First day back

När alarmet ringde klockan sju i morse mådde jag pissdåligt! Som en rejäl bakfylla typ...
Jag var beredd på att jag skulle vara trött av jetlagen, men må dåligt?
Hur som helst så släpade jag mig till skolan ändå och krigade mig igenom en förmiddag av praktiska undersökningar. Det var jätteroligt att träffa allihopa igen, men jag själv var inte särskilt rolig haha.

Efter skolan sov jag och nu under kvällen har jag mått lite bättre!
Emma kom hem till mig till mig vid fem för lite catching up innan vi gick ner till Valand för att möta upp de andra tjejerna och kolla på Cortegen.
Den var en timme försenad och jag tycker nog faktiskt att vagnarna var kreativare förra året, men det var ändå kul att se.
Någon gång efter åtta var både händer och läppar blå av köld, så det var dags att dra sig mot Centralen och tåget till Falkenberg.
Undra vad de som träffade mig idag trodde det var för fel på mig hehe...
Från detta...
... till detta!
En varm chailatte räddade huttrande blåa jag.

PUSS

Shopping i Orlando



Det blev visst en hel del shopping ändå. Framför allt är det på Victoria's Secret jag lämnat kvar en massa pengar.

PUSS

Hemma på svensk mark igen

Idag vid klockan tre klev jag in i min lilla studentlägenhet igen för första gången på nästan två veckor. Det kändes snarare som två år!
Och vilken skillnad det var att plötsligt vara helt ensam på mina 19 kvadrat igen.

Vi sov endast någon timme i natt på flyget, så jag har varit trött som tusan. Försökte hålla mig vaken men slumrade till framför One Tree Hill, så vi får se hur det går att somna nu. Oavsett vilket så ska jag släpa mig iväg till skolan imorgon. Jag har redan missat fullt tillräckligt...
Men det var det värt!
Flygplatsmys i väntan på incheckning.
Resväskan var fem kilo från maxvikt så det var lugnt på den fronten, men det var knappt att den gick att stänga hehe.

PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day11

Ikväll åker vi hem...
Fy vad tråkigt det känns! 
Visst, jag saknar folket där hemma väldigt mycket och faktiskt även vardagsgrejer, men det lär ju inte ta många dagar på hemmaplan innan man desperat längtar tillbaka hit...
Vi har verkligen haft det underbart och upplevt så mycket! 
Det är definitivt en resa man aldrig glömmer! 
Tänk att vi fick kombinera cheerleadingVM, Florida, över trettio grader, sol&bad, några av världens mest kända upplevelseparker, shopping med mera tillsammans med 70 personer ur min andra familj. Det är helt otroligt! 

Eftersom vi inte åker förrän ikväll hade vi sett fram emot att pressa i solen en sida dag, men vädergudarna var tyvärr inte på vår sida. Vi har njutit av sista hotellfrukosten (kommer saknas), packat, och precis checkat ut. Vissa ska åka och shoppa i eftermiddag men vi vill nog hellre äta på TGI Friday's en sista gång och sedan köpa glass på det där underbara stället. Snacka om att maxa sista dygnet matmässigt, haha.
Nej, såhär har jag inte ätit varje dag (ta bort våfflan så har ni min standardfrulle) men sista dagen så förtjänar man absolut att maxa frukosten till matkoma-läge. Granolan och blåbärsbagels har jag ätit varje dag- de är hur goda som helst! 

Vi lyfter härifrån vid åtta ikväll, reser tio timmar till Frankfurt och sedan ytterligare någon timme till Göteborg. Med 6 timmars tidsskillnad innebär det att vi landar vid två på onsdag.
Jag kommer i alla fall hem till en riktigt rolig långhelg! 
Valborg, födelsedagsfirande, födelsedag, Styrsö med Sex Elegans och på söndag har jag mina danskids igen.

PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day 10

Finaldag på Worlds! 
Denna gången skulle vi tävla på eftermiddagen, så det blev en mindre stressad uppladdning.
Sov till åtta, åt frukost, fixade hår och smink osv. Sedan samlades vi för att äta lunch och peppa tillsammans innan vi åkte till arenan. 
Vi körde samma upplägg som under gårdagen- stuntuppvärmning på fotbollsplanen och gympauppvärmning under våra tolv minuter på mattan. Uppvärmingen gick verkligen helt amazing och stämningen var på topp! När vi sedan stod redo bakom mattan och väntade på vår tur så spelades Let it go och det blev allsång och show med full inlevelse. Så härligt! 
Vi var verkligen superpeppade inför att få gå upp på finalmattan! 
Unde All Star Worlds pågår det under dagarna tävlingar i tre arenor samtidigt (ESPN-komplexet har förra arenor precis jämte varandra) och har man otur och kör samtidigt som en populärare klass så påverkar det såklart hur mycket publik man har. Vi hade inte så mycket publik som man hade hoppats på någon av dagarna, vilket såklart var lite tråkigt, men deg var fortfarande häftigt! 
Vi gick som sagt upp på mattan med en superbra feeling, men tyvärr gjorde vi ett par missar vi inte borde gjort. Ibland faller stunt eller gympa på en hundradels sekund och man hinner inte uppfatta vad som gått fel eller vad man hade kunnat göra åt det. Vi fortsatte som om ingenting hade hänt och jag hade en amazing feeling genom hela programmet ändå, men när vi gick av mattan kändes det tufft för många. Man ville ju så himla gärna visa Worldspubliken sitt absolut bästa och så föll saker som brukar stå... Men men, så är det med sport. Vår prestation räckte trots allt till en 16e plats av 25 lag i finalen, vilket absolut inte är fy skam.
Jag tycker det var en helt otrolig upplevelse och jag är oerhört revanschsugen inför RM i maj! 



