Some crazy stuff are better left secret

Lördagskvällen bjöd på en episk förfest hos Alice tillsammans med Pelle och Veronika. Den lär bli oförglömlig, haha.
Vid midnatt drog vi oss in till stan och hamnade på Bratt. 
Musiken var tyvärr inte den bästa så det var mer packat utomhus än på dansgolvet, men det var trevligt ändå.
Vi stannade till stängningsdags, avrundade med varsin kebabrulle och cyklade hemåt i sommarnatten.
Även om inte sommarvädret är riktigt här så känns det underbart att man kan cykla hem barbent halv fyra på natten.




PUSS

Wihoo



PUSS

Weekend

Min helg skulle egentligen börjat lördag 16.00, men vi hade jobbat på så bra att det inte fanns tillräckligt mycket att göra för att ha kvar lördagens planerade extrapass.
Så när jag kom hem efter jobbet igår firade jag och mamma in min helg och hennes semester med lite god dricka i solen. Trevligt värre! 
Till kvällsmat blev det tacos på uteplatsen, följt av ett litet besök hos familjen Hansson och halva filmen Micke&Veronica. Vid halv tio begav jag mig till Pelle. Jag, han, Veronika och Alice körde en favorit i repris och satt i jacuzzin ett par timmar med en massa snack och musik. 
Tidigare är det många sådana kvällar som jag har behövt sticka hem tidigare pga jobb dagen efter, men nu kunde jag vara med hela kvällen och gå och lägga mig vid halv två-två utan dåligt samvete.




PUSS

These ordinarie days of summer break

Vad hittar jag på förutom att jobba under vardagarna? 
Det har blivit ett besök hos stackars mormor som går med gipsad fot, ett avslutande möte på Stålboms med Folkuniversitetskollegorna, bokande av Stockholmshelg med Alice, ett par promenader i fina miljöer, en massa administrativt inför USA, ett par träningspass på Friskis och en del annat.



Lite nytt i bokhyllan...

... och lite nytt i garderoben.


Jag och Alice unnade oss vardagslyx.
Fått upp ögonen på nytt för ett gäng gamla favoriter.
Inledde min nya karriär som Veronikas PT idag.


Och avslutningsvis massor med färska godsaker! 

PUSS

Midsommardagen

Midsommardagen var en händelserik dag! 

Först började den med en välförtjänt sovmorgon. Det blir inte många sådana så när man väl får chansen så får man njuta ordentligt! 
Jag och Johanna åt jättegod frulle (yoghurt med färska bär) och kollade på If I Stay innan jag följde henne till bussen.

Sedan cyklade jag in till stan för att möta upp ett helt gäng godingar på På G. Det var jag, Verinika, Alice, Joanna, Kalle, Emelie, Daniel, Moa, Filip, Towe och Philip som satt på uteserveringen och njöt av varandras sällskap i ett par timmar.
Joanna och Kalle kan tyvärr inte komma till Falkenberg så ofta så när de väl är här får man dra ihop allihopa.

Jag hann hem till att se det allra sista slaget i brännbollsmatchen.
Vi har ju som uråldrig och urmysig tradition på vår gata att vi firar midsommar ihop. 
Poängpromenad, fika, brännboll, grillning och sedan sitta ute halva natten. Det är samma visa år och och år in men det är just det som gör en äkta tradition.
Tyvärr har jag missat en del av festligheterna på senare år pga dansläger och andra planer, men jag brukar försöka vara med en del i alla fall.

Efter grillningen cyklade jag den 1,5 minut långa sträckan till Pelle, som är hemma från Umeå över sommaren. 
Jag, han, Veronika och Alice körde på en superhärlig förfest i jacuzzin med en himla massa snack om allt möjligt.
Strax efter elva ramlade de andra iväg, ganska härligt småfulla, vidare in till stan. 
Jag skulle jobba tidigt dagen därpå och fick därför snällt trampa hemåt.

