Början på slutet

Det känns konstigt - men bra - att återgå till att plugga fysioterapi, dessutom med en helt ny klass!
Det känns som jag typ inte minns något från de första två åren, men jag har Kristin och vetskapen om att jag besitter ett mer än hyfsat plugghuvud. Det löser sig!


Back in Gbg

Från och med fredags kväll klassar jag mig själv som officiellt tillbaka i Göteborg på heltid.
Det känns så vanligt och konstigt på samma gång!
Framför allt eftersom min nya lägenhet bor i samma bostadsområde som innan, så jag hoppar av vid samma hållplats, handlar i samma affärer osv.

Fysioterapeutstudenten i mig var riktigt nöjd över min ergonomiska lösning för att bära hem många kilos storhandling från Ica Focus. Det tyngsta i ryggan och sedan en tygpåse på varje axel. Inspirerades till lite miljötänk när jag var med Eve på shoppingrunda tidigare i veckan och hon införskaffade tygkassar att handla i.

Lördagen spenderades förresten såhär:

Och med tanke på att jag inte tagit tag i att berätta allt om hur det blir med cheerleadingen i år så inser jag att detta blir något av en cliffhanger, hehe.

I övrigt har helgen mest ägnats åt slutfix med lägenheten. Fylla på skafferierna och så. Inför denna helgen hade jag endast flygande innehåll i min kyl: Ramlösa, Celsius, cider, mjölk och juice, haha! Klassisk student?
Det är inte helt klart här ännu men ni kan få smygtitta på utvalda delar av mitt nya boende.

Det känns väldigt typiskt mig med en hylla för doftljus och en för parfymer, haha. Och en hel del VS (som tydligen ska öppna i Nordstan).

Följer trenden och testar om en shot ingefära/honung/citron varje morgon i förebyggande syfte kan hålla förkylningar och sjukdomar borta. Bränner som en riktig shot i alla fall!

Slutligen får vi se hur det går med mitt förbaskade internet som inte fungerar alls. Nu bränner jag igenom mobildata men det funkar ju inte i längden!
Pappa misstänker att någon kan ha hackat min anslutning och att jag inte kommer ut för den redan är maxad...


Slappa sista dagar i Falkenberg

Förutom att spendera mina sista sommardagar hemma i Falkenberg med agg slappa massor och se några avsnitt Carrie Diaries så blev det en tripp till Gekås med Veronika och Alice (min tredje på lika många veckor? Var dock mest umgänge nu) och en mysig fika på Stålboms med Helena och Gabriel. När jag träffade Helena i januari innan jag åkte tillbaka till USA så var hon en vecka från födsel, så jag såg nu gullungen för första gången som en 7 månaders bebis. Mysigt värre i alla fall!

Gult färgtema? Haha.

Fredagskvällen var även sista gången jag träffade Eve innan jullovet. Söndag morgon sitter hon och mamma på tåget mot Åre, vilket innebär att vi ännu en gång är många timmar ifrån varandra i flera månader. De senaste åren har vi spenderat mer tid långt ifrån varandra än på hyfsat avstånd- hur konstigt känns inte det?


Det som hållit mig klistrad framför TVn dessa Olympiska Spel

Detta skrevs egentligen för två veckor sedan MEN som flera gånger förr efter den senaste uppdateringen så har det inte velat funka med uppladdningen av en massa bilder... But here we go, finally.

De som följer mig på Twitter har nog inte lyckats undgå vad jag njuter av allra mest med OS i Rio- artistisk gymnastik!
Disciplinen finns inte i Falkenberg så det var truppgymnastik jag höll på med (och älskade), men jag har alltid älskat att kolla på AG, framför allt på världsnivå. Tekniken i det dessa atleter utför- jag tror inte folk som aldrig har hållit på med gymnastik kan förstå svårigheten i det. De kan förundras och tycka det är häftigt, men det är svårt att gissa sig till all den styrka, disciplin, precision, hårda träning och psyke som såna sjuka volt/skruv-serier kräver.

I artistisk gymnastik avgörs det oftast på tiondelar eller hundradelar av en poäng. USA krossade motståndarna med otroliga 8,5 poäng ner till tvåan!

