New York - Dag Ett

På grund av vår sena ankomst somnade vi riktigt sent, men vi släpade oss ändå tappert upp i tid för att komma iväg till dagens uppdrag- shopping på outletstället Jersey Gardens.

Efter frukost hade vi redan upptäckt morgonrushen här, både på gatorna och inne på Starbucks. Vi bor på södra Manhattan, i det så kallade Financial District där bland annat Wall Street ligger.
Vi fixade 7-dagars kort på tunnelbanan och tog sedan en buss ut till New Jersey, vilket blir femte delstaten på listan för oss alla. 

Flera olika personer hade tipsat oss om denna outlet och sagt att de handlat så mycket att de haft med sig resväskorna dit! 
Även om outleten absolut var superbra kändes det ändå skönt att jag "endast" spenderade 135 dollar (ca 1120kr). Ärligt talat har jag ju i princip ingen plats i mina väskor (hehe) och skickade hem en hel av det jag shoppat tidigare med familjen i början av april. Trots att Nike alltid lockar oerhört lyckades jag hålla mig borta med viljestyrkan och intagningen om att massor med oanvända Nike-produkter väntar på mig hemma haha.
Jag såg faktiskt mest fram emot Victoria's Secrets outlet, eftersom de inte har någon i LA och vi fyndade som tusan förra året i Florida, men ett tag såg det ut som vi skulle få skippa att besöka den affären. Det var nämligen ca 25 meters kö av folk utanför butiken och de släppte bara in nytt folk då och då. Sjukt! 
Till skut ställde vi oss dock i kön och även om det var fullkomligt kaos innuti butiken och vi fick köa en bra stund även till kassan så kändes det värt våra fynd.

Högt där uppe, på våning 27 av 29, bor vi.
Inne på outleten var det som vanlig överanvändning av AC, men bara de tio minuter vi väntade på bussen fick oss att nästan få värmeslag och till slit tog alla skydd bakom busskuren!
Udda att det är varmare här än i LA! Då hade vi gärna haft 30 grader och hängt mer på stranden.


Inte behövde vi resväskor till outleten för att kunna bära allt- men vi såg mycket folk som hade det! 

Dag ett fortsatte för min del sedan med... *trumvirvel*... WICKED! 
Det tycker jag är så fantastiskt att det förtjänar sitt eget inlägg!

PUSS

From LA to NYC

När vi står i kö vid gaten cirka halv 10 och är redo att boarda planet så ropar de plötsligt upp att planet behöver underhåll och vårt flyg blivit försenat från 10.15 till 14.30! Sååååå segt! 
Som tur är hade vi inget viktigt att hinna med den dagen (till skillnad från de stackare som hade anslutande flyg och liknande...) så även om det var trist så satte vi oss snällt ner och plockade fram mobiler och datorer. Jag kollade senaste avsnittet av Game of Thrones och sedan kollade vi på Trainwreck, så tiden flöt på rätt smidigt tills det blev dags att käka lunch, som flygbolaget stod för. Efter ytterligare lite försening lyfte vi slutligen vid klockan tre, landande 22.15 lokal tid ( +3 timmar från LA, -6 timmar från Sverige) och var på hotellet strax innan midnatt. 
Att bo i ett 8-bädds rum på hostel i Santa Monica funkade absolut bra, men det kändes riktigt bra att kunna ha våra saker liggandes framme igen och inte påverkas av att andra vill ha det tyst och släckt en viss tid! Och dessa sköna sängar istället för våningssängar- booyeah!

PUSS

Last day in Santa Monica

Vår sista dag i Santa Monica (tisdagen) inleddes med en härlig morgonpromenad längs stranden ner mot Venice. Atmosfären på Santa Monica Beach på morgonen är superhärlig, med folk som hurtigt tränar allt möjligt. Vi såg många löpare och folk som likt oss promenerade, men även yoga, balansgång, gruppträning, boxning, dans och träning i ringarna. 
Vi vände dock i Venice för där var det istället en massa hemlöst folk som låg med sina tillgångar precis utmed gåvägen och det röktes en himla massa weed...
 
Sedan blev det något av en fixardag. Vi åkte till Northridge för att hämta min väska, fixa med mobil/bank/försäkring och äntligen (!) sälja bilen. Hade hoppats på mer än 600 dollar men bilen hade sina skavanker och jag behövde verkligen bli av med den nu så jag får nöja mig med det extra shoppingkapitalet.

Tillbaka i Santa Monica blev det hamburgare på härliga Streak & Shake, strosande på 3rd Steet och packningskaos. När man varit här så länge så har man en massa packning och framför allt mängder med kläder man inte vill slänga. Sedan väger alla olika sorters skor och necessären massor... Det slutade med att jag fick snacka till mig lite plats i Eves väska och får återkomma till problemet när vi ska hem från New York, hehe.


