Jamfest 2017

Förra fredagen så bar det av till Nyköping för Kittycats (minior lvl 1), Sabres (junior lvl 1) och Pumas (senior lvl 1). Mitt första cheerleadingår tävlade alla levels RM-SM men då pågick tävlingen i tre fullspäckade dagar, så för två år sedan tog man bort level 1 på riksnivå, men la till extratävlingar,  , utan officiella mästerskapstitlar. Tex November Cup i höstas, där vi skickade alla tävlingslag, och Jamfest på våren, dit vi valt att skicka våra level 1-lag, eftersom resten åker till Luleå två veckor senare.

Bussresan gick bra, med lite obligatoriskt stunt i bensträckspausen, och vi hade en mysig kväll på hotellet. Vi var framme vid 18, så det blev mest att gå och äta för att sedan direkt börja fixa kidsens hår- vilket tar ett par timmar. För att underlätta tiden på morgonen så sätter vi upp deras superstrama höga tofsar med massor spray och gelé samt lockar kvällen innan. Mysigt ändå- vi tre tränare plus lagmamma Malin, i ett trångt hotellrum, som lockar hår på en massa kids.


Vi hade sett till att kidsen kom i säng vid halv elva, men sedan drog jag och Anna oss ner till lobbyn, där Pumas sista-minuten ordnade pga skada och avhopp. Stackarna krigade på så tappert! Och efter någon timme blev det aktuellt för Anna att hoppa in som flyer hos dem, så vi fick göra vårt bästa för att försöka hjälpa henne sätta sig in i det för henne helt nya programmet sent kvällen innan! 

Det blev på tooook för få timmar sömn, men tävlingsdagar klarar man på adrenalin (och koffein). Vi gick upp klockan sex, eftersom tjejerna började komma in till oss för smink, tillfixat hår och rosetter 06.30!
Vi är ändå effektiva som tusan och har på samtliga tävlingar lyckats fixa alla tjejer på en timme! 
Kaoset för vår del bestod av en tjej som blivit sjuk kvällen innan och inte kunde tävla, men vi löste det ganska friktionsfritt ändå. Stackare.
Därefter blev det frukost och utcheckning, sedan lasta in packningen i bussen och åka till Rosvalla Arena- som har en varm plats i mitt hjärta anknutet till vår svenska mästar-titel i level 5 år 2015! 

Tjejerna var FANTASTISKA på mattan- de har aldrig varit bättre! Lite småkaos där två personer var påväg till fel placeringar ledde till en liten synlig tabbe, men det var ändå sååååå bra presterat av dem! 

Endast en tjej hade gått i tävlingslag innan denna säsongen och deras utveckling är näst intill sinnessjuk! So proud!!!



Och ja, jag tar till extrema metoder för bra bilder tydligen, haha.

Vi är alltid väldigt noggranna med att trycka på att vi bryr oss om prestationen och känslan på mattan- resultatet sedan spelar inte så stor roll. Det känns viktigt att förmedla det till tjejerna. Men sedan är det så att de har haft oflyt under säsongen (en felräkning gjorde att de ett par veckor trodde de var 7a men egentligen var 3a och fick medaljerna i  efterhand, och på nästa tävling låg de egentligen tvåa av åtta men lyfte ett moment kanske ett par ynka cm för högt och fick stora avdrag som placerade dem fyra istället) , så det kändes så välförtjänt att de nu belönades för sin prestation med en andraplats! 

Kan tilläggas att det nästan var miiiinsta möjliga marginal upp till ettan, men vi är ändå galet nöjda.
Framför allt var tjejerna jätteglada, vilket är det viktigaste! 

Yes, till och med jag fick lyftas upp i luften, av några 12-13-åringar!

Sabres placerade sig 5a och Pumas 3a. Pumas tränade tillsammans med Kitty en gång när vi hade dem och de kom jättebra överens, så de hängde med våra minisar ut på konstgräsplanen och blandade en himla massa grupper i stunt och bilder- superkul! 

Vi behövde komma tillbaka till Göteborg och var därför tvungna att åka efter Pumas var klara och missade tyvärr de högre levlarna. Med tanke på att vi ändå var tillbaka - glada men totalt slutkörda - klockan halv elva på kvällen, så var det ju ändå rätt. Framför allt när två sommaruppvisningar väntade dagen därpå.


Kommentarer
Postat av: mormor

Härliga minnen för Dej!!

2017-05-29 @ 11:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0