Så Simone Biles vann med större marginal än om man lägger samman vinstmarginalerna från alla OS 1980-2012. Sinnessjukt! Är det typ definitionen av utklassning?!

Hur klantig får man vara?

Bara WOW! *take a bow*


Been busy

Oj oj vad tyst det varit här...
Jag har helt enkelt varit busy busy och när jag inte varit det så har jag varit trött hehe.
Haft min sista jobbvecka, en fullspäckad helg i Göteborg, en del cheerleading, de sista flyttgrejerna (förhoppningsvis, hehe...) med mera.

Idag var min första riktigt lediga dag och min första sovmorgon på ett bra tag, så jag sov till 10.30 och har typ bara slappat framför tvn hela dagen... Men det brukar ju bli så när man slappnar av efter att det varit mycket- att man känner sig utslagen.

Jag och Alice tog vara på gårdagens fina sommarkväll med en klassisk picknick vid stranden. Som en fin bonus fick vi gratis falafel-pita på pizzerian när vi köpte kebabrullar, så man hade maten kirrad för idag också.

Och såhär trevligt såg det ut när det var tacokväll hos Veronika förra veckan.


Nails

Jag håller fast vid mitt sommarlov lite till och unnade mig att fixa naglarna. Eftersom vi börjar med en teoretisk kurs och jag inte behöver ta hänsyn till cheerleading nu så kan jag ha långa naglar i alla fall ett par veckor in på höstterminen, för ovanlighetens skull.

Ljuset gjorde färgerna på bilden lite konstiga, men jag är supernöjd med mina fräscha ljusblå/turkosa naglar!


Första flyttlasset

Förra veckan var det dags för det första och största flyttlasset upp till(baka till) Göteborg. Jag hade som tur var fått godkänt med komp från jobbet från klockan ett, så vi slapp komma iväg jättesent. Mamma och pappa hade varit gulliga nog att hämta min säng hos mormor & morfar och lyfta in all min packning i bilen/släpet, så när jag kom hem var det bara att hoppa in i bilen och åka.

Vi var framme i Olofshöjd 15.15 och åkte därifrån vid 18 prick- så jäklar vad bra det flöt på!
Förra flytten innebar 5 härliga (...) trappor, men denna gång behövde vi bara lyfta grejerna nerför två små asfalterade sluttningar och sedan rakt in i lägenheten på markplan. Hallelujah!
Efter allt var inburet så monterade mamma och pappa ihop saker medan jag började packa upp. Lite småsaker blev kvar i sina lådor men det kommer gå supersmidigt nästa gång jag är där. Lägenheten var delvis möblerad så vi slapp det mesta jobbiga som tur var.

Allt jag kan komma att tänka på med denna lägenhet känns toppen!
Att jag lyckades hamna i Johanneberg igen.
Att jag hittade en etta i Olofshöjd som inte låg på källarplan.
Att jag äntligen har en "ordentlig" lägenhet med allt det innebär.
Att jag går in på markplan men har skarp sluttning utanför mina fönster så därifrån känns det som jag snarare är uppe på tionde våning (och ingen kan stå utanför och kolla in).

Vilken tur jag har att mamma och pappa ställt upp på alla mina flytter fram och tillbaka! Annars hade det varit svårt att få ihop!


Jacuzzikväll

Lördag kväll spenderades med Alice och Pelle. Pelle hade varit en riktig gentleman och lagat mat till oss, hihi. Sånt gillas skarpt!

När maten var uppäten och det stod klart att Sverige slutade på andra plats i skytte så blandade vi varsin drink och gick ut till jacuzzin. Vilket underbart sätt att spendera en lördagskväll- med bad, ett par drinkar, riktigt goda vänner och snack om diverse.

Vid midnatt var vi som russin så vi flyttade in till matbordet igen, där vi så småningom fick sällskap av två glada småsystrar. Ja, min och Pelles systrar av årgång -95, som tjoande kom från en kräftskiva med uppenbart högre ljudvolym än vi hade, haha.
Jag och Eve begav oss hemåt någon gång efter två och försökte oss på ett ganska kasst försök att döda en läskigt stor spindel i köket, men efter vi misslyckades stängde vi snabbt in oss på respektive rum...


