Nedräkning till bröllop

Småttingar á våren 2010!

Vi har vetat om denna stora händelse sedan jag och Lollo besökte Ulle i Köpemhamn i maj förra året, men det följdes av ett drygt halvår av att hålla det hela hemligt.

Det blev offentligt i och med att de fina inbjudningarna kom ut i vintras, men jag tror jag helt missat att berätta det här!

Så nu är det endast 50 dagar kvar tills en av mina allra bästa vänner gifter sig med sin stora kärlek.
Hur mäktigt är inte det?!
Och vilken stor ära det är att lilla jag får agera en brudtärnorna! Verkligen! 
Kul kuriosa är att jag aldrig tidigare varit på ett bröllop och jag nu ska vara tärna på mitt första! 

PS. Detta har varit den stora anledningen till att jag åker hem i början av juni istället för att resa runt här ett par veckor till i sommar. Men New York kändes viktigast och dit ska vi.
Bara 10 dagar tills Evelina och Hanna kommer hit!

PUSS

Dags för slutspurtPUSS

Den där studentbudgeten

Allt eftersom min tid här i staterna går mot sitt slut så börjar jag övergå från att tänka att jag inte borde slösa pengar till att jag får passa på att njuta medan jag kan, hehe.

En shake om dagen är bra för magen?
HIMMELSKT GOTT! Och pressat av helt naturliga ingredienser rakt framför ögonen på mig.

Färskpressad nyttigjuice. Men även den såklart cirka tre-fyra gånger så dyr som en flaska läsk!!!
45-kronors sushin är ett glatt undantag prismässigt och kommer bli saknad.
Favoritbutiken för sinnet, men dessvärre inte för plånboken. Fortfarande inte hittat någon VS/Pink-outlet här i LA.
Meeeeen... När det är grymma erbjudanden så får man ju trots allt unna sig...
25 dollar istället för 70- den ni!

PUSS

Just one more month...


Så . Mycket . Att . Hinna . Göra ! 
 
Förutom allt roligt man vill upptäcka och hinna med sista månaden så är det ju finals i alla ämnen och allt praktiskt med att lämna landet, såsom uppsägningar och göra sig av med bil och möbler.
 
Vilka sista 40 dagar jag/vi ska ha! 
 
Det är förresten även sista veckan som jag helhjärtat kan sjunga med i denna Taylor Swift låt:
Lite hederlig åldersnoja över det? Going on 23!
 
PUSS

SURFING

När jag började sätta ihop en sån där klassisk Bucket List för en fyra-fem år sedan så var surfing en av de saker som hamnade på listan direkt!
Möjligheterna i Sverige är ju ganska begränsade, medan de förekommer ofta i Kalifornien, så jag har tänkt hela året här att jag borde passa på men möjligheterna har inte riktigt dykt up.

När jag kollade igenom Outdoor Adventutes terminsschema i februari såg jag att en surfdag var planerad, så jag gick och bokade upp mig direkt! 
Att denna dag var i slutet av april var väldigt skönt eftersom vädret hunnit komma upp i 25-30 grader- något kallare än förra helgen men absolut helt ok! 
Väldigt skönt med Outdoor Adventutes är att de fixat transport till och från Santa Monica, våtdräkter, surfbrädor och instruktörer- plus att man fick uppleva detta med 15 andra CSUN studenter! 
Jag klickade väldigt bra med Priscilla, Nanki och ledaren Brielle, och umgicks med dem hela dagen i härliga Santa Monica. Nanki smsade mig till och med på kvällen och skrev att hon ville hitta på fler saker tillsammans, vilket är jättekul! 

Efter vi kämpat på oss de tajta våtdräkterna så fick vi en snabb genomgång i vattenetikett & säkerhet, och sedan övade vi lite med brädorna på stranden hur man tar sig upp från liggande till stående.
En väldigt underhållande kille- något av ett "orginal" som drog skämt och gåtor hela hiken i torsdags- sa att det nog inte skulle vara några problem alls, eftersom han "alltid brukar vara bra på det han ger sig an". Jag har nog aldrig hört en svensk vara så ärlig, haha. 
Jag gick dock lite i samma tankebanor, då jag brukar ha lätt för att lära mig nya sporter och har väldigt mycket balansträning i bagaget, men för min egen skull ville jag inte ha för höga förväntningar. Därför räknade jag med att falla många gånger men hoppades på att lyckas ställa mig upp i alla fall någon gång.

