Fredag 31 oktober




Efter två veckor av bara förberedelser inför allt möjligt kan jag äntligt börja bocka av saker på min lista! 
Jag började dagen med att klara två praktiska examinationer och efter det stack jag och Linda till Fysiken och körde ett yogapass för att släppa på spänningarna. Skönt!

Nu är jag påväg till Villan för sittningsförberedelser. Kvällens tema är såklart Halloween och det ska bli riktigt kul, framför allt för att jag för första gången ska agera toastmaster.
Happy freaking Halloween!
Cheerleadingen har höstlov så vi firade Halloween redan förra veckan.
Jennifer, liggandes längst fram, var supercreepy haha.

PUSS

Det blir premiärdagen för denna också- wihoo



PUSS

Ibland ska man våga sig på något nytt

Ikväll testade jag ett pass jag aldrig gått på förr- Bodycombat.
Ett konditionspass inspirerat av olika kampsporter, varpå det var 60 minuter av intensivt boxande och kickande.
Svetten rann och man flåsade på rejält, samtidigt som det är något terapeutiskt över att boxa och sparka ut sina känslor, stress etc. 
Ett underbart pass som jag definitivt ska försöka gå på igen!

Jag hade följe hem med en tjej som går termin 1 och bor på samma gata som mig- perfekt. Vi stannade och snackade, och plötsligt hade det gått över en timme! Älskar sånt!
Hade det inte varit för att det började bli så sent och jag ska upp tidigt imon så hade vi säkert kunnat snacka i ytterligare minst en timme. Det får vi ta en annan gång istället.
Ser man på vad receptionisten gav mig idag. Perfekt nu när kylan smugit sig på!

PUSS

Förberedelser

Rubriken sammanfattar det mesta om dessa dagar.
Det handlar om förberedelser inför:
• Dubbel praktiskt examination på fredag 
• Halloweensittning på fredag
• Nallesjukhus på måndag
• Salstenta nästa onsdag
• Praktikstart nästa torsdag

Full upp med andra ord, hehe. 
Fun fun, men jag saknar sambon jag lämnade i Karlstad väldigt mycket redan! 

Och så vill inte kropp och huvud sova. Jag vet inte om de känner sig för mycket i varv eller vad det kan vara, för jag lägger mig i hyfsad tid men är pigg som om det vore mitt på dagen,
Inatt var extremt då jag inte kunde somna förrän närmare tre... Det blev fyra ynka timmars sömn och jag satte som mål för dagen att bara lyckas orka med skolan- men nu är det sent på kvällen igen och jag är lika pigg som vanligt...
Weird stuff! 
Efter att försökt somna i en timme fick jag ge mig an ett avsnitt Grey's och en halv film innan ögonlocken föll ihop.
Snubblade över denna på Facebook och tyckte det var en förträfflig slump just idag, haha.

PUSS

(Förhoppningsvis) Klar med rehab

Idag var jag hos min sjukgymnast igen.
Han har ju tyckt det sett/känts väldigt bra ända sedan första besöket men velat hålla mig kvar med tanke på hur kort tid som gått sedan skadan.
Nu närmar vi oss tre månader och vi båda kände att det är dags att "släppa mig fri". 
Det som återstår är för att jag ska vara helt tillbaka är flickisarna- det som gjorde att jag skadade mig.
Jag ska ge mig an dom en träning när jag känner mig redo och höra av mig om hur det gick.
Antingen så håller armen eller inte. Det kan låta brutalt men det enda sättet är att testa och då är det lika bra att få veta så snart som möjligt.
Men visst är det ett hyfsat psyke som ligger och trycker för just detta moment.

Ganska starkt nerdrogad här, hehe.
Ett par timmar tidigare var det inte lika glada miner- fy farao vad ont det gjorde! 

PUSS

En otroligt bra helg i Karlstad hos bästa vän

Jag var framme i Karlstad 17.45 och gick till salongen Joanna jobbar på för att möta upp henne. Karlstad är en väldigt centrerad stad så det är nära att gå typ överallt-vilket är jättesmidigt!
Vi köpte med oss mat från Subway och gick till hennes och Kalles lilla lägenhet i Herrhagen. Självklart blev det en himla massa catching up, innan vi drog oss till Jenny som hade en Halloweenförfest. Eftersom Joanna egentligen skulle jobbat på lördagen hade vi inte fixat förköpsbiljetter till det stora Halloweeneventet på krogen och eftersom det var helt knökat valde vi att sticka hem till henne igen när övriga gänget drog ut. Vi hade det supermysigt med Vänner och massa snack istället.
 
