Operation


Idag har det varit en väldigt spännande dag.
Jag lämnade- ensam- tryggheten på Fysioterapin och begav mig till Operation. Mina blå scrubs byttes mot gröna och håret åkte in i en mössa.

Jag fick vara med på en iliaca lymfutrymning från början till slut. Från förberedelserna till patienten rullades ut på uppvaket tog cirka 3 timmar.
Det var väldigt spännande och lärorikt att få se hela processen! 
Själva operationsbiten fick jag bevittna från en pall vid patientens huvud, så jag hade verkligen bra insyn när de opererade bort en cancertumör stor som min knytnäve (!!!) ur patientens ljumske.
Vid ett tillfälle behövde jag gå och hämta en speciell suturtråd och räcka den till kirurgen- så de sa att jag på sätt och viss kan kalla mig delaktig, haha.

Mitt stora mål var att inte svimma eller spy. Jag har haft ganska svårt för blod och sånt tidigare så jag var lite osäker på hur jag skulle hantera det. Det var inga problem alls, vilket jag kanske har alla oändliga timmar av Grey's att tacka.
Jag måste såklart erkänna att som det stora Grey's fan jag är så var det extra roligt att vara med på en operation i verkligheten och se hur mycket jag faktiskt redan kände till.


PUSS

Kommentarer
Postat av: Mari-Anne

Detta måste väl varit mycket intressant att få vara med om.

Svar: Minst sagt! :)
Hold your dreams

2014-11-18 @ 21:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0