I vattnet och efter att en instruktör hjälpt mig hitta en våg lyckades jag faktiskt ställa mig upp på allra första försöket- wihoo!

Sedan blev det kämpigt...
Det blåste rejält vilket innebar hyfsade vågor och på ett bra tag lyckades jag inte ta mig tillräckligt långt ut i vattnet igen för att kunna vända mig om och försöka surfa.
Istället blev jag omkullvält av vågorna gång på gång på gång...
Hamnade under vattnet, voltade runt och svalde några liter saltvatten(kändes det som). Som tur är träffades jag aldrig av brädan när jag blev omkullvält, men visst var det smått läskigt ändå... 
Fast det bidrog också till upplevelsen! För hur ofta gör vi saker som känns fysiskt läskiga? Visst, vi pushar oss i olika sporter och så, men ofta under så kontrollerade former som möjligt, och havet kan man inte kontrollera.

Efter en liten paus och snack både med de andra deltagarna och instruktörerna så erkände vi alla att just paddlingen ut i vattnet mot dessa tuffa vågor var det svåraste och ändrade taktik.
Vi kämpade fortfarande till viss del med paddlingen för träningens skull (riktigt tufft) men för att vi skulle få chansen att faktiskt rida på vågorna så turades instruktörerna om att dra med oss ut tillräckligt långt i vattnet tills vi kunde vända brädan om och klara oss själva.

Och hade jag alltid fått ha en personlig instruktör som hjälpte mig ut i vattnet hade jag faktiskt varit rätt bra på att surfa, haha.
Som sagt så har jag mycket balansträning med mig, så medan vissa kämpade tappet för att lycka ställa sig upp två gånger totalt så lyckades jag ställa mig upp så gott som varje gång.
Instruktören kallade mig faktiskt för en "rockstar on the board" (rockstjärna på brädan) och sa att det enda jag behövde var fler timmar i vattnet för att få in vanan. 
Självklart oerhört kul att höra och något jag kommer leva länge på! 


Med fullspäckat schema och alla omständigheter och kostnader kring material och instruktörer så blir det nog ingen mer surfing innan jag åker hem, men jag testar det gärna igen! 
Oavsett vad som händer så är jag enormt glad över att ha testat på det och jag kommer faktiskt ta med mig detta som en av de bästa händelserna under mitt år här i LA!
Massor med endorfiner och den där underbara "high on life" känslan! 

PUSS

Matador Night

Fredag kväll var tiden för denna terminens Matador Night. Det är ett stort socialt event som hålls på skolan varje termin men i höstas missade jag det, då det krockade med Idina Mentzels konsert på Hollywood Bowl.
 
Denna gången började det med en rejäl förfest hos Lei. Det kombinerades med överraskning för vår lagmedlem Chelsey  som skulle fylla 19 dagen därpå.
Det blev en klassisk och lyckad överraskning där alla skrek "SURPRISE" och hon hoppade bakåt av förvåning haha.
Förfesten var väldigt trevlig med en mix av folk man känner väl och folk man aldrig träffat.
Dock blev det lite kaosartat pga:
1. Dörren till Lei's sovrum gick i baklås och där inne hade de flesta sina väskor och biljetter. Folk lirkade med dörren i över en timme innan Chrissy och Sully lyckades bryta sig in.
2. En av våra lagmedlemmar blev super-mega-full och behövde tas hand om, vilket vi såklart gjorde men det dödar ju stämningen en del.
 
Folk begav sig till campusområdet vid olika tidpunkter så vi blev ganska splittrade, men jag hängde ihop med Chrissy och Sully hela kvällen, som jag trivs superbra med! 
 
På campusområdet var det en DJ utomhus, fullt med folk som dansade, mat och snacks av olika slag, poker, pariserhjul, någon lång rutchkana, labyrint och en uppblåsbar hinderbana där man kunde tävla mot varandra.
 
Väldigt roligt med såna här event, framför allt eftersom man sällan ser liknande hemma!
Kan tilläggas att hela spektaklet var helt gratis, men endast CSUN-elever kom in.
Cookie Dough "tårtor"


Den uppblåsbara hinderbanan var min favorit, men i tävlingens hets föll och stukade tummen, hehe...

