Girls on a Train

 
 

Ett dygn i Falkenberg

När jag kom till Falkenberg i torsdags eftermiddag blev jag upphämtad av mamma och Andreas på stationen, för att åka Ätran och fira bästa morfar som fyllde 77 år. Det var ganska spontant att jag lyckades hinna hem till det, men väldigt roligt eftersom jag är i Stockholm när han ska firas senare. Självklart var det supertrevligt som vanligt.
Snapchat kände inte av att jag var i centrala Ätran, haha. 
 
 
Huvudanledningen till att jag åkte hem till Falkenberg var för en intervju på hemmaplan under fredagsförmiddagen. Den kändes mycket bra och nu väntar vi med spänning på besked. Det börjar verkligen dra ihop sig för val av kommande arbete, men det känns lyxigt att ha alternativ att välja på. Dock väldigt, väldigt mycket tänkande och övervägande fram och tillbaka, så det ska bli skönt när allt bara är klart! 
 
Jag kunde dessvärre inte stanna i Falkenberg särskilt länge, så jag sedan länge hade lovat Lisa att hoppa in på Sh'Bam när hon var bortrest. Det passade mig dock väldigt bra eftersom jag behövde få filmat min licensfilm att skicka till Les Mills för godkännande, så jag körde en sista genomgång av masterclassen på biblioteket innan jag mötte upp mamma och Andreas för lunchbuffé på SiSi innan det blev tåget norrut igen. 
 

Study area: apartment

Nedan har vi de senaste dagarna i Göteborg. Jag och Kristin har transkriberat intervjuer på varsitt håll och det tar en halv evighet. Uppskattningsvis tar det 60 min att skriva av 10 min inspelad intervju ord för ord! Men man kan styra sin tid lite som det passar, och ta studybreaks för att t.ex. färga håret (vilket behövdes efter Alicias första smygbild på mig, haha! Hade ändå hållit mig borta från att färga sedan juni!), en solig promenad eller laga lasange.
 
 
Efter ett möte med en av våra handledare på torsdagseftermiddagen så blev det full fart till tåget för min del. Destination: Falkenberg.

En tisdag i mars

Telefonintervju för C-uppsatsen, svara på frågor om FT-programmet på gymnasiemässa på Handels, transkribera lite (tar en evighet!) och så dans.
Jag brukar inte känna av blodgivningen dagen efter, men de tog mitt blodtryck igår och eftersom jag läst Läkare Light (som jag ibland kallar vissa fysiokurser, haha) så tänker jag att mitt redan låga blodtryck minus en halv liter blod = ytterligare lägre blodtryck. Då är det jobbigt att snurra och så. Well well, it's for a good cause!
 

En klart bättre måndag

Vill inleda med att jag hade tänkt unna mig sovmorgon till 9, men faktiskt vaknade av mig själv innan 8. Blir alltid chockad när det väl händer. Så skönt i alla fall att veta att man kan ligga kvar i sängen och dra sig! 

Sedan fick jag ett väldigt positivt telefonsamtal.
 
Lyxproblemet att behöva välja mellan olika jobberbjudanden. Det tar jag verkligen inte för givet! 
Och sååå skönt att slippa gå in och skanna Platsbanken varje kväll, hålla koll på olika sista ansökningsdatum och formulera olika personliga brev.
 
Yes, vi avslutar t.o.m. med en liten filterselfie bara för det var en så himla bra måndag och start på en vecka jag längtat efter såååååå! Psst, cheerleadingtävling i helgen!!!
 
 

Älskade Kittycats

Lite skojbygg från fredagens extraträning. Med minisarna får jag lättare känna mig riktigt biff, haha.

Senaste grejen har blivit att ta min mobil och smygfota- helst oss tränare ifrån osmickrande vinklar när vi håller på och instruerar. Alicia lyckades till och med ändra min bakgrundsbild till detta.

Men så hittar man också sånt här gulligt på sin mobil.