På lördagen sov vi jättelänge- jag antar att båda behövde det, hehe. Jag hatar egentligen att sova till lunch för det känns som man sover bort halva dagen, men ibland behöver man verkligen bryta mönstret på 6 sovtimmar/natt.
Vädret var mycket bättre och vi gick runt i stan och kollade hela eftermiddagen. Sedan fixade vi till lite extra färg i våra hår- standard hemma hos frisören! Jag har ju "kämpat" sedan slutet av sommaren med att hålla en fräsch röd ton i håret, som dessvärre hela tiden försvinner på tok för fort!
Lite trevlig matlagning, ett par cider och partyfix blev det sedan innan vi stack iväg på förfest hos Jennys kompis kompis. Där var ett härligt gäng och man hann umgås lite mer tillsammans innan vi drog vidare till Nöjesfabriken/Verket via en taxitur fylld med sång (standard).
Nöjesfabriken hade riktigt stora och nice lokaler för nattklubb! Vi dansade för fullt tills det stängde vid två och sedan var det skönt att Joanna bara bor ett par minuter bort.
 
Idag hann vi inte med jättemycket eftersom mitt tåg gick klockan två. Sova till tio, fixa frukost, umgås och hänga lite i stan. Det var ju verkligen att umgås med min saknade babe som jag åkte upp för att göra, så det har varit guld värt att få nästan två dygn med henne. Det behövdes verkligen!
Det är bara tråkigt att man inte kan träffas varje helg längre, som vi mer eller mindre gjort i hela elva år nu. Så man får verkligen ta vara så de tillfällen man får!
 
Fikapaus på Wayne's Coffee
Matlagning och mys lördag kväll innan förfest och utgång
Visst, alkohol går egentligen emot hur jag hade tänkt genomföra en sockerfri månad, men det kan tilläggas att senaste gången jag drack alkohol var en cider under nollningen i augusti. Om en vecka är det november och jag "får" dricka igen enligt planerna- men då tycker jag faktiskt det är bättre att passa på när man väl är i en situation där man känner att man hellre vill.
Ännu en fikapaus och sista snack innan tåget tillbaka mot Gbg. Frapino med grönt äpple och ingefära på Espresso House- heaven!
 
PUSS

Karlstad



PUSS

Välkomna till min enkla boning

 
Mitt emot mitt rum- 1,5 meter bort- är köket som jag delar med tre andra.
Vi är nästan aldrig i köket samtidigt, så det är inget problem, men det som är lite jobbigt är att man har en skafferihylla, en låda, två kylhyllor och ett frysfack.
Det fungerar absolut, men man får planera annorlunda än tidigare och kan inte "lagra" upp på samma sätt.
 
Jag kom på att jag helt hade glömt bort att visa hur jag bor sedan två månader tillbaka!
Jag trivs bra och framför allt är läget helt otroligt bra!
19 kvadrat plus kök är inte stort men fungerar fint för en ensamboende student. Dock kan man inte bjuda hem folk på samma sätt som om man haft en lägenhet och framför allt inte för att bjuda på mat- så det är då man tycker att det är lite segt.
Men när jag bodde i Falkenberg kunde ju definitivt inte mina vänner här i Göteborg komma hem till mig så det är ett steg i rätt riktning och man behöver inte nödvändigtvis vara just hos mig.
Allt som allt så är är det en bra deal ändå, med tanke på hur otroligt hopplös bostadsmarknaden i Göteborg är!
 
PUSS

Jämställdheten ur en ovanligare synvinkel

Jämställdhet- och feminismartiklar skymtar förbi varje dag. Tyvärr så mycket att man känner att man tröttnar lite.
Så länkade en klasskompis denna artikel om varför männen behöver ett mer jämställt samhälle och vad de vinner på det.
Inga extremåsikter, inget hetsigt nedklankande på det ena könet, utan en ovanligt bra och vettig artikel enligt mig!
Helt klart läsvärd!
 