Cheersport Great White Sharks från Canada vann vår klass för andra året i rad och är jättegrymma! 



Bästa Cougars! Vilken upplevelse!

Tyvärr stannade vi inte och kollade på andra finallag efter vår klass var klar (jag tillhör nog de i laget som är mest intresserad av stjärnlagen), utan vi kände att vi behövde komma tillbaka till hotellet. Vi gick till Mellow Mushroom Pizza och hade en jättemysig lagmiddag. Och Funky Q Chicken-pizzan som jag och Sonyaa delade på- asså oh my god vad god! 
Jag, Amelie, Palmen, Elin, Elsa och Sonyaa lämnade pizzerian väldigt skrattandes och fortsatte så upp på hotellrummen. Sedan gick vi ner till poolen för ett kvällsdopp, där vi träffade ett gäng amerikanska ungdomar som är här för något skolevent. Vi stuntade lite i poolen med en cheerleader och kastade även upp några av killarna i luften, med mindre lyckat resultat haha. Vi umgicks med dom tills poolen stängde vid elva och sedan mötte vi ännu fler i korridoren vid vårt rum. 
Vi var väldigt pigga och behövde börja packa (buhu) så det blev en ganska sen kväll med sänggång efter halv två. Men det var en väldigt rolig kväll! 

Pizza med BBQ Kyckling, olika ostar, bacon och BBQ-sås. Dröm! 

PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day9

Första dagen på All Star Worlds för vår del innebar semifinal. 
Vi skulle tävla tidigt så vi gick upp redan sex för att fixa hår och smink. Sedan åkte vi till arenan halv nio.
Vi började med att värma upp alla stunt utomhus på en fotbollsplan för man hade bara 12 minuter på uppvärmningsmattan och de ville vi ägna åt gymnastik. Allt gick mycket snabbare än i Sverige, där alla lag förtränar innan tävlingen ens börjar. Här förtränade man bara tio minuter innan man skulle in på tävlingsmattan.
Jag personligen var mest nervös inför min gymnastik pga mina skador och smärtor, men jag är väldigt glad att vi här i USA tävlar på spring floor (golv med studs i). Dels blir gymnastiken högre (= bättre) och dels är det mycket skonsammare.
Självklart kändes det ganska nervöst men mest otroligt taggande! Och smått overkligt att få gå upp och köra med den berömda skärmen med jordgloben bakom sig. 
Vi satte inte programmet klockrent utan hade ett bygg som föll i slutet och lite småmissar här och var, men överlag gick det väldigt bra! Stackars Filippa slog i näsan mot någons axel efter mindre än halva programmet och fullföljde det blödandes- starkt! 
Vi stannade kvar en liten stund och tittade på det andra svenska laget, Envy från Malmö, innan vi åkte tillbaka till hotellet. 
25 lag skulle gå vidare till finalen och för att inte USA ska uppta alla dom platserna så har de ett begränsat antal platser, vilket underlättar för internationella lag. Vi kvalade vidare till morgondagens final! 


Lagen som kvalat vidare till final (i bokstavsordning, ej poäng).

Vi var tillbaka redan vid lunch så de allra flesta passade på att shoppa hela eftermiddagen. Jag hade satt köpstopp på mig själv och stannade på hotellet för att plugga (för första gången på hela resan, hehe). Filippa skulle också plugga så vi körde gemensam studysession på mitt rum, vilket såklart ledde till att det inte direkt blev 100% effektivt plugg hela tiden.

När de andra kom tillbaka var vi ett gäng som åkte till arenan för att kolla på finalerna av Large Coed och Large All Girl. Det är de populäraste klasserna med många kända lag, så de finalerna hålls på en utomhusarena. Det var fullsatt och riktigt mäktigt att se! Publiken hängav sig verkligen åt vad som skedde på mattan och stämningen var fantastisk.
Men så hände något tråkigt. Laget jag sett fram absolut mest emot att se live, Top Gun Large Coed, hann bara köra 30 sekunder innan musiken plötsligt stängdes av och vårdpersonal rusade upp på mattan. En kille hade landat illa i sin gymnastik och bröt båda fotlederna! 
Många i publiken var helt förstörda eftersom detta är ett av de absoluta topplagen i världen, men de fick chansen att sätta in en reserv och köra igen sist av alla. Tyvärr var vi tvungna att åka elva eftersom vi skulle tävla dagen efter, så vi missade de fem sista lagen- vilket får mig att gråta en del inombords...
Vi fick i alla fall avsluta vår kväll med att se All Girl-laget Cheer Extreme Senior Elite, som också är ett av de mest kända topplagen och satte sitt program amazing! 
Utomhusarena och pretzel- väldigt amerikansk feeling.