London 2017: Lion King

Det där med min förmåga att skjuta upp de inlägg jag vill lägga extra krut på och så blir det istället att de inte blir av... Just de som jag allra helst vill skriva! 

 
Sista dagen i London i januari stod musikalen Lion King på schemat. Tanken var egentligen att se Les Miserables men jag väntade ut de biljetterna för länge och var chockad över att upptäcka att det faktiskt blivit billigare att gå på ökända Lion King! Men men, den har ändå länge stått på min lista så det bytet gjorde jag så gärna så. Jag vet nämligen inte om det finns någon musikal som är så omtalad och upphypad som den. 
Listan över musikaler i London lyder:
1. Lion King
2. Phantom of the Opera
3. Wicked
Och med Les Mis på en hedersam 5e eller 6e-plats, om jag minns rätt.
Jag ligger ju rätt bra till med topplistan då, hihi.
 
Okej, så Dagen D. Taggad men också lite nervös. När saker är så fruktansvärt hypade är risken stor att verkligheten inte kan leva upp till förväntningarna. 
Men alltså, bara W-O-W!!!!
Helt spektakulärt! 
Jag tror inte man kan föreställa sig hur de ska få riktigt liv på livescenen i varken djuren eller omgivningarna, men på helt otroligt sätt hade de ordnat med dräkterna, klippor, vatten, färger, ljus- och så såklart fantastisk sång, dans och skådespeleri. Om ni inte tycker det spoilar överraskningen, se gärna klippet nedan, som förhoppningsvis med rättvisa kan ge er en liten inblick i vad jag pratar om.
 
 

Ja, ni kan nog gissa min rekommendation kring denna musikal- SE DEN! 


New in

Det har varit en riktigt dyr månad för min stackars studentplånbok...

Ny mobil (iPhone 7), ny laptop (MacBook Air) och ny plattång (GHD V). 

Det kan kanske verka förhastat och spontant, men allt är egentligen inköp jag skjutit upp länge och bestämde mig för att ta tag i.
Mobilen närmade sig 3 år, hade aldrig minne trots att jag raderade filmer/bilder varje vecka och hade börjat bete sig lite konstigt (troligen pga det fulla minnet).
Datorn var imponerande 6,5 år men med gamla uppdateringar och ganska seg. Inför 10 veckors viktig C-uppsats kändes det bäst att ha en dator som inte tar minuter att ladda mellan varje grej och som jag kan lita på inte kommer crasha mitt i.
Och slutligen plattången var ett inköp jag lyckats skjuta upp sedan jag kom hem från USA i somras, först genom att låna Evelinas hela hösten och sedan genom att låna Joannas sedan nyår. 

Vet inte varför jag känner ett behov av att förklara mig här, hehe. Men som sagt, absolut inte förhastade, slösaktiga inköp. Promiiiiise.


Hej då, DSBUS

I fredags var min sista praktikdag på barnsjukhuset.

Jag har ju redan malt på en hel del här om hur oerhört mycket jag tyckt om denna praktikplats, så jag ska inte upprepa mig en massa utan säga att jag verkligen hoppas jag får chansen att komma tillbaka dit och arbeta något dag! 


Ny vecka & nya tag

Då var vi officiellt igång med vårt kandidatarbete/C-uppsats! 

"Myshörnan" på Biomedicinska biblioteket är bästa pluggstället enligt mig, men vi har bestämt oss för att utforska lite caféplugg också.
Om någon uppmärksammar mina två laptops så är det inte någon avancerad taktik eller så, utan helt enkelt att jag inte hade fått över Word och alla viktiga dokument från den gamla datorn ännu, haha.

Kanske min favorit ur helgens goodiebag- jättegod!

Efter tre veckor av att ha haft för mycket att ordna med, vara halvsjuk och vara sjuk så var jag nästan halvskraj över hur det skulle gå på den svåra jazzen, men det gick finemang och var kul att vara tillbaka! 

En så "enkel" grej som att dansläraren kom fram till mig direkt och sa Välkommen tillbaka gör att man känner sig både sedd och uppskattad.