PUSS

Iväg för en helg



I söndags bokade jag en biljett Karlstad tur&retur och som jag har längtat sedan dess!
Längtat till att komma iväg lite, bort från alla måste som jag envisas med att ständigt uppehålla mig själv med både i Göteborg och Falkenberg. Det har varit en intensiv terminsstart på väldigt många sätt och jag har nog inte haft ett "break" i mer än en dag...
Jag har ju levt såhär sedan jag var 10 och väljer det själv, men när de intensiva perioderna börjar bli långa så känner man att det där lilla breaket är nödvändigt.
Dessutom har jag haft siktet på att åka iväg just denna helgen hela terminen, eftersom det är den helg då både barndans och cheerleading har en veckas lov. Jag satt i samma sits i våras- en helt fri helg- men då kunde ingen annan åka iväg någonstans och det var kändes rätt bra segt.
 
Varför just Karlstad? 
Därför att där bor numera en av mina absolut bästa vänner, som jag saknar något helt galet mycket! 
Det känns så bra att jag ska få komma iväg och vara hennes i två dagar.
Tbt Island 2009

Sommaren 2012
 
PUSS

Pyjamasparty

Idag har asparna fått visa vad de går för med en mysig liten internsittning för medlemmar i Sex Elegans.
Temat var Pyjamasparty och utöver god mat och gott sällskap blev det Hela havet stormar och Sätt hornet på enhörningen, haha.
En härlig kväll helt enkelt och kul att själv gå på en sittning för omständighetens skull. Dock hade jag varit med ganska mycket i planering och vägledning eftersom jag är asp-ansvarig.
Våra små föl skötte sig bra! 




PUSS

Reafynd

Nelly har mid-season sale och jag kunde inte låta bli att kika lite. 
Shopping står normalt sett inte högt på listan när man lever på studielån, men dessa fynd var riktiga kap! Hela detta kalaset blev mitt för 700 kr!
Vardagslinne, funktionslinne, finare volangtopp, två par jeans, träningstights och en bikini.

PUSS

Here we go again

I morse när jag vaknade var jag ett vrak.
För lite sömn eller en jobbig förkylning? Troligen en kombo.
På bussen till skolan, sipprandes på te, undrade jag hur jag skulle klara mig igenom dagen- men det gick! Jag tackar mitt te-knarkande...
Det blev en produktiv måndag, as usual.
Matshopping på först Willys, sedan ICA, storkok, fix inför Halloweensittningen och en timme cardio på Fysiken.
Efter såna här måndagar känner jag mig mycket mer redo för resten av veckan.
För många är söndagar en typsik "fixar-dag" men jag är ju iväg hela söndagarna, så då blir det såhär istället.
 
Jag tycker nog allt att självscanning är värt ett par vuxenpoäng.
 
En currygryta med köttfärs, morötter, paprika och spetskål. Höstigt och mums!
Krigsskada från matlagningen... Imponerande vad ett väldigt litet sår kan envisas med att blöda mycket...
 
PUSS
 

Pink awareness

Alla lag i föreningen tränade i rosa idag.
Jag har nog aldrig varit så rosa på samma gång, haha. Jag kan intyga att även underkläder och håruppsättning var rosa.

PUSS

En kul sittning med riktigt bra stämning








PUSS

Saturday

Hur spenderar man en regnig lördag i Göteborg när man för ovanlighetens skull inte behöver plugga?

Jag tog sovmorgon, körde cardio och CXWORX på Fysiken, har tvättat, planerat barndansen och lite sånt småpill. Bäddat med nytvättade lakan och tänt doftljus. Enkelt smålyx.
Nu är jag påväg till Villan För att jobba på Idru-galan. Det är en årlig sittning för skolans idrottsutskott och den är så populär att biljetterna brukar ta slut första dagen. Det ska bli spännande att se plus att det för min del innebär gratis trerätters och häng med Sex Elegans.

Ha en bra lördagskväll allihopa! 

En liten frullebild.

