Feeling a lot better

8 sidor, ett par rader + försättsblad, innehållsförteckning och referenslista.


Känslan just nu jämfört med igår kväll... Så skönt!

Fotografiläraren tyckte mitt midterm-projekt lät jättespännande, alla papper inför flytten är påskrivna, jag fick några fina utomhusbilder och framför allt så blev jag klar med monsteruppsatsen en timme innan deadline, haha.
Dock kände jag av sömnbristen och stresspåslaget, för jag hade huvudvärk hela dagen som inte vek sig för varken mängder av vatten eller alvedon. Not good.

Tumblingträningen gick också förvånandsvärt bra! Inte lika mycket smärta (anpassade vad jag gjorde och hur mycket) och nästa vecka kanske jag och mina gamla kropp faktiskt vågar oss på min saknade rondat flickis salto...

Igår hade vi förresten Halloweentema och idag Pink for October. Tematräningar är alltid kul! 

Och nu väntar inte vilken helg som helst- HALLOWEEN!
Min fina lilla stuntgrupp var de enda som kom på att köra matchande utklädnad och satsade på Teenage Mutant Ninja Turtles-ish.

PUSS

StressedJa, så jag pallrade mig upp vid halv åtta trots att min första lektion inte började förrän 16.00.
Åt frukost, kollade upp kurser inför nästa termin och skrev lite på min monsteruppsats.
Sedan begav jag mig till Marina Del Rey Post Office, som enligt Yelp-appen skulle öppna nio, men tji fick jag för de öppnade tio! 
Så jag fick pallra mig hem igen, fixa med småsaker och åka tillbaka. Efter en halvtimme i kö var det äntligen min tur men gissa vad? Något hade blivit fel med mitt paket, så det hade skickats tillbaka till Amazon! Vilket innebär att jag slösade bort totalt typ 1,5 timme av denna väldigt fullspäckade dag helt i onödan...
 
Resten av dagen flöt på i full fart, med saker som hela tiden överlappade varandra med minsta möjliga marginal.
Nu har jag tagit mig igenom det och borde kunna pusta ut, men nejdå. Imorgon är nämligen likadant och då är dessutom deadline 16.00 för min monsteruppsats, men jag har ingen aning om när jag ska hinna skriva klart den eftersom jag måste åka till mitt nya lägenhetskomplex med diverse papper, ha lektion, fortsätta fota för min Photography Midterm osv. 
 
Så just nu hade jag egentligen velat hoppa fram ett dygn så jag satt här 23.30 på onsdag kväll, men det är bara att försöka trycka undan stressångest-känslorna och kämpa på! 
 
För att avsluta detta inlägget i en lite mer positiv anda så får ni här mitt senaste (som för väldigt många andra) beroende i musikväg- Adele's Hello. Den slog YouTube-rekord med typ 27.7 miljoner visningar under första dygnet, och nu efter 4 dagar är den uppe i över 100 miljoner! 
Det är ju fyra år sedan hennes senaste album så man minns det knappt, men då låg varenda av hennes singlar i topp på listorna, så det ska ju minst sagt bli spännande nu när hon äntligen ska släppa ett nytt album! 
 
PUSS

Sista pendlarveckan påbörjad

Jajamen, detta är sista veckan jag har 4 mil till skolan för sedan blir det snarare 400 meter!
Jag ska flytta in i en studio apartment där två amerikanska tjejer redan bor. En studio apartment är väldigt liten, vilket innebär att de delar på sovrummet och jag kommer få bo avskrämat i köket/vardagsrummet. Det blir väldigt litet och trångt men jag kommer spara in så mycket tid och även pengar (någonstans mellan 1000-2000 kr i månaden!) på detta. Och framför allt så kommer jag vara nära skolan så jag kan hitta på diverse saker med mitt lag och delta mer i universitetslivet.
Håller tummarna för att detta verkligen blir bra nu!
För jag lämnar ju trots allt min trygghet i mina svenska roommates, men jag får helt enkelt åka ner och hälsa på dem på helgerna i stället.
Sen blir jag ju av med detta, som jag tyvärr inte tagit vara på alls så mycket som jag borde:
 
Marina Del Rey, två minuter från vårt lägenhetskomplex.
 
PUSS
 

Saturday Night Out in Venice

Igår kväll åkte jag, Tracy, Amanda, Daniela, Maja och Rebecca den korta ubertrippen ner till Venice Beach. Där mötte vi upp Naomi och åt på den italienska resturangen Trattoria. Passande att äta på en italiensk resturang i Venice, haha. För er som inte vet så är Venice namnet på en stadsdel här men urspungligen är det ju det engelska namnet på italienska staden Venedig.

