Milstolpe

I tisdags hände det!

En av de stora milstolparna på fysioterapeutprogrammet!
Den ökända C-uppsatsen skickades in! 

Jag och Kristin är riktigt nöjda med vårt arbete och hoppas komma lindrigt undan på examinationen som väntar. Kort förklarat ska vi presentera vårt arbete och sedan "försvara" det mot två opponenter i klassen samt en examinator. Detta för att den slutgiltiga versionen ska bli så bra som möjligt. Men eftersom våra två handledare godkänt arbetet ska det förhoppningsvis endast vara små kompletteringar vi kan åka på.
Vi ska även opponera på ett annat arbete, samt sitta med och ställa frågor på minst ytterligare 3 granskningsseminarium.
Alltså förbereda en presentation av vårt eget arbete samt sätta oss in i 4 andra 25-45 sidors arbeten. 
Och så många som sagt till mig att "ni har det väl chill nu sista veckorna i skolan?"... Haha!

Vi är i alla fall mycket nöjda som sagt och just att skicka in uppsatsen är en stor milstolpe. Vi firade med att unna oss en dyr med oerhört god och trevlig utelunch på JOS Hälsocafé.


Sista Kitty-träningen

Vilken ! Vecka ! 


Jag ska försöka ta den steg för steg. Först ut: måndagen bestod, förutom C-uppsats, av säsongens sista Kittycats-träning. Eftersom både tränarna och de aktiva ofta byter lag inom föreningen mellan säsongerna så var det absolut sista träningen med mitt älskade gäng...
Men mer om det när vi kommer till onsdagen!
Vi hade i alla fall en härlig träning med en del svårare saker kombinerat med roliga saker och lekar, samt lite utomhusstunt.

Upptäckte inte autokorrekt, igen.


Jamfest 2017

Förra fredagen så bar det av till Nyköping för Kittycats (minior lvl 1), Sabres (junior lvl 1) och Pumas (senior lvl 1). Mitt första cheerleadingår tävlade alla levels RM-SM men då pågick tävlingen i tre fullspäckade dagar, så för två år sedan tog man bort level 1 på riksnivå, men la till extratävlingar,  , utan officiella mästerskapstitlar. Tex November Cup i höstas, där vi skickade alla tävlingslag, och Jamfest på våren, dit vi valt att skicka våra level 1-lag, eftersom resten åker till Luleå två veckor senare.

Bussresan gick bra, med lite obligatoriskt stunt i bensträckspausen, och vi hade en mysig kväll på hotellet. Vi var framme vid 18, så det blev mest att gå och äta för att sedan direkt börja fixa kidsens hår- vilket tar ett par timmar. För att underlätta tiden på morgonen så sätter vi upp deras superstrama höga tofsar med massor spray och gelé samt lockar kvällen innan. Mysigt ändå- vi tre tränare plus lagmamma Malin, i ett trångt hotellrum, som lockar hår på en massa kids.


Vi hade sett till att kidsen kom i säng vid halv elva, men sedan drog jag och Anna oss ner till lobbyn, där Pumas sista-minuten ordnade pga skada och avhopp. Stackarna krigade på så tappert! Och efter någon timme blev det aktuellt för Anna att hoppa in som flyer hos dem, så vi fick göra vårt bästa för att försöka hjälpa henne sätta sig in i det för henne helt nya programmet sent kvällen innan! 

Det blev på tooook för få timmar sömn, men tävlingsdagar klarar man på adrenalin (och koffein). Vi gick upp klockan sex, eftersom tjejerna började komma in till oss för smink, tillfixat hår och rosetter 06.30!
Vi är ändå effektiva som tusan och har på samtliga tävlingar lyckats fixa alla tjejer på en timme! 
Kaoset för vår del bestod av en tjej som blivit sjuk kvällen innan och inte kunde tävla, men vi löste det ganska friktionsfritt ändå. Stackare.
Därefter blev det frukost och utcheckning, sedan lasta in packningen i bussen och åka till Rosvalla Arena- som har en varm plats i mitt hjärta anknutet till vår svenska mästar-titel i level 5 år 2015! 

