Underbar lördag

Första oktober hade jag sett fram emot sedan länge- det innebar nämligen koreografidag för pluttisarna!
Eftersom det är så många aspekter bakom att sätta ihop ett cheerleadingprogram som både ser snyggt ut och som maxar poängen så gör vi i GCO så att vi flyger in amerikanska koreografer till de högsta lagen och har 4 erfarna personer i föreningen som sätter ihop övriga. För Kittycats del blev det två tränare från Bobcats/Wildcats och extra spännande var att detta är första gången de tar sig an att göra ett helt program från början till slut.

Att lära ut 2,5 minut av steg, placeringar, rörelser och moment tar såklart lång tid och trots att vi förlängde träningen till över fyra timmar så hann vi bara hälften haha... Men hellre att kidsen verkligen lär sig och att koreograferna kommer tillbaka en annan lördag än att allt hastas igenom. Pluttisarna klarade faktiskt av det där med fokus i 4,5 timme oväntat bra, framför allt med tanke på att Senior lvl 1 Pumas var i hallen och hade koreografiträning samtidigt! När det är andra lag i hallen samtidigt som oss blir det nämligen annars lätt många blickar ditåt och frågor som vilket lag det är, vilken level och vad som krävs för att komma in där. Det är ju fullt försteåligt när vi har yngsta åldersklassen och första tävlingsnivån- en ny dörr har precis öppnats för dem. Och det är roligt att coacha dem detta första år i ett satsande tävlingslag!

Säsongens första tematräning blev rosa eftersom oktober står för breast cancer awareness.

Inför kvällen hade jag och Kristin hurtigt tänkt kombinera hemmaspa med plugg, men när det väl kom till kritan behövde vi ha en pluggfri dag. Vi körde på hemmaspa ändå och sen joinade Martin oss för taco och film. En alldeles ypperlig lördagskväll tycker jag, framför allt efter en intensiv vecka och fokuskrävande dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0