Den världsberömda piren- morgon och kväll

PUSS

James Corden taping

Eftersom vi inte fick plats på inspelningen av The Late Late Show with James Corden förra torsdagen så fick vi istället "garanti-biljetter" till något annat tillfälle. Vi hittade ingen specifik show vi ville gå på under vår kommande vecka i LA (för självklart skulle Rebel Wilson från Pitch Perfect och How to be Single gästa dagen efter vi åkt till New York haha) så de andra var snälla nog att låta mig utnyttja möjligheten för att gå på en inspelning när de var i Las Vegas över helgen. Och med tanke på att de lyckostarna lyckades komma iväg till Grand Canyon jättebilligt så var det i alla fall en liten tröst att jag skulle få se Kristin Chenoweth, haha.
 
För allmänheten är Kristin Chenoweth kanske mest känd från tv-serier som Glee (April) och Good Christian Bitches eller som Maleficent i Disneys Descendants, men först och främst är hon en legend på Broadway- bland annat som ursprungliga Glinda (den goda häxan i Trollkarlen från Oz) i WICKED! För att aldrig ha sett showen eller ens veta hur handlingen är i detalj så fullkomligt älskar jag Wicked- jag har sett mängder av klipp och lyssnar på låtar från orginalcasten varje dag. Så att nu ha sett båda de ursprungliga huvudrollerna (Idina Menzel var "onda" gröna häxan Elphaba) känns awesome!
Idina Menzel fick jag höra sjunga en hel konsert på Hollywood Bowl i höstas och här blev det dessvärre ingen sång, men det var jag förberedd på.
 
James Corden var störtskön som vanligt, Kristin Chenoweth var supersprallig och den andra gästen - Dominic Cooper från bland annat Mamma Mia-filmen - hade varit roommate med Corden tidigare och de körde en massa interngrejer och minnen, så allt som allt var det en väldigt rolig inspelning!
De visade även denna nya Carpool Karaoke, som är lång men rolig!
 
Passar på att flika in detta klipp som släpptes för några veckor sedan och gjorde Wicked-fans över hela världen överlyckliga: de två orginalen sjöng en duet från musikalen tillsammans, för första gången på 12 år!
 
Slutligen ytterligare ett succévideoklipp från internet: denna unga tjej som tog alla med storm när hon slaktade väldigt svåra Defying Gravity från, jajamen, Wicked. Är någon här vid tangenterna oerhört taggad på att åka till Broadways hemstad tro?!
 
Detta var alltså måndag den 16 maj, men jag har helt enkelt varit för upptagen för att sätta mig ner och blogga vid datorn vilket krävs för videoklippen (tror jag).
 
PUSS

The ELLEN DeGeneres Show

Hejsan allihopa!
Kan flika in lite snabbt att vi är i New York nu men jag kommer försöka uppdatera ikapp i kronologisk ordning så bloggen stannar i LA någon dag till.

Måndagen hade vi sett fram emot med skräckblandad förtjusning länge! 
Vi hade nämligen chans att hamna i publiken på freaking Ellen DeGeneres show!
För att göra en lång historia kort så är det super-duper-mega-svårt att få biljetter dit så jag hade kollat hemsidan varenda vecka i 8 månader och skickat intresseanmälan vare gång chansen gavs, men inte fått chansen förrän nu- och då endast Standby-biljetter. Standby innebär typ att man köar tidigt som tusan (kl 8 var vi på plats, men de tidigaste kom vid 5) och man vet inte förrän på eftermiddagen om man får en plats i publiken eller får se showen från klipprummet och istället få riktiga biljetter till ett annat tillfälle. Det hade ju dock inte funkat för oss eftersom vi skulle åka två dagar senare, så vi var ganska nervösa och väldigt förväntansfulla inför att få veta om vi kom in eller ej!

Schysst nog av dem så fick vi klockan nio nummerlappar och kunde göra vad vi ville till halv två istället för att sitta och nöta bänk hela dagen. 
Vi (jag, Amanda i mitt lag här, Eve och Hanna) spenderade därför timmarna på Warner Bros Studios Starbucks och hade det trevligt. Vi övervägde att ta rundturen filmjätten erbjuder men kände att det sved ekonomiskt med ännu en större utgift, så vi nöjde oss med kaffe, goda grillade mackor och en massa snack.

Av de kanske 100-150 pers med Standby-biljetter var vi på plats 17-20 så vi hoppades innerligt att det skulle räcka- vilket det gjorde!!!!! WIHOO!!!!
Med liten marginal dock!

Asså, att sitta i Ellens studio och vara med om en inspelning- när man sett programmet en massa gånger och mer eller mindre avgudar Ellen- var så sjukt häftigt! 
Sen är ju Twitch hennes DJ och välkänd från bl.a. SYTYCD, Step Up-filmer och Magic Mike 2, så där blev man också smått starstruck.
Den bästa av gästerna var Anne Hathaway, men det blev även ett uppträdande av Steven Tyler från Aerosmith och kortare besök av några andra gäster. 
Stämningen var jättehärlig och både Ellen & Twitch var underbara!
Efter inspelningens slut tog sig Ellen tid att hålla ett ärligt och värmande litet tal till oss innan hon och Twitch avslutade med att bjuda på lite skojdans.