Maten var sååå god. Jag och Amanda safade och tog förrätter eftersom restaurangens goda vitlöksbröd kom in på rullande band, haha. Sånt är farligt....
Vitlöksbröden var gudomliga och min Rosemary Chicken Ravioli var också jättegod! 
Lagom tills vi hade ätit upp hade de kommit ut med sånghäften till alla bord och började sjunga en klassisk italiensk låt för full hals.
Jag kände definitivt igen låten, men jag hade aldrig tänkt på den roliga texten förr:
When the moon hits your eye like a big pizza pie, that's amore!
When the world seems to shine, like you've had too much wine, that's amore!
When the stars make you drool just like pasta fa-zool, that's amore! 
Haha, de älskar verkligen sin matkultur.


Efter det drog vi oss vidare till en bar precis innan piren, Veince Whaler.
Där blev det ett par drinkar och en hel del både vettigt och roligt snack innan vi begav oss hem någon gång efter ett.
Efter en väldigt lugn månad (ja, vad hände med oktober egentligen?) så var det kul att gå ut och hitta på något, även om detta också var av det lugnare slaget.


De andra ville ta med sig salt- och pepparkaren hem, men var det något jag hade velat smyga med mig hem hade det helt klart varit denna, haha! 

PUSS

Uppsats, Soccer game och Brandlarm

Min torsdag började med ett par timmars -försök till- research och skrivande på min megauppsats i Public Health Issues. "8-10 sidor om ett existerande lagförslag i Kalifornien gällande ett hälsoproblem" är inte den roligaste uppgiften jag haft och dessutom riktigt svår att hitta rätt fakta till. Här är jag ju en Health Sciences student, men här ska jag plötsligt skriva om vad olika politiska partier tycker i frågan och vad det kan ha för olika effekt på ekonomin... Som sagt inte riktigt mitt område, men på onsdag vid fyra ska jag förhoppningsvis ha fått ihop en hyfsad uppsats om att senaten vill höja åldern på tobaksköp till 21 år.


På seneftermiddagen hoppade jag in i bilen för att köra mot Northridge. Jag hamnade i rusningstrafik på motorvägen och det tog mig över 1,5 timme att komma dit istället för mina vanliga 40 minuter, yay...
Vi i cheerleadinglaget har i uppdrag att heja på killarna och tjejernas basketlag, men vi hade bestämt oss för att åka och stötta tjejernas soccerteam ändå. Soccer är alltså samma fotboll som vi har hemma i Sverige. Vårt lag var obesergat fram tills denna match men förlorade tyvärr med 0-1 mot Long Beach. 
 

När jag kom hem slog jag och Amanda oss ner i soffan med varsin skål popcorn (jajamen, varsin!) och såg senaste avsnittet av Grey's Anatomy.
Sen tyckte vi det var dags att gå och lägga oss, men nästan precis när vi gått in på våra rum så gick brandlarmet i hela lägenhetskomplexet. Då fick vi snällt bege oss ut och vänta på brandkåren. Som tur var så var det bara ett falskt alarm, men efter att ha stått i cirka 20 minuter med blinkande lampor och högt tjutande kunde jag inte somna på ett par timmar, så jag var fortfarande vaken när Maja och Daniela kom hem från krogen vid två.

PUSS

Vilket tragiskt, sorgligt, fruktansvärt, frustrerande dygn!3 tragedier, 3 länder och på tok för många oskyldiga offer! 

Jag vet inte så mycket om olyckan i Frankrike (förutom att dödsantalet ska ha stigit) men de andra två händelserna är på grund av folk som medvetet planerat att ta oskyldiga människors liv! 
Det finns inte ord tillräckliga för att beskriva det...
Dessutom fick jag precis höra att Lisa Holm tydligen blev hängd! 

Vissa dagar vet man knappt vad man ska tro om mänskligheten....

Sjuk slump att detta händer dagen efter jag diskuterat att man borde vara glad så länge man får vara frisk och må bra. Detta förstärker det bara ännu mer. 

PUSS

Late night thoughts

Undra om folk börjar störa sig på att jag påpekar att jag tar helg varje onsdag kväll... Well well, jag får ju passa på medans jag kan, haha!