International Food Market

Jag, mamma och Eve hade bestämt oss för att trotsa regnet och åka in till matmarknadens sista dag i lördags. Trots det dåliga vädret var det riktigt packat med folk, vilket är jätteroligt!
Det fanns mat från Italien, Ungern, Tyskland, USA, Australien, Nederländerna, Polen, Grekland, Frankrike, Spanien, Storbritannen med mera.
Efter en runda runt för att checka läget så bestämde mamma och Eve sig för att köpa ungerska langos och jag italiensk gnoccho reggiano (typ?). De tyckte deras var jättegod tills de smakade min- som tydligen var ännu godare haha! Mitt val hade fallit på att jag tyckte bättre om de italienska ingredienserna än langosens räkor och rom, så det var därför jag tog den varma mackan med ost, tomater och parmaskinka. Oerhört god!

Det var en stor nackdel på marknaden att det var fullstora portioner, för egentligen hade man ju velat testa flera olika rätter!
Definitivt spansk paella, grekis gyros och kanske att man till och med hade vågat testa en australiensisk kängruburgare?

Men vi var dessvärre mätta så utöver en polsk lemonad med citron och mynta (typ alkoholfri Mojito?) så blev det mest att titta. Vi köpte med oss några engelska fudge med intressanta smaker men har inte testat de ännu.


Förra veckans höjdpunkter

Egentligen skrev jag detta i söndags men jag och den nya bloggappen är ju inte bästa vänner, framför allt inte när ett gäng bilder ska laddas upp... Anyway:

Onsdag:
Träffade Ulle för en trevlig sushi-dejt med en massa snack om ditt och datt. Framför allt efter henens termin i Sydkorea och mitt år i USA så fanns det extra mycket spännande att prata om!

Fredag:
Härlig weekendfeeling på jobbet, som förstärktes av detta.

Precis när jag kom hem från jobbet började mamma och pappas gäster anlända, men jag drog mig undan lite för att ta det lugnt och fräscha till mig. Sedan joinade jag och Eve deras förfest innan hela stora gänget på 20 pers begav sig in till stan för grillbuffé på Bratt- mums!

Sedan mötte jag upp Pelle och Alice för att dra oss vidare till Rådhustorget, där det blev ett gäng drinkar och en väldigt trevlig kväll! Det var dock tur att vi satt under tack på uteserveringen, för det började regna rejält in på småtimmarna!

Lördag:
Jag hade trott att dagsfesten i stan skulle bli en av sommarens stora händelser och locka en massa folk, men ack så fel jag hade... Inte mycket folk alls hade samlats för att se konserterna men både I Am Nova och Norlie & KKV levererade riktigt bra show ändå! Framför allt de riktigt välkända låtarna som Din idiot, Ingen annan rör mig som du och Där jag hänger min hatt genererade riktigt bra feeling i den nästan pinsamt lilla publiken- trots en regnskur mitt i spektaklet.

Lördag kväll spenderades efter en liten förfest hos Lollo & David oväntat nog på en dansfest. Ja, dans som i bugg alltså! En av de få dansstilar jag inte är så van vid så det var med skräckblandad förtjusning jag hängde på.
MEN det var verkligen jättekul! De andra hade typ allihopa tagit i alla fall någon enstaka buggkurs men jag klarade mig rätt bra på att vara allmänt dansant och det var kul att dansa med folk som hade bättre koll på vad de gör än de där hemska buggtillfällena i skolan.

Söndag:
Inför min flytt tillbaka till Göteborg var det obligatoriskt med ett besök på Gekås och korsande scheman tvingade mig och mamma att åka en söndag i augusti. En massa folk men om man parkerade vagnen på varje avdelning och plockade på sig saker utan den så gick det i alla fall bättre att ta sig fram.

Aj aj vad det svider, men det allra mesta var ju trots allt nödvändiga saker.

Självklart så toppar Me before you/Livet efter dig och uppföljaren After you/Arvet efter dig listan.
De står överst på min långa personliga läslista! Fast på engelska såklart- enligt mig är orginalspråket att föredra så gott det går.