#COUGARSiUSA Worlds2015 Day8

Äntligen dags för en dag vid stranden! 
Synd bara att den endast passade in schemamässigt dagen innan tävling- då vågar man inte direkt maxa.

Orlando ligger ca en timme från östkusten och två från västkusten, men eftersom Clearwater Beach har så himla bra rykte så styrde vi bilarna västerut ändå.
Strax efter tio var vi framme vid stranden med vit sand och turkost vatten. Underbart! 
Vi åkte hela GCO-klanen och fick en riktigt underbar stranddag! Vi åkte hem igen klockan tre för att inte pressa för hårt dagen innan tävling, men några timmar blev det i alla fall.
Och många underbara bilder! 

Cougars&Wildcats

Cougars


Wildcats



På kvällen hade vi lagpepp. Bland annat fick man skriva komplimanger om alla, vilket värmde rätt in i själen! 
Imorgon förmiddag (ca 16.35 svensk tid) går vi upp på Worldsmattan! Oj herre vad taggad jag är! 

PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day7

Denna dag var det dags för ICU Worlds! 
Vi slappade vid poolen tills tolv, då vi åkte till arenan och hejade på det svenska Pom-danslaget (Julle Allstars). Det för första gången Sverige skickade ett danslag och de var jätteduktiga! De fick plats 14.

Sedan åkte vi tillbaka till hotellet för ett par pooltimmar till innan det var dags för det stora allvaret- Team Sweden All Girl och Coed! 
Framför allt ligger All Girl (Wildcats) väldigt nära om hjärtat för oss eftersom vi är "systerlag" inom samma familj, så vi var både nervösa och riktigt taggade inför att se dom! 
Dom var jätteduktiga, men gjorde tyvärr ett par missar som de inte brukar. Jättesynd för dem, när man sett de sätta programmet klockrent så många gånger. Det var i alla fall magiskt att se de personer och det program som man kan utantill från ett svettigt Berghalla i en fullsatt arena och landslagsdräkter! 
De hamnade på plats 5, vilket är jättebra! De flesta i laget känner ungefär att de är nöjda med sin placering men inte sin prestation. Jag tror de kommer rocka sönder på SM i år igen istället! Jag är hur som helst jättestolt över vad de åstadkommit- de har det tekniskt svåraste programmet ett svenskt All Girl-lag någonsin ställt upp med.

Coed var också superduktiga men hade en del missar och hamnade på en 8e plats. Det var första gången Sverige testade att plocka ihop ett landslag från hela landet och de har endast tränat ihop 6 helger- så det var riktigt imponerade vad de ändå lyckades prestera! 

Sedan var det självklart jättekul att se alla andra lag också!
Mest hade man sett fram emot Team USA och precis som väntat så var deras program smått sinnessjuka skillsmässigt! Wow! 
Dock tappade de en hel del saker så man undrade om de kanske gör det lite "för svårt"- även om de skulle ta ner vissa svårigheter ett snäpp så skulle de fortfarande ligga långt före nästan alla andra lag. Det bör också tilläggas att de amerikanska landslagen endast tränar tillsammans i tio dagar inför VM...
Andra lag som var kul att se var exempelvis Thailand, Canada, Norge och Finland. 
Prispallen såg ut såhär:
All Girl
1 USA
2 Norge
3 Finland
- samma som de senaste åren

Coed 
1 Chinese Taipej !!!
2 USA
3 Finland
- första gången ett amerikanskt lag inte vinner! Alla var väldigt chockade! Men Chinese Tajpej var jätteduktiga och det är kul för sporten att USA trots allt inte är oslagbara.













PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day6

Äntligen börjar det vi är här för- WORLDS! 
Om man ska dra en kort förklaring så tävlar Team Sweden All Girl (=Wildcats) och Coed (=ihopplockat mixat lag från hela landet) i ICU World Championships, som är "landslagsVM". ICU står för International Cheerleading Union och varje land får skicka ett landslag i All Girl, Coed och Pom Freestyle. 
Vi kommer att tävla i USASF World Championships, som är "klubblagsVM". USASF står för United States All Star Federation och här i USA är All Star större än ICU, eftersom toppföreningarna då kan kvala in lag i flera olika klasser. Förutom att det finns All Girl och Coed och level 5+6 så kan man i USA tävla i flera olika klasser där det är olika många i lagen- Small, Medium och Large. Sedan finns International 5 &6, där både internationella lag och amerikanska lag tävlar. Vi tävlar i All Girl International 5. 
Japp, det är väldigt rörigt...

I alla fall så hade ICU Worlds öppningsceremoni igår på ESPN Wide World of Sports på Disney World. Alla landslagen tågade in på arenan och det var väldigt häftigt att se. Nu vill man bara att tävlingarna ska dra igång!








Efter öppningsceremonin åkte vi till Disneyparken Epcot, där det ska finnas mest attraktioner och sånt. Vi hittade dock typ inga attraktioner (fail hehe) men vi gick runt och hade väldigt roligt ändå! Bland annat har de olika "länder" så vi besökte bland annat Norge (där det fanns en Frostbutik och Marabou för nästan 100 kr!), Japan och Frankrike, där vi köpte jättegod glass.
Vi körde ett par stunt (såklart) men blev tillsagda att det var förbjudet. Tråkigt men förståeligt eftersom många säkert skadat sig tidigare när de stuntat på asfalten.
Det var mycket teknologi på Epcot och vi testade en attraktion där man fick programmera sin egen rollercoaster och uppleva den i en stimulator. Det var riktigt häftigt!