Klockan är cirkus halv tolv och jag sitter i vårt mörka kök eftersom jag inte orkat pallra mig till duschen ännu. Är det någon mer där ute som har svårt att hitta "orken" att duscha efter ett tufft träningspass? Jag brukar fastna vid mobilen ett tag och inte orka röra mig.
Onsdag innebar tumbling, yay! Dock tycker min kropp snarare ney...
Den tycker att vid 22 år räcker det, varav 6 med gymnastik och 2,5 med cheerleading, medan mitt sinne fortfarande är supertaggat på en massa tumbling och att lära sig nya coola saker! Svår balans där...
Framför allt när Lei kör typ den högsta rondat flickis salto jag sett och sedan avslutar träningen med en perfekt skruv- då blir jag så inspirerad och vill bara kötta! 

Annars så sitter jag här och filosoferar lite över hur orättvist livet kan vara ibland och hur de flesta av oss gnäller över småsaker. Tyvärr tänker man ju oftast inte på det förrän någon är med om något riktigt hemskt. Så alla borde försöka uppskatta det man har lite mer, så länge man själv plus sina nära och kära får vara friska och må bra.

Jag antar att jag borde avsluta med de orden och faktiskt pallra mig till duschen. Sovmorgon imon? Oh yes! 
Ingen Solsidan för mig så länge jag är utomlands.
Ska man göra ett försök till ett nyttigare liv i november, efter Halloween? Eller är det ens lönt att försöka? 
En massa styrketankar till denna lilla favorit som jag saknar att krama på! 

PUSS

Pink for October

Armband från Lokai och tröja från Carly Mannings (största cheerleadingkändisen) insamlingskampanj i Athletes for a cause.

Ingen har väl missat att oktober är Breast Cancer Awareness Month och precis som i Sverige så finns det här i USA hur mycket produkter som helst att köpa till förmån för forskningen. Till viss del kanske det börjat gå lite väl mycket åt detaljhandel, men bara denna viktiga fråga uppmärksammas och får pengar. Dessutom gillar jag många av produkterna, som de på bilden ovan.
Jag vet inte om det var min tröja som gjorde det (probably not, haha) men jag och min stuntgrupp hade en grymt bra träning ikväll! Wihoo på det! 
Två stora svagheter- glass och filmer med Jennifer Lawrence.

PUSS

Måndag är inte så pjåkigt ändå

Tjenare bloggisen! 
Klockan är tre, jag har långhål och sitter såklart i biblioteket. Det är ett väldigt häftigt bibliotek, som varit med i diverse filmer och serier.

Fast idag pluggar jag faktiskt inte. Jag har "bara" en uppgift med deadline snart (dock enorm uppsats) så jag tyckte jag förtjänade att hitta på lite annat idag.
Som att jag ställde klockan på samma tid som vanligt men istället för att sätta mig vid datorn så gav jag mig ut på en morgonpromenad utmed marinan med podcast i lurarna. Och nu försöker jag catching upp lite med mitt "dagboksskrivande". Jag är normalt sett ingen som skriver dagbok men detta året vill jag verkligen kunna minnas in i detalj när jag blir äldre och dessvärre käner jag att jag inte kan dela med mig om vad som helst och mina innersta tankar i en offentlig blogg som denna. Dock hände så mycket under tryout-helgen i mitten av september och sedan dess har jag halkat efter, hehe.

Egendesignad- vad tycks? 

Förresten så har jag hittat ny favoritmusik att plugga till!
Ärligt talat precis rätt för lugnt och fokuserat plugg enligt mig.
Blev lite stolt när jag såg att det fanns svensk representation på Disneys Greatest Hits.

Förrsten var det två veckor till Halloween i lördags (vad tusan ska vi hitta på?) och eftersom detta är den högtidens hemland har folk börjat pynta hela sina trädgårdar.


Och så två bilder som bara gör mig så glad och varm i själen! 

Sånt här kan göra min dag! 

Och så slutligen en snap från syrran:
Jag är emot för tidigt julfirande (som att mamma och Eve spelar julmusik i oktober...) men när jag är hemma i mitten av december ska det definitivt halsas Julmust!

PUSS

Frustrationen när teknologin sviker

Fy fy fy vad frustrerad jag är just nu!