Ett riktigt bra gäng!

Förresten, ser ni träpallen framför jacuzzin?
Den kliver man upp/ner på och jag var sist upp, vilket innebar en blöt och hal pall.
Jag trillade ner på stengolvet- graciöst och utan att tappa det jag höll i händerna haha) och smällde i foten, som numera är såhär gullig:
Jaja, man kan ju lätt säga att jag varit med om värre saker...

PUSS

Midsommarafton

3 fina vänner och huset för oss själva.
Misslyckad grillning i schitzofrent väder men otroligt god mat ändå.
Katastrofalt dåliga resultat av mina kära vänner på mitt musikquiz. Vem har inte koll på att Queen gjorde Bohemian Rhapsody? Tur att vännerna har många andra bra kvalitéer...
En av de godaste efterrätterna som finns.
Med andra ord och storvinst för mig och Veronika.
Massor med musik, snack, skratt och flams.









PUSS

Packar mig successivt hemåt

Påväg hem från Orust stannade jag till i Göteborg för att fylla två stora väskor med kläder. I hopp om en bra vår och försommar hade jag ju tagit upp jättemycket vår- och sommarkläder som jag knappt alls använt...
Tanken var egentligen att även kolla på Pride med Victoria och Malin, men när jag tog veckans första och enda sovmorgon blev dessvärre hela dagen förskjuten så jag missade det. Trist, men sånt händer ibland. Jag och Kristin hade suttit uppe till två och jag behövde verkligen en morgon utan att väckas av väckarklockan.

Jag kom hem till Falkenberg vid halv åtta och mindre än ett dygn senare bar det av till Göteborg igen- denna gång för röntgen och läkarbesök. Röntgen visade inte på några skelettskador så läkaren tror att min smärta beror på en felbelastning på uppvisningen i december som aldrig fått chans att läka. Därför är det vila och rehab som gäller och så hoppas jag så himla innerligt att handlederna repar sig tills augusti! 
Eftersom jag ändå besvärat mig med att åka upp till Mölndal passade jag på att fixa ärenden i Göteborg, träffa en kompis och hämta hem ännu mer saker från lägenheten. Nu får vi se när jag ser mitt kära Göteborg igen.


Packningen dag ett, hehe.
Fick komplimanger av tågkonduktören för min fina blomma, som numera får pryda mitt sovrumsfönster i Fbg.

PUSS

Orust

Efter tryouten i Berghalla i lördags drog jag mig in till centrum och fixade ett par ärenden innan jag satte mig på buss 841 uppåt Bohuslän. Jag skulle nämligen hälsa på hemma hos Kristin på Orust. Det var jätteroligt att se vart hon kommer ifrån, träffa hennes familj och bara umgås! 
Vi gick runt lite på ön, åt gott, köra gymnastik i trädgården och pratade en himla massa medan vi åt fruktsallad. Kristin gick nyligen massageutbildningen och jag ställde mer än gärna upp som övningsobjekt hehe. På söndagsförmiddagen blev det en riktigt god och trevlig långfrukost med hennes föräldrar ute på altanen och vid kvart i två hoppade jag på bussen söderut igen.
Det är väldigt roligt att se vart ens kompisar i Göteborg egentligen har för hemmaplan och att se delar av Sverige som man inte tidigare besökt!
Plus att det såklart är supertrevligt att träffa Göteborgskompisarna även på sommaren! 





PUSS

Tryouts

Trots fredagens studentfirande masade jag mig upp tidigt på lördagsmorgonen. Jag behövde nämligen ta tåget 8.20 för att hinna till cheerleadingtryouten i tid. Det var tryout för Wildcats/Team Sweden och även om jag inte kan söka eftersom jag ska till USA så var detta något jag inte ville missa. 
Det var riktigt hög nivå på de sökande och konkurrensen tuff. Hela tiden kittlade det inom mig av vilja att också köra och visst sved det att veta att jag missar en chans till ännu en fantastisk säsong med underbara lagkamrater. Jag hoppas verkligen att jag kommer in i laget på CSUN (som dock är Coed!) och att jag är fit for fight för en sista säsong i GCO när jag kommer tillbaka! 
Det hade varit riktigt kul att få en säsong med landslagsdräkt, level 6-svårigheter och tävla om att bli bäst i Sverige totalt! 