PUSS

Full Moon Hike

Sorry för halvkass uppdatering, men jag har varit fullbokad med roliga saker de senaste dagarna!

I torsdags kväll åkte jag med på eventet "Full Moon Hike" som anordnades av skolans förening Outdoor Adventures.
Jag har velat följa med på deras grymma resor tidigare (allt från några timmar som detta till en vecka på Hawaii, Alaska eller olika nationalparker!!!) men cheerleadingen krockade med mycket och de mest spännande resorna för april och maj var fullbokade redan i februari.

Tre ledare (som själva är studenter) och 
cirka tio deltagare åkte bil till foten av Echo Mountains där vår hike började.

Denna hiken var tuffare än de jag tidigare gjort, vilket var kul och kändes "äkta" på något sätt.
Vid Griffithr det vida spår, fullt av folk utjämnade vägar.
Här var det mer som en lite bredare stig, stundvis brantare och mer hinder såsom stenar och rötter på vägen. 
På vägen tillbaka var det till och med en tjej som trillade över kanten och gled ett par meter ner i buskaget, men ledarna hjälpte henne upp och hon var helt oskadd!

När vi startade var det fullt solljus och solen höll precis på att gå ner.
En bit uppför berget kunde vi bevittna solnedgången över LA, vilket var en oerhört vacker vy! 
Det blev stegvis mörkare och drygt halvvägs fick vi ta på oss pannlampor för att kunna se var vi satte fötterna i mörkret. En väldigt häftig upplevelse tycker jag- men absolut inget jag hade gjort om jag inte var i grupp.
Framme vid vår destination var vi under en starkt lysande fullmåne och blickade ut över ett upplyst LA i mörkret.
Utsikten liknade den från Griffiith Observatory, men detta kändes mer genuint jämfört med att ta bilen till observatoriet och trängas med folkmassor som har mobilen i högsta hugg.
Vägen ner traskades också med pannlampor i mörkret och totalt blev det en rejäl hike på cirka 5 miles (8 km)!

PUSS

Kalla mig Miss MultitaskTaggad, taggad, TAGGAD!
När man kopplar ena paret hörlurar till datorn för musik och andra paret till mobilen för att spela språkspel på appar, haha.

PUSS

Not too hot, this is just perfect for me

Fick denna påminnelsen av Facebook idag:
Obligatoriskt flygplatsstunt innan avfärd mot Florida och Worlds med bästa Cougars.

Behövde dock knappast en påminnelse om att Worlds var vid denna tiden förra året eftersom Cougars och Wildcats precis anlände i Orlando igen och hela mitt flöde både på Facebook och instagram domineras av bilder därifrån, haha.
Tänk att de gör om drömmarnas drömresa. Kombon av Florida, sol&bad, shopping, nöjesparkerna, 50 underbara medlemmar av ens cheerfamilj och såklart självaste VM är väldigt svårslagen.
Önskar dem 12 fantastiska dagar och att jag får vara en del av äventyret igen nästa år!

Men LA är ju såklart inte illa det heller!
Framför allt inte denna helgen, hihi.

Helt rätt ställe att hänga på en söndag som denna. Lyssna på podd i solstolen och ta ett break i poolen varje halvtimme.
Shake med jordgubbar, ananas, acai, apelsinjuice och vaniljprotein om jag minns rätt. Försöker testa en ny variant varje gång innan jag väljer en favorit.

Jag har förresten fått frågan om jag varit på Coachella, som är en enorm musikfestival utanför Palm Springs med maffiga artister och mängder av kändisar på plats.
Jag hade gärna upplevt detta, men mina lagkamrater kunde endast nästa helg och jag endast denna helgen, så det klaffade dessvärre inte. Tröstar mig med att jag har något riktigt roligt planerat till nästa lördag! 

En annan upplevelse som tyvärr inte blev av är nationalparken Yosemite, som var planerat till förra helgen. Då var vädret kasst så det ställdes in. Attans också att det inte kunde varit denna helgen istället, med detta drömväder.

PUSS

Nap Pods

Jag har ju tidigare lovordat Oasis Wellness Center flera gånger och i fredags efter en stretchingworkshop utomhus i solen så visade jag Jolie runt, som helt hade missat detta underbara ställe som öppnade i september.