Macaron-glass i "Frankrike"

Efter Epcot åkte vi till Mall at Millenia och hade lagmiddag på The Cheesecake Factory. Asså oh my god vilket ställe! Man ville testa allt på menyn och gärna hälften av de typ 50 cheesecakevarianter som fanns...
Vi hade blivit tipsade om att portionerna var väldigt stora så jag tog en förrätt, men den var för stor för att äta upp ändå. Sedan kändes det obligatoriskt att testa en cheesecake även om magen sa emot, så jag och Palmen delade på en Oreo Dream Extreme Deluxe. Oh . My . God ! Så god! 
De flesta av oss rullade nog ut därifrån och somnade med matkoma när vi kom tillbaka till hotellet.



PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day5

Idag hade vi ingenting inplanerat på schemat, så vi körde en heldag 9.00-16.30 vid poolen. Hur underbart?
En massa stuntade och lek blev det såklart i vattnet, och jag som normalt sett agerar safety testade på att vara såväl bas som flyer. Megakul! 
Temperaturen låg stabilt på 34 grader och på hela dagen stötte vi knappt på ett enda moln. Dröm!
Det är verkligen ett drömliv vi har dessa veckor på denna plats med dessa personer! 

Till middag gick testade jag, Amelie, Elin, Elsa och Sonyaa Taco Bell för första gången. Tänk er typ som Donken fast med tacos. Vinner varje dag enligt min mening.
Efter maten gick vi förbi en glassresturang på vägen tillbaka till hotellet. De hade hur mycket som helst att välja på som lät superspännande och till slut fastnade jag för en variant av typ McFlurry, med Cookie Dough. Sååå gott! Och Elsas Peanutbutter-glass var om möjligt ännu godare! Jag tror faktiskt enda gången jag ätit godare glass var i Italien, vilket är väldigt svårslaget.




På kvällen hade vi och Wildcats lagaktivitet ihop. Tränarna hade satt ihop en scavenger hunt (uppdragstävling) och med våra vinnarskallar var det all-in som gällde. Ni kan ju läsa nedan vad som ingick i listan. Mitt lag missuppfattade tyvärr den mest poänggivande uppgiften och förlorade därför- trots att vi levererade mycket bra i de andra uppgifterna. Bland annat stod jag längst ner i ett trevåningsbygg i poolen, där vi bara var fyra personer. Då är det svårt att få upp folket på plats, men vi lyckades och fick pluspoäng för svårighet.
Även om vi kom sist (eller näst sist- ett lag kom för sent till målgången och blev diskade) så var tävlingen superkul! Det är väldigt roligt att både vi och Wildcats är här och upplever detta äventyr tillsammans! 


Jennys finfina clown får avrunda denna härliga dag.

PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day4

Idag hade vi träning hos Top Gun 10-12. Svettigt, smärtande leder och ett par tårar- men det var härligt ändå.
Det var vår sista träning där och jag trots att vi bara varit där två gånger så kommer jag att sakna att träna i ett så maffigt och proffsigt gym! 



Så fort vi kom tillbaka så bytte vi om till bikini och gick ner till poolen. Solen stekte på och det blev ett par timmar av sol, bad och stunt i vattnet. Typ alla har bränt sig nu, hehe.
Tittar ni noga ser ni att Yasse har 3 personer på axlarna...

Vid fyra hoppade vi in i bilarna som gick till olika shoppingmalls. Jag hängde med till The Florida Mall, som är det största shoppingcentret i hela Florida. Där fanns det jättemånga spännande butiker- bland annat tre olika Victoria's Secret: den vanliga butiken, Beauty och PINK. Den sistnämnda hade jag kunnat länsa sparkontot på asså... Det blev en hel del shoppat där men överlag lyckades jag ändå bra med att hålla fingrarna hyfsat i styr. Det följde dock med två festtoppar från Forever 21 Rio också. 
Mitt i all shopping behövdes såklart en paus och vi passade på att köpa Frozen Yogurt. Jag tog tre olika smaker i min bägare: Hallon/Granatäpple, Kaksmet och Cookies&Cream. Yum!







PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day3

Dagens stora händelse var också en av de saker med denna resa som man längst mest till: Universal! 
Oh my god, vad taggad man var! 