Jag loggade in på studentportalen för att se vad jag fått på senaste inlämningsuppgiften med ganska höga förväntningar eftersom jag fått full pott på förra. Därför blev jag förvånad när jag såg ett C i betyg! 
När jag klickade upp lärarens kommentarer så visade det sig att något tekniskt fel ändrat typsnittet i två tredjedelar av texten till något annat, större typsnitt. Resultatet blev att jag hade full pott på innehållet men fått avdrag för att ha använt fel typsnitt och överskridit sidantalet.
Så, så, så fruktansvärt frustrerande eftersom att uppgiften på min dator har rätt typsnitt och rätt sidantal! 
Så som det ser ut nu kommer jag alltså få kämpa rejält resten av terminen för att få upp mitt slutbetyg till det A jag egentligen skulle ligga stadigt på, på grund av tekniskt strul...
Orginalet
Upplagan i skolportalen.

PS. Ja, självklart har jag mailat läraren och försökt förklara läget, men tydligen blir det fel även när hon öppnar den på sin dator så det hjälpte inte! Vet inte om det är för att jag har Mac och inte hon, för det är den enda anledningen jag kan komma på. Men det har ju aldrig varit ett problem förr! 

PUSS

Abbott Kinnely Boulevard

Igår kväll tog jag, Amanda och Maja en promenad till Abbott Kinnely Boulevard i Venice.
Vi hade hoppats på ett stort utbud av trevliga barer men dessvärre verkade gatan mest bestå av mysiga orginella butiker. Till slut gick vi i alla fall in på en bar som hetter Other Room och köpte varsin dricka.
Efter att vi hade suttit där och snackat ett tag kom två killar fram till oss och började prata. Som de flesta här så blev de väldigt fascinerade över att vi var från Sverige men pratade så bra engelska, haha. Och vi tog tillfället i akt att öva eftersom vi vill bli ännu bättre. När LinneRenee bodde med oss de första veckorna snackade vi mest engelska men sedan dess har det nästan enbart blivit svenska i lägenheten. Jag var faktiskt väldigt tidigt inne i det stadiet att jag tänkte och drömde på engelska, men det har återgått till svenska...
Killarna övertygade i alla fall oss efter en stund att dra vidare till en annan bar på gatan med lite mer ös och ett dansgolv. Feelingen och "utgångsenergin" var inte riktigt där hos oss denna kvällen, men vi stannade till stängning vid två ändå. Dessutom slapp vi gå hem eftersom vi träffat några trevliga typer mot slutet som erbjöd sig att köra hem oss. De tyckte det lät oerhört långt att vi skulle gå typ två kilometer. Och chockade över att jag frivilligt brukade gå 4 kilometer till skolan, haha.
Sedan när vi kommit hem avslutade jag kvällen med att kolla på dessa ögongodis:
 
PUSS

MATADOR MADNESS

Igår var det dags för vårt första cheerleadinguppträdande med laget- Matador Madness.
Det är ett stort kick-off event inför basketsäsongen och väldigt amerikanskt.
För er som liksom mig är trogna One Tree Hill-fans kan tänka er typ deras Midnight Madness.
Tv-skärmar, glowsticks, tävlingar, mat, gratisprylar, uppträdanden och såklart presentation av årets laguppställningar.
Det hela inleddes dessutom med att skolans acapellagrupp framförde nationalsången medan alla i hallen stod vända mot amerikanska flaggan med höger hand över hjärtat.

Vårt uppträdande bestod av en dans, två pyramider, några som körde gympa (på trägolv- AJ!), få publiken att skrika CSUN mot varandra och slutligen en till dans. Alltihopa till musiken av skolans orkester. Och risken med att uppträda till live-musik är ju att det inte låter likadant som skivan man övat till och så blir det fel- vilket hände i sista dansen... Surt, eftersom allt innan dess gått så bra och vi verkligen kunde dansen, men förmodligen är det glömt om en vecka eller två.

Det är väldigt mysigt med hela stämningen av såna här event. Taggandet inför, hår&smink (jag, Gladys och Solene gick till Emely och fixade oss i hennes dorm), stämningen på plats och att hitta på någonting efteråt. Vi var cirka 15 stycken som vrålhungriga stack till In&Out och åt hamburgare vid halv elva. Därefter skulle de andra vidare på fest och erbjöd mig sovplats om jag ville stanna (tackar) men jag var supertrött så det kändes som ett klokt beslut att köra tillbaka till Marina Del Rey.


Lånade ett par bilder från vår maskots instagram. Jajamen, Matty the Matador har en egen instagram (och snapchat).

Vi är fler i laget än förra året, så vi väntar på att få uniformer till alla.
Härliga laget! 
Varför tänker man inte på att ta kort förrän 00.20? Men styligen höll bra! 

