Blandat från förra veckan

Inledde med lång jobbmåndag.

Och mer fruktsnacks blev det denna måndag. Efter jobb till 18.15, lite käk och första avsnittet av Game of Thrones säsong 7 (yep, fortfarande hypad) så tänkte jag vid 20.45 avsluta kvällen med en skön promenad. 

MEN mamma som gått och blivit helt besatt av Big Little Lies kom då med förslaget att "om du springer så är du väl tillbaka snabbare och så kan vi titta?!". Hahaha. Det var gulligt att se henne så besatt av en tv-serie efter bara några dagar, så jag gick med på hennes förslag, mot att hon ordnade ananas åt mig medans jag duschade.

Och besattheten fortsatte- för mamma, som brukar somna en kvart in i filmer, sa efter näst sista avsnittet att "klockan är ju bara kvart i elva, det är ju inte så illa- vi ser sista också!". 

Kan klart rekommendera denna serie (och troligen även boken den grundats på). Mycket intressant och beroendeframkallande. 

Och så innehöll den några mysterium, och jag ser ju det som rolig liten sport att gissa rätt på såna grejer.

Efter den väldigt långa måndagen blev det en lite mer chill tisdag, följt av den riktigt härliga onsdag som avslutades med Upzone.

Torsdagen blev sedan också väldigt intensiv. Långdag på jobbet, ett hittills hemligt litet ärende och sedan härligt sommarhäng hos Pelle med kubb och jacuzzi.

Lördagen avslutades med Fish & Chips på Netas med mammas del av släkten.

Söndagen återkommer vi till senare (utflyktsdags), men jag avslutade i alla fall helgen med detta, haha.

Åt typ inte vanliga pannkakor på flera år (bananpannkakor är så smidig), men sedan ett par månader har jag verkligen gått in för den hederliga klassiska versionen.


Friday at work

Fredag är veckans andra tidiga dag och den innehåller några trevliga nya & gamla små traditioner. 

Tradition nr 1 fanns innan vi började på Strandhälsan och är fredagsfrukosten. Mums & mycket trevligt! 

Tradition nr 2 skapade ju vi newbies för några veckor sedan- Fredagsutmaningen. Från att vara jag & Josefin var vi nu i fredags 5 styck i olika yrkeskategorier som jobbat den dagen. Vi turas om att komma på utmaningarna och gör dem direkt efter stängning.


Denna fredag var det Emmas tur och hon tog sig an en hel vända armgång i monkeybars. Sjukt! 
Där finns något för mig att öva på...
Jag är bättre på att apa runt- typ såhär:

TYVÄRR slutade Snapchats 10 sek-video filma innan jag hann släppa händerna och hänga rakt neråt.

But I did it! (Lite småskraj dock).

Vi snackade även ihop oss om att fler ska joina att vi övar pilates, vilket vi newbies verkligen skulle ha nytta av. Experthjälp, ja tack! 


Veronika hade kommit till Strandhälsan vid stängning så vi skulle träna efteråt och receptionisten Malin joinade oss för en väldigt spontan men bra och effektiv cirkel. Tummen upp för sånt!


Upzone Höghöjdsbana

Onsdagar när man slutar 13.15 hinner man med massor! 

Jag, Emma & Josefin stannade i 1,5h för pilatesövning, sedan åt jag och satt en stund i den stekande solen innan jag blev upphämtad av Alice, Johan och Olivia.
Destinationen var Ullared och Upzone. Vissa av oss hade varit där innan (tex jag på Lollos möhippa förra sommaren) och andra (tex Alice) hade aldrig testat höghöjdsbanan förr.

För min del blev det alla 4 banor plus en extra gång i slutet på svåraste banan. Riktigt kul! Och denna gången var det inte lika fysiskt eller psykiskt påfrestande som förra, haha. Men då hade vi gjort tabben med att vi råkade börja med allra svåraste banan för där inte var någon kö, hehe.
Men visst var det fortfarande kittlande i magen och fysiskt utmanande- vilket är en del av det roliga!

Vad tycker ni förresten som sista lilla hoppet? 18 meter! 
Man fångas upp av linan ganska snabbt men första metrarna känns det som fritt fall! 


Enter Season 7

Detta var jag i måndags! Haha! 

 

Både jag och Alice (som såg första avsnittet ihop) tyckte det var riktigt bra! Inte så mycket som hände pga att man var tvungen att få veta lite vart alla är och vad de planerar, men riktigt välskriven dialog och snygga repliker! 

