Höst vs Sommar?





Jag brukar inte bli jättepoppis när jag tar fram mobilen och jämför Fbg med LA, hehe.

PUSS

Konstig känsla...



PUSS

Bildbomd Bohuslän

Kungsklyftan, also known as Helvetesgrapet i Ronja Rövardotter
Hmm, undra vem som kan gömma sig inuti dräkten?
Åkte och hälsade på fina Emma en eftermiddag
Eves arbetsplats
 
PUSS

Saturday

Efter en slapp lördagsförmiddag med sovmorgon och lite Vampire Diaries så mötte jag upp ett härligt gäng inne i stan för buffé på Royal Thai. Ett par härliga timmar med favoritpersoner och när det var dags att säga hejdå var både kag och Joanna ruskigt nära att börja gråta. Vi träffas nämligen inte mer innan jag åker till USA... Konstig känsla!

Efter några timmar på olika håll kom sedan Veronika, Johanna och Alice hem till mig för en störtskön förfest. Det dracks en hel del rosé, spelades drickspel och dansades till musik på hög volym. En superhärlig kväll med fina vänner! 






PUSS

Lugn och mysig fredagskväll

Igår efter jag jobbat så kom mina babes hit för en lugn och mysig grillkväll.
Tredje gången gillt så lyckades vi grilla utan att ta hjälp av mina föräldrar (hehe) och det blev riktigt gott! 
Vid nio drog vi oss inåt och Veronika slocknade på vår sköna soffa.
Jag och Alice spelade Youtube-klipp i flera timmar och det var väldigt mysigt.
Vi gick från Helen Sjöholm till Wicked till Glee till Les Miserables till Mamma Mia. När man väl har börjat går det ju inte att sluta. En lugn och mysig fredagskväll! 



Sötnosen! Hon hade inte sovit typ alls föregående natt så när hon slocknade på min soffa tänkte vi att hon förmodligen behövde den sömnen och lät henne sova. När man är tillräckligt tajta kan man låta henne crasha på soffan bara för att, haha.

PUSS

Some really great friends

Ikväll har jag, Lollo och Ulle haft catch-up. Pratat en massa om saker som hänt på sista tiden och saker som står på tur. Så som det får bli när man normalt sett bor i tre olika städer. Om ett halvår bor vi till och med i tre olika världsdelar! 
Fikamys! 

På vägen hem svängde jag inom Alice och Veronika som taggade Torsdagsklubben. Härligt småberusade och glada, haha. Då blir man taggad på helg! 
Hjärtan! 

Just nu.

PUSD

Svala sommarkvällar

Efter att jag fräschat upp mig efter jobbet idag så åkte jag, Alice och Veronika till Stantons och åt. Planen var senare att parkera sig i en solstol på torget och kolla på årets utomhusbio Lejonkungen- men det var helt smockfullt! 
Vi kom dit en timme innan filmens start och det fanns inte en lucka på hela torget kvar! 
Istället åkte vi till Joanna, som hade kompisar från Karlstad på besök. Det dracks rosé, åt jordgubbar och snackade en himla massa kul öppenhjärtigt tjejsnack. 
Det blev en riktigt härlig kväll och det är synd att man jobbar imorgon och behövde trampa hemåt strax efter elva, annars hade jag gärna suttit kvar där om på småtimmarna.

Härlig kombo!

PUSS

Unordinary Monday




Lånade bilden från Veronikas insta.

Första jobbdagen med sovmorgon pallrade jag mig upp halv sju för att släpa mig till gymmet. Det kändes riktigt bra efteråt! 
Påväg hem från jobbet snapade Veronika att jag skulle komma dit senare. Hos familjen Andersson var det nämligen trädgårdsparty med hemmabakad pizza i stenugnen, utebar och en massa folk i tre olika generationer. Från Veronikas kompisgäng var det jag, Alice, Ana och så Joanna som äntligen är på besök på hemmaplan. En otroligt mysig kväll och jag tycker det är så underbart när man tar tillvara även på vardagarna!

PUSS

Helgen

Eftersom jag fortfarande inte var jättepigg i fredags så blev det traditionellt fredagsmys med mamma, en godisskål, lite jordgubbar och Baksmällan. Inte illa!
På lördagen hade benen fått tillbaka sin ork och gav sig ut på en mils lång PW i dem härliga solen.
Det var "Superhelgen" i Falkenberg vilket bland annat innebar Wheels and Wings. Vi körde en favorit i repris och satt ett gött gäng utanför Veronikas pappas bilverkstad där cruisingen gick förbi. Vi tittade kanske inte jättemycket på bilarna (även om vi såg ett par guldkorn) utan det blev mer dricka, prat och skratt. Jag och Alice testade även de omåttligt populära pizzorna från Lilla Napoli och de var värda sitt goda rykte! 
Efter flera trevliga timmar kände jag att jag trots allt borde bege mig hemåt och in i värmen. Det hade ju varit dumt att gå och bli sjuk när jag precis blivit frisk. De flesta andra drog senare ut till ett fullsmockat Bratt, men jag var väldigt nöjd med de trevliga timmar av sällskap vi hade när vi satt där med stolarna i en ring.
Vedugnsbakad pizza på surdegsbotten.
Punkt, punkt, punkt...