PUSS

Relaxing Thursday

Det var välbehövt med en slappdag för min del!
Sov till tio, gjorde gofrulle, kollade på Scream Queens och gjorde inte mycket vettigt alls fram tills eftermiddagen. Eller jo, jag har ju blivit något av ett list-freak på senare år så jag gjorde en To-Do List för denna helgen också, om det nu räknas som ett steg i rätt riktning mot produktivitet, hehe.

Jag och Amanda tog oss i alla fall en liten tripp till Westfield Mall för shopping.
Jag försöker ju hålla nere på shoppingen för att kontrollera det ständiga pengaflödet här något, men ibland så. Var dock smått frustrerad över att H&M inte hade sina träningskläder, eftersom nya träningsshorts hade varit dagens huvudmål...
Men visst fick jag med mig lite grann hem ändå.
Det är farligt för plånboken att gå in på VS eller Pink! Då kan det sluta med att man lämnar butiken med en dyr men fin tröja, en ny BH och fem par nya trosor...
Plus ett läppstift från Sephora (taggar morgondagen!) och *trumvirvel*...

PUSS

Gotta love the long weekends

Nöjd tränare -> låter oss gå en timme tidigare -> vi åker och äter FroYo = win-win-win! 
Oja, nyttiga veckan här... Grattis Tracy! Dock missade jag ju såklart vårt lilla firande eftersom jag kommer hem elva om kvällarna, men de sparade i alla fall tårta till mig! 

Japp, det beskriver väl ganska bra hur jag känner.
Måndag till onsdag är tuffa men sedan är det riktigt skönt med fyra dagars helg!
Denna gången förtjänar jag verkligen att ta det lugnt, för jag har pluggat oerhört mycket den senaste veckan. Så imon (torsdag) tänker jag sova tills jag vaknar av mig själv och kolla ikapp alla serier, dvs Scream Queens, Grey's Anatomy och Vampire Diaries. 
För det har jag faktiskt förtjänat!

PUSS

Flyttplaner

Just nu gör jag vad jag brukar göra mellan 12.15-16.00 måndagar-onsdagar: sitter i biblioteket och försöker plugga medan jag kämpar med att hålla mig vaken.
När man pendlar 45-60 minuter enkel väg så åker man ju inte direkt hem på såna här håltimmar.
Men nu ska det snart bli ändring på den saken.
 
I början av månaden flyttade den roommate jag pendlat med ut och det fick mig att fundera på hur vad som skulle underlätta i min vardag av att bo i Northridge istället för Marina Del Rey. Det är en hel del!
- Jag skulle kunna sova mer, eftersom jag inte behöver komma hem så sent eller åka så tidigt
- Jag skulle inte behöva utsätta mig för högtrafikerade Freeway 405 minst 3-4 dagar i veckan, plus spara in på bensinen.
- Jag skulle kunna vara mer spontan med mitt härliga lag som jämt vill hitta på trevligheter.
- Och jag skulle kunna gå hem under mina långa håltimmar.
Dock har jag ju trivts väldigt bra i Marina Del Rey, både med mina roommates och med vår lägenhet. Det har varit en klar trygghet och när jag flyttade hit verkade det som det perfekta valet eftersom så många personer hemma i Sverige sa att "The Valley är inne bland bergen och inte kul, du får ut så mycket mer av att bo vid kusten och pendla till skolan de dagar du behöver det!", men efter någon månad här insåg jag att det inte stämmer in just på mig.
Visst, jag har gångavstånd till Venice Beach och cykelavstånd till Santa Monica Beach, men hur ofta utnyttjar jag det?
Och Northridge i sig kanske inte är superkul (typ som en småstad) men det händer en massa saker på skolan som jag inte vill gå miste om. Sen är det ju såklart cheerleadingen. Innan mitten av september visste jag inte om jag skulle få en plats och hade jag inte fått det så hade situationen sett annorlunda ut, men nu vill jag få ut det mesta av det!
Slutligen så går vi oftast ut i Hollywood eller West Hollywood när vi är ute, vilket i princip ligger mitt emellan marinan och Northridge.
 
Efter mycket övervägande visste magkänslan tydligt att det skulle vara bäst att flytta, så i drygt två veckor nu har jag kollat runt en massa dels efter nytt boende och dels efter någon som ska ta över mitt gamla.
Nu ser det ut att gå i lås vid månadsskiftet, men mer uppdatering kommer!
 