Sen var ju min favvo Ed Sheeran med på ett hörn som en surprise till en av huvudkaraktärerna. Favvoserie + Favvosångare = kan ej bli missnöjd, haha.
 
 

Här kommer förresten, på förfrågan från Josefin, det klipp som kanske är min favorit ever! 

En komedisketch med Coldplay och Game of Thrones-casten för en välgörenhetsgala. Utan tvekan värt 12 minuter av er tid! 

Blandat från veckan

En helt fantastisk solnedgång från en måndagspromenad, en oerhört välbehövd ingefärashot och så Hobbit- som var Alices krav för att jag skulle få låna Once Upon A Time, haha.

I torsdags stannade jag kvar efter jobbet och övade pilates från internutbildningen dagen innan. Det är ganska invecklat och mycket att hålla reda på (eftersom vi ska kunna motstånd, hur man ställer in maskinerna etc) men väldigt intressant! 

Jag hittade dessutom den svåraste balansplattan jag stått på hittills, hihi. Så jag ska öva i sommar på att utmana mig både på den och på maskinerna! 

Efteråt cyklade jag de typ två minuterna till Stortorget, där vi satt ett tag och lyssnade på Miriam Bryant. 

Plugga någon masterkurs i höst eller ej? 

Fredagsutmaningen del 2- check! 

Denna var faktiskt riktigt svår! Men jag har sagt till Emma och Josefin att vi måste komma på andra utmaningar än just balans, för då är det alltid fördel för mig.

Veronika utlovade mat, sällskap och te i utbyte mot att jag körde hem henne i ösregnet. Deal!

Mitt & mammas senaste stora beroende, som dessvärre bara finns i sju avsnitt. 

Btw, vår fina svensk Alexander Skarsgård (som dock beter sig allt annat än fint här...!) fick nyss en Emmy-nominering för bästa manliga biroll! 


Probably never been more excited about tv

Ifall någon här mot all förmodan skulle ha lyckats missa detta så är jag gaaaaalet taggad inför säsongspremiären av Game of Thrones, haha. Säsong 7 (av 8) har premiär i USA ikväll och Sverige imon! Hela nätet har GoT-feber så det borde varit lite svårt att missa.

Men nu får jag i alla fall tillfälle att lägga upp dessa guldklimpar- med glimten i ögat såklart! 
 
 
 
Asså trailern är så . sjukt . jäkla . bra ! 
 
Här är länken till Light Of The Seven, den fantastiska låten i trailern som blev enorm efter förra säsongsavslutningen.
 
Det har även kommit ut en f-a-n-t-a-s-t-i-s-k recap av serien so far! Men major spoiler alert ifall ni inte sett alla avsnitt hittills.
 

Sun, Wheels & Wings


Then & Now


En finfin helg

Fredag:

En första spontan fredagsutmaning på jobbet (whoop), slappande och en väldigt sen promenad som slutade med att jag blev intjatad på krogen, haha. Så sjukt random! Men vi hade trevligt och firade in Veronikas semester. Det är förresten den allra vanligaste frågan från patienter- "När ska du ha semester då?". I'm not, hehe.

Lördag:

En mindre hjärtattack i väntan för Ed Sheeran-biljetter, kusinhäng, svenska damlandslaget på Falcon Arena och spontan drinkkväll med Alice, Pelle och Robin. Somnade efter fyra, vilket inte var igår, haha.

Söndag:

En lång välbehövd sovmorgon, en ganska lång och vacker promenad i solen, samt grillkväll med Alice.
Och för sen sänggång för jag engagerade mig liiiite för mycket i vilken musik jag skulle ha på mitt cirkelpass hehe... MEN, det blev en magisk blandning från alla mina listor- med musikaler, Disney, lite ny musik, gamla filmer, Queen, Ed Sheeran (såklart), 00-talet mm, haha.


Blandat från veckan

Hade inte sprungit sedan oktober så tänkte att det var mest hållbart att börja smått, så 3 rundor á 3 km har det blivit denna veckan, och det har faktiskt känts väldigt skönt!

Jag och mamma lyssnade lite på Emmie Christensson på Allsång på Vallarna i måndags- i ösregn. 

Yes, jag hade regnkläder.

En härlig liten throwback till förra årets OS och allas (inklusive vår) fascination av amerikanska gymnastiktruppen, framför allt Simone Biles! Heja heja! 