Vi köpte inträde till båda parkerna, dvs Universal Studios och Islands of Adventures. Worth it! 
Det var på Island of Adventures som Harry Potter, Spider-Man och en massa roliga åkattraktioner fanns. Harry Potter och Spider-Man var utan tvekan häftigast! Båda hade åkattraktioner med 4D-effekter så det verkligen kändes som att man var med i allt som hände! 
Sedan var det även riktigt häftigt för oss små Harry Potter-geeks att se att allt med Hogwarts var så himla autentiskt- in i smådetaljer! 
Vi var även på 4D-bio med Shrek, åkte ett par häftiga berg och dal-banor och gick runt och tittade på allt häpnandsväckande.
Jag insåg att det amerikanska Diner vi åt lunch på är med i fjärde Bring It On-filmen och då blev alla lite starstruck, haha. Vi köade även för att åka den berg och dal-bana som är ganska framträdande i filmen, men ösregnet gjorde att den stängdes när vi stod längst fram i kön... 
Jajamensan, det ösregnade periodvis. Fullkomligen vräkte ner! Vi skaffade snygga ponchos och lät inte det hindra oss, men tyvärr hindrade det då vissa av utomhusattraktionerna.
Vi fick i alla fall ut väldigt mycket av denna otroligt roliga dag och man kommer definitivt att minnas Universal.
Slutligen så blev det såklart de obligatoriska bilderna vid jordgloben. Vi tog några lite snabbt på vägen in men ångrade på vägen ut att vi inte lagt mer tid på det i början, innan det började ösregna..






Någon mer än jag som känner igen detta från fjärde Bring it on?









En skymtning av berg och dal-banan från Bring it on, som vi tyvärr aldrig fick åka. 











Ännu fler bilder finns på Facebook.

När vi kom tillbaka till hotellet strax efter sju var vi möra och hungriga. Vi var ett gäng som testade Mellow Mushroom Pizza, som var en riktig hit! Det var jättegott och ett härligt ställe!  


PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day2

Dag två innebar vår första träning här i Florida. Vi tränade på Top Gun All Stars gym, vilket var megahäftigt! 
Top Gun är en av de mest kända och framgångsrika föreningarna, med topplag i de flesta divisioner. TGLC (Top Gun Large Coed) är helt craaazy grymma! Jag hoppas verkligen att jag får se dem in action under Worldshelgen! 
De hade sex mattor med olika studs i,  gymparedskap och voltgrop. I taket hängde massor med Champions-banderoller och på hyllor utmed väggarna stod mängder av pokaler. Självklart var allt svart och gult och Top Gun-loggan syntes stort på flera ställen.
Dags för en uppdatering av Berghalla, haha? 
Träningen gick helt ok. Vi kämpade på som tusan och svettades som aldrig förr i värmen vi inte är vana vid. Vi och 2 Top Gun-lag visade upp för varandra och hejade. Det kändes rätt nervöst eftersom de är på en helt annan nivå än oss, samtidigt som det var roligt och riktigt häftigt! 

På seneftermiddagen fick man välja mellan att shoppa eller stanna på hotellet. Vi var typ bara nio personer som valde att stanna, men vi hade jättetrevligt.
Hängde vid poolen, flummande på hotellrummet, stuntade så gott vi kunde med lågt tak (vi är ju förbjudna att stunta i poolen så man får göra vad man kan...), hade lite deep-talk och åt godis. 
Vi avslutade kvällen med att gå till vår närmsta granne och äta- TGI Friday's. Inte helt fel att ha tvärs över parkeringen! 





Stark brud?


California Club med sweet fries.

PUSS

#COUGARSiUSA Worlds2015 Day1

Trots tidsskillnaden på sex timmar och vår långa flygning så var vi faktiskt inte så jet-lagade och gick upp vid halv åtta.

Första dagen med hotellfrukost och oh my god- man kommer ju rulla ut på Worldsmattan!
Det fanns en himla massa grejer, bland annat olika yogurtar med tillbehör, olika bröd, flera olika bagels (kommer leva på blåbärsbagels- yum), pålägg, äggröra, gröt, bakelser, muffins, frukt, juicer och sist men inte minst: make your own Waffles-station! Den sistnämnda var väldigt poppis kan jag lova.

Efter en hyfsad matkoma smörjde vi in oss, drog på bikinisarna och spenderade förmiddagen vid poolen. Vi hade varit oroliga över den dystra väderleksprognosen men det var i onödan- vädret motsvarande svensk högsommar. Ett par moln tittade förbi då och då men det var kanske bra. 
Självklart blev det en massa stuntade i poolen, vilket både är jätteroligt och utmanande. Med vattnet som säkerhet kan folk testa svårare saker utan att riskera att slå sig så illa och vissa personer körde riktigt svåra saker- fram tills personalen förbjöd oss...
Det är verkligen jättesynd! Detta är ju liksom "det vi gör"- så vi har väldigt bra koll och höll oss långt borta både från kanter och andra gäster. Men men...

På eftermiddagen åkte vi till Orlando Premium Outlet, där alla möjliga olika butiker hade billigare outlets. Bland annat GAP, Clavin Klein, Nike, Forever 21 och till allas stora förtjusning: Victoria's Secret! 
Jag och Amelie spenderade flera timmar där inne haha. Tyvärr fanns det väldigt mycket av vissa grejer, exempelvis sportbhs, och väldigt lite av andra, exempelvis PINK-träningskläder eller VS-mjukisset. Totalt brände jag 145 dollar där inne, vilket jag ändå klassar som acceptabelt.
Jag och Amelie hängde ihop hela shoppingrundan och tog en taxi tillbaka till hotellet vid nio.

Därefter blev det bara lite allmänt skönt häng med folk på rummen innan vi totaldäckade halv ett.


Chokladhimmelriket typ.
Testade något typiskt amerikanskt: Pretzel! 

