Bildbomb: San Francisco

Förutom att besöka Alcatraz och Hunger Games - The Exhibition så blev det även en hel del klassiskt turistande i San Francisco.
Man känner sig nog aldrig mer som en turist än när man åker en guidad tur i en dubbeldäckad buss utan tak...
Eller när man har en mamma som inte bara ska ta kort på precis allting- vi barn ska även vara med på alla dessa kort. "Åh, ställ er framför dessa fina träden så ska jag ta kort" eller "Barn, ställ er framför turbussen så jag får ta kort". Och alltid med både systemkameran och mobilen. Jag har utnämnt henne till Turisternas Turist, men jag älskar henne oerhört ändå, haha.

San Francisco erbjöd flera olika bussturer som alla var intressanta men guiderna varierade. En av guiderna verkade aldrig särskilt nykter om man säger så, vilket var något Andreas tyckte var jättekul medan mamma snabbt tröttnade på. Vi kommer i alla fall allihopa minnas Bobby Lee (som troligen inte hette så från början) från San Francisco!

Det var mysigt att strosa runt nere i vattnet vid i Fisherman's Wharf och vi avundades medelhavskänslan i grannsamhället Sausalito där alla lyxiga villor låg utmed ett berg och därmed allihopa hade havsutsikt (för x antal miljoner dollar styck såklart).

Vi hade i alla fall fin utsikt och sol i väntan på bussen från Sausalito till naturreservatet Muir Woods... Bussen kom till slut men alla fick inte plats- däribland vi.

Vi besökte berömda chokladfabriken Ghirardelli (vars chocklad jag lustigt nog såg att jag faktiskt själv hade i kylen när jag kommit hem) och åt den troligen dyraste glassen (hittills) i våra liv- för 12 dollar styck! Den var väldigt god, och så även gratischokladen som delades ut, men jag vetetusan om jag skulle betala cirka 100 spänn för glass vid upprepade tillfällen.




San Francisco är känt för att vara en stad full av backar och trots att vi allihopa försökte så var det svårt att få rättvisa bilder att visa hur oerhört branta många backar var som bilarna både körde i och stod parkerade i.
Det blå huset i mitten är ett typiskt exempel över de fina och karaktäristiska husen man såg mycket av runtom i staden. Och husen låg alltod kloss i kloss, men tydligen enligt brandlagarna med 1 inch mellanrum (2,5 cm).

Lombard Street har den inofficiella titeln "Världens krokigaste gata".

Typiskt kännetecken för San Francisco som idag dock knappt är i funktion, endast en sträcka och främst för turister: Cable cars (spårvagnar).


Och slutligen så nej, självklart missade vi inte den attraktion San Francisco är allra mest känt för - Golden Gate Bridge!



PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0