Aprilveckan som blandade snö, ösregn & strålande sol...

Dans x 1, 2, 3

Alltid skönt med den 25:e, framför allt som student haha.

Team-kurs tillsammans med två sjuksköterskestudenter en bra bit ute i Angered, sisådär 50 minuters kollektivtrafik från moi, som är bortskämd med att ha Sahlgrenska 12 minuter bort.

Maximal otur?!


Massor av Cheer & VM-vecka!!!

Efter ett 12 dagar låååångt påsklov från Kittycats och Berghalla så kändes det i lördags fantastiskt bra att vara tillbaka.

Då Pumas (senior level 1, alltså samma nivå som Kitty fast ålder 15 plus) tränare är i Florida för att tävla klubblagsVM med Cougars så går jag och Palmen in som extratränare under två veckor. Väldigt kul, och de veckor med mest cheerleading sedan jag blev tränare istället för aktiv1 Berghalla 4 dagar i veckan! 

Dessutom höll vi i måndags i extra gymnastik-gruppen med aktiva från hela föreningen. Verkligen extra roligt då jag saknat svårare gympa än level 1! 

Med ett par extra dansklasser i veckan också är det väldigt busy schema. Eller ja, lite mer som mitt schema brukade vara förr, haha.

I måndags hade vi med Kitty dessutom Sverigetema och skickade massa kärlek till lagen i Florida såhär under VM-veckan! 

Wildcats är Team Sweden All Girl för tredje gången och Bobcats är Team Sweden All Girl Junior i första JVM någonsin! De är båda så sjukt grymma och jobbar sinnessjukt hårt, så det ska bli oerhört roligt att se hur de står sig på världsarenan! 

Håller tummar och tår för alla svenska starter i både ICU World Championship "landslagsVM" och AllStar Worlds ("klubblagsVM), men tyvärr kommer jag nog missa livestreamen dessa dagar då det krockar med dansen... Förhoppningsvis (och troligen, om man ser till förra årets fjärdeplats) så går Wildcats till seniorfinalerna på fredag!


Ut ur lägenheten

Dagens pluggplats blev Sweet & Kaffe Deli. Det förtjänade vi verkligen som avslutning på en riktig köttarvecka! 


Dancing through life

Bonuspoäng till de som förstår Wicked-referensen i rubriken!

Vi är absolut inte färdiga eller så, men det är definitivt en viktig milstolpe! 

Extra dansklass ikväll också! Utnyttjar mitt driv för dans så mycket som möjligt just nu, vilket även delvis kan bero på seperationsångest till Dansforum. 

Tidigare under terminen när jag missat klasser för jag inte hunnit/varit halvsjuk så har jag tänkt att jag har kommande terminer på mig att njuta av dansklasser, men så kom beslutet om flytt till Falkenberg.
Har faktiskt funderat på om det är värt att pendla upp till Gbg även för dans (utöver cheerleading), men så berättade dansläraren Amanda idag att hon också ska flytta i höst, så det kanske var bra tajming ändå.
Så jag får njuta av hennes klasser så mycket jag kan det sista av denna terminen.


Turning a bad start

Så skönt ändå när man lyckas vända något dåligt till något riktigt bra.

Som bekant så har jag mer eller mindre alltid haft en tendens att somna sent och gå upp tidigt, vilket innebär något för få sömntimmar för min smak, men dessa timmar brukar i alla fall vara ypperliga. Jag sover som en prinsessa och vaknar typ aldrig.
Men igår kunde jag inte somna, no idea why. Kollade klockan vid 01.30, 02.30, 03.20 och 05.30- typ. Not good, och har ingen aning om varför.

Så jag var inte den piggaste och gladaste i morse, men jag och Kristin lyckades kötta vår C-uppsats som tusan (igen), varvade med nostalgiska låtar/klipp, avslutade tidigt och gav mig chans att igen hinna både slappa och ordna med nödvändigheter innan svåra jazzen. 

Håller bara tummarna för att det ska gå bra att somna ikväll- vill inte hamna i någon ond spiral.

 Förklaring: i poddar pratar de ofta på bra, men uppläsarna till ljudböcker har en tendens att dra ut på det, så testade att höja tempot.

Fördel nr 1- jag tappar inte fokus.
Fördel nr 2- en bok behöver inte ta 10-20 timmar att lyssna på.
Hehe.