Mina fynd från VS.

PUSS

#COUGARSiUSA Worlds 2015

Efter drygt 1,5 timmes flyg till Frankfurt mötte vi upp Wildcats för en kort mellanlandning (och godispåfyllning) innan vi alla cirka 60 GCO-are hoppade på långflyget mot Orlando.

Efter 9,5 timmar av film, kortspel och väldigt mycket snackande befann vi oss äntligen på amerikanska mark.
Detta innebar drygt klockan 18 lokal tid och midnatt svensk tid.

Vid halv nio checkade vi in på våra hotellrum på ett fyrstjärnigt hotell länge SeaWorld. Från vad vi sett hittills kommer vi leva gott under vår tid här! 
Jag delar rum med Palmen, Elin och Elsa- som alla just nu sover, hehe.
Klockan är inte ens tio här men det innebär ju nästan fyra enligt den svenska tid våra kroppar är vana vid.

Det känns helt overkligt men spännande att ÄNTLIGEN vara här! 
Längtar som tusan till morgondagen! 






Passande nog har vi ett supermarket precis intill som har öppet dygnet runt. Där har alla bunkrat upp med vatten och testar sig fram bland utbudet som inte finns hemma i Sverige.

PUSS

Cougars är påväg

Jag gillar ju att börja mina dagar med en promenad när staden vaknar, så jag gick upp klockan 6 för att ta min standard 5km-runda innan jag åt upp min sista färska frukt.
Astrid hämtade upp mig 7.50 och så åkte vi till Landvetter.
Vi har stuntat, fikat på Espresso House och lyfter snart mot Frankfurt, där Wildcats väntar på oss.
Sedan fortsätter hela GCO-klanen tillsammans mot Orlando.
WAAAAAH, detta kommer bli så AMAZING!!






PUSS

En amazing sista träning idag





PUSS

Busy busy busy

Oj oj oj vilken produktiv dag det blev. 
Jag hade inte mycket att välja på med så mycket saker att fixa innan fredag.
Tur för mig att vi hade instuderingdag!

Jag började dagen vid åtta med en frulle med bästa Johanna. 
Därefter har jag bland annat fixat läkarintyg (astmamedicinen), tvättat, skrivit mötesprotokoll, fixat med musik till barndansuppvisningarna, hämtat ut tre paket, varit på Studentbokhandeln, tränat med Kristin och framför allt: packat. Phew, haha.
Varför ska det vara så löjligt jobbigt att packa? Framför allt att bestämma sig för vilka kläder man ska ha med sig och hur mycket. Man vill ha med sig massor, samtidigt som man vill ha mycket plats i väskan för shopping...
I-lands problem på hög nivå for sure.




Ansökan om MR för mina smärtande handleder. De har gjort jätteont under gymnastik i snart ett halvår.

Extensionstofs för en snyggare tävlingsuppsättning.
Lite lätt poolläsning?


2 av 4 sidor på min lista haha. Gul= framplockat och Grön= i väskan.

PUSS

Myror i brallorna på Fysioterapeutprogrammet

Idag har vi haft en heldag i KTC med stabilitetsträning och svårighetsstegringar.
Det slutade ungefär som det brukar för min del i KTC-salarna: med mig ståendes på huvudet och snurrandes runt uppe på balansplattan.
Ja, vad ska man säga? Det är sånt jag älskar och jag tar chansen när tillfället ges. 
Dessutom passade det ju faktiskt in på dagens ämne- det krävs väldigt mycket bålstabilitet för att klara att göra övningar på huvudet och balansplatta, haha.
Jag och Jossan tävlade också i att hoppa högst, men det blev oavgjort på cirka 255 cm vardera.

PUSS

3 dagar och det är fortfarande svårt att ta in att det är på riktigt

Mängden kärlek till dessa människor, detta lag och denna sport är helt otrolig.

PUSS


It's official!!



Eftersom intagningen sker på gymnasiebetyg så var det teoretiskt omöjligt att jag inte skulle komma in-  men man vet ju aldrig vad som kan gå fel, så det känns riktigt bra att ha det svart på vitt! 

OH HAPPY DAY-känsla här! 
Är småskraj och något galet taggad!
Jag "firade" med detta himmelskt goda:

PUSS

Current mode...




Cred till lärarna som försöker lösa det så bra som möjligt och låter mig göra ett par undantag tidsmässigt, men det går omöjligen att komma ifrån att det blir väldigt tufft när man missar 2 veckor av terminens tuffaste kurs.
Efter förmiddagen var det en hel del i klassen som var oroliga och stressade, även utan att missa något. 
Det säger ju en hel del...

PS, jag får såklart göra mitt bästa för att lösa detta och räknar också med att klara det, men just nu känns det överväldigande.

PUSS

Snapchat Sunday





Och på tal om Snapchat: nu kan ni lägga till mitt kära lag, som även har samma namn på instagram: gcocougars

PUSS

Sportmanship




PUSS

These are the days worth living for

Vilken lång och händelserik lördag! 

Den började med en härlig brunch som avbröts av brandlarmskaos och en väldigt stress till Frölunda Kulturhus där VM-genrepet skulle hållas. Kaos och inte bästa uppladdningen, men man laddad lätt om på plats! 