PUSS

Sjukstuga

Japp, från och med tisdag morgon till fredag blev det sjukstuga här hemma för min del. S-e-g-t ! 
Matt och kraftlös med uttråkan och sällskapssjuka i topp.
Tisdagens flytt hem från Göteborg hade varit oerhört svår att omplanera, så jag, mamma och pappa genomförde den ändå. Fy fasen, det var fruktansvärt jobbigt, men nu är det skönt att den biten är helt avklarad! 
Resten av veckan blev det att växla mellan att sova, titta på Desperate Housewives och packa upp.
Man kan ju lugnt säga att det ska bli skönt att hitta på saker igen! 



Mamma och pappa tycker jag har väldigt mycket saker. Jag tycker jag har normalmycket, hehe.

PUSS

En månad kvar




Stockholm dag tre

Klockan fick ringa vid åtta så jag kunde duscha och göra mog iordning innan jag och Alice åt helgens sista hotellfrukost (sad face). 
Kvart i tio började jag min soliga promenad till Amerikanska ambassaden och jag får erkänna att jag vid det laget hade börjat få hyfsade nerver.
Allting gick faktiskt snabbare än jag hade trott. Jag hade blivit förvarnad om att bara själva kön utanför ambassaden kunde ta flera timmar, så jag är nöjd med att allt som allt var klart på två timmar och tjugo minuter. Jag pratade en hel del med tjejen efter mig i kön så förmiddagen gick smidigare än väntat och trots formaliteterna var visumintervjun inget att vara orolig för, så länge man hade rätt papper och uppgifter.
Jag och Alice fick därför ett par timmar extra i stan innan vi behövde ta tåget hem, så vi fikade, strosade runt i Gamla Stan (stegräknaren för hela helgen var mycket mycket nöjd) och kikade i affärer en sista gång.
Vi tog tåget mot Göteborg strax efter fem och rullade in med endast fem minuter tills Falkenbergståget skulle gå. Alice tog våra väskor och jag körde en sprint till biljettautomaten så vi slapp vänta en extra timme på Centralen.
Jag klev in genom ytterdörren vid kvart i tio och efter en väldigt trevlig helg var det trots allt lite skönt att komma hem.




Espresso House, as always.

PUSS

Stockholm dag två

Efter en skön sovmorgon och en god hotellfrukost gav vi oss ner till stan. Vi gick in på Sturegallerian och denna gången gick vi inte därifrån fyndlösa, utan hittade några fina plagg på Zara.
Revansh efter gårdagens många lottlösa shoppingtimmar haha.
Vi gick vidare ner mot vattnet och över till fina Djurgården. Där strosade vi runt ett tag i solen och hamnade spontant på Skansen, där jag inte varit sedan 2003. Lisa Ajax var gästartist på Barnens Allsång (mycket duktig live!) och vi såg en björn, varg, älg m.m. Ett spontant och mysigt sätt att spendera eftermiddagen.
Vi hamnade på ett Espresso House på vägen tillbaka till hotellet och chillade sedan en stund innan det var dags att göra sig iordning för kvällen.
Vi hade bokat bord på TGI Friday's och båda var inställda på att det definitivt var deras goda ribs som gällde. Sista kvällen på vår lilla weekend tillsammans tyckte vi att vi även förtjänade efterrätt och oh my god, deras Brownie Obsession tog oss till desserthimlen! 
Vi satt där i ett par timmar- åt gott, tog varsin drink och hamnade i ganska djupa och seriösa diskussioner. Guld värt allt som allt! 
Vi avslutade kvällen lättsamt med Den där Mary på hotellrummet tills vi båda somnade ifrån filmen.








Mojitos! Hallon och standard.


PUSS

Stockholm dag ett

Halv tio på lördagsförmiddagen satt jag och Alice på tåget mot Stockholm.
Jag behövde åka upp dit för min visumintervju på Amerikanska ambassaden och när man väl ska pallra sig upp dit så är det ju roligare att göra en kompishelg av det.