För att fylla upp detta inlägget med lite bilder får ni här ett av mina fotoprojekt, "Peacefully Blue":
 
PUSS
 

Weekend

Denna helg skulle ju mest ägnats åt allt mitt plugg...
Hmm. Jodå, mycket pluggande (eller i alla fall försök till att komma på vad man ska skriva i sina uppsatser) har det väl ändå blivit.
Sen måste man ju såklart få välbehövda pauser! 

Igår kväll (lördag) hade vi roommates bjudit över Elin och Rebecca för poolhäng. Vi köpte två Fiestapack  på DelTaco, vilket innebar två tacos och två burritos vardera för typ 3 dollar. Win! 
Det är faktiskt väldigt mysigt att sitta nere vid poolen och äta! 
Men det hade helt klart varit mysigare utan en massa skrikande ungar som springer runt, skriker och skjuter vattenpistoler hela tiden medan föräldrarna bara tittar på mobilerna...!

Efter att ha suttit där ett bra tag och snackat så rörde vi oss vidare typ tjugo meter till jacuzzin, hihi. Den föremånen utnyttjar vi tyvärr på tok för lite!
Bild från Danielas nya rosa iPhone 6s. Typ ingen här som är avis...

Idag (söndag) ringde klockan tidigt för att jag skulle pallra mig iväg på det obligatoriska eventet Sports Clubs 101. Där samlades alla nykomlingar och frivilliga Returners från skolans 30 idrottslag för en dag av info om sportsmanship, att representera skolan, tids- och stresshantering, kost, träningsupplägg, vilka tillgångar vi har (bland annat Athletic Trainers som typ är sjukgymnast/idrottsläkare/PT) med mera. Och så en del tävlingar och mat, haha. USA i ett nötskal.

Vi valde faktiskt att skippa den avslutande leken och pizzan. Istället åkte jag, Leiana, Chrissy, Ariea och Suzzie till Northridge Mall där vi hade en supermysig sushilunch och lite strosande i gallerian.
Haha, ja ni ser ju att portionsstorlekarna här är lite annorlunda mot hemma! 

Det var ju väldigt trevligt att hänga med mina kära teammates i några timmar, men jag kan inte låta bli att känna lite ångest över att det var tid som jag egentligen hade behövt plugga.
När jag åkte hit hade jag inställningen att "jag är främst här för upplevelsen och erfarenheterna, så bara jag minst är godkänd så får betygen kvitta", men ni som känner mig hade nog kunnat gissa hur bra den inställningen håller. Framför allt eftersom jag i nuläget ligger på A i alla mina kurser- då känner jag ju att jag verkligen vill leva upp till det! 
Well well, we'll have to wait and see how it goes.

PUSS

Blandad kompott


Tack vare min roommate Maja firade vi också Kanelbullens dag i söndags, även om dessa bullarna från mataffären dessvärre inte alls kunde komma upp i samma nivå som nybakade bullar hemma i Svealand.
 
När man åker hemifrån vid 9 och kommer hem vid 23...
 

Wihoo! En timmes "lekstuga" per vecka
 Halvsjuk och så många saker att göra.
 
En FroYo om dagen... Nja, men en i veckan kanske 
 

Mums! 
 
Har ni sett detta fantastiska klippet? Wow!
 
 
Hailee Steinfield gör en otrolig cover på låten:
 
 
PUSS

I'm coming home for ChristmasDetta känns SÅ . HIMLA . BRA ! 

Skolan har ett riktigt nice jullov på över en månad (15e december-19e januari). Dock tar basketsäsongen inget lov alls utan har till och med match 23e december och vi i cheerleadinglaget ska vara där varje match. Aj då...
Men eftersom de allra flesta i laget är från Los Angeles och därmed smidigt kan åka fram och tillbaka för matcherna i vinter så fick vi med flygavstånd hem tillstånd att vara borta ett par veckor ändå. Thanks Coach!
22 dagar hemma plus två resdagar blir det för min del. Wihoo! 

Angående hemlängtan...
Det är ofta jag får frågan om jag längtar hem mycket och svaret kan låta... hjärtlöst?
För sanningen är att jag nu i början försökt att inte tänka så mycket på alla där hemma, hur lång tid det tar tills jag träffar dem och vilka saker jag går miste om där hemma. För skulle jag tänka en massa på det så är det som att be om att bli ledsen eller känna sig illa till mods... Satt och väntade på banken för några veckor sedan och började nästan gråta för att jag plötsligt satt och tänkte på folk där hemma.
Så nej, i dagsläget försöker jag att inte tänka alltför mycket på det. Det kommer säkert komma stunder då jag saknar folk där hemma jättemycket, men det tar jag då.