PUDS

Lady Marmalade

Jag och Jossan invigde helgen på Villans pub PubMed där dagens tema var Afternoon Tea. Kockarna har lagat sconesbuffé och gjort hemmalagade marmelader- mums!
Efter några timmar av trevligt snackade där så drog vi vidare hem till Jossan för att kolla på Moulin Rouge. En bra film den där! Och en väldigt bra kväll!
Nu ska jag bara återfå värmen igen efter turen hem så jag kan somna.


Yum, yum, yum- framför allt de med hallon och blåbär i! 


PUSS

TobiasRegistret

De allra flesta känner nog inte till TobiasRegistret. Ni kan läsa mer om det: här.
Det gjorde inte jag heller förrän ganska nyligen, men när jag kollade upp det så anmälde jag mig utan att tveka.
Det är ett världsomspännande donationsregister gällande stamceller (benmärg). Behöver man en donation är det otroligt svårt att få tag i en matchande donator, därför kan stamcellerna behöva flygas världen över.
Exempel då en benmärgstransplantation kan vara nödvändig är vid svår leukemi.
Ifall ett sjukhusbesök och lite smärta i ryggen i några dagar kan rädda någon annans liv så är det ingen snack om saken för min del.
 
Efter en standard hälsodeklaration på internet får man hem antingen en spottkopp eller en tops som man skickar tillbaka som DNA-prov.
 
PUSS

Nästa projekt: Nallesjukhuset

Igår var det kombinerad utbildningskväll och kick-off för Nallesjukhuset Göteborg.
Sedan jag hörde talas om organisationen har jag varit smått avis på läkarstudenterna, så när de nu efterfrågade ett gäng fysioterapeutstudenter hoppade jag snabbt som attan på!
Jag lyckades också få med mig Linda, Josefine och Johanna från klassen, så vi är ett otroligt bra gäng som nu ska ha en fysioterapi-station när 140 förskolebarn kommer till Sahlgrenska för Stornallesjukhus en dag i början av november.
Nallesjukhuset är ett sätt att introducera barnen för sjukvården på ett avskrämmande sätt- och det verkar hur roligt som helst! Taggad, taggad, taggad!
 
Nallesjukhuset ligger under IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations) som på olika sätt idiellt jobbar med hälsofrämjande projekt världen över.
 
PUSS

En trött start

Gårdagens tenta kändes trots min sömnbrist bra. Eller ja, den tentan vi kunde göra...
Vi hade två delar, men den ena delen saknade en sida så vi fick skjuta upp den.
Låter detta bekant? Kan vara för att det nästan är exakt en månad sedan detta drabbade just våran klass förra gången! 
 
Det kändes helt skevt att göra tenta på en måndag- efteråt hade man den där "äntligen helg!-känslan", men problemet är att det inte var helg. Buhu.
Jag fick i alla fall tid för att köra slut på kroppen på gymmet, laga mat, städa, ha Servix-möte med de nya asparna och sedan var det bara att ladda om inför en ny skoldag. 
 
Inga vilodagar här inte, utan nästa delkurs påbörjades idag med en heldag teoretiskt om respiration.
Hjärnan checkade ut sista timmen och efter ett snabbesök hos tandläkaren för att få fixat tanden som jag sabbade lite på en träning så kallade sängen på mig. 
Fy, det är verkligen en ond cirkel att ta en powernap på eftermiddagen och sedan inte kunna somna på kvällen...
 



Mina två kanske viktigaste ägodelar just nu, haha.

PUSS

Tillbaka i mitt studentlägenhet

Idag var danskidsen så hypade att man hade kunnat tro att de hade käkat godis till frukost...
Lite busiga är störtcharmigt, men megabusiga blir rätt kraftkrävande. Still love them though.
Men därefter är man inte jättepepp på att försöka plugga så effektivt som möjligt de två timmar man kan.
Ångesten inför morgondagens tenta är på plats (framför allt inför biomekaniken) , men det gar den varit många gånger förr och det har alltid gått vägen- *peppar, peppar*.

Även dagens cheerträning gick freaking amazing. Vi har ett helt underbart flyt nu och utvecklas jättemycket! //löjligt glad tjej som älskar sin sport och sitt lag 

Study-snack. En himmelskt god smoothie gjorde på fryst banan, hallon, mango och kvarg.