Jag blev i torsdags spontant uppmanad att stanna kvar efter jobbet och testa ett pilatespass. Det var tydligen för den tuffaste instruktören, så benen krampade/skakade hela andra halvan av passet, men det var väldigt kul och intressant! Vill lära mig massor om pilates reformers, som maskinerna kallad. Tog bara en snabb liten bild in mellan två planscher på dörren, men vi har två pilatesstudios  med såna här maskiner och andra varanter. Man kan göra allt från lindrigaste rehab till mördarpass!! 

Jag kom skämtsamt på namnet tortyrkammaren första dagen pga maskinernas utseende (vilket andra också kommit på), och jag kommer nog fortsätta kalla den för tortyrkammaren bara för det är kul- men som sagt är det jätteintressant!

Jag har också slutföljt min rewatch av hela Game of Thrones. Började i typ februari och blev färdig nu en vecka innan säsongsstart- perfekt! Har också lyssnat om alla avsnitt på podden, som den tvättäkta nörd jag gått och blivit, haha.

Men alltså, sista två avsnitten (Battle of the Bastards och Winds of Winter) är sån m-a-g-i! 
Kommande två månader kommer jag vara så besatt av den nya säsongen haha! 

Those who know, you know...


Sommaronsdag

Efter en kortdag på jobbet blev det ett par timmar sol i trädgården, följt av en tripp till stranden för godsaker med släktingar vi inte träffat på länge. Mycket trevligt! 

Sedan körde plötsligt Veronika och Sandra förbi av en slump på väg till Ringsegård för kvällsdopp, och då var man såklart var tvungen att passa på att hänga på! 

Alla vardagar är verkligen inte såhär  (snarare en däckad Rebecca efter jobbet) så då får man njuta extra av såna här fullträffar.


Examensfirande

Det var smidigare för oss att förbereda med tält och så i Falkenberg dagen efter, så vi sköt upp examensfirandet till lördagen. Då blev det inte så stressigt hem från examen i Göteborg heller.


Vi var lite oroliga över vädret och några enstaka droppar fick vi känna på, men det gick bra att sitta ute från start vid kl fyra till stopp någon gång efter midnatt. 
Gästerna bestod av en bra mix av släktingar, familjevänner och mina kompisar från både högstadiet, gymnasiet och unversitetet (extra kul!!), samt mamma och pappas vänner till den årliga sommarfesten vi slagit ihop firandet med.

Det var poängpromenad, mat&dryck, musikquiz och sedervanligt mingel. Jag kunde verkligen inte fråga efter ett bättre firande- var hur nöjd som helst! Tusen tack till alla som var med och förgyllde det!
Och såklart till la familia, som ordnat så mycket med allt medans jag körde slutspurtsvecka i Gbg!

Tyvärr typ enda bilden med någon person på, hehe. Men men, det spelar ju ingen större roll faktiskt. 

3 juni var förresten slumpmässigt också mamma och pappas silverbröllopsdag! Mycket imponerande! 

Första blomsterarrangemanget var från pappa till mamma (med viss hjälp av hobby-kalligraf Rebecca), och andra från oss barn till dem.


Examen!!!

Fredag den 2 juni 2017 var det dags för en av de där dagarna med stort D- universitetsexamen! Närmare bestämt fysioterapeutexamen vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet. Det är nästan ofattbart stort och vuxet ändå, haha.

Men inte betedde jag mig mer vuxet eller så denna dag.

Tog en riktigt skön sovmorgon, duschade, målade naglarna, småplockade med saker i lägenheten samtidigt som jag lyssnade på ljudbok och så blev det plötsligt väldigt bråttom haha. Jag tror på riktigt jag åt halva min kycklingsallad, gjorde mig iordning från att gå med handduk och blött hår till examensredo på 20 min och småsprang till spårvagnen i mina skyhöga klackar och med en Celsius i ena handen, haha.

Senare mot eftermiddagen åkte dock klackarna av, oavsett hur snygga de var. 

Se hur oerhört bra jag lyckats matcha nagellacket med klänningen, haha.

Själva examenscermonin hölls på Handels och var betydligt bättre än väntat. Har alltid hållit mina lärare väldigt högt, och här lyckades de avsluta ungefär som de varit under utbildningen- med en kombo av professionell kunskap, humor och hjärta. Det är nog bland det bästa jag tag med mig från utbildningen, deras engagemang och ansträngning på ett personligt plan. Som gör att man faktiskt tror på dem när de säger att de kommer sakna oss.