Vi körde två uppvisningar där varje lag körde två gånger vardera.
Med på uppvisningen var som sagt vi och Envy, som ska tävla klubblagsVM, och Team Sweden Female (Wildcats) och Coed (= mixat tjejer och killar).
Svensk cheerleading på toppnivå och stämningen mellan lagen var superbra- alla peppade och hejade på varandra jättemycket. Meia är med i både vårt lag och Coed, så hon krigade sig igenom dubbelt så mycket som alla andra! Starkt! 
Andra uppvisningen gick bäst, vilket passade mig bra eftersom det var då mina kära klasskompisar var på plats. Jag tycker det är så himla roligt att de kom för att live se vad det är jag brinner så mycket för! 

Efter vi var klara åkte jag till Jossan för tacokväll med några av tjejerna. Det sitter aldrig fel! 
God mat, en massa prat och en omgång Cluedo blev det. Jag har skrutit om att vara Cluedo-expert, så det var tur för min stolthet att jag vann, hehe.

Denna helgen får en himla massa tummar upp! 


Inledde dagen med att baka nyttiga chokladmuffins på en bas av svarta bönor. Det finns så mycket fiffigt att göra i bak- och matväg!

Fick dessvärre slänga i mig denna underbara brunchen efter brandlarmskaoset. Men gott var det ändå! 



Överraskningar när de är som bäst- tappade nästan hakan när jag plötsligt såg min saknade Emma komma in i hallen!

PUSS

TGIF

Min helg började med lite "fredagsmys före fredagsfys" innan jag begav mig till Majorna för spelkväll med Oscar, Fredrik och Kristin.
Det blev visst bara ett spel, men en helkväll av skönt häng. En massa snack, ett gäng pannkakor, något kul youtubeklipp med mera. 
Såna kvällar är värda mycket! 


Vaniljkvarg med varma hallon- nästan löjligt gott! 

Tejpen på armen är från dagens misslyckade försök att lämna blod. Venerna på båda armarna vägrade samarbeta- för första gången på snart fyra år! 

PUSS

Calcaneusapofysit och Vocal Cord Disfunction

Barnkursen är -tyvärr- en riktig kortiskurs på 1,5 vecka, så idag avslutade vi med att redovisa våra grupparbeten om olika sjukdomar och tillstånd.
De komplicerade namnen i rubriken var två av dagens ämnen och även två diagnoser som finns i min journal.
Calcaneusapofysit som är en överbelastningssmärta i hälen försvann för många år sedan med inlägg, men VCD (som jag kallar "tvärtom-astma" för det är väldigt likt men man har problem att andas in istället för astmatikernas utandningsproblematik) känner jag fortfarande av då och då. Därför ska jag till läkaren nästa vecka så jag får ett läkarintyg för min medicin och får använda den på Worlds utan att misstänkas för doping.
"Vanligast bland mycket idrottsaktiva barn 9-15 år, framför allt inom fotboll och gymnastik"// 12-åriga gymnasten och fotbollsspelaren. Haha jag var visst ett riktigt typexempel.
Typexemplet för VCD är överambitiösa tonårstjejer som sätter mycket press på sig själva, så jag antar att 16-åriga jag passade in väldigt bra även på den beskrivningen.

PUSS

En mycket bra torsdag

Livet känns inte farligt jobbigt när man har föreläsningar 8.30-11.30.
Då hann jag med en jättegod lunch och ett par timmars snack med min favorit-08a innan hon återvände till huvudstaden. En ruskigt bra brud där! 
Sedan blev det ju såklart cheerträning- den sista innan lördagens VM-genrep inför publik. 
Frölunda Kulturhus 14.30&16.00 för er som vill spana in oss, Envy, Team Sweden AllGirl (Wildcats) och Team Sweden Coed innan vi åker till Orlando. Det lär bli en bra show med cheerleading på hög nivå! 

Testade buffén på Lydia's Diner i Femmanhuset. En riktigt fräsch buffé med gott utbud. Jag gick faktiskt och hämtade mer både en och två gånger hehe... Bra uppladdning inför ett par timmars träning!

PUSS

Frosty nails


När kortklippta naglar är ett krav får man göra sitt bästa med lacken. Detta känns typ lite Frozen och jag gillar det! 

PUSS

Jobba med barn?

Just nu läser vi Barnkursen på Drottnings Silvias Barn- och Ungdomssjukhus och idag fick vi träffa fyra patienter i olika åldrar och med olika åkommor. En liten tjej hade en maskin på hjul som pumpade runt blodet i hennes kropp för att hjärtat inte klarade av det. En rullvagn som agerar hjärta alltså- hur häftigt är det inte att medicinen har kommit så långt? 

Att jobba inom pediatriken är ju ett av de områden som funnits med på min karta från dag ett och denna kursen gör att man vill jobba där mer och mer för varje dag! 


PUSS

Livet i listor

Ja, just nu känns det som listor prioriterar mitt liv lite grann.

Listor över ärenden som måste fixas innan Florida, innan LA, önskelista att skriva, packlista till Florida osv. 
Den sistnämnda är nog min mest "avancerade" packlista någonsin- uppdelad i huvudområden som Neccesär, Viktiga handlingar, Sol&Bad, Elektronik, Cheergrejer osv. Mycket som ska med och helst ska inget glömmas.
Jag hade med mig resväskan upp från Falkenberg igår så den ligger mitt över mitt golv och överallt ligger en massa saker. Smått kaos, men jag behöver ju inte släppa in någon här, hehe.