Inte nog med detta!
Ellen gjorde rösten till Doris i Hitta Nemo och den nya Hitta Doris som till slut kommer ut 17 juni har varit förväntad i åratal av många.
Under showen visades en ny trailer till filmen och efteråt säger Ellen plötsligt att vi i publiken ska bli de första i hela världen att få se filmen- 4 veckor förr premiären och före filmteam-medlemmarna, press, kändisar och hela bunten. Smått sjukt ändå!

Så efter showen skickades vi iväg med buss till en biograf, fick popcorn & läsk och fick alltså se denna film som mitt kompisgäng hemma har laddat inför i ett par år haha. 
Självklart fick vi skriva på avtal att inte avslöja något om filmen, men jag rekommenderar den väldigt starkt!
För att minska risken för läckage fick vi lämna mobiler och annan kamera/videoutrustning utanför salongen med Ellen-personal!

Allt som allt så bara Wow! Efter alla mina försök att få biljetter till showen så kändes det oerhört kul att faktiskt få se den live innan jag åkte! Massor med kärlek till grymma Ellen!

PUSS

Marknad, Hollywood & Marina Del Rey

Söndagen blev en mixad dag.
Vi inledde med en stor och trevlig marknad i Hollywood där jag spenderade lite för mycket pengar på olika smycken med stenar som grön jade och lila ametist, hehe.

Därefter blev det lite allmänt turistande och shopping vid Walk of Fame, där de höll på att förbereda för premiären av nya Alice i Underlandet-filmen.


"Best Drama Queen"

Dessa "udda" stjärnor hade jag helt missat

På kvällen blev det sedan ett snabbesök i gamla lägenheten i Marina Del Rey och jag visade de andra området, som de älskade. Därför blev det en perfekt avslutning med cheesecake till kvällsmat, då Cheesecake Factory i Marina Del Rey ligger galet vackert vid vattnet!


PUSS

Cabo Cantina

Lördag kväll spenderades på baren/resturangen Cabo Cantina, som bara ligger några hundra meter från vårt hostel på 2nd Street. Läget här är faktiskt perfekt då det är en gata från stranden och en gata från 3rd Street, som typ är den mest händelserika gatan i Santa Monica.

Cabo Cantina har mexikanskt stuk och är känt för sina Mega Margaritas i diverse smaker, så de skulle såklart testas! Det blev även en nachotallrik som vi delade på oss tre- trots att den enligt menyn står som förrätt för en person! Portionsstorlekarna här är ju väldigt skeva ibland.






PUSS

Matador Beach, Malibu

Efter en härlig morgonpromenad utmed Santa Monica Beach beslutade vi att vi skulle utnyttja vår tillgång till bil och åka iväg till någon annan strand. Efter lite funderande och googlande föll valet på Matador Beach, eller El Matadore State Beach, i norra Malibu.
Vi ställde in GPSen på adressen och till vår glada förvåning ledde vägen utmed vackra Pacific Coast Highway, eller Highway 1 som den också kallas. Att köra där utmed kusten och spela skön musik var som taget ur en film och helt underbart!

Stranden var lite undangömd bland klipporna och riktigt vacker! Det utnyttjade folk och det var folk som fotade och filmade, både amatörmässigt och lite mer proffesionellt.




Jag har blivit lite lat gällande användandet av min systemkamera och tar bara Eves bilder istället hehe.
På tal om Eve, med sina stackars supersvenska pigment...

PUSS

Last day in Northridge

I fredags var min sista dag på California State University Northridge (som är en massa andra skolor i filmer och serier, såsom Sky High) och jag avslutade med min överlägset sämsta exam någonsin haha! 
Holistic Health har skötts på ett väldigt konstigt sätt och denna tenta täckte hela terminens innehåll- vilket var typ 60 PowerPoint-slides! Inte schysst...
Visst pluggade jag inte överdrivet mycket eftersom vi var på olika nöjesparker dagarna innan, men det gick faktiskt inte heller bättre för de som försökt plugga massor!
Resultatmässigt fick lilla jag, som fått +90% på alla andra exams, nu endast 72%, he-he-he...
Men får jag full poäng i deltagande så kan jag faktiskt fortfarande knipa ett A (från 93% uppåt i hela kursen) istället för A- (90-92%), vilket även är exakt den sits jag sitter i för min andra halvknepiga klass också.
Egentligen spelar det ju verkligen ingen roll i Sverige om jag får A eller A- i dessa kurser (även om det är lite irriterande) men man vill ju liksom bara få veta.
Tänk att mitt college-år är klart!

Vi hade checkat ut från hotellet i Hollywood redan kvart över sex och stackars Eve & Hanna hade väntat i min möbellösa lägenhet medan jag gjorde slutprovet. Vi passade på att tvätta, slänga ut de sista av mina grejer och utforska "spännande" Northridge.
Jag visade vårt imponerande campusområde som dagen till ära var fullt av folk för Graduation och så shoppade vi lite på shoppinggallerian.
Luncherbjudande som heter duga! Så . Mycket . Mat ! Och så gott! 

Mot seneftermiddagen så styrde vi en fullpackad bil mot vår sista destination i LA - Santa Monica!
Eve satt inklämd bland väskor i baksätet och då hade vi ändå fått lämna min ena resväska i lägenheten pga platsbrist, hehe.