PUSS

Saturday

Det går ju trots allt inte att plugga precis hela helgen (enligt mig i alla fall) så jag och mamma tog vara på det otroligt fina höstvädret och tog med oss min fasters hund på en härlig strandpromenad!

Senare mot kvällen hämtade Ulle upp mig och så åkte vi hem till Lollo för en väldigt saknad RUL-kväll. Det blev lite mysigt bakande (sockerfritt för min del), en promenad i Vinberg och många timmars snackande om allt möjligt.
En riktigt mysig kväll med två av mina favvisar! 

Det är inte särskilt svårt att vara sockerfri när man har detta!

PUSS

Lång "helg" i Falkenberg


Hur jag spenderat största delen av min dag.

Igår efter cheerleadingen åkte jag hem till Falkenberg.
Idag har vi nämligen haft instuderingsdag. "Skönt med långhelg" tänker nog de flesta.
Nja... Vi har måndagstenta, så långhelgen kommer mest spenderad mest näsan i böckerna.

Man kan dock inte plugga hela tiden, så kvällen består av helsvenskt fredagsmys. Först lite god mat och sedan Idol.
Inte särskilt originellt men trots allt väldigt mysigt! 



PUSS

Två väldigt bra dagar

Onsdagen bestod av grupparbetesredovisningar och praktiskt i skolan. En skön dag helt enkelt.
Efteråt stack jag och Oscar hem till honom för varsin helkroppsmassage. Det gäller ju att hålla igång det från utbildningen. Dessutom var det otroligt skönt för en kropp full av träningsvärk!
Några timmars massage ger också tid för en massa vettigt snack. Vi hade inte umgåtts så mycket sedan nollningen så eftermiddagen bara flöt På. Det är härligt med såna tillfällen så man plötsligt tittar på klockan och undrar vad tusan som hände med tiden!

Igår hade jag och Jossan vårt traditionsenliga inför tenta-plugg på förmiddagen och spenderade eftermiddagen med att göra mos av hjärnan pga biomekaniksräknande.

Alla var väldigt taggade på cheerträning och den gick galet bra! Fortsätter det såhär får Sverige och övriga världen se upp för Cougars i vår!
PS, denna superträning 9/10 var exakt två månader efter min armbågsskada. Förutom flickisar (bakåthandvolter) kör jag allting sedan några veckor tillbaka - en snabb rehab som jag ärligt talat är väldigt stolt över att ha lyckats kämpa mig till.


PUSS

Nya och gamla starka och meningsfulla favoriter

Det är något magiskt med de låtarna som ger en gåshud, gång på gång.
 
Beyoncé – I Was Here
Christina Aguilera – Reflection
Colbie Caillat – Try
Demi Lovato – Warrior
Helen Sjöholm – Du måste finnas
Idina Menzel – Let It Go
Mariah Carey – The Prince Of Egypt (When You Believe) - The Prince Of Egypt/Soundtrack Version
Molly Sandén – Freak
Naturi Naughton – Hold Your Dream
 
 
 
PUSS

Typical Monday-Tuesday

Skola, träningar, städa, tvätta, laga mat och plugga.
Det är lite av mitt mantra att börja veckan ambitiös och sedan ha samvetet på min sida resten av dagarna.
Rolighetsfaktorn står kanske inte i topp, huvudet känns som mos och benen klarar knappt bära mig, men jag ser verkligen fram emot resten av veckan! 
Hatkärlek, hatkärlek, hatkärlek... Men så otroligt grym man känner sig efteråt! 
En rejäl skål vaniljgröt med banan fick avsluta kvällen- yum! 

PUSS

Det blir mer och mer "verkligt"

Utmärkande för termin 3 förutom tentamaraton är att man får ha sina första egna patienter!
4 veckors praktik inom slutenvården för att vara exakt.
Idag delade vi upp platserna (som är på olika sjukhus och enheter i hela stora Västra Götalandsregionen) och jag är supernöjd med min plats på Onkologi(cancerpatienter)/Medicin på Sahlgrenska.
Skönt nog verkade de allra flesta bli nöjda med sina platser och nu känner man hur det faktiskt börjar närma sig 6e november.
Smått läskigt, men otroligt spännande ska det bli! 