Bobcats, Cougars och Wildcats efter RM/SM i maj. Guld, guld och guld!

Wildcats 15/16 blev en mix av tidigare Wildcats, några från Cougars, några från Bobcats och slutligen några som sökte från andra föreningar. De kommer bli ett riktigt toppenlag! 

PUSS

Fbg Student 2015

I fredags var det dags för avgångseleverna på Falkenbergs Gymnasieskola och Drottning Blanka att ta studenten.
Jag jobbade till fyra så jag missade tyvärr utspringet och kortegen, men sedan var det full fart hem och göra sig iordning.
Först åkte jag och Evelina en sväng till vårt kusinbarn Lina där en del släkt befann sig. Det blev en ganska kort men trevlig visit eftersom vi (framför allt Evelina) hade andra mottagningar att gå på.
Jag spenderade resten av kvällen hos vår barndomsvän Oscar som bor två hus bort. Jag och hans storebror Daniel är jämngamla och satt i princip ihop hela vår uppväxt, haha. Våra familjer har alltid umgåtts mycket och åkt på en del resor ihop, så det var självklart att vi allihopa skulle vara där och fira Oscar. 
Det var en trevlig mottagning med god mat, tårta och en poängpromenad om kvällens huvudperson. Det var en hel del jämngamla till mig på plats som jag knappt sett sedan vår student, så det var kul att umgås lite med dom igen! 

Nu får vi önska Lina, Oscar och alla andra studenter ett stort lycka till i framtiden! 


Klassiska testa-flera-outfits-och-skicka-bilder-för-smakråd haha.




PUSS

Grillkväll med två favoriter








Ja, vi gjorde väldigt väldigt mycket mat men då åt även Eve plus att jag och Veronika skulle ha matlådor till jobbet haha.
Megamysig kväll i solen på vår uteplats! Summer is really here.

PUSS

Hemmaplan

I söndags efter Liseberg tog jag min stora resväska, min cykel, mig själv och åkte till Falkenberg för en sommar i den lilla staden vid havet.
Jag kan upplysa er om att det kostade mig 80 kr extra att få med mig cykeln på tåget... 
Skönt att jobb ger mer cash än plugg, haha.

Det känns lite konstigt att vara tillbaka i Falkenberg för hela 10 veckor.
Jullovet varade endast 1,5 vecka och sedan dess är den längsta tiden jag varit hemma 4 dagar över påsk.
Det känns både skönt och lite konstigt att flytta hem. Byta studentrum och plugg mot att bo hemma med familjen och jobba. Och så blir det ju ett "byte" av vilka vänner som finns närmast till hands att umgås med- vilket är både roligt och tråkigt. Jag kommer sakna vissa väldigt mycket samtidigt som jag äntligen har tid att umgås med mina vänner här nere ordentligt! 

8 veckors heltidsjobb måndag till fredag klockan sju till fyra innebär att väckarklockan ringer tidigare och att min bekväma buss byts mot dagliga cykelturer. Jobbet innebär väldigt många steg per arbetsdag (dessvärre inte i ordentliga träningsskor) och i samma byggnad finns Friskisk&Svettis, som jag ska försöka släpa mig förbi efter jobbet då och då.

Jag har en lång lista över administrativa saker som behöver fixas inför min USA-flytt, parallellt med en lista över en massa kul saker jag ska försöka hinna med i sommar.
Alltså verkar det bli en ganska fullspäckad sommar schemamässigt, och förhoppningsvis en riktigt underbar en.