Dock har jag facetimat en hel del med saknade personer där hemma den senaste 1,5 veckan och det har känts superbra att se deras saknade ansikten igen! En massa kärlek till dem och alla andra saknade sötnosar där hemma! 

Vad ni (plus alla andra som lägger tid och energi på att maila med mig) gör mig glad! Och tacksam! 

PUSS

The Late Late Show with James Corden

Förra veckan frågade Louise mig om jag gillar Vampire Diaries.
Eh... *host*... Lite grann... Typ...
Det visade sig att hon hade lyckats få biljetter till en tv-inspelning av The Late Late Night Show with James Corden, där Nina Dobrev (före detta huvudrollen Elena Gilbert i Vampire Diaries) skulle gästa och hon undrade om jag ville hänga med. Yes please! 
Hon hade fått 4 biljetter så vi bjöd även med Jenny och Paulina som jag var på förfest hos i fredags.
 
Jag var tvungen att "skolka" från tisdagens enda lektion och snällt be min tränare om tillstånd att komma en timme sent, men det fick det vara värt! 
Jag hämtade upp Louise på Santa Monica College (GPSen är min bästa vän) och så mötte vi upp de andra på CBS Television City i Hollywood.
Vi hade Priority-biljetter vilket gjorde att vi fick ställa oss i den första av de två köerna. När vi kom in fick vi först varsitt blått armband, men snart kom det fram en kvinna och även gav oss svarta. På såna här event är det alltid lite spännande med olika färger på armbanden för man vet aldrig om det är en fördel eller nackdel, haha. För vår del innebar det en fördel, då vi fick sitta i fotöljer framför den vanliga publiken. Bekvämt och otroligt bra sikt. 
 
Inspelningen började klockan fem och jag som knappt sett James Corden förr tyckte han var megarolig! Ett roligt tips ska tydligen vara att gå in på Youtube och se när han hoppar in i olika kändisars bilar och hittar på kul grejer med dom.
Han körde någon monolog, snackade en del med sitt band, visade något helknäppt Youtube-klipp och sedan fick två i publiken göra en tävling med hjälp av kvällens gäster- Nina Dobrev och Chris Parnell (Saturday Night Live). Det blev även vanligt hederligt talkshow-snack med gästerna i soffan och ett uppträdande av R City.
 
Det var faktiskt inte fullt så fejk som vi väntat oss. Man har hört om hur folk i publiken på talkshows har behövt filma om flera gånger för att applådera eller skratta mer, men förutom att vi innan showen fick direktiven att ha mycket energi och reagera överdrivet så flöt det på bra.
Hela kalaset var över vid 18.40 och jag lyckades komma till träningen med 2 minuter till godo på den timmen jag tillåtits bli sen, hehe.
 
Det är alltid kul att hitta på såna här saker som vi inte riktigt har möjlighet till hemma och självklart är det häftigt att se någon som spelat huvudrollen i en av ens absoluta favoritserier sedan många år! 
Mobiler var såklart inte tillåtna eftersom det hade sett megadumt ut i sändning, men Paulina hann knäppa ett par bilder innan alltihopa började.
 
PUSS

Idina Mentzel @ Hollywood Bowl

Länge velade jag fram och tillbaka kring hur jag skulle spendera kvällen lördag den tredje oktober.
Skulle jag vara på skolan och se Big Show med Tyga och Carnage? Förmodligen halva skolan på plats och grym stämning.
Eller skulle jag vara på Hollywood Bowl och se Idina Mentzel? Inte en massa skolkamrater och grymt ös, men en sångerska av världskaliber som jag lyssnar på dagligen.
 
Magkänslan visste nog hela tiden att valet skulle falla på Idina Mentzel.
För visst skulle det svida att när jag dagligen lyssnar på Let It Go, Defying Gravity eller I Dreamed a Dream veta att jag gått miste om chansen att höra denna otroliga röst live...
 
Jag fick med mig musikalälskande Tracy och vi var båda väldigt impade över den stora utomhusarenan Hollywood Bowl. Tänkt vilken känsla att stå på den scenen och blicka ut över publikhavet! 
Vi var också väldigt impade, men inte särskilt förvånade, över Idina Mentzels fantastiska förmåga att leverera live. Är man stor stjärna på Broadway har man nog bra koll på det där med live-framträdande.
För er som inte känner igen namnet så är Idina Mentzel känd från Broadway (gröna häxan i orginaluppsättningen av Wicked), Glee (Rachels biologiska mamma) och framför allt Frozen (Elsa). Kanske lite som USAs motsvarighet till Helen Sjöholm. 
Alltså wow, wow, WOW vilken röst hon har! Hon levererade supersvåra låtar på rad och klockade tonerna lika bra som på skiva. Det är tyvärr inte många artister som lyckas med det, men det gjorde hon till den grad att jag och Tracy stundvis satt gapandes haha. Och så var hon charmig och rolig, vilket alltid är ett plus för mellansnacket på konserter.
 
