Bilköp och lite kaos

Jag och Caroline la väldigt mycket tid i slutet av förra veckan på att leta bil. Priset av att vi bor där vi gör är att vi har 4 svenska mil till skolan och då är bil ett måste eftersom kollektivtrafiken här är jättedåligt och knappt ens existerande.
Vår studentbugdet är ju inte jättestor men samtidigt så ville man hitta en bil som är hel och duger att köras ganska mycket med- så det har varit en tuff ekvation! 

Vi hittade en annons på Craigslist som verkade väldigt bra och mannen lät vettig när vi pratade i telefon, men när jag och Caroline tog en uber dit i lördags förmiddag så hoppade vi aldrig ens ur bilen hehe. Vi hade hamnat i Inglewood, som inte såg ut som ett så trevligt område, och vår chaufför var gammal polis så han tyckte det var bättre att köra hem oss igen och ge ett gäng tips. Tacksamt! 

Men i söndags åkte vi till ett helt annat område- lyxiga Orange County (OC). Omg vilket fint och flott område...
Där bodde en svenskt pensionär som gick med på att sälja sin gamla sportbil till oss för 2000 dollar (16900 kr). Enda nackdelen är att AC:n inte funkar men annars har alla vi snackat med sagt att Chevrolet Camaro från 1997 ska vara en riktig superbil! Bilköpet känns super och det är så skönt att ha denna viktiga del fixad! 

Vi testkörde bilen (automat) ner till Newport Beach, där vi åt en god lunch och fotade lite grann. Väldigt fin strand och mysig stämning i hela området! 

På vägen hem körde vi fel ett par gånger så det tog en bra stund. Trafiken är är helt crazy... 6 filer och folk kör som idioter. Dessutom är det inte alltid skyltat i förväg och GPSen kastar ur sig direktiv precis innan de ska utföras- vilket kan vara svårt om man befinner sig 4 filer bort från en avfart och trafiken är tät! Bilkörningen (det är nämligen jag som ska köra) kommer lägga grunden för en hjärtattack hos mig...
Värre skulle det bli, för bensinen började ta slut och vi valde att inte chansa utan svänga av vid första bästa avfart- som visade sig vara South Vermont. Direkt när Caroline sett det insåg hon att hon hört att det är en av Los Angeles värsta stadsdelar! Jag kan ju lova att vi tankade illa kvickt (livrädda) och körde iväg så fort vi kunde! 
Sedan dog båda våra mobiler, eftersom GPSen tar mycket batteri. Som tur var hade vi kommit ganska nära Marina Del Rey och kunde klura ut ungefär hur vi skulle köra. Vi fick stanna och fråga på en mack ett par kvarter bort (kändes mycket bättre än förra macken...) och sen var vi äntligen hemma vid tre-tiden.
Och just det ja, som grädde på modet fick vi fel kod till parkeringshuset tre gånger också, haha.

Men nu har vi bil, som är så viktigt för att kunna uppleva LA! Ja, om man inte vill lägga massa pengar på att åka uber hela året såklart.

PUSS

Kommentarer
Postat av: Mamma

Spännande med bil men så nervöst!. Kör försiktigt!

2015-08-25 @ 11:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0