Tjejerna var FANTASTISKA på mattan- de har aldrig varit bättre! Lite småkaos där två personer var påväg till fel placeringar ledde till en liten synlig tabbe, men det var ändå sååååå bra presterat av dem! 

Endast en tjej hade gått i tävlingslag innan denna säsongen och deras utveckling är näst intill sinnessjuk! So proud!!!Och ja, jag tar till extrema metoder för bra bilder tydligen, haha.

Vi är alltid väldigt noggranna med att trycka på att vi bryr oss om prestationen och känslan på mattan- resultatet sedan spelar inte så stor roll. Det känns viktigt att förmedla det till tjejerna. Men sedan är det så att de har haft oflyt under säsongen (en felräkning gjorde att de ett par veckor trodde de var 7a men egentligen var 3a och fick medaljerna i  efterhand, och på nästa tävling låg de egentligen tvåa av åtta men lyfte ett moment kanske ett par ynka cm för högt och fick stora avdrag som placerade dem fyra istället) , så det kändes så välförtjänt att de nu belönades för sin prestation med en andraplats! 

Kan tilläggas att det nästan var miiiinsta möjliga marginal upp till ettan, men vi är ändå galet nöjda.
Framför allt var tjejerna jätteglada, vilket är det viktigaste! 

Yes, till och med jag fick lyftas upp i luften, av några 12-13-åringar!

Sabres placerade sig 5a och Pumas 3a. Pumas tränade tillsammans med Kitty en gång när vi hade dem och de kom jättebra överens, så de hängde med våra minisar ut på konstgräsplanen och blandade en himla massa grupper i stunt och bilder- superkul! 

Vi behövde komma tillbaka till Göteborg och var därför tvungna att åka efter Pumas var klara och missade tyvärr de högre levlarna. Med tanke på att vi ändå var tillbaka - glada men totalt slutkörda - klockan halv elva på kvällen, så var det ju ändå rätt. Framför allt när två sommaruppvisningar väntade dagen därpå.


Sunny Weekend

Fredagen innehöll också mycket slutfix med C-uppsatsen fram tills mitt sista Sh'Bam-pass på älskade Fysiken.

Kombinationen sol + fredag + dagen innan Göteborgsvarvet visade på få anmälningar till alla eftermiddagens pass, så jag blev jätteglad när 6 extra personer kom på drop in utöver de 2 som hade behållit sina föranmälningar. Det blev ett härligt sista pass med riktigt bra feeling!

Egentligen hade jag tänkt ordna med grejer i lägenheten och laga lite mer "avancerad" mat på fredagskvällen, men när Johanna frågade om jag ville komma på balkonghäng i hennes nya lägenhet så slängde jag ihop en spontanare och begav mig till Kålltorp istället. Det blev en riktigt trevlig kväll men plötsligt var det så sent att sista spårvagnen som gick raka vägen hem hade gått och jag fick åka en lång omväg haha.

Lördagen började tidigt som vanligt men redan på Bergsjö-bussen halv tio var det megavarmt! Jobbigt för de som skulle springa Varvet...

Vi hade sista lördagsträningen i Bergsjön för säsongen och separationsångesten växer för varje dag! En sista träning samt avslutning kvar.

Tyvärr är mina axlar inte de stabilaste så vågar inte experimentera alltför mycket, även om kidsen är minisar.

Under seneftermiddagen kom Lollo upp till Göteborg och vi hade en superdupertrevlig kväll med matlagning, promenad i stan, film och såklart en massa prat om allt möjligt.

Idag gick jag och Lollo ner till Centralen men missade hon tåget precis så vi passade på att kika i lite trevliga affärer i Nordstan.


Sedan mellanlandade jag lite hemma igen innan jag åkte till Linné (typ mysigast i stan) och mötte upp Malin, Anton, Victoria, Adam, Josefine och Christophe. Vi har lyckats hålla bra ändå på att ses varannan-tredje månad trots att vi bor väldigt utspritt! 
Nu blev det en solig brunch på Kafferosten, som jag varmt kan rekommendera.


Starten på slutspurten

Yes, medan de flesta andra njutit av värmen som plötsligt slog ner så har jag och Kristin suttit med våra datorer i ett grupprum. Inte dagen med gladast miner men vi krigar på trots att vi är trötta på uppsatsen nu. Det brukar ju tydligen vara så.