PUSS

Back at Universal

Jag känner att vi hittar på en massa fantastiska saker dessa hellediga dagar men det finns ingen tid/ork att uppdatera om dem... Om ni hänger i lite så lovar jag dock att här kommer massor med kul saker! 

I torsdags drog vi till Universal. Evelina & Hanna hade aldrig varit där och jag hade inget emot ett besök till, haha. Förra gången var endast en ynka vecka innan Harry Potter World skulle öppna och även om jag misstänkte att denna skulle vara oerhört lik den jag varit på i Florida så ville jag ändå dit.
Amanda joinade oss och förutom alla obligatoriska åkturer/shower gick vi även på imponerande Animal Actors, (som var en ny upplevelse för oss alla) och denna gången innehöll Studio Tour att man åkte igenom Wisteria Lane från Desperate Housewives- wihoo! Och så letade vi upp vår kära lagkamrat Sully, som denna dag jobbade som Lisa Simpson!
Haha de mina girls är underbara men så korta...
Obligatorisk bild framför jordgloben







Hagrids stuga var nog det enda som fanns här som inte fanns i Florida, och i Florida fanns faktiskt en hel del fler saker i Harry Potter World, men detta var  höjdpunkten ändå! Awesome!

Whoville/Vemdalen från Grinchen
Lite Wisteria Lane, men jag har dessvärre glömt vilket hus som tillhör vem...


Guiden sa dock att de efter seriens slut målat om vissa hus för att passa andra serier/filmer.

Avslutningsvis blev det tjejernas allra första FroYo här i staterna.

PUSS

Six Flags Magic Mountain

I tisdags kväll joinade jag brudarna på deras boende i Hollywood och vi avslutade den kvällen med filmen Huntsman: Winter's War på en lyxbio på Universal Citywalk. Mycket bra film med en riktig stjärnkvartett högst upp på rollistan.

På onsdagsförmiddagen satte vi oss i bilen och drog till det ökända nöjesfältet Six Flags: Magic Mountain.
När vi kör in på parkeringen inser jag dock att jag glömt mina åksjuketabletter och hamnar i en väldigt jobbig sits. Jag är nämligen orädd gällande såna här attraktioner och tycker det är megakul att åka, men mycket av glädjen försvinner när man mår fruktansvärt dåligt... Jag pressade mig själv de första  4 bergochdalbanorna men sedan mådde jag så illa att jag var helt skakig på benen! Blev då tvungen att prioritera vissa attraktioner och hoppa över andra, för det gick tyvärr verkligen inte att fortsätta åka hela tiden... Trots värmen var det nämligen ganska lite folk på plats och endast kö på två ställen!
Är ändå väldigt nöjd med dagen och Liseberg kommer kännas rätt tamt i fortsättningen!

Så . jäkla . coolt ! Virtuell rollercoaster så det såg ut som man flög ett stridsplan i en storstad och framför allt spännande pga att man inte såg någon "bana" framför sig och därför inte hade någon aning om vad som väntade!
En av måååånga loopar.
Vi bangade faktiskt denna allihop, hehe.
Sjukt häftig utsikt över parken av att åka i denna vinkel, haha!
Vi avslutade denna varma 30-graders dag med svalkade glass på Cold Stone.

PUSS

Blandad kompott

I helgen har Evelina och Hanna varit i Vegas och jag har mest pluggat och förberett inför flytt.
Tanken var från början att jag skulle med till Vegas men både ekonomiskt och tidsmässigt kändes det sedan smartare att avstå, eftersom jag var där för bara 1,5 månad sedan.

Så här kommer en blandad kompott bilder dels från helgen men dels sånt som helt enkelt inte passat in i tidigare inlägg.
En lugn lördagskväll 
Är ju så svag för bra erbjudanden... Som gratis parfym vid köp av bh och trosor!
Klippen från hyllandet av Zlatan under hans sista hemmamatch för PSG är riktigt mäktiga!

Vi strosade runt på The Grove när jag plötsligt kände igen en kille som passerade och jag insåg att han var från So You Think You Can Dance. Den showen var mitt största tv-beroende under gymnasiet!

Hihi, tyckte jag var fyndig
På ett par månader har jag gått från att aldrig någonsin sett ett Game of Thrones-avsnitt till att vara helt beroende och till och med lyssna på podden
Mer än ett halvår efter mina solglasögon krossades i allt tumult när Justin Bieber uppträde (oja, kaos!) så har jag slutligen skaffat nya solglasögon i favvomodellen.

PUSS

Up all the way behind the famous letters

Fredagens aktivitet efter skolan var hike till Hollywood-skylten. 
Det var egentligen nästan lite för varmt för flera timmars hike (drygt 25 grader och stekande sol) men med vårt fullspäckade schema var det bara att gilla läget- och tänka att den blå himmelen skulle göra sig bra på bild haha! 

Enligt Google finns det mängder av hike-slingor som går till skylten så det var riktigt svårt att veta vilka fakta man kan lita på och vi drog det säkra kortet att lita på de vi träffat vid Griffith tidigare, även om vi visste att den vägen var lång!
Keps, solglasögon, bananer och en otrolig utsikt- kände oss som äkta hikers

Den första biten gick ganska plant och enkelt, så när vi kom fram till en utsiktsplats framför skylten var vi fortfarande kaxigt pigga.



