Proteinpulver- Do or Don't?

Kompisar och min syster har kört på proteinpulver ett bra tag, men jag har hela tiden varit suspekt mot det, och åsikterna ute i samhället är ju minst sagt splittrade.
 
Ämnet kommer upp i skolan lite då och då, under delade meningar. 
Njurforskaren var väldigt emot det pga att andra ämnen i tester kan screenas som protein och sen skada kroppen. I Kina skedde en skandal där mjölkersättning till bebisar blev det plast i njurarna och orsakade massa skada! 
Hur ska vi kunna veta vad det vita pulvret egentligen innehåller? 
Rent protein är nämligen väldigt dyrt, så många försöker fuska. 
Sen är det klart att det finns märken som är olika mycket kontrollerade, och Sverige är ju i allmänhet rätt duktiga på att hålla koll.
 
Anledningen till att jag i alla fall bestämt mig för att ge det ett försök är för att jag tränar så långt hemifrån och utan tillgång till kylskåp när jag lämnat skolan.
Efter träning ska man nämligen helst få i sig protein inom en timme för att kroppen ska återhämta sig maximalt- men det räcker med exempelvis nåt ägg eller två glas mjölk! 
Kroppen kan bara nyttja en viss mängd protein så det är befängt att folk går och häller i sig mängder- framför allt onödigt.
Mina lärare, och litteraturen, är överens om att de allra flesta faktiskt får i sig sin dagliga dos av protein (1-3 gram per kilo kroppsvikt, beroende på hur aktiv man är) bara genom en vanlig, balanserad kost!
 
Men som i min sits då så behöver jag något lättillgängligt att kunna få i mig under den där första timmen, så jag ger det ett försök.
 
Förhoppningsvis kanske detta hjälpte någon därute i åsiktsdjungeln.
Jag är verkligen långt ifrån någon expert, men mina lärare är i alla fall rätt nära ibland.
Den riktiga experten har vi om någon vecka igen så därefter hoppas jag ha ytterligare bättre koll! 
 
Ifrån FitnessGuru blev det proteinpulver med smaken Wildberry Vanilla, shaker, kokosolja och ett gäng smarriga Celsius.
 
PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0