Utöver "mina" älskade massagestolar och den fina wellnessträdgården så utforskade vi Nap Pods, vilket typ översätts som Sovfotöljer.
Japp, säger man bara till personalen så får man lägga sig 20 minuter i en fåtölj med "dörr" att dra för, musik, ljus och vibrationer. 

Eftersom jag bor så nära skolan går jag ofta hem och tar mina powernaps tex mellan lektion och träning, men med tanke på hur mycket jag gillar den avslappnade stämningen på Oasis så kanske jag ska börja utnyttja Nap Pods mer.GU och Sahlgrenska Akademin, ni råkar inte ha cirka 60 miljoner dollar över någonstans för att bygga ett liknande wellnesscenter för oss stressade elever?
Troligen ej. Vår skola hemma är ju trots allt gratis, vilket är att föredra!

PUSS

En tripp till Downtown

Denna varma lördag hade jag bestämt mig för att hänga med Dan och Jolie från mitt lag på en liten roadtrip till Downtown LA. Jag hade bara varit i Dowmtown en gång i höstas på MTV konserten, så tänkte att det kunde vara kul att se.
I Arts District var det en marknad som vi strosade runt på. Vi trodde den skulle varit större men den var mysig med kläder, böcker, hemmagjorda tvålar, doftljus osv. Eftersom mina dagar här räknar neråt och jag ska fylla allt i två resväskor hem så tänker jag noga över inköp, men det var trevligt att bara strosa runt och kolla!
Ett marknadsstånd med helt naturliga och giftfria deodoranter, tvålar etc var så oerhört gulliga och doftade himmelskt av olika frukter, men det är ju knappast såna saker som är prio på studentbugdet.

På vägen till marknaden hade vi passerat Chinatown och eftersom jag inte ens visste att LA hade ett Chinatown så bestämde de sig för att visa mig runt lite där också.
En massa fina saker och mysig stämning där också, men inga inköp - förutom min första Boba någonsin.
Boba är ganska poppis här i LA så har sett många dricka det och prata om det, men hade aldrig vågat mig på att testa denna främmande dryck förrän nu.
Så denna asiatiska dryck är iste gjort på te och mjölk istället för te och vatten (jag tog mangosmak- no surprise) och sedan är det de små smaksatta kulorna på botten som gör att det blir en Boba. Jag tog jordgubbssmak och kombon blev lyckad! 
Testade Jolie's vanliga bobakulor också men de smakade typ ingenting och var betydligt svårare konsistens att bita, så det förstod jag inte riktigt vitsen med, haha.
Tre leende (snart före detta) CSUN Cheerleaders mot slutet av en lyckad eftermiddag. 

PUSS

Underbara Universal

Ett sista inlägg ifrån familjens besök i LA har blivit lite försenat, av den enkla anledning att jag haft så himla många bilder att gå igenom.
Vad kan detta vara då? 

Universal är nog kul för de allra flesta då det är en väldigt häftig nöjespark, men är man filmintresserad som jag så blir det extra roligt.

Universal i Orlando förra våren var jättekul (trots ösregnet) sp förväntningarna här var höga! 
Något jag gillar var att det var samma stuk och upplägg, men fokus på helt andra filmer. Ingen kopia då alltså.

Bäst av allt var nog Studio Tour.
Man satt i en buss med guide och åkte igenom platser av Universal där man inte får gå runt själv, då de är före detta och nuvarande inspelningsplatser ( = happy moment för filmnörden här). 
Till min och mammas besvikelse hade de tyvärr inte längre kvar Wisteria Lane från Desperate Housewives, men vi åkte igenom byn från första Hajen-filmen, inspelningsplast för serien Bones, en flygplanskrasch (med ett äkta flygplan som de köpt in och totalförstört, Whoville från Grinchen m.m.
Specialeffekterna var fenomenala och vi fick uppleva 4D-äventyr i King Kong, Bones och Fast and the Furious.
Little Europe
Whoville/Vemdalen frånGrinchen
Översvämning alldeles intill bussen
In i riktiga inspelningsstudion...
...där det var en jordbävning och började brinna!
Detaljrik båt på bara några meter. Man filmar minibåten och lägger sedan till skådisarna digitalt.