Men målet för dagen var att komma upp bakom bokstäverna så vi fortsatte och nu kom det jobbiga!
Vi började känna av den dryga timmen i solen och nu blev det plötsligt mycket brantare uppför! Vi krigade oss hela vägen upp men det var riktigt kämpigt ett tag. Dock var utsikten utan tvekan värt det! WOW!
Det kändes nästan overkligt att faktiskt vara uppe bakom denna världskända skylt och se ut över hela LA. Nyp-mig-i-armen känsla ungefär.



Ganska obligatoriska bilder ändå.

Riktigt häftigt! 

Vägen ner gick absolut lättare och allt som att blev det nog 2,5-3 timmars hike. Det kunde vi behöva med tanke på hur lite vi kommer träna och hur mycket vi kommer äta dessa veckor, haha!

PUSS

The Broad

Torsdagens planer för oss ändrades drastiskt men slutade superbra!

Vi hade biljetter till The Late Late Show with James Corden där Hell's Kitchens Gordon Ramsay skulle gästa. Evelina och Hanna ville uppleva en tv-show inspelning och detta var en helt ok gäst.
Ju tidigare man är på plats desto bättre platser, men jag hade skola och presentationer till lunchtid så att vara där med god marginal gick inte. Jag skyndade mig allt jag kunde och var där när vi egentligen skulle - vilket alltid brukar räcka - men för första gången vad jag upplevt så fick de säga nej till 20-25 pers för det redan var fullt! Tydligen var det något om att "house guests" alltid har möjlighet att gå på showen men inte brukar det, vilket de dock gjort denna dag. Detta meddelande kom såklart också när vi var andra sällskapet i kö och så himla nära! 

Då var den stora frågan vad tusan vi skulle hitta på istället. Någon event-snubbe kom fram till oss och gav oss biljetter till en movie screening (förhandsvisning av film där man lämnar recensioner så de kan göra den slutgiltiga klippningen) eftersom vi passade deras målgrupp, men den filmen skulle inge börja visas förrän tre timmar senare. 

Efter lite funderande i solen på The Grove beslutade vi oss för att testa att komma in på The Broad- det moderna konstmuseet som egentligen stod på schemat för nästa dag. 
Så vi körde till Downtown och var framme strax innan fem, vilket gav oss tre timmar till stängningstid. Vi hade flyt och behövde endast köa i tio minuter till detta väldigt populära (och gratis!) museum som öppnade 2015.
Museum låter kanske inte jättekul, men wow vad häftigt detta var!  Jag ville främst dit för jag hade hört talas om deras "Infinity Room" som med hjälp av spelar, lampor och vatten ser ut som man är i en galax, men vi var alla tre supernöjda med denna kulturella upplevlese!
Dessa tulpaner tillhörde våra favoriter...
... vilket även denna ballonghund gjorde...
... och dessa enorma möbler!
Några äkta Andy Warhol

Massor med små aluminiumbitar från burkar och kapsyler
Och det helt fantastiskt häftiga Infinity-rummet:
W-O-W! 

The Broad ligger förresten jämte magnifika Walt Disney Concert Hall och man ser även några av stadens få skyskrapor.
The Broad
Från insidan ser man faktiskt ut genom hålen 
Walt Disney Concert Hall

Avslutningsvis åkte vi tillbaka till The Grove och åt på underbara Cheesecake Factory. Matkoma deluxe efteråt, trots att vi alla åt förrätter samt delade på två cheesecakes som vi inte ens lyckades äta upp!
Storleken på "förrätten" haha. Oerhört gott med olika sorters vårrullar!
Classical Strawberry och Salt Caramel

PUSS

Baseball @ Dodgers Stadium

Många amerikaner har inte koll på att baseboll inte är en "världssport" och jag har därmed fått många förvånade reaktioner när jag sagt att jag aldrig sett en basebollmatch! 
Men numera kan jag, Evelina och Hanna stryka den premiärupplevelsen från listan eftersom Sully i onsdags tog med oss på matchen mellan LA Dodgers och NY Mets på Dodger Stadium i Downtown. 
Dessvärre vände matchen mot slutet och Mets vann, men vi är ju inte så inbitna fans att vi blev särskilt förkrossade över resultatet. Det var istället bara en kul och häftig upplevelse att ha varit med om! 


Var så nöjd över att jag faktiskt hade en Dodgerskeps, men på alla bilder gjorde skuggan så det såg ut som jag hade en blåtira, haha.
Vi fick med oss gratis bobbelheads som föreställer någon känd fd Dogdersspelare.

PUSS

Little Sister is here!

Evelina och Hanna anlände i LA i måndags kväll, men på grund av min ocean av examinationer fick jag vänta med att träffa dem tills kvällen därpå.
När jag var klar med tisdagens andra tenta (97 och 95% - wihoo!) så körde jag ner till Hollywood för att hämta upp dem på deras hostel och sedan introducera dem för underbara In-N-Out.
När det hade mörknat åkte vi sedan vidare till Griffith så de kunde välkomnas av den otroliga utsikten därifrån.


