New York - Dag Tre - Central Park

Efter att ha spanat in utsikten från Top of the Rock begav vi oss en kort promenad utmed shoppinggatan Fifth Avenue till Central Park. 
Där fanns flera platser vi kände igen från Gossip Girl (bland annat bron Blair och Chuck gifter sig under) och Trainwreck (dammen med fjärrstyrda segelbåtar där paret har sin "whitest couple in America-date"). 
Vi gick massor, slappade även mycket i skuggan och såg flera otroligt mysiga ställen! Det enda frågetecknet är varför vattnet ser så äckligt grönt ut?! Dock såg det inte fullt så illa ut i verkligheten som på bilderna, som tur är.
Bilderna gör faktiskt inte rättvisa överlag. Vi fullkomligt älskade Central Park. Lugnet mitt i kaoset liksom.
Vi trotsade i alla fall det gröna vattnet och hyrde en eka i en timme. Att turas om att ro runt i parken medan solen gassade på med mer än 30 grader var kanske denna underbara dags höjdpunkt- så rogivande och härligt!
Djurliv på nära håll- inte ett dugg skygga för människorna.
Alice i Underlandet.
Beatles-monument. Rosen någon lagt dit var en fin touch. 
Trots att vi såg väldigt mycket i parken så tog vi oss inte ens upp genom halva! Jag tror dock den södra delen -där vi var- hade mer turistattraktioner och att resten var mer "vanlig park" med basebollplaner, stora gräsplättar etc. Troligen mindre folk och mer trevligt ställe att hänga på för lokalborna.
När vi lämnade Central Park hamnade vi vid Metropolitan Art Museum/The Met och fick ännu mer Gossip Girl-vibbar.

PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0