Det blev också Kristins Fys-pass innan mitt sista ordinarie ShBam-pass på Fysiken. Vickar för Lisa imorgon också, sedan är det finito...

Update:


Total urladdning

Dålig uppdate här, men det är kanske inte så konstigt efter en av de intensivaste veckorna på riktigt länge.

Ingredienser:
1. C-uppsats
2. Cheerleading i de flesta former- träningar, hotellövernattning, tävling och uppvisningar.
Mer om det sen- vilket för ovanlighetens skull faktiskt ska bli av...

Men efter den totala urladdningen var det tur att jag tisdag-onsdag inte kunnat göra annat i skolan än invänta handledarnas feedback på C-uppsatsen. Jag har knappt lämnat sängen förrän efter halva dagarna och mest varvat serier, poddar och att plocka iordning. Välbehövt och nu känner jag mig som en människa igen. Det var tveksamt ett tag, haha.

Men nu blir det full fart in i mål på C-uppsatsen igen, med start imorgon (idag) klockan åtta.


Queen of Deadlines

Jag är ju självutnämnd Drottning av Deadlines, så gissa min förvåning när jag skickade in monsteruppgiften nu på förmiddagen istället för sent ikväll efter cheerleadingen, haha.


Men oj vad skönt det känns att kunna släppa det helt! 

Nu bär det av tillbaka till Gbg för slutspurt i C-uppsatsen med Kristin (från en monstergrej till en ännu större monstergrej...) och sista Kitty-träningen innan Jamfest!


Första veckan i maj

Förutom min lilla födelsedag har veckan bjudit på sista halvan av IPL-kursen, 5 dagar cheer på en vecka, en snabbtur till Falkenberg för att ordna med saker, en lite länge tur till Falkenberg för lite trevligheter på helgen och uppskjutande av jobbig uppgift in i sista stund- as usual.

Skåda- kaffe! Med typ 2 dl mjölk, haha.


Funniest video in... forever

Aron taggade mig i denna video och BAM- snacka om att veta precis vad jag skulle älska!
Fakta som talar mot Donald Trump kombinerat med en låt från Wicked- det kan ju knappt bli bättre! 
 
 
Orginalet av låten är ett roligt inslag i början av Glina och Elphabas vänskap i Wicked: 
 
Och så en bra cover av en av mina favvisar:

24th Birthday

Dagen har inte varit typiskt födelsedag-ig, i sin brist på sång, presenter och tårta (haha), men en riktigt fin och ypperlig dag! 

Vad mer kan man begära liksom? 

Då jag inte hade någon skola på förmiddagen kunde jag inleda med en sovmorgon, ta mig till Skatås för en solig promenad och sedan laga lunch med Johanna innan hon körde mig till skolan för en snabb workshop.

Man kan kalla detta en födelsedagspresent från mig till mig själv, haha. Många godsaker där i, som var superfina! Bland annat en trolig examensoutfit!

På kvällen återsåg jag Johanna, som också ville ta en rundtur i Skatås. Vi promenerade en bra stund, innan vi spontant började hoppa fram på torra fläckar och tog oss till en fin liten plätt vid vattnet. Förutom fin utsikt blev det lite klassiska handståendebilder, och många skratt när Johanna skulle försöka sig på mina lite mer avancerade varianter, haha. 

Härligt ändå när man får för sig att bryta mot det sedevanliga promenerandet på stigen! 

Jag har fått ett par telefonsamtal, några bilder, ett rim och en himla massa gratulationsönskningar. Det värmer verkligen i hjärtat alltså!


Jag höll ganska tyst om min kommande födelsedag på gårdagens träning, men några av de äldre kidsen fick nys om det och ville lyfta upp mig i luften. Det är ju kul, så varför inte? Dessutom blev hela situationen väldigt underhållande, då tjejerna sedan försökte göra högre lyft men vi alla hamnade i en hög på mattan, skrattandes. Älskade kattungar!

Avslutningsvis:


Soon no longer 23

#åldersnoja , haha.


RSS 2.0