Båda nykomlingarna prisade In-N-Out och vill äta där igen.


Evelina hade fått bud från mig om att ta med lite grejer hemifrån, såsom allerginässpray och Converse. Jag blev dock förvånad när jag upptäckte att mamma även skickat med ännu mer (!) svenskt godis, haha! 
Eller borde jag vara förvånad? Troligen inte? 
Det är tur att brudtärneklänningen inte är så värst tajt, för denna sista månaden kommer vi troligen inte äta mycket nyttigt eller ha tid/möjlighet att träna, hehe.
Kan ju dock inte förneka att det var passande tajming med socker till dessa extrema pluggveckor, hehe.

Jag har slitit dem hårt...

... men av någon anledning håller fortfarande det första paret jag köpte när jag var 12- hur sjukt? De var dock knallrosa haha.

PUSS

Crunch Week & Finals

Phew vilka intensiva tre dagar det har varit! 
Men nu är 3 av 5 kurser färdiga och det inte mycket kvar på min långa plugglista!

Måndag kväll slutade såhär:

Dålig ny vana att göra allt i sista stund... Påbörja det i god tid -visst- men har svårt att göra klart saker innan jag verkligen måste.

Tisdag:
Glad och nöjd efter att jag krigat igenom två sluttentor och ett grupparbete på samma dag.

Onsdag:
Ouuuuups! Mina dåliga sömnvanor (somnar inte förrän efter två) har hotat skolan tidigare då jag nästan försov mig och fick springa till tisdagens första tenta, och idag åkte jag dit...
Pga tidsskillnaden låg min svenska onlinetenta i idrottspsykologi klockan 7-10 lokal tid, så jag hade ställt klockan på 6 prick och tänkt hänga på låset på bibblan en timme senare. Får man då en chock när man vaknar av ett sms och ser att klockan är 7.45???!!!
Som tur är kunde man påbörja onlinetentan när som under skrivtiden, men jag straffades genom att inte hinna med en av de 8 uppsatsfrågorna och svara sisådär på vissa andra... Mina missade 45 minuter spelade självklart roll men detta examinarionssättet med stora frågor som man ska ha massa källhänvisningar till passar mig mycket sämre än korta lära-sig-utantill frågor där mitt minne får briljera! 
Jaja, är glad att de svenska universiteten inte har betyg A-F som här, haha.

Efter att ha svarat på tentan så gått jag kunde in i sista stund så var det bara att packa om och träffa Jolie på bibblan för att göra klart våra två grupparbeten.
Koffein- jaaaaaa tack!
Kaffe, plugga, kaffe, plugga...

PS. Eftersom Finals är en så stor grej så är bibblan öppen (och fullpackad) till 2 på natten, Freudian Zip (fik) är öppet till midnatt och överallt runt skolan delas det ut gratisgrejer, finns massage, hundar osv!
Förra fredagen fick vi faktiskt träffa de två hundarna som ska lugna studenternas nerver denna veckan. Efter halva evighetslektionen (2,5h) sa läraren plötsligt att hon hade en överraskning till oss- och in kommer två kvinnor med varsin terapihund! 
Att få gosa med hundar på lektionstid slår nog... det mesta! 
Och en annan lärare hade med sig snacks till vår presentationsdag. Nyttigare snacks än det mesta annat som delas ut här, eftersom hon även undervisar i nutrition. 

PUSS

Pack up your life

I skrivande stund sitter Evelina och Hanna på ett plan över Atlanten! Wihoo!

På grund av skolan så bor jag kvar i lägenheten i dyrt en vecka till och joinar dem sedan på boenden i Hollywood och Santa Monica.
Egentligen behöver jag kanske inte packa riktigt än men ni känner till det där fenomenet att studenter alltid städar som mest i tentatider? 
Det blev lite samma grej här- känner inte för att plugga men för samvetets skull gör man något annat som är rent för samvetet, haha.

Jag kom hit i augusti medtvå stora resväskor samt en tung ryggsäck, och med lika mycket/lite åker jag hem. 
Det är ju betydligt svårare att få plats med allt på vägen hem, haha.
En del saker måste slängas men det har jag ju lite svårt för... Är ingen hoarder eller så, men jag tycker ju till exempel både om mina nya kläder och mina gamla! Det blir klurigt det här...

Jag tänker i alla fall försöka vara lite taktiskt och fylla ena resväskan med saker jag inte tror jag behöver under mina sista veckor här, så den kan stå orörd. 
Ni märker ju hur tragiskt det är att detta planerande är mer lockande än att ta tag i plugget haha! 

Såhär på slutet av min tid här (för denna gången) så får man passa på att äta så typiskt amerikanskt som det går:
Cookie dough, beef jerkey, mac n cheese och klassiskt godis.

PUSS

Crunch week coming up

Finals week ("slutprovsveckan") är egentligen inte förrän veckan efter denna, men pga att många lärare vill kunna ge ut betygen sista veckan så har  veckan innan blivit den fylld med mest examinationer och fått smeknamnet "Crunch Week".