PUSS


Typical Sunday

Söndagar är veckans mest traditionsenliga dagar för min del.
Två barndanslektioner vid lunch och sedan hinner jag klämma in lite quality-time med saknade vänner i två timmar innan jag senast måste ta tåget upp till Göteborg och cheerleadingen.

Idag träffade jag Joanna, Emelie och Daniel- ett ordentligt saknat gäng som jag träffade så mycket när vi bodde i Falkenberg, vilket ingen av oss gör längre.
Joanna hann även med att klippa mig- något som jag brukar undvika in i det längsta för jag hatar att det känns så "kort" och tar en mindre evighet att växa ut! 

En annan tradition är att sitta och mumsa på bananpannkakor på tåget, hehe. Bortsett från sommarlovet så har jag nog gjort det varje söndag sedan februari och jag tycker fortfarande det år lika gott! 

Idag var ingen vanlig träningsdag- det var en av de träningar man ser mest fram emot under hela säsongen! 
Bortsett från slutet av vår pyramid är tävlingsprogrammet för 2015 nu klart!!!

Tyvärr slutade det dock tråkigt för min del. Vi skulle stunta sista 20 minuterna och i allra första försöket åker jag på en smäll där jag slår ihop huvudet med min flyger, biter av en tandflisa (mini som tur är!) och det smärtar till rejält i armbågen...
Smällar ingår i sporten, men jag hoppas läkeköttet agerar ordentligt under natten! 

PUSS



Hellugnt

Det blev en otroligt lugn lördag för min del!
En pw, ett långt varmt bad, lite plugg, barndansplanering och filmer. 
Oturligt nog skulle alla vara uppbokade på annat håll- inklusive min familj- men jag själv är inte så dåligt sällskap heller, haha.
Efter en titt i tv-tablån blev det Aladdin och How to Lose a Guy in 10 Days- två filmer som verkligen lämnar en feelgood-känsla.



Säsong 6!



PUSS

Kan man ha ett normalt liv nu?

Sedan några timmar tillbaka är jag på halländsk mark.
Min första tentafria helg på en månad- vilket känns lite konstigt men fullkomligt underbart!

Vi har bara haft en lugn kväll med fredagsmys hemma hela familjen. Käkat thai och kollat på Idol. Rätt skönt faktiskt!

Inspirerades av några i klassen att testa en sockerfri månad, så detta höll jag mig till medan godisskålen stod jämte och lockade. Det kändes bra ändå- behöver tämja godismonstret lite, haha.

Gissa vad jag ligger på just nu? Galet saknat!

PUSS



Goodies

 
Det var smått otympligt när jag skulle bära hem dessa paketen- kan ju lova att jag var bra tacksam över att bo så nära Willys!
Både Gymgrossisten och Bodystore hade stor rea på några av mina favoritprodukter precis lagom till CSN hade kommit in (såklart) och då var det svårt att hålla fingrarna i styr.
 
PUSS
 

Fysioterapeutstudenter fjantar runt

Idag har jag skrattat så tårarna runnit!
Skoldagen skulle ägnas åt diverse grupparbeten, både praktiska och teoretiska.
På förmiddagsrasten fick Linda någon totalflipp och började kasta en skumboll på mig. Det hela spårade ur till Jedi-fighter, fotboll, baseball, handboll, volleyboll, handståenden, stretching osv med rehabredskapen.
De flesta suckade och undrade vad i hela friden vi höll på med men vi bara skrattade så att vi vek oss dubbla och snart var det flera andra som fjantade runt.
Underbart är ordet!
 
Linda hade dessutom varit gullig och bakat morotscupcakes som verkligen räddade vårt blodsocker när vi kämpade på med de teoretiska uppgifterna på eftermiddagen!
 
PUSS
 

Pausdag

Igår var en pausdag för min del.
Jag var i skolan 8.30-16, flitig och sådär, men efter det blev det mest "söndagshäng"- FroYo och Grey's.
Japp, jag skippade träningen och pluggandet för detta- på en tisdag- men det måste man få göra ibland om det behövs.
Det var inget särkilt som hade hänt eller så, men kropp och huvud kände helt enkelt att ett litet break behövdes för att ladda om batterierna.
Det är ju trots allt inte världens mest chill liv jag lever, hehe.
 
 
PUSS
 

RSS 2.0