Kom på i början av eftermiddagen att en uppgift skulle in idag innan midnatt. Det hade jag helt glömt bort, men kom ju som tur är på det i tid.

PUSS

Youtube är fullt med guldkorn

Man blir så glad när ens vänner vet exakt vad man gillar och tänker på en när de stöter på sånt.
Som när Veronika länkade denna till mig igår:
 
DAMN, they sure can dance!
 
PUSS

Annandag påsk

En pw med mamma.
Byte från redhead till brunett (rött är så svårt att hålla snyggt och jag var sugen på en nice brun nyans igen).
Tillbaka till Göteborg efter en härlig påskhelg hemma med familj och vänner.
Lååång cheerträning.




Meia slet av mitt axelband när hon passade på gympan, haha.

PUSS

Påskdagen

Förutom en omgång på gymmet med Emma så blev det en ganska slapp dag. Såg ikapp Vampire Diares, något avsnitt av Grey's och jagade runt på internet efter en ny vårjacka.
Men på kvällen blev det full rulle hemma hos Veronika och Alex med ett gäng härliga.
De gick all in för att blanda en massa drinkar och testade sig fram med diverse färska frukter.
Jag körde på nyktert (som vanligt) och körde hem när de andra begav sig till krogen någon gång efter midnatt.
Morgondagen bjuder på en ordentlig långträning så det kändes bäst så, och det är ändå att umgås med alla på förfesten som jag värderar mest.




PUSS

Påskafton

Jag hade tänkt börja min lördag med några längder i simbassängen man vaknade med halsont och fick tänka om.
Det blev istället en pw utmed doktorspromenaden med solen i ansiktet och en pod i lurarna.
Sedan begav jag mig till Lollo och Ulle- ytterligare en saknad som hittat hem till påsk! 
Vi snackade en massa, åt god mat och tog en premiärtur upp på Smörkull. Smörkull är Falkenbergs högsta punkt och ingen av oss hade varit där förr. Det var väldigt fint! 
Hemma på Slätten klämde jag in den första löprundan på ruskigt länge innan kvällens gäster anlände.
Vi åt gott och umgicks ett par timmar innan jag begav mig till Joanna för soft häng med härliga girls&boys.
Ännu en maxad ledig dag alltså.





Se och häpna: Jag, Rebecca Berg, äter lax... Det är aldrig för sent att lära sig.

PUSS

Långfredagen

Det blev en lång och intensiv långfredag för min del.

Min kusin Michelle kom till oss redan halv sju men som tur var lät mamma henne inte väcka mig förrän åtta. 
Barnvaktsgigget innebar film, spel, lek på Vallarna och Påskpromenad. Mysigt! 

Vi åt gott hemma med familjen och sedan begav jag mig till Veronika för tjejkväll med många av mina favoriter. Bland annat är Emma på besök från Stockholm och Joanna hemma från Karlstad, så de två kändes extra bra att krama efter X antal månader! 






Lite vinster blev det men tyvärr ingen miljon eller ens 25 kr.
Pulled pork- drömgott!

PUSS

"Påsklov"

Innan vårt "lov" påbörjade vi Barnkursen på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus. Kursen verkar riktigt intressant och Pediatrik är ett av de specialistområden som jag haft på kartan sedan dag ett på utbildningen.
Plus att vi fick besök av sjungande clowner, haha.

Jag packade rejäla väskor som skulle med mig hem till Falkenberg. Bland annat 8 kg kurslitteratur (!) som tog massa onödig plats. Jäklar vad tungt...
Och innan Falkenberg tog jag och all min packning såklart en omväg till Bergsjön för att träna cheerleading.
Worlds närmar sig med stormsteg och samtidigt som jag längtar upp på den tävlingsmattan något oerhört så vill jag samtidigt stanna i Berghalla och träna i två månader till för att toppa formen på alla plan ännu mer...



PUSS

Dagen mitt i veckan

Jag började min dag med ett seminarium om Vård av äldre och äldres hälsa.
Därefter fixade jag lite överraskningskul i stan innan jag stack hem för att ta tag i nödvändigheter.
Jag fick äntligen tillbaka mina nycklar, gjorde 7 matlådor, skrev i dokument och förberedde inför helgen.
Jag skulle egentligen varit superproduktiv och tvättat också, men systemet strulade så det är tur att jag har några par rena sockar kvar haha.
Det blev lite träning också. Styrketräning med Kristin, cardio framför finalen av Sveriges Mästerkock och avslutningsvis lite cheerövningar och stretch. 
Och så fick jag ett väldigt positivt taxeringsbesked så jag har klurat på hur jag ska gotta mig för de extra slantarna.

Nu är jag bra trött och ska somna till One Tree Hill. Imon bär det av mot Falkenberg, men först blir det en fullspäckad torsdag, as usual.


Skulle nog inte palla ett enda cardiopass psykiskt utan något att titta på.
Oh my, denna kombinationen asså...

PUSS

RSS 2.0