Måndag: 2 inlämningar
Tisdag: 2 slutprov
Onsdag: stooor sluttenta
Torsdag: presentation
Fredag: presentation och inlämning

Väldigt bra tajming av Eve och Hanna att anlända imorgon (måndag) hehe...
Tanken var såklart att jag skulle pluggat massor under helgen så det hade känts lugnt att vi har saker inplanerade hela veckan, men fröken sista-minuten har såklart inte gjort detta...

PUSS

Cheer tryouts

Denna helgen har jag hängt på uttagningarna för CSUN Cheerleadings 2016-2017 lag.

Det kändes konstigt att vara där utan att söka (precis som på Wildcats tryout inför denna säsongen) men det var kul att vara där och det kändes uppskattat av laget! Några trodde att jag vara där som "domare" och andra att jag skulle vara hjälptränare nästa säsong haha. Jag fick säga mina åsikter till tränaren och var med i diskussionerna, men när det väl var dags för beslutet så kändes det mest rätt att haka på mina gamla lagkamrater ut ur lokalen i deras smått nervösa väntan. Fick veta i efterhand av tränaren att jag hade fått stanna för den slutgiltiga överläggningen men det kändes inte helt moraliskt rätt att bedöma mina vänner. Kul dock att hon hade tillåtit det!

Hur amerikanskt? 

Det nya laget har mycket potential och kommer nog ha ett riktigt grymt år! 
Vi hade ju lite oflyt i och med att de inte fixade ny tränare förrän augusti så vi kom igång med allting lite sent och tränaren hade inte jättekoll på allting eftersom det var hennes första år med ett collegelag. Nu ska de till ett summer camp i Santa Barbara, skaffa träningskläder (även om jag har CSUN-kläder tycker jag det är väldigt synd att vi aldrig skaffade något som säger CSUN Cheer!) och troligen kommer tränaren vara tuffare vilket bör leda till bättre resultat. 

Jag kommer sakna mina fina lagkamrater väldigt mycket och faktiskt även några av de nya lagmedlemmarna! Vi har ju haft Open Gyms i fyra veckor så man har redan lärt känna nykomlingarna lite!
Stort lycka till nya laget!!! 

Dock kommer jag faktiskt inte sakna att öva in ramsor och behöva delta på event genom att vara där i uniform och "look pretty", haha. Någon basketmatch då och då hade jag kunnat tänka mig heja på för det är en kick, men det ska mest bli skönt att lägga allt fokus på utveckling för tävling igen!
Mer inför nästa säsong hemma vid ett senare tillfälle.... *mystik*

PUSS

One of those days

Idag har det varit en sån där dag då man egentligen helst vill krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet...

Jag känner mig så stressad att jag har en klump i magen! 
Vi har fixat en massa med planeringen inför Eve & Hannas veckor här, och resultatet är oerhört roliga veckor men de är helt fullpackade och på något vänster ska jag samtidigt plugga till mina finals och göra mig av med alla ägodelar jag inte ska ta med till Sverige (främst bil, säng och byrå!).

Lyckas jag sälja bilen snart (lagt ut annons idag) så är det största problemet ur världen, men det innebär samtidigt att vi får åka dyra ubers överallt istället för att köra själva.

Listan på plugg är dessutom låååång dessa sista veckor och så behöver jag säga upp alla konton, kreditkort, försäkringar etc.

Jag hade två möjliga utflykter till helgen som jag var helt oerhört taggad på men tyvärr lyckades båda bli inställda så nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på istället. Har ju långa listor med saker att göra men ville mycket hellre upptäcka nya saker.

Sen tror jag egentligen dagen blev negativ för att bägaren runnit över gällande mitt tålamod för mina roommates...
Jag tycker egentligen inte en offentlig blogg är rätt portal att få ut sina frustrationer mot folk, så jag har hållit huvudet högt och försökt förbise de vardagliga saker som efter att ha pågått dag ut och dag in längre nog till slut blir väldigt irriterande. Saker som brist på städning, illaluktande disk som lämnas i flera dagar och oväsen långt efter midnatt genererar till slut i negativ energi som jag inte vill behöva gå runt med pga såna "struntsaker"! 
Eftersom jag är i underläge, två mot en, så hjälper det inte så mycket att jag påpekar att det känns ohygieniskt till exempel.
Men nu är det inte ens två veckor kvar i alla fall! 

Lånar ett leende från helgen och lämnar denna dag bakom mig. Blickar mot allt fantastiskt som händer i maj och juni istället!

PUSS

Best of Lyp Sync Battle (so far)

Även kallat "Roliga YouTube-klipp Rebecca hittat när hon egentligen skulle plugga Del 3", haha!
 
Lip Sync Battle blev megakänt över en natt i januari när Channing Tatum tog sig an Beyonce's "Run The World (Girls)", men det finns oerhört många fler roliga klipp som jag kan se om och om igen! 
 
PS. Jag hade möjlighet att gå på dessa inspelningarna i höstas och vintras men tyckte inte det verkade tillräckligt kul. Ångrar mig nu! 
 