Vi var framme i huvudstaden vid halv ett. Vi åkte till hotell Scandic Park på Östermalm och lämnade av våra väskor och tog sedan en tur på stan. Något väldigt skönt under hela helgen har varit att vi har haft gångavstånd överallt! 
Vi åt på Jensens och tittade -förgäves- i många affärer innan vi gav upp och checkade in på hotellet. 
Vi åt sen kvällsmat på BBC Bar Burger Café vid Kungsträdgården och för min del blev det en grekisk lammburgare och en milkshakedrink. Mycket gott!
Vi tog sedan varsin Strawberry Daiqury innan vi gick över till stället intill- TGI Friday's. Där blev det också varsin drink och en massa tjöt innan vi begav oss tillbaka till hotellet vid ett-tiden.
En oerhört trevlig dag med en mycket fin vän! 









PUSS

När man blir tvungen att spontant checka in på ett hotell på Avenyn efter midnatt...






PUSS

TGIF

Efter jobb, lite cardio och ett par ärenden i stan så kunde jag slå mig ner i solen på uteplatsen tillsammans med familjen och deras gäster en stund. 
När de andra hade stuckit in till Bratt för att äta grillbuffé så satte jag på musiken på högsta volym tills Alice hämtade upp mig och vi åkte till Veronika.
Jag, Alice, Pelle, Towe, Philip och Ana var bjudna på en supermysig kväll med pizzabak i deras utomhusstenugn. Riktigt roligt att göra sin egen pizza och de blev sååå goda! 
Efter en väldigt trevlig kväll åkte jag och Alice precis innan de andra skulle börja spela kubb vid elva-tiden. Vi behövde nämligen hinna med det sista tåget upp till Göteborg.







Min pizza med tomatsås, ost, mozzarella, fetaost, paprika, parmaskinka och ruccola.

PUSS

Back to business

Jag hanterar ändå det här med att gå upp klockan fem "hyfsat" bra... Gäspar en del under dagen men på något magiskt sätt blir jag ändå alltid superpigg efter 21.00. Vad tusan? Det gör ju inte direkt att jag kommer i säng i tid, hehe.

Dessa dagar har jag förutom att jobba:
•  Gymmat och promenerat en del. Bland annat råkat ut för totalt ösregn i onsdags när jag var påväg hem i hoodie och hotpants... Fick ta mig till närmsta busshållsplats och hoppa på genomblöt.
• Slingat håret någon nyans ljusare och klippt det ett par cm kortare. Eller ja, det är såklart Towe som gjort det. Mitt hår bleks som tusan på sommaren så för att undvika att gå från brun till orange tänkte jag ligga steget före och gå mot det något "blondare" hållet. 



• Kollat massor på The Originals. Jag var ju superdupermegataggad på den serien när den kom för något år sedan (spin-off på Vampire Diaries) men så har jag inte haft kanal 11 och gillar egentligen inte att kolla serier på internet med buffringstid och en massa sökningar. However, Alice har lånat ut första säsongen på dvd till mig och jag sträckkollar nu när det är så trist väder. Dock brast mitt hjärta när min absoluta favorit valde att lämna serien för att satsa på vännerna och kärleken. Började googla varför hon lämnat serien och om hon skulle komma tillbaka (maybe so). 
Det var den dagens stora sorg, vilket kändes smått patetiskt. Samtidigt så inser man att man har det väldigt bra om ens stora problem är att favoriten lämnar serien, och det var en bra känsla haha.


• Fixat saker inför Stockholm och Amerikanska ambassaden. Bankintyg, personbevis, visumfoto, betyg, CSN-papper osv. Sånt kul tidsfördriv... Men jäklar vad jag börjar bli taggad på att åka till LA om drygt en månad! 
Ett hemmafixat försök som inte godkändes pga ljussättning osv. Petigt ska det vara.

• Ätit de hemmaodlade jordgubbarna som jag hunnit åt före sniglarna! 

PUSS

Splittrade känslor gällande den va?




Long time, no see

Hello på er, tappra läsare! 

Jag har varit iväg med familjen uppe i Bohuslän de senaste fem dagarna. Vi hälsade på Evelina som sommarjobbar på SportShopen i Grebbestad och såg oss även omkring på flera vackra ställen i länet.
Det kommer en hög med bilder inom de närmsta dagarna, dvs när jag hunnit samla ihop bilder från diverse olika mobiler och kameror.

Igår kväll skörde jag den första lilla omgången av hemmaodlade jordgubbar. Plantorna är 8 år gamla så numera blommar de inte så mycket, men några söta små röda bär blir det allt.
Kvällen bjöd också på ett spontant och superhärligt kvällsdopp med Alice och Veronika innan jag var tvungen att krypa till kojs. Denna veckan jobbar jag nämligen 6-15 och behöver släpa mig upp ur sängen redan klockan fem. Yay...
Men det är bra skönt att sluta så tidigt! 






PUSS

RSS 2.0