Lästips från mina lurar

De senaste veckorna har jag övergått från allmänbildande dokumentärer till eftertraktade böcker i lurarna på arbetstid. När man lyssnar 7 timmar per dag så hinner man med en hel del och jag tänkte tipsa om vad jag gillat det senaste. Bläddrar igenom topplistan i jakt på hyllade böcker och hittills funkar den taktiken ypperligt.

 

Fjärde boken i Millenium-serien har en ny författare eftersom Stieg Larsson tragiskt plötsligt dog (annars hade han planer på 10 böcker- tänk vilka stories vi missat!). Jag har bara sett filmerna från triologin så jag kan inte jämföra böckerna, men denna var absolut väldigt intressant, spännande och läsvärd!
 
En man som heter Ove toppade listorna länge men jag läste beskrivningen ett par gånger och var inte lockad alls. Dålig marknadsföring kanske, för jag underskattade helt klart denna pärla, som är både rolig, tankvärd och hjärtevärmande.
 
Jag både vill och vill inte rekommendera denna självbiografi som om sexuella utnyttjanden från en far till sin lilla dotter i nutida Sverige. Det är ett väldigt viktigt ämne att belysa och inte trycka undan för att det är hemskt och obehagligt, men jag vet att många skulle ha svårt att fullfölja boken. 
 
Romaner man överlever utan att läsa men som definitivt var läsvärda! Typ 3-4 stjärnor liksom.
 
Riktigt intrigerande och spännande!
Jag vill inte avslöja en massa men man får följa tre kvinnor vars vägar är sammankorsade och man klurar hela tiden på vem och vad som ligger bakom den ena kvinnans plötsliga försvinnande. Lite liknanade stuk som Gone Girl i skrivsätt och hur den får en att ständigt omvärdera sina misstankar.
 


Filmen kommer i höst! Med Emily Blunt dessutom, så det känns som den har potential att leva upp till boken. Och snacka om att använda musik för att höja stämningen i trailern!

 

På tal om Gone Girl så är det verkligen ett hett tips både som bok och film! Jag läste boken först och jäääklar vad spännande den var! Man kan ju undra hur man som författare kan komma på vissa karaktärers psyke...

Ystad med saknade tjejer

Vi hade en supertrevlig liten "reunion" i Ystad. Vi bäddade upp oss på madrasser i Victorias centrala lägenhet där vi egentligen hade gångavstånd till allt, men eftersom vi ändå gick såpass mycket unnade vi oss att ta bilen till stranden. Vi var där båda dagarna- dopp på lördagen och sedan solande och glass på söndagen.
I övrigt gick vi runt mycket i den mysiga lilla staden och snackade såklart ikapp om nya jobb, förhållanden, sommaren, höstens planer med mera. Vi åt kvällsmat på en enkel men trevlig resturang båda dagarna, men det sved lite att Josefine på 23 år fyllda blev frågad om legitimation (vilket hon glömt ta med) och därmed nekades att dricka vin haha. Väldigt oväntat! Josefine visade sig förresten besitta geografiska kunskaper som definitivt överträffar min förmåga att rabbla USAs 50 stater!

Vi satt med listor från internet och förhörde henne på ala möjliga konstiga länder vi knappt ens hört talas om, men hon kunde bannemig huvudstaden på alla länder förutom de allra minsta öarna i Oceanien!

Det var supertrevligt att få träffa mina gamla klasskompisar igen och intensivumgås en helg. Det blir 4 olika orter i höst men förhoppningsvis löser vi att ses ändå!

Oerhört fint och mysigt!

Det lilla tåget vi åkte genom staden.

Det blev visst glasslunch både lördag och söndag hehe. Den sista bilden är på italiensk glass som var fantastiskt god!

Morgonpromenad vid vatten är en favorit nästan vart man än är.

Ett av många stopp på vår lilla Wallaner-tur genom staden. Den kända figuren är verkligen stadens stolthet och nämns många gånger. Hans favoritcafé har en Wallander-bakelse och på en resturang kan man boka hans klassiska favoritbord.
Så efter en helg med massa Wallander-fokus kändes det givet att börja kolla på filmerna igen och leta efter platserna man nu sett i verkligheten.


RSS 2.0