4D fanns även på vissa åkattraktioner såsom Mumien, Transformers, Simpsons och Dumma Mig. Såna attraktioner är megahäftiga men utlöser verkligen min åksjuka... Jag har aldrig spytt eller så, men det är svårt aft verkligen njuta när man mår fruktansvärt illa och får sitta och fokusera på andningen...

Vi gick även på två shower med stunt och specialeffekter. 
Vattenshowen var oerhört imponerande med svåra stunt, eld, vatten explosioner, folk som brann och ett flygplan som flög in och kraschade.
Dessutom var skådisarna/stuntmännen (från bland annat Divergent och Grey's Anatomy) väldigt roliga och inledde showen med att mer eller mindre dränka folk i vatten. De hade förvarnat att om man satt på bänkar märkta "Soak Zone" så skulle man inte bara bli lite blöt utan vrida-vatten-ur-kläderna-blöt, och de höll vad de lovade, haha.

Specialeffektsshowen var lite mindre show och mer en visning av hur specialeffekter används, men åter igen så passar det lilla filmnörden här alldeles ypperligt.
Bland annat demonstrerade de hur de ljudsätter slagsmål med alla möjliga objekt, skära igenom en tjejs arm med fejkkniv (blodigt och såg väldigt äkta ut!), rörelsesensorer för animation, flygning och en stuntman brann i 16 sekunder. Japp, riktig eld!

En av de filmer/serier som det fanns mest byggnader från var Simpsons. Där fanns polisstationen, supermarket, åkattraktionen, Moe's bar, skolan och Krusty Burger.
Just Krusty Burger blev vårt lunchställe och det var kul att de verkligen hade gått in för det. Och burgaren var riktigt god!
Kikärtsburgare med guacamole. 

Bäst på Universal i Florida var utan tvekan Harry Potter-världen. De har hållit på att bygga en motsvarande i Hollywoodparken sedan typ 2010 men dessvärre var vi där några få ynka dagar innan öppningen...
Jag får ju dock chansen igen när Eve och Hanna är här, tihi.

Lite övriga bilder:
Mamma bad mig posera vid bilen och utan att jag märkte det hade jag plötsligt sällskap.
Min vän här i LA kommenterade förresten min kombo av tajt svart klänning och färgglada gympaskor haha. Men hon höll med om att ska man gå så mycket så är det prio på ordentliga skor

PS. En av mina lagkamrater jobbar på Universal som olika dansade karaktärer (typ drömjobb för student?) och hon sa till mig och Amanda att hon kunde fixa in oss på auditions. Vi fick dock tyvärr förklara att vi inte får lov att jobba här. Hade ju varit galet nice annars!

PUSS

The infamous "All-nighter"

Jag kan ju börja med att erkänna att jag känt ett tag att följande beteende borde slå tillbaka mot mig någon gång:
He-he-he... 

Men jag bör också nämna att jag under tisdagseftermiddagen hade en tenta i socialpsykologi (och troligen fick alla rätt, wihoo!) och hade valt att plugga mer inför den.

Sedan så har jag faktiskt lagt ner en hel del tid även på den svenska onlinekursen, men det visade sig att jag la min tid på fel saker och material.

Oavsett vad så är hamnade jag i alla fall i sitsen att jag var för dåligt förberedd när webbseminariumet drog igång. 
8.00-24.00 svensk tid innebär 23.00-15.00 amerikanskt tid. Nu tänker ni kanske att jag kunde lagt mig i tid, gått upp tidigt i morgon och haft gott om tid under onsdagen, men då andra gruppmedlemmar behöver läsa, svara och diskutera kring det jag skrivit så kände jag att jag behövde skicka in det innan jag vågar sova.
Så detta har varit min kväll/natt efter jag kom tillbaka från gymmet vid halv tolv:

Mycket sant- redan tung läsning blir knappast lättare när man vill sova.
Mitt diskussionsinlägg är uppladdat så nu får jag ställa klockan så jag har några timmar på mig imorgon att lämna litteraturförankrade svar på de andras inlägg. Inte min favoritform av examination, *gäsp*.

Vissa hävdar ju att universitetsstudenter pluggar nätterna långa men jag har nog alltid lyckats avsluta innan ett tidigare.
Tur att jag inte har några amerikanska lektioner imorgon utan kan fokusera helt på detta och sedan sooooova.

Godnatt!