Supertisdag


Början på favoritminnen

Det hade varit oerhört enormt svårt att få ihop med vår C-uppsats och så, men visst tusan är man lite avis på Wildcats och Cougars som snart för tredje gången åker på resornas resa! Och Bobcats, som ska representera svenska landslaget i första cheerleading JVM!


Påskhelg i Falkenberg

Efter positiva möten med båda våra handledare i torsdags förmiddag så begav jag mig hemåt mot Falkenberg för min längsta visit sedan jullovet.

Först på listan stod att skriva på anställningsavtal för mitt första fysioterapeutjobb. Sjukt va?!
Mer om det senare, men just i Falkenberg finns det kanske inte så många ställen att gissa mellan haha.

I övrigt blev det en ganska lugn torsdag. När man väl får chansen att släppa allt så känner man plötsligt hur trött man är av allt som hela tiden ska göras och framför allt hållas i huvudet. Några grejer (som jobb) är klara och känns så himla skönt att ha släppt, medan andra (som lägenhet) ligger där och ständigt gnager på uppmärksamheten.

På långfredagens kväll var det påskfest hos Evelina och Frej i Ljungby. Det var ett härligt gäng på cirka 15 pers och alla hade i par/trios ansvar för en drink, så under kvällens gång blev det typ sju goda drinkar. Samt trerätters, äggrullning och såklart mycket trevligt sällskap. Mobilen åh borta största delen av kvällen (skönt) men kunde inte låta bli att ta ett par snabba bilder ändå.

På lördagen skulle jag upp jobbigt tidigt för att ha festat kvällen innan. Hade jag haft vett nog att ha full koll på vad som behövde packas på torsdagen hade jag kunnat sova kanske en timme till, men nu blev jag tvungen att åka till Göteborg och vidare till till lägenheten och hämta cheergrejer innan det bar av vidare till Borås. Jag, Anna och Meia åkte till Gymnastikens Hus där Gothia Athletics hade Open Gym. Lite nostalgiskt till andra året på Cheer Summer Camp att vara tillbaka där, framför allt med delar av instruktörsstabben. 

Förutom att gå in ibland och visa eller skojbygga med Kittycats så hade jag inte själv kört någon cheerleading sedan juni, så det kändes ganska ovant haha. Men jag, Anna och en härlig tjej från Boråsföreningen MFC stuntade en del med några från junior level 2 och med en tjej lyckades vi faktiskt komma upp till level 5-grejer, så det var riktigt kul! 

När jag kommit hem från Borås blev det finmiddag med familjen- mums! Sedan var mamma och papp bortbjudna och jag hade inga direkta planer, men jag var rätt seg och nöjde mig glatt med att kolla på lite Netflix och första avsnittet av nya säsongen av Skam. Har ni hört att det ska bli sista? Ogilla!

På söndagen blev det först lite sovmorgon och sedan en frisk (ganska kall) cykeltur in till stan. Jag och Alice möttes upp för att handla ingredienser och lagade sedan en mycket god brunch. Brunch är alltid en god idé, framför allt att lägga lite tid på att ordna med den själv. Dock äter man ju lätt förbi matkomagränsen vid såna trevligheter och bokstavligen talat rullar hem, haha.

Mamma och pappa skulle ha en väldans massa gäster, så jag inledde min påskdagskväll med dem, innan jag cyklade tillbaka till Alice vid åtta.

Alice hade i flera månader försökt planera ihop en tjejkväll med nya Fifty Shades på bio. En helg var det nära att bli av men två av fyra blev tvungna att backa ur. Så nu föreslog jag att vi slutligen skulle se till att se filmen. Det är den typen av film som gör sig bra med varsitt glas vin, men det höjde den inte jättemycket haha. Inte bra, inte dålig. Okej. Typ. Men en trevlig kväll! 

Efter filmen och lite snabbt festfix med hög musik (classic) så begav vi oss till Veronikas nya lägenhet i Gamla Stan, där hon hade förfest med ett tiotal personer, bland annat Pelle som kommit upp från Lund på en snabbvisit. Honom hade jag inte träffat sedan... kanske förra sommaren (!) så det var såklart väldigt kul! 


De andra skulle ut på Bratt vid ett men då kände jag för att cykla hem. Har brottats med en envis förkylning som äntligen börjat släppa och kände inte för att provocera tillbaka den.