Först det ökända klippet där Channing Tatum blir nya Beyonce, men även där hans fru blir nya Magic Mike- damn!
 
 
I andra halvan av detta klippet gjorde vår älskade Channing även sin bästa Elsa från Frozen!
 
Ni kan hoppa över första halvan men missa inte Anne Hathaways Wrecking Ball! 
 
 
Båda de proffsdansande syskonen Hough gjorde klockrena uppträdanden här, men det allra bästa med lillasyster Juliannes "I just had sex" är storebror Dereks ansiktsuttryck haha! 
 
OH . MY . GOD ! En massa Trumps som sjunger om att älska sig själv.... *Dubbelvikt av skratt*
 
Visst, samtliga klipp kanske tar er cirka 10-15 min att se, men det är VÄRT DET!
 
PUSS

Birthday #23

Då var man officiellt 23 i alla tidszoner!

I ärlighetens namn hade jag på förhand varit lite orolig över att jag inte skulle ha någon att umgås med på födelsedagen, vilket såklart kändes väldigt tråkigt!
Men som sagt i tidigare inlägg så är jag ganska ensam med att inte ha skola på måndagar så jag var väl medveten om situationen.

Igår bestämde jag och Sully att vi skulle hänga på hennes vänner till Laguna Beach, vilket passade helt perfekt då jag inte varit där än och det ska vara riktigt fint! 
Tyvärr behövde dock stackars Sully avboka och åka in till läkaren idag...

Istället så ägnade jag förmiddagen åt att skypa med folk hemma och svara på en massa gulliga gratulationer- vilket tar sin lilla tid! 
Har fått sms, meddelanden, videos och bildkollage- som allt värmer väldigt mycket!
Sedan hade jag tur att Oasis hade en avbokning, så jag tog den platsen och unnade mig en timmes massage! 
Efter det var jag som en ny människa typ (hej klyscha) och njöt i solen med en shake i handen och podd i lurarna.

På kvällen var det Open Gym inför helgens cheertryouts, så jag gick dit för att få lite träning och umgås med folk.
Jag möttes av rungande Happy Birthday-rop och underbara Chrissy hade till och med fixat en liten present till mig! 
Vill ta varje chans nu det sista att umgås med mina gamla lagkamrater, som varit den stora höjdpunkten detta år! Även om cheerleadingen i sig varit frustrerande ibland då jag velat göra svårare saker så har jag hela året älskat mitt lag! 

Efter träningen var vi 12 pers som skulle äta. De bad mig välja ställe och jag är ju katastrofalt dålig på att bestämma saker så det tog sitt lilla tag innan vi kom fram till att gå till Denny's, där jag aldrig varit förr. Det var riktigt trevligt och ett bra avslut på en födelsedag som blev mycket mysigare än jag hade trott! 

Min "back-up plan" om jag hade haft en tragiskt ensam födelsedag var att äta god choklad haha. Köpte i helgen som säkerhetsåtgärd...


Massören var mycket trevlig och tog i ordentligt på min stackars rygg, men det är så massage är som bäst!



Vädret nu är perfekt! Vill knappt att det blir varmare!

Gulligaste Chrissy!


"Grand Slam Meal"- nej, jag åt inte upp allt och rullade typ ändå därifrån haha! 
Tydligen fick man detta gratis på födelsedagar förr men för många började ljuga om att de hela tiden fyllde år så det togs bort. Dan i mitt lag snackade dock med ägaren och övertygade dem om att jag inte var härifrån och inte ens kände till systemet, så jag fick det gratis ändå. Tackar så mycket! 

Over and out// Rebecca, 23 år.

PUSS

Athletics Banquet

Tyvärr var vi bara fem ifrån laget som åkte på den stora avslutningsgalan för skolans alla idrottslag, men det var en trevlig tillställning att vara på! 



Har känt mig så cool efter att Matty började känna igen mig på campusområdet i typ januari, haha.






Vem kan stoppa oss när vi bara rullar fram... Haha, men gott var det! 

PUSS

Första Maj TvåTusenSexton

Jag visste inte riktigt vad detta inlägg skulle handla om, denna söndag den första maj.
Ärligt talat ville jag främst ha en anledning att lägga ut en bild på den fantastiska salladen jag åt tidigare idag när jag och Jolie satt och pluggade på Panera, haha.
Hello beauty! Dessutom otroliga 2,75 dollar med Jolies personalrabatt- awesome! 

Jag är hemma och mellanlandar lite innan ett gäng från cheerleadingen ska på avslutningsmiddag för hela skolans idrottsdepartement. Vilken student tackar nej till gratis mat liksom? 
Lägger snart upp bilder från gårdagens avslutningsmiddag med cheerleadingen! 

Jag har förresten fått första födelsedagshälsningen, vilket känns ganska udda när klockan är kvart över tre dagen innan här i Cali, haha.
Ulrika som är i Korea så hon är dessutom ännu mer före tidsmässigt än Sverige! 

Jag har inga lektioner på måndagar, men det har typ alla andra, så vad tusan ska jag hitta på imorgon på min 23-års dag?! 
Eller just det, fyller ju egentligen bara 21 för tredje gången!

PUSS

RSS 2.0