PUSS

Födelsedagsfest

I lördags fyllde min flyer Faith 20 år, vilket firades med stor fest i huset hon delar med fyra andra nära skolan.
Det lilla huset var smockfullt med folk och det kändes som en väldigt "typisk" hemmafest med hög musik, väldigt fulla människor och en massa beerpong haha. Amerikanerna blir väldigt avis när de hör att vi lagligt från dricka och gå ut vid 18 jämfört med deras 21. Medan de är i åldern där det är jättehypat med utgång så är det ju mer "old news" för oss, haha.

Jag var inte där superlänge pga min skjuts men den tiden jag var där var det väldigt kul att umgås med folk som slutat i cheerleadinglaget tidigare under året och folk som gått tidigare år.
Eftersom området inte är det säkraste så fick jag skjuts både dit och hem trots att det bara var typ tio minuter-en kvart att gå från min lägenhet. Jag hade ju aldrig bett någon skjutsa mig en sån ministräcka hemma (kanske bett någon följa mig i så fall) men tyvärr får vi någon gång varje månad mail om att det skett sexuella övergrepp, rånförsök eller till och med kidnappsförsök på- eller i närheten av campusområdet! 


En väldigt rolig tårta där jag kan låta bilden tala för sig själv gällande innebörden. Vissa saker är oerhört mycket mer normaliserat här än hemma men ni kan allihopa vara lugna i vetskapen att jag alltid vänligt men bestämt tackar nej till allt sånt!

PUSS

Två dagar till i CSUN-dräkten

Jag trodde ju att tävlingen i Anaheim för tre veckor sedan skulle bli mitt sista tillfälle i CSUN's cheerdräkt, men så dök det upp två extra uppträdanden denna veckan.
Eller ja, uppträdanden och uppträdanden... På föreläsningen med Magic Johnsson (stor basketlegend som jag tydligen var konstig som inte kände till) slutade det med att vi endast fick stå vid ingången för att hälsa folk välkomna och "look pretty"... 
Nedgraderade från atleter till dekoration- tack för den! 
Den sved lite extra just för vi hade fått informationen att vi skulle få uppträda och hade satt ihop ett snyggt nummer. Men man kan skriva en hel novel om hur ledningen för sportevent beter sig mot cheerlaget och prioriterar bort oss...
Jaja, hoppas det blir rättvisare för dem nästa år! 

Magic var i alla fall väldigt trevlig den lilla stund vi träffade honom och hans fullsatta föreläsning om att jobba hårt för sina drömmar och vikten av arbetsmoral var bra! 

PUSS

"Den stora återkomsten"

Samtidigt som livet pågår för fullt här så närmar sig hemfärden med stormsteg och det har blivit dags att börja ta tag i praktiska saker för att återvända till Göteborg och GU.
Haha vet inte varför jag fick för mig att kalla det Den Stora Återkomsten. Hybris?

Eftersom jag skulle skanna ett formulär mailade jag från en av datorlabbets datorer och fy vad konstigt det blir utan svenskt tangentbord! Tänk vad jobbigt det hade varit här om mitt namn innehållit å, ä eller ö...

Men trots att mailet såg helknasigt ut har jag fått snabba svar om att det ska bli kul att jag kommer tillbaka.
Min anledning till studieuppehåll innebar ingen platsgaranti så hade klassen varit full hade jag faktiskt fått vänta tills en termin med ledig plats. Not fun!
Men några stackare brukar droppa då och då så jag var aldrig riktigt orolig.

Efter att ha bott i en källarlägenhet, pendlat 10 mil, bott i studentkorridor med delat kök och bott i lägenheter med roommates så har jag nu äntligen fått kontrakt för en egen etta på 27,5 kvm- så skönt! 
Och även denna gång på Olofshöjd i Johanneberg- precis vad jag hoppades på!
3,5 år i bostadskö gjorde nytta!

PUSS

Back to campus life

För att kompensera för två veckor med la familia så har det varit mycket fokus på plugg de senaste dagarna. 
Gymmet har öppnat igen (wihoo) så jag har bokat upp mig på lite pass jag aldrig testat men som låter roliga. Just nu chillar jag faktiskt i Oasis Wellness-trädgård i väntan på Mat Pilates Flow om en halvtimme.