Idag har jag haft en oerhört slapp måndag. Men med tanke på hur fullt upp det blir framöver så tycker jag verkligen att jag förtjänade det haha.


En påskvecka utan lov

Haha ibland är det tydligen när man är helt insjunken i sin podd och inte tänker på att gå snabbt som man faktiskt går snabbt.

Med fotleder som inte kan snurras så många varv på, ett halvtaskigt lågt blodtryck och envis förkylning har det tyvärr blivit en hel del utebliven dans denna terminen. Synd, för dansläraren Amanda är awesome! 

Så jag försöker ta igen lite nu de sista veckorna, medan jag ännu har chansen.

Att trappa ner på dyra och koffeinrika drycker matchade inte så bra med att kriga med C-uppsatsen. Där prioriterar jag ju liksom ändå att orka med uppsatsen.

Detta var min hittills lovfria vecka. Försöker inte vara för avis på alla som är lediga. Jag och Kristin tar i alla fall uppehåll över långhelgen- vilket typ är vårens enda ledighet på universitet. Jag sitter på ett tåg hem mot Falkenberg, och för omväxlingens skull kan jag stanna mer ön ett dygn! 


Big catch up

Under tiden som jag jobbar vidare på Stockholmsinläggen så kör vi en bildbomb av en intensiv och oerhört produktiv vecka, där det främst varit två fokus.

C-uppsats

och ny Sh'Bam-release

Så nu är det minst sagt välförtjänt helg

Och så lite övrigt

Eve: "Köp ett nytt bara"

Jag: "Köpte det i USA..."

Och den var ju faktiskt såååå god, hehe...

Jag jobbar dock på att dra ner på dessa, men vissa dagar kräver mer än andra.

Det är typ som om nära vänner till en plötsligt försvinner och man aldrig kommer få veta vad som händer i resten av deras liv, haha.


Waiting for the show(s) to start

Vad gör man när man sitter i publiken och väntar på att showen ska starta? 

Testar alla filter på Snapchat såklart.

Alltså, hur passande?!


Torsdag i Stockholm

Det var tur att vi inte hade någon tid att passa i Stockholm, eftersom vårt tåg blev nästan 2 timmar försenat! 
Vi som hade kommit till Centralen i perfekt tid för att snabbt hinna köpa varsin latte på Espresso House innan avresan. Nu hann vi istället läsa en massa baksidor på böcker, och handla på Lindex, Apoteket och Body Shop. Vi hade ju som sagt ingen tid att hålla förrän konserten på kvällen, men det är sjukt segt ändå att gå runt på stationen och vänta på att de ska ropa upp info om ens tåg i högtalarna. 
 
När vi väl kom fram till hotellet kändes det därför inte värt att stressa ut en snabbis på stan, utan vi tog det lite lugnt innan vi skulle iväg.
 
Hotellrummet med sköna sängar, bra frukost och centralt läge- allt som behövs.
Alla showens låtar, i rätt ordning = resans mest obligatoriska spellista. Av tidigare erfarenhet kändes det säkrast att kolla upp turnéns setlist i förväg så man inte skulle få någon obehaglig överraskning i form av favoritlåt som uteblev (throwback när Beyoncé INTE körde I Was Here...). På denna lista saknades endast Photograph, vilket jag kunde smälta. 
Lite fixilifix på hotellrummet. Det är bra härligt ändå att fixa sig med sin kompis samtidigt som man småpratar om diverse och lyssnar på bra musik.
Finns det något som heter Övertaggad?
Åh - så - god sushi på trevliga East vid Stureplan. Veronikas favoritresturang.
Veronikas rygg hade inte klarat av ståplats och även om jag egentligen gillar att stå rikigt långt fram (köandet suger men det är värt det) så kändes det som rätt typ av konsert att avnjuta sittandes. Vi såg ju fortfarande rikigt bra och hörde felfritt. Dessutom kunde vi komma till Globen precis när förbandet var inne på sista låtarna, istället för att börja köa flera timmar tidigare för bra ståplatser.
Vårt stående skämt under resan. Eller vänta- är vi faktiskt hemliga bästisar med Ed Sheeran? Nobody but us know... En sak är bra sant dock- tänk att ha honom som bästa killkompis, som kan sitta i soffan en fredagskväll och plinka lite på sin gitarr mellan samtalen om kärlek och livet. Låter riktigt bra, haha.

RSS 2.0