PUSS

Liseberg

Idag var jag, Josefine, Malin och Victoria på Liseberg- och vilken perfekt dag att vara där!
Förmiddagen var ganska molnig, vilket medförde lite folk och nästan ingen kö alls! 
Vi åkte Lisebergsbanan, Balder, Kanonen, Flumeride, Kållerado, Atmosfear, Helix, Uppsvingen, Uppskjutet och Höjdskräcken utan någon kö alls!
Den enda vi behövde köa till var nykomlingen Mechanica (som snurrar, snurrar, snurrar och snurrar) och det kan man ju tåla.
Bäst av allt var ändå Gasten. Jag och Malin var hellugna men Josefine och Victoria skrek högljutt och mer eller mindre non-stop! Vilket fick mig att gå runt och gapskratta... That's the way I work.



Jag är totalt orädd när det kommer till åkattraktioner, men dessvärre blir jag åksjuk. Därför tvingades jag vila lite från åkandet ibland- blöh...

PUSS

"Sista" kvällen i Göteborg

Nja, lördagskvällen var väl kanske inte riktigt min sista i Gbg, men den sista innan flytten hem till Falkenberg- så den hade en sådan känsla över sig.

Vi hade sedan länge planerat spelkväll hos Oscar och såg mycket fram emot denna sista sammandrabbning, men dessvärre blev planerna ändrade pga folk blev sjuka eller fick andra förhinder... Så . Himla . Tråkigt !
Det är alltid tråkigt när saker blir inställda men shit happens. Det som sved extra nu var just att det var "sista kvällen med gänget". Efter att ha spenderat sommaren i helt olika städer återvänder nämligen varken jag eller Fredrik till Göteborg och GU i höst.

Jaja, nu blev det tyvärr såhär, men jag och Kristin lyckades göra det bästa av situationen! 
Vi smsade runt men folk var för trötta/sjuka/upptagna för att orka dra igång någonting, men vi två är inte så pjåkigt sällskap heller! 
Vi hängde lite hos mig och åkte sedan longboard en liten stund med Oscar innan han behövde gå in till sig och kurera igen. Då köpte vi med oss jordgubbar, gick upp till Masthuggskyrkan (med sin fantastiska utsikt) och satt där och snackade medan solen långsamt gick ner. 
En riktig guldstund! 

Svenska jordgubbar. Oh my, vad gott!

Sånt hör gör ju sig tyvärr sällan rättvisa på bild. Ni får tro på mitt ord när jag säger att det var oerhört fint.

PUSS

Last day of school

Under förmiddagen hade vi terminens sista gruppredovisningar och sedan var det officiellt sommarlov. Konstig men härlig känsla! 
Det blev en hel del hejdå-kramar och alla var glada över att vi tagit oss igenom ännu ett tufft och intensivt år på Fysioterapeutprogrammet. Tänk att vid denna tiden om ett år är mina klasskompisar färdiga och tar examen...

Efter att ha fixat lite ärenden på stan möttes vi upp ett gäng senare på eftermiddagen. Jag, Josefine, Malin, Linda, Sandra, Sandra, Oscar och Anton tog en lång och härlig fika på en solig uteservering i Haga. Trevlighetsfaktorn i topp! 

Avslutningsvis spenderade jag kvällen hos Josefine. Tog en promenad, spelade spel och mumsade på vattenmelon. 

Så allt som allt var det ytterligare en toppendag med vännerna i Göteborg.
Nu ska jag somna till en film och ladda inför morgondagen. En sista spelkväll väntas.
Hejdå Sahlgrenska Akademin och Hälsovetarbacken... Vi syns i augusti 2016!


PUSS

Probably what I'll miss the most

Idag har varit en riktigt härlig dag! 

På förmiddagen lyssnade vi i T4 på T6ornas redovisningar av sina examensarbeten för att kunna få en idé av vad man kan göra och i vilken omfattning. Väldigt intressant! 