Har lite frutrationer att få ur mig och eftersom man ska gå från dåligt till bra så börjar vi med det dåliga.
Min exam i Women&Health imorgon handlar överlag om:
Haha tillbaka till 8an typ... Även om Kalifornien tillhör de delstater som är mest framåt i landet så känner jag ändå att man har andra baskunskaper från "liberala" Sverige.
I en exam om sex ingår sexuella övergrepp och man blir såååå frustrerad över mänskligheten och samhället när man läser sånt här i sitt skolmaterial:


Sista punken asså... I vad vi kallar den mer civila och utvecklade delen av världen! 

Så, då var frustrationsdelen över...
Kan ändå inte låta bli att dela med mig av sånt här för folk ifrågasätter till exempel när jag sätter mig emot "våldtäcksskämt som bara skulle vara roliga". Det är svårt att se det roliga i såna skämt tycker jag.

Skolans stora pluggställe är bibblan på fyra våningar, som är fullspäckat dagen igenom och hyfsat välfyllt ända tills det stänger vid midnatt!

Klapp på axeln för oss som pluggande fyra timmar igår kväll. Eller ja, jag gled ju såklart över en del till youtube som vanligt, så kanske snarare 3-3,5 timmar hehe.

Just nu:

Tackar tackar!

PUSS

Celebrity House Tour

I förra veckan var vi på en klassisk guidad busstur genom Hollywood och Beverly Hills, med fokus på kändishus.
Guiden var väldigt rolig och kunnig, så jag tror det blev mycket bättre än om man hade gett sig ut själv med bil och en kändiskarta.
Själva husen såg man inte supermycket av men guiden hade intressanta fakta om summor, innehåll mm och ja, var allmänt skön.
Dock stod det i broschyren att man skulle ha kameran redo för det ofta skymtades kändisar på rundturen- vilket det såklart inte alls gjorde!
Men det anade vi på förhand. Stackars människor ändå- visst tillhör pressen en del av deras bransch, men att inte ens få ha sitt hem i fred... Fullt förståeligt varför de försöker gömma husen så det blir så lite insyn som möjligt och har säkerhetsvakter vid ingångarna! 


1 million dollar car!

Observera att följande prissummor är i dollar- alltså x 8,5 för svenska kr...
Bieber hyr villa för 3000 dollar/dag.
Avicii bor uppför backen för 60 miljoner dollar.
Calvin Harris takterrass är rena drömmen! Och ovanligt mycket insyn.
Till mammas besvikelse har George Clooney lämnat denna villa i Beverly Hills för Italien.
Tom Cruise bor med sin mamma i en villa för 60 mille.
- Leonardo DiCaprios hus gick inte att fota men han hade tagit ett steg längre och köpt sin mamma en lyxvilla precis jämte hans.
Quentin Tarantino

Channing Tatum
Angelina Jolie & Brad Pitt tar hem priset med en "villa" för 70 miljoner dollar.
Fem minuters körtid från porten till huvudingången, haha.
...deras gästhus med egen uppfart hade dugit fint för mig.

PUSS

And then it goes back to normal...

Känner inte av det riktigt ännu, men antar att det är tur att jag har flera kilo lösgodis till hands när saknaden väl slår till...

Dock är det tur för mitt liv här att jag är tillbaka i lägenheten och kan fokusera på skolan med mera. 
Med familjen på hemmaplan och cheeren (typ) slut så blir mottot för april månad "Plugga, träna roliga pass och upptäck nya saker".
Eller ja, det var i alla fall planen...
Jag hoppas verkligen de lagar det snabbt för cheerleadingen är som sagt mer eller mindre slut och Northridge med rödljus precis överallt är inte optimalt varken för promenader eller löpturer!

Jag har också läst ikapp bloggar och lyssnat ikapp lite poddar.
För er som inte "upptäckt" poddar ännu så rekommenderas detta starkt! 
Podcast appen kan inte raderas från iPhone så ni kan lika gärna utnyttja den, haha.

Nu ska jag faktist försöka somna innan midnatt.
Chockerade- jag vet!
Min dygnsrytm var katastrofal innan familjen kom hit med dessa veckor har jag ju fått följa deras schema så förhoppningsvis ska jag kunna hålla fast vid det nu.

PUSS

Turistande i LA: Walk of Fame

Jag har turistat på Walk of Fame två gånger tidigare men man hittar alltid något man tidigare missat.


Att Trump ens har en stjärna på Walk of Fame känns som ett jäkla skämt... Men det tyckte nog också den som spottat på den...