Jag, Kristin (aka Partner-in-crime och klippa under sista året) och våra handledare, Anna x2.

Familjen var på plats i Gbg och efter lite obligatoriska foton (där mamma ska fota både med kamera och mobil, individuellt och med syskon, osv haha) så blev det en snabbtripp till lägenheten och sedan mot Falkenberg. Vi kom hem vid 18-tiden, åt god thaimat, jag fick lite presenter och så ägnades kvällen åt festförberedelset och film. Man somnade rätt utmattad sedan, efter en vecka med så mycket händelser, anspänningar och känslor. 

Men själva firandet var kvar.


Blandat från helgen

Fredag:


Jobb till 13.15 och sedan fira in mammas semester. Kombinationen fläder + Prosecco gifte sig fint.

Lördag:


Lyxfrulle och jordgubbsplock med lillasyster på Munkagård. Vi rycktes med i att det fanns så mycket jordgubbar och fyllde våra bunkar- vilket resulterade i nästan 10 kilo bär! 

På kvällen hade jag det först trevligt hos Lollo med god mat på en solig balkong, en härlig promenad, en hel del bebisprat (yay!!) och jordgubbar med glass.

Då ringde plötsligt Veronika och inledde långa argument för att vi var tvungna att komma till hennes förfest. Vi var inte svårövertalade utan anslöt oss till det gänget i några trevliga timmar innan de skulle ut och vi drog oss hem åt varsitt håll. Vi hade testat ett gott alkoholfritt vin till maten och sedan ordnade Veronika alkoholfria jordgubbsmojitos på hemmagjord saft- mycket gott! Godare än motsvarande drink som jag smakade på av Alice, för den smakade bara rom, haha.

Söndag:

Mest uppladdning inför en ny jobbveckan, haha. Tufft och utmanade, men väldigt roligt! 


Booooyeah

Lollo frågade varför jag vill se honom igen- han kommer ju inte hinna släppa ny musik tills dess.


1. Nu är det ett troligen slutsålt Ullevi! (Globen sålde slut på någon minut)

2. Jag och Veronika hade nog åkt upp till Stockholm igen ifall det hade varit Globen igen också, haha.

Nu gäller det dock att verkligen ligga på minuten när biljetterna släpps... 


Sevärt

Såhär i inledningen av en ny yrkesbana går hjärnan på högvarv typ hela arbetstiden, så när man kommer hem är man slut. 

Då är serier typ den nivå av mental ansträngning som passar på kvällen, haha.

Serier och promenader. Men efter den lilla olyckan förra veckan med mobilen på promenad så är jag numera duktigare på att låta den ligga kvar i tryggt förvar i fickan, även om det är mycket bildvänligt sceneri.

Denna veckan har bland annat innefattat allra sista avsnitten av Skam och Pretty Little Liars. Vi har varit inne på det förr, det känns konstigt att lämna karaktärer som man lärt känna så väl över så lång tid- tex 7 år för PLL, haha. 

Men båda serierna fick hyfsat värdiga slut i alla fall. 

Så som i himmelen hade stått på min att-se-lista sedan vi såg Helen Sjöholm på I Love Musicals för 2 veckor sedan, men den blev extra aktuell i samband med Michael Nyqvists oerhört tragiska bortgång...

Gabriellas Sång är nog det bästa svensk filmmusik någonsin tagit fram!

Inför den åh så efterlängtade återkomsten av Game of Thrones (2 veckor kvar!) så har jag successivt under våren kollat om på alla avsnitt ( 6 säsonger x 10 avsnitt ), samt efter varje avsnitt lyssnat på podden Tronspelet, som diskuterar och nördar ner sig. Haha det är en ny nivå av tv-tittande! Det finns förresten en podd som dissekerar varje avsnitt av Skam också.

Tajmingen är bra, då jag har 6 avsnitt kvar att se på två veckor. Sedan höjs besattheten till en ny nivå när de helt nya avsnitten kommer, haha.

MEN, jag har inte bara legat utslagen och strökollat på serier. Jag har även kommit igång igen med att läsa lite varje dag. Jag har ju under året lyssnat på jättemånga böcker, men just att läsa fysiskt har oftast inte blivit av.

Detta var min favoritfilm förra sommaren och jag hoppas att boken är - minst - lika bra.


RSS 2.0