Efter lunch var vi kanske 15 pers som drog oss till Slottsskogen för en sista aktivitetet med klassen innan sommarlovet. Vilken tur vi hade med vädret! Den soligaste dagen på länge! 
Vi spelade beachvolleyboll, låg och snackade på filtar i solen och testade på diverse akrobatik. När jag är på en gräsmatta en solig dag kan jag inte låta bli att stå på händer, göra serier med mjukis bakåt, stå på huvudet osv, och denna gången fick jag med mig flera av de andra! Det blev lektion i att lära sig stå på huvudet, vi stuntade med Malin som flyer (till de flestas stora skräck, men för mig var det ju nybörjarnivå vi körde) och så testade jag och Josefine ett gäng akroyoga-positioner. Jag måste påstå att vi var rätt skickliga ändå! 
Dessutom lyfte vi runt några stycken i flickisar- till och med Lars på 100 kg. Han tvivlade starkt på att jag skulle få runt honom med med min teknik och hjälp av muskelkraft från Adam så gick till och med det galant! 

Ja, det var sammanfattningsvis en helt otroligt härlig eftermiddag med min väldigt älskade klass!
Jag trivs så himla bra i den och därför har det svidit väldigt mycket att veta att jag kommer lämna dom och missa vårt sista år tillsammans. Det är något jag tänkt på extra mycket de senaste veckorna och när jag kom hem idag blev jag riktigt nedstämd...
Jag kommer högst troligen få det helt amazing i USA, men jag hade verkligen velat vara med vårt sista år tillsammans. Framför allt pga risken är stor att majoriteten av klassen flyttar till landets alla möjliga platser lagom till min hemkomst...
Men men... Man kan inte få allt och jag är i alla fall tacksam för alla fina minnen och bra vänner jag fått på dessa två år!

PUSS

Last week

Denna sista veckan är väldigt slapp i skolan så det finns massor med tid att spendera med kompisar.
Igår kväll var Kristin här för te och snack till en stund efter midnatt och idag har jag och Josefine skickat in en skolgrej och gått på ett megajobbigt combatpass. 
Och så har jag hunnit med en tripp till ortopedmottagningen på Mölndals sjukhus för mina handleder. Nu ska de vila från cheer, rehaba mycket och röntgas för att försöka hitta någon anatomisk förklaring till min smärta. Inga flickisar förrän Cheer Summer Camp i augusti.

Mugcake! 

PUSS

Köpenhamn

I lördags tog jag och Lollo ett ganska tidigt tåg till Köpenhamn, så vi skulle vara framme hos Ulle strax före lunch.
Det tar tre timmar att åka och mitt emot oss fick vi flera sociala människor- vissa härliga och vissa mest jobbiga haha.

När vi kom fram tog Ulle oss till sitt favorithamburgarställe och sedan visade hon oss stadens höjdpunkter.
Vi gick tills fötterna värkte och hann se mycket under den soliga eftermiddagen. Det som stack ut extra var en stor park och Nyhavn. Jättefina ställen! 

Sedan åkte vi hem till Ulle, som delar lägenhet med en dansk fysioterapeutstudent. Vi handlade mat och gjorde supergoda kycklingswraps. I Danmark kan man ju köpa alkohol i vanliga mataffärer så vi passade på att köpa med oss lite rosévin också och satt uppe och snackade i flera timmar. Så härligt att verkligen kunna snacka ikapp ordentligt! 

Vi lyckades knö in två extra madrasser på Ulles rum och på söndagen åkte jag och Lollo tillbaka till Falkenberg efter frukosten.
Efter att Ulle bott i Köpenhamn i snart två år var det verkligen på tiden för oss två att pallra oss dit och jag är jätteglad att vi äntligen lyckades hitta en helg som passade! 





PUSS

RSS 2.0