TCL Äntligten! Som jag letat efter denna!
Whoop!

Visade familjen att jag (*host*) är legendarisk nog att bli förevigad på Dolby Theatre, där Oscarsgalan hålls.

PUSS

Allmänt turistande i LA

Vissa turistattraktioner den senaste veckan förtjänar sitt eget inlägg men andra kan vi samla på ett ställe här:

Hiking
Hela sällskapet kände inte för att hikea i värmen i 3-4 timmar (hehe) för att komma hela vägen bakom skylten, så vi fick nöja oss med denna utsikten och hike i en dryg timme.
Min förra tränare Sigge hade varit stolt över mina ihopklistrade cheerfingrar (interngrej från förra säsongen Cougars).
Smått livrädd men enligt uberchauffören är det ytterligare någon månad tills det är varmt nog för kräken att komma ut...

IHOP
French toast med jordgubbar och banan

The Cheesecake Factory
Beslutsångest deluxe
Salted Caramel
Chocolate Chip Cookie Dough

Santa Monica
Inget planerat för sista dagen slutade med en stranddag och lite förbättrad bränna.

Griffith Observatory by night
Bilderna man tar gör ju dessvärre inte verkligeheten rättvisa alls. Otrolig utsikt!

Ibland saknar jag att bara enkelt åka kollektivt i Gbg...När vi körde på motorvägen till Malibu så märkte jag vid ett tillfälle att det lät under däcket och något svart flög upp, men jag trodde bara jag kört på något på vägen.
Resten av vägen dit gick smidigt. Lite småskakigt bitvis, men som jag tänkt på många gånger förr så är det lurigt med skicket på vägarna här att veta om det är fel på bilen eller ej. Många gånger har det skakat väldigt och man trott att något hänt däcken men varje gång har det visst sig endast vara vägen man kör på.
Dessutom är ju bilen från 1997 så man förväntar sig inte att den ska köra 100% supersmidigt alltid.

Påväg hem från Malibu igen började det dock kännas mer och mer, så vi började ana att det nog var bilen trots allt.
Vi körde dock vidare till Northridge för att hämta saker ur lägenheten och sedan till hotellet i Hollywood. 
Idag när vi skulle köra Griffith för hiking så bestämde vi oss för att kolla däcken först och tur var det!!! 
Det svarta som flugit iväg på motorvägen hade varit en sliten del av däcket som lossnat- vilket innebär att resterande väg till Malibu, vägen tillbaka till Northridge och slutligen från Northridge till Hollywood så körde jag i hög fart på 6-filiga motorvägar med ett däck som hade kunnat explodera och ta kål på oss allihop....!
Läskigt att tänka på såhär i efterhand...

Jag rullade i alla fall långsamt till en bilmekaniker i närheten som bytte båda framdäcken (nr 2 var tydligen och slitet och kunde råka ut för samma sak snart) och kollade lite övriga saker medan vi turistade i Hollywood.
Bilen är fixad och säker igen, så de 2500 kr fattigare jag blivit känns inte surt eftersom vi mest är lättade över att det inte hände något allvarligt!

PUSS

Camarillo Outlets

I onsdags packade jag in familjen i min gamla lilla sportbil (tur i oturen att Eve inte kunde resa hit nu för bilen har bara fyra säten haha) och körde mot Malibu och Camarillo Outlets. 
Självklart skulle de få chansen att uppleva de smått sjuka fynden man kan lyckas med på outlets här.
Ingen i familjen är supermycket för exklusiva märken så det blev inget crazy shoppande direkt, men köp på Nike, Calvin Klein, Tommy Hilfinger och Asics.
Och den kanske mest typiskt amerikanska måltiden hittills.
Philly Streak Sandwish, Fries och liten läsk- som enligt mig inte är så liten.
Jag skulle kunna spendera i princip alla mina pengar på Nike...
Men detta blev mitt för 109 dollar (925 kr) och skorna fynadades för helt otroliga 25 dollar (212 kr)! 
Okej, kanske inte superbilliga men i alla fall klart billigare än på hemmaplan.

Och jag som så desperat behöver nya Converse blev så missnöjd när de helfärgade såldes till fullpris på outleten. Då köper jag ju hellre hemma på Nelly.com med personalrabatt.

PUSS

RSS 2.0