Bäst under kvällen var nog trots allt att höra de låtar man brukar lyssna på- öppningslåten Defying Gravity och avslutningslåten Let It Go (såklart).
Just att få höra Let It Go live var riktigt häftigt och hela arenan kunde sjunga med. I slutet tog hon upp en massa barn ur publiken och sjöng med- hur gulligt som helst! 
 


Kombinationen att vi satt en bra bit upp plus att det var mörkt under natthimlen gjorde det svårt att få några bra bilder, men jag har videoklipp som jag önskar att jag hade kunnat lägga upp här för det hörs hur bra hon är! 
Ni får istället några smakprov från Spotify.
 
Idina Menzel – Let It Go
Idina Menzel – Defying Gravity
Glee Cast – I Dreamed A Dream (Glee Cast Version featuring Idina Menzel)
Glee Cast – Poker Face (Glee Cast Version featuring Idina Menzel)
 
PUSS

Frat Party @ UCLA

Igår kväll åkte jag och Tracy först till en förfest hos ett gäng svenskar i Santa Monica. De var supertrevliga och det är alltid roligt att lära känna nytt folk! 
Strax efter tio satte vi oss i en Uber och åkte till ett Frat party på UCLA. Frat party är en fest en fraternity (typ studentförening för killar, motsvarigheten till sorority) håller i, oftast i deras klubbhus. Det var något vi velat testa och det var verkligen som de typiska collegefesterna man sett på film, haha.
En massa bedpong, folk som dansade ute vid poolen till en DJ, JellO-shots m.m. I alla korridorer flockades det folk som drack ur röda eller blå plastmuggar och många satt även inne i studentrummen och festade. 
Det var en kul grej att uppleva och vi träffade både en hel del trevliga svenskar och amerikaner. 
Någon gång efter två begav jag och Tracy oss hemåt men först stannade vi till på IHOP, som var fullsmockat med folk som skulle ha nattamat. För min del blev det första gången någonsin som jag testade French Toast (fattiga riddare) och det var gott! Sedan somnade man nästan direkt efter man krupit ner i sängen.Haha nu går väl ni där hemma i taket kanske...

PS, en kul grej: de svenskar vi förfestade hos hade en sista roommate som jobbade denna kvällen. En fotbollsmålvakt från Falkenberg! Vad är oddsen? Haha. Hon är ett par år äldre än mig så jag vet vem det är men känner henne inte. Ibland är världen liten.

PUSS

Another week in school

Ett litet vardagligt inlägg igen.

Denna veckan fick jag tillbaka min första exam och som väntat fick jag endast ett fel, wihoo. Det var ju som sagt fler provet läraren typ hade gått helt igenom med oss veckan innan, haha.
Jag skrev även en mer "ordentlig" exam i Health Behavior- mycket större prov och ingen sjuk hjälp, men det kändes ändå väldigt bra! Trots att jag nästan kom för sent pga trafiken var helt fruktansvärd....

Annars är väl skolveckorna ganska lika. Jag är iväg hemifrån 6.30-23.15 på måndagar&onsdagar och 13-23 på tisdagar, så de dagarna hinner man inte med mycket mer än skolan. 
Jag har rejäla håltimmar som jag antingen spenderar på gymmet, vid poolen eller pluggar. Eller så passar jag på att FaceTimea med nära och kära- det är favoriten! 

Ny intressant serie med bland annat Emma Roberts, Lea Michele, Jamie Lee Curtis, Abigail Breslin, Nick Jonas och Ariana Grande. Väldigt hypad här i USA just nu, men den har bara sänts här i två veckor så jag vet inte när den kommer till Sverige.
Underbara supersmoothies
7 produkter för priset av 3? Booyeah! Älskar Body Shop.
Toner, nattkräm, dagkräm med SPF, handkräm, bodybutter, bodyscrub och ansiktsmask.

FY FY FY FY FY FY FY!
Japp, mitt lag har faktiskt haft en svensk cheerleader tidigare som var och hälsade på i tisdags. Vilken slump! 

PUSS

RSS 2.0