisk. Så vi rekommenderar den starkt!
(null)

Hemma igen

Efter en kväll på tåg och natt i sovkupé (oväntat bra!) kom vi hem igår, tisdag, klockan nio.
(null)

Då möttes jag av detta:
(null)

(null)

Jag hade faktiskt en riktigt produktiv sista ledig dag, haha.
Tvätta, städa, panta, handla, återvinning och matlagning. Dessutom några riktigt trevliga timmar med Lollo och lilla Elna, och på kvällen fick jag äntligen träffa Simon efter nästan en vecka isär!
(null)

(null)
Haha asså kolla hur gulligt hon sov?! 

Idag är jag tillbaka på jobbet (passar på att blogga lite i slutet av lunchrasten). Det kändes lite konstigt innan jag kom hit, men nu är det väldigt kul att träffa alla igen och man är mycket mer energifylld än innan jul! 

RSS 2.0