Jag vet inte varför inte blogg.se-appen accepterar vissa bilder och inte andra... Men min vecka har också börjat med två mail om jobbintervjuer på måndagsmorgonen (hej hej bra start!) och en jobbmässa på tisdagen, där vi snackade med potentiella arbetsgivare och fick med oss en himla massa typiskt vårdrelaterade gratisprylar- som massor med hudkrämer, handsprit, tandkrämer, kondomer etc, haha. Dessutom var en tjej som växte upp på samma gata som mig utställare för ett apotek, så väldigt kul att springa på henne och snacka lite! 


Blandade bilder från sista tiden

Typ den finaste låten jag någonsin hört? Tagga Globen!

O-M-G, sååå god!


Barnpraktik vecka 4

Några snabba från praktikvecka 4 av 5.

Jag njuter av varje dag jag får på Barnsjukhuset och är så tacksam över att jag lyckades få denna platsen! Har fått en hel del väldigt speciella fall och diagnoser, mixat med mer vanligt förekommande problem. "Kollegorna" är jättetrevliga och det känns konstigt att det bara är en vecka kvar!


Därför tar det också emot extra mycket att jag idag legat hemma i sjukstuga... Märkte under lördagskvällen hur förkylningen smygande ökande och söndagen blev mest nysningar och ett hängigt huvud. Idag var det lite svårt att avgöra hur jag skulle göra och jag var uppe i tid och åt frukost för att känna efter, men när det är gränsfall så känns Barnsjukhuset inte som rätt ställe att pusha sig igenom dagen med några alvedon och halstabletter. Med riskerna där kändes det bäst att ta det säkra före det osäkra, även om jag inte var "sjuk sjuk" som i knockad i sängläge hela dagen. Hoppas jag kan kurera mig snabbt dock så jag inte missar så många av mina sista dyrbara praktikdagar!


Great weekend

I fredags var vi elva pers som åt på tapasresturangen Manana i Majorna för att fira Ida som skulle fylla 25 nästa dag. Riktigt god mat och vi hade oerhört trevligt! 

Ett urval ur vår beställning Kockens Val, som rekommenderades till större sällskap då vi typ hade fått vänta till midnatt om alla hade beställt 3-4 olika rätter var hehe.

På lördagen var det som vanligt Kittycatsträning, denna gången med pyjamastema. Mina söta små hjärtan! 

Som en bonus överraskade en mamma oss med kanelbullar till hela laget.

Senare på lördagen blev det ett spontanbesök av Alice. Toppen, eftersom ingen av oss hade direkta planer i respektive städer och vi såklart hade mycket trevligare tillsammans. Vi lagade väldigt god pulled pork tacos, drack rosé, snackade en massa, skrattade till roliga youtube-klipp och avslutade kvällen med att se på film innan vi slocknade i min tillfälliga 180-säng.


iPhone 7

Jag hämtade ut min nya mobil i tisdags och sedan har det naturligt blivit en hel del fixande med den. 

Huvudanledningen till att jag behövde ny mobil- minnet. Genom att gå från 16gb till 128gb fick jag ÅTTA gånger så stort minne, hihi! 

Mitt stora orosmoment var först att bli av med alla mina bilder som jag inte hade lyckats få över till datorn, men det ordnade jag förra veckan, så sedan handlade min oro om mina cirka 270 kontakter och 65 anteckningar. Hade ju varit bra jobbigt att bli av med! 

Men jag lyckades ordna en säkerhetskopiering som gjorde att nya mobilen fortsatte exakt som den gamla- något som är en bedrift för otekniska mig hehe.

Jag valde att skicka in min gamla iPhone 5s för återvinning. Är det inte lite imponerande ändå att jag på över 2,5 år inte fått en enda spricka och att den ser nästan ny ut?!

Håller tummarna för att jag ska lyckas lika bra med den nya, *peppar peppar*.

Åh, det svider lite i hjärtat att bläddra förbi dessa kontakter och det känns svårt att radera dem, även om jag inte